2,601

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Si eu i-am vazut! Acolo am vazut o frumusete de perus :ironic: ...era mov cu galben :wow: ..jur :wow: ! Era o frumusete :heart: ! Dar nu se compara cu Cipy smile ...un astfel de perus ca baiatul meu n-am vazut nicaieri :bravo:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

2,602

Care popica e asta acre sta cu poponeatza la noi??? Vrea bataita?
Ce dulci sunt. :heart: :heart:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,603 (edited by Iusty 23-12-2009 21:04)

De obicei sta tantosa cu fata la noi si se lauda ca e tare frumoasa smile :heart:
V-am pus poze cu toti 3 si vroiam sa va intreb ceva! Ce perus "ar intra in armonie" cu mogaldetele astea mici? Galben sau inca unul albastru? Merge si verde :heart: !

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

2,604

Orice alta culoare, dar s anu aibe alb, ai prea multi cu alb. smile Ia mai bine unul lutino, pt albinutza aia mica. :heart:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,605

imi cer scuz pt ca sunt off topic dar as avea o intrebare : exista vreun curier ceva prin care sa pot trimite o nimfa din galati spre ilfov ??

2,606 (edited by iloveanimals 23-12-2009 21:10)

Pai curier nu prea, numai daca rogi pe cineva dupa vreun microbuz, nu stiu, care sa aibe drum spre ilfov. Dar nimfa nu va fi in sigurata acolo. sad

2,607

Un curier pentru transportul animalelor  vii inca nu exista,din pacate.Iar sa dai pe maini straine ......Poate vreo cunostinta pe autobuz.
Ideea de a fi voluntar intr-un pet-shop este extraordinara.Sunt sigura ca toti care mergem acolo ,de multe ori stam la povesti cu vanzatoarea sau cu proprietarii si ,probabil fiind apropiati, vor aprecia ajutorul.Sau poate nu....Depinde de conceptia fiecaruia.Eu de exemplu voi face niste bete din lemn si voi duce la pet-shopul de la care l-am luat pe Lory sa aiba perusii mai mult loc si sa poata sta bine.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

2,608

Buna ziua!Cat s-a scris aici in tot acest timp cat am lipsit ! Am ceva de citit big_smile ...
Bun venit celor noi !!! :bravo: :pup:
Va urez de acum Craciun fericit si sa va aduca Mosu' multe cadouri!!! tongue :pls: :heart: :pup:

Animalutzele mele:o broscutza testoasa,2 catelusi,2 perusi big_smile

2,609 (edited by suana 23-12-2009 22:19)

http://i45.tinypic.com/33uxr3r.jpg

http://i50.tinypic.com/1zwzrj4.jpg

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

2,610 (edited by iloveanimals 23-12-2009 22:20)

Se incinge atomosferaaa...Verzitura aia mica e in calduuurii.... :wis: Nu ai vreun baiat in calduri? Sau vreun cuib pe acolo in plus? :wis:

2,611

:wow:  oare cu mine vorbesti????

2,612

Cam da. smile

2,613

Pai n-am decat baietelul standard  :ironic:  Si am observat ca si cealalta abastrica,nu Lory ultima  venita,are nasucul cu maro. :wow:

2,614

Cea bleu e Lory? sau cea albastra? Mi se pare ca si cea albastra are putin nasucul crem-maro in curand va fi si al ei maro... :wis: Masculul parca, parca ar fi si el in calduri, ai grija sa nu se imperecheze cu astea mici. :ironic: Fiind doua subspecii total diferite nu este recomandat.

2,615 (edited by suana 23-12-2009 22:34)

Offf,pai o sa am grija......O sa scot baietelul si-l pun separat.Lory e cea din mijloc,sau mai bine spus cea din poza cu standardul de pe colivia Alexei.Si dupa cum se vede umbla dupa baietel smile
Initial am dus baieteii dar parca tot nu eram impacata sa-i lasa impreuna si faptul ca acolo la tara  i s-a rupt coada m-a facut sa-l aduc acasa.Si voi lua o alta fetita pentru baietelul care acum nu mai e la mine.

2,616

Pai las-o pe Lory cu baietelul asta, chiar daca fac pereche important este sa nu faca puiuti. :angel:

2,617

Sa va mai zic cate ceva despre nazdravanii mei.  :blb: Adica sa le fac fiecaruia o mica descriere ...
Alice este o perusita albino de 9 luni, care are ochisorii negri si mari ca niste maregelute, papa si se joaca toata ziulica. Adoarme in hranitoarea cu mancare  :pls: de cand am cumparat-o, cand ii vede pe ceilalti ca mananca se duce la ei si ii da la o parte ca sa manance ea, probabil crede ca ceilalti papa ceva mai bun decat ea. Se pupaceste cu oglinzile si se tine dupa Rocky chiar daca Rocky este singurul care o pacaleste si ii mai trage cate un pupic pe furis. :pup:
Bebe este un perusel de 1 an si cateva luni , verde cu mov si cu masca galbena. Este cel mai bun zburator, daca isi prpune sa se duca intr-un loc sau sa evadeze din colivie, iese fara probleme..  :ironic:. Pe Bebe l-am cumparat : drept sotior pentru Alice dar ei nu se prea baga in seama, Bebe tinandu-se mai mult dupa Maya. Ii cade codita in fiecare luna si ii creste foarte repde, canta toata ziua si se opreste doar atunci cand sting lumina... va dati seama ce e dimineata  :wis:.
Rocky are 4 ani jumate si este cel mai bland perusel, vine la mine pe deget, ma lasa sa il prind in pumn sa il pup, il pun pe umar, pe cap... este exrem de bland si cuminte. El e singurul care nu se cearta cu nici unul dintre ei si  ii iubeste pe toti pentru ca l-am tinut singur vreo 2 ani si asa s-a imblanzit , apoi a avut o perusa lutino care a murit pentru ca a facut hernie, apoi a urmat una verde care il batea si am dus-o inapoi la crescator, apoi a avut o perusica albastra care a fugit... si in sfarsit a urmat Maya, care are 1 an de cand sta la noi.
Maya este o perusica lutino de 1 an si 4 luni , grasuta, adora fructele si batoanele , dar batoane nu le mai dau de mult timp. A avut 2 serii de oua dar nu a avut noroc de puisori. Ii ciupeste pe Piciu si Alice dar in schimb il pupa toata ziua pe Rocky si il scarpina, curata. :bravo: Ii place sa faca baita si sa se joace cu tot ce gaseste.
Piciu este cel mai mic mebru al familiei sau mai bine zis mezinul. Il am de o saptamana si in sfarsit s-a acomodat. Este puiut are 2 sau 3 luni si inca nu stie sa zboare prea bine, mai cade , dar cu timpul se invata  smile. Piuie toata ziua si s-a imprietenit cu Bebe , iar Bebe ii da sa pape..  :heart:... cam atat despre ei..... o sa pun poze sa ii cunoasteti mai bine.

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

2,618

De unde va dati seama care este standard si care nu ? :wow: Nu am stiut ca exista mai multe feluri de perusi :rusine:

Adaugat: 24-12-2009 13:00

Primul out al perusilor mei big_smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

2,619

Multumesc kikisiroko. Da cuibul este mare 26x18x28 cm cred ca este suficient de mare. In poza am prins doar o parte din el big_smile. Mersi pentru explicatia cu perusii smile

Adaugat: 24-12-2009 14:47

Pai nu prea am cum sa fac gaura pentru ca este facut din carton si nu este foarte gros

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

2,620 (edited by anka9mai 24-12-2009 15:41)

la cat mai multe oute  Estera :k: si noi avem 2 oua in cuib de la perechea noastra de rosella tongue

2,621

Multumesc anka si succes cu outele :k:

Adaugat: 24-12-2009 16:00

Acum a facut femela al doilea out si a iesit afara din cuib si a stat cu aripile desfacute ca si cum iar fi cald. Credeti ca este vreo problema sau din cauza cum a facut oul ? :wow:

Adaugat: 24-12-2009 16:41

De la al catelea ou trebuie sa inceapa sa cloceasca? Ma scuzati ca pun atatea intrebari dar nu am mai avut oute pana acum si nu stiu prea multe :rusine:

2,622

cand iti face outze trebuie sa ii lasi mai mult caditza sa se spele..are mai mult acum nevoie de umiditate decat de obicei... neutral si eu cred ca ar trebui sa cloceasca de la primul out.......nu stiuu sigura dar asa imi spune logik mea... :wis:

:heart: -SABINA- :heart:

2,623

Mult succes cu outele ,Estera!!!Asteptam poze big_smile
Ar trebui sa cloceasca de la al 2-lea sau poate si al treilea

Adaugat: 24-12-2009 16:51

De obicei nu prea clocesc de la primul out,incep de la al doi-lea...Succes!!!

Animalutzele mele:o broscutza testoasa,2 catelusi,2 perusi big_smile

2,624

Multumesc mult cadita le-am pus astazi dar nu au facut baie inca  femela sta pe oua de cand a facut primul out dar nu a stat intruna vad ca acum sta. Sper sa faca si alte oute big_smile Cand a iesit ea din cuib masculul sa pus el pe oua. Vad ca este un tata bun. big_smile

2,625

Nu conteaza ca nu este ceva specific perusilor important sa iasa puisorii big_smile

Adaugat: 24-12-2009 17:16

Poze cu parintii outelor big_smile

Adaugat: 24-12-2009 17:17

Poze cu outele big_smile