2,626

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Nu-i mai stresa cu atatea poze. :ironic: Stiu ca esti incantata dar lasa-i in liniste.
Masculul nu colceste, probabil doar sa dus sa vada ce-i mai fac outele. :angel:

Adaugat: 24-12-2009 17:39

Aaa, si inca ceva. Am si eu tot colivie din asta, si ma gandeam cu as putea sa le pun cuib. Barele acelea pe care le-ai taiat cum ai de gand sa le pui la loc? hmm

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,627

Dar daca l-as pune in locul hranitorilor?? O fi prea jos?  si nu or fi interesati de el? hmm

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,628

inca nu mam gandit cum o sa pun barutele la loc dar oricum vreau sa le fac o voliera mai mare sa aiba mai mult spatiu big_smile Pozele le-am facut chiar dupa ce a facut oul si erau amandoi parintii afara ca am vrut sa vi le arat si voua . Oricum o sa incerc sa nu le mai fac poze doar ca sunt tare fericita :rusine:

Adaugat: 24-12-2009 17:52

Nu cred ca le place asa de jos ca nu se simt in siguranta parerea mea tongue

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

2,629

Mandra mea se joaca foarte mult pe fundul colivie. Poate, poate daca cuibul va fi descfacut si nu va fi intuneric in el, eu stiu, poate il inspecteaza si ea, la cat e de curioasa nu ma mai mira nimic. smile Sta ea si pe podea si inspecteaza custile hamsterilor dar  sa nu inspecteze cuibul de la ei din colivie. big_smile
E inca pui are abia 5 luni, ma gandeam sa ii pun cuib prin primavara, pana se obisnuieste cu el mai dureaza. big_smile
Ce ziceti? hmm

2,630

Eu nu cred ca le mai pun la loc la colivia mea...
In caz ca nu reusesc sa le pun la loc,le iau alta big_smile

Animalutzele mele:o broscutza testoasa,2 catelusi,2 perusi big_smile

2,631

Si eu cand aveam o colivie mai mica le taiasem barele ca sa atasez cuibul , iar dupa ce l-am scos am pus o oglinda in locul barelor taiate. Waw Estera ce gigantic e cuibul, pacat ce e din carton. La cat mai multe oute. Felicitari!!! :pup:

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

2,632

Multumesc anny big_smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

2,633

iloveanimals wrote:

Daca nu a mai avut puiutii nu are de undre sa aibe experienta. Depinde doar de instinctul sa matern cat de dezvoltat este. smile

Va fost dor de noi? Uite ca am mai aparut si noi prin peisaj in sfarsit. :heart:
http://i674.photobucket.com/albums/vv10 … 181227.jpg
http://i674.photobucket.com/albums/vv10 … 181300.jpg
http://i674.photobucket.com/albums/vv10 … 181244.jpg
http://i674.photobucket.com/albums/vv10 … 181314.jpg

Dany,ce e batul acela roz de la perusi ? hmm :pup:

- Bianca

2,634

Batz piatra pounce, sau ceva de genu'. Ajuta la tocirea ghearalor si a ciocului. big_smile

2,635

woow...chiar nu stiam ca exista asa ceva...ca altfel puneam pe lista de cadouri la aia mici :pls: e las' ca ma duk luni  la pet si vad...Dany,ai putea sa imi zici si cam cat ar costa?  :pup:  :pup:

- Bianca

2,636 (edited by OBlonda 25-12-2009 03:59)

iloveanimals wrote:

Masculul nu colceste, probabil doar sa dus sa vada ce-i mai fac outele. :angel:

Ba da!La mine clocea si masculul, intra in cuib langa femela si`i fura ouale de sub ea si le clocea si el wink
In legatura cu cuibul acela din carton, e deja ros, are gauri, cand o sa iasa puii o sa faca fff muult kk :ironic: si fundul cutiei de carton o sa se inmoaie si posibil sa putrezeasca sau sa se rupa hmm .Plus ca , la intervale de timp trebuie sa faci curat in cuib de kkteii puilor si n`ai sa poti...nu e igienic...Iar colivia trebuie schimbata neaparat, gandeste`te knd o sa ai 3-5 pui, plus parintii, n`o sa fie loc deloc, si`asa e mica...
Succes cu puii!E o experienta ff placuta, am simtit`o si eu pe pielea mea.Incearca sa nu mai umbli in cuib smile

Adaugat: 25-12-2009 03:44

Prima poza e cu primul pui din prima serie, o fetita, se pregatea sa iasa din cuib si mai studia lumea de pe afara smile Asa am agatat eu cuibul de 25x25x30 home made smile
In a doua poza e taticul care pazea cuibul smile
Si in a treia poza sunt amandoi, iar taticul curata puii :heart: Isi petrecea si el mult timp in cuib, cu ea.Se ducea, ii dadea de mancare, apoi uita sa plece, il mai alunga ea big_smile

Adaugat: 25-12-2009 03:53

prima poza:puii din prima serie cand erau mici, 18 zile;
a doua poza:puii din prima serie cand erau mari, 32 zile,2 fete(bleu si verde deschis)si`un baiat(albastru)
a treia poza:puii din a doua serie, o fata si`un baiat,amandoi albastri smile

>>>>Alexandra<<<<

2,637

Craciun fericit tuturor! :sanatate:

Adriana

2,638

O Blonda stiu ca colivia este cam mica dar am mentionat mai sus ca vreau sa le cumpar o colivie mai mare sau sa le fac o voliera. In legatura cu cuibul l-am facut eu din carton si stiu ca nu e prea bun dar nu am stiut ca o sa faca oute ca le luam unul de lemn. Da ca le-as lua acuma cand va deschide la pet shop credeti ca va intra in el?

2,639

Nu e mica colivia, e destul de spatioasa, ai mei cel putin au destul loc in ea. hmm

2,640

Nu stiu ce sa zic....oare n-ar fi mai bine acum sa nu le schimbi locul.E stresat pentru ei ,acum ca au outze.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

2,641

Purusa tot intra in cuib si sta pe oua cam 10-15 min si dupaia iasa si sta afara vreo 10 min si azi noapte nu a stat deloc pe ele :wow: . Credeti ca e in regula sa faca asa?

2,642

Inseamna ca inca nu a inceput sa cloceasca. smile

2,643

pai da dar am vazuto ca sta pe oua si acum este in cuib pe oua.
Kikisiroko multumesc de sfat cred ca asa am sa fac big_smile

2,644

OBlonda din tata verde si mama alba au iesit puiuti albastri-bleu ???

2,645 (edited by iloveanimals 25-12-2009 14:10)

Pai femela este albino, albino sa rezultat din culori de bleu. smile Sau ceva de genu. smile

2,646

Craciun fericit!! Si din patea mea dar si a piticotilor :pup:. Maine o sa plec la tara iar cei mici vor ramane in grija la o vecina timp de 1 saptamana. :cry: Sper sa ii gasesc sanatosi si sa nu faca prostioare :blb:

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

2,647

Salut.Sunt nou pe acest forum.Am si eu o pereche de perusi dar nu stiu cam ce varsta au.Problema cea mai mare e ca masculul este foarte agresiv ciupind pana la sange.nu stiu ce sa intamplat ca il am de asta vara din iulie si pana acu imi statea pe deget pe cap dar de la un timp nu mai vrea.Perusa este o scumpete si e foarte cuminte

O pereche de perusi si o catea carpatina+1 puiut al acesteia

2,648

Vezi sa nu cumva baiatul tau sa fie fata, si sa fie in perioada imperecherii. smile
Pune poze. :k:

2,649

Daca va uitati bine, femela albino are reflexe bleu, se vad numai la camera smile
Prima poza : parintii cu primul pui, ce iesise deja din cuib, fetita :heart:
A doua poza: tot primul pui
A treia poza: cea de`a doua pereche

>>>>Alexandra<<<<

2,650

La camera are si reflexe roz. smile