2,526

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Apropo de baie, Rocky al meu a facut o baita buna ieri, bine ca era foaret cald in casa ca altfel racea. :wow: Ce va mai fac pasaroii? :pup:

Adaugat: 19-12-2009 17:20

sad Cam liniste pe aici ... nu mai vrea sa vorbeasca nimeni dupa cate vad eu. :nani: Inca nu a iesit nici un puiut si ma tem ca nu va iesi pana la urma chiar daca mandra cloceste . Dar eu nu umblu la oua o las sa*si faca treaba. Poate totusi o sa aiba parte de un puiut la cat s-a chinuit . Pana si Rocky , masculul cloceste si insecteaza outele. Vedeti si voi o familie care isi doreste copii. Nu e de ajuns ca sunt 5 in total. Am mai citit pe forum si am vazut ca nu sunt singura care are 5 copilasi mai sunt : Suana si Elfie.
  Va astept cu poze...si cu postari... :k:

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

2,527 (edited by iloveanimals 20-12-2009 11:16)

kikisiroko wrote:

Totusi nu il voi baga cu cei 2, vad eu cum fac, pt.ca, femela nu pare sa mai prezinte semne de boala, dar lui Roko inca nu i-a trecut. :cry:

Ce sa faci?! :wow: Sa nu faci prostia asta. mai bine il lasi la matusa ta decat sa il iei si sa il bagi cu ceilalti in colivie si sa-l imbolnavesti si pe el. Nu fa priostia asta te rog. sad Asteapta sa le treaca puiutilor tai raceala definitiv si apoi il iei si pe cel mic. :pup:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,528

Da asa a zis ... :pls: Si piticotul meu, Piciu mai are de stat in carantina 1 saptamana si cateva zile iar apoi il voi lasa sa isi cunoasca tovarasii pe care ii aude din alta camera. Pana atunci ma voi ocupa de imblanzirea lui. De-abia asteptam sa-l vedem pe cel mic , Silviu. big_smile

2,529

kikisiroko wrote:

Dany, uite-te mai bine, am zis NU ii voi baga impreuna. big_smile

Opss...scuze. :rusine: Am citit in graba si... :rusine:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,530 (edited by Iusty 20-12-2009 18:46)

Bronchipur si propolis nu se pun ca antibiotice sau ceve de genu smile sunt niste medicamente 100% naturale...asa ca mai bine ii iei si niste tetracilina wink !

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

2,531

Imi pare rau pentru baietelul cu probleme , am citit forumul si am vazut de cand te chinui cu el .  :cry: Nu prea ma pricep sa dau sfatrui pentru ca din fericire piticotii mei nu au avut si nu au nimic.
Ai fost si l-ai vazut dar trebuia sa ii faci o poza pe furis ca sunt nerabdatoare, de-abia astept sa il aduci acasa si sa il intarce parintii. :bravo: :bravo:
Inca nu a iesit nici un pui din cele 5 oute dar mai asteptam.  :wow:

2,532 (edited by annymary40 20-12-2009 19:10)

Liviu, daca Roko o sa moara :cry:  ceea ce nu isi doreste nimeni, trebuie sa te gandesti ca ai facut tot ce ai putut pentru el si ca a avut mare noroc cu tine si ca la tine a avut tot ce ii trebuie, ingrijire si mai ales dragoste. :k:
Am citit pe un forum urmatoarea chestie, va rog sa imi spuneti daca este adevarata pentru ca as incerca.
,, Inca un truc sa-tzi spun: cind ouale sint opace deci embrionul este dezvoltat inauntru dar timpul a trecut si dupa calculele tale puiul trebuia sa eclozeze deja, mai sint cazuri in care puiul nu este destul de puternic sa iasa , se numesc D.I. S.(Dead In Shell). ca sa nu arunci un ou care eventual este viabil, ia un pahar si pune in el apa la temperatura de 40C si pune oul in apa. Oul pluteste din cauza pungii de aer, cind puiul traieste oul este neutru, se misca liber in pahar si o sa-l vezi ca vibreaza si face mici cerculetze. Cind puiul a murit n-o sa observi nici o miscare si oul este atras catre peretzii paharului. In cazul ca puiul este viabil, o sa iasa mai usor ca se inmoaie usor coaja. ,,
Va rog mult daca se  poate sa ma ajutati si sa va dati cu parerea daca este bun sfatul persoanei respective. :sol:

2,533

Nu trebuie sa te gandesti la moarte sad ! Trebuie sa lupti pt. viata animalului, altfel, in caz ca se va intampla sa se duca pe o lume mai buna, sa fi impacat, sa stii ca ai facut tot ce puteai sa-l salvezi si ca te-ai luptat pt. ca Roko sa fie fericit! Nu renunta sad ! Si el se lupta, are nevoie de ajutorul tau si o sa reusiti impreuna :k: !
Multumesc mult pt. complimente :pup: ! Da, sunt fericita, asa cum si tu o sa fii smile alaturi de peruseii tai!

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

2,534

Annymary, sincer, chiar nu stiu hmm ! Metoda pare buna, dar nu stiu cat de sigur poate fi sa pui oul in apa!

Iusti

2,535

kikisiroko wrote:

Silviu, nu Liviu, nu-i nimic. smile Sper sa nu se intample asta, ca a-si muri si eu o data cu el. :wow: :cry: :cry: :cry:

Imi pare rau :pls:. Promit ca nu mai incurc numele pentru ca mai cunosc un baiat cu numele de Liviu si lui ii zicem Silviu.  :rusine:
Nu stiu Iusty si mie mi se pare buna metoda si persoaan respectiva a zis ca a incercat-o si asa si-a dat seama care ou este fertil si care nu. hmm  Chiar nu stiu ce sa fac pentru ca problema sta in felul urmator : peste cateva zile o sa plec la Bacau pentru ca acolo facem Sarbatorile deobicei iar peruseii ii voi lasa in grija unei vecine care nu prea sti multe despre ei. Tot ce conteaza e sa le dea mei si apa nu am pretentia sa le dea vitamine si ce le mai dau eu in plus. In schimb trebuie sa stiu daca vor iesii puiuti din oua pentru ca termenul iesirii primului puiut era pe 18 dar nu a iesit, in fine daca vor iesii puiuti nu o sa mai plecam ... cred ca am facut un off topic de toata frumusetea.
Cred ca o sa incerc metoda dar pana atunci mai astept pareri. :wis:

2,536

Silviu, imi pare rau sa aud ca micutzul nu se face bine. Stiu ca ti-e foarte greu si acum ai avut un moment de slabiciune, dar se pare ca rolul nostru este sa fim tari si sa ne adunam si sa fim alaturi de "copilashii" nostri. Fii alaturi de el si arata-i in fiecare secunda cat de mult il iubesti si incurajeaza-l. Are nevoie de tine! Iar tu... fi tare! Din pacate stiu ce inseamna sa-ti vezi animalutzul suferind, dar cred ca ce mai mult te scoate din minti faptul ca te simti neputincios... Of, Silviu, suntem cu totii alaturi de tine! Si nu te lasa batut! :pup:

Adriana

2,537

asa este elfie....silviu noi suntem alaturi de tine si ne rugam ca micutul tau sa se faca bn.... :pup: wink

:heart: -SABINA- :heart:

2,538

Silviu imi pare rau sa aud ca micutul se simte rau. sad Si eu am avut trei perusi cu boala micutului tau si boala a avansat foarte mult si nu se faceau bine chiar daca le-am dat medicamente. Am citit undeva ca este foarte buna tetraciclina si le-am dat imediat. Din pacate doi din ei a murit dar femela pe care o am acum sa facut bine si nu mai are nimik. Te sfatuiesc sa ii dai si tu micutului poate o sa ai noroc sa se faca bine. :k: Suntem alaturi de tine si ne rugam pentru micutz sa se faca bine.

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

2,539

Imi doresc enorm ca micutul tau sa se faca bine si ii tinem pumnii!!!!! :k:
Pentru ca am fost nerabdatoare am incercat etoda pe care am scris-o mai sus si din pacate toate ouale se duceau spre pereti si nu se mai miscau, semn ca nu va iesi nici un pui si de data asta, totusi nu inteleg de ce pentru ca au avut toate conditiile. Cred ca masculul este de vina pentru ca este putin mai batran decat femela adica ea are 1 an si 4 luni iar el are 4 ani jumate. :cry: :cry: :cry:
Sau ea este prea mica si nepriceputa. Apoi am pus ouale in cuib ca poate cine stie si ea inca le cloceste chiar daca le-am bagat in apa la 40 de grade.  :wow: Repet aceasta este a doua serie de oua iar la prima era cat de cat normal sa nu iasa ... dar nu stiu ce sa zic. La prima serie si-a dat seama exact cand trebuia sa iasa primul puiut ca nu sunt bune ouale si le-a spart. Imi este foarte mila de ea pentru ca e slabita si nu as vre sa se mai chinuiasca sa mai cloceasca pentru ca nu ar fi in stare sa aiba grija de pui in cazul in care vor iesii...  :cry: :cry: sad

2,540

Sa pun si eu o poza cu Maya mea. :heart:

Adriana

2,541

Silviu stai linistit, nu esti singurul cu animalute cu probleme. wink Eu inca imi tratez perusii de raie. sad Au facut din nou. sad Dar tot ce trebuie sa fac este sa imi rapesc putin din timpul meu si sa le fac tratamentul care nu dureaza mai mult de 5 minute, fie ca le place s-au nu, nu am ce sa le fac, e spre binele lor.
Si ai grija ce ii dai micutului. neutral Tu pe acolo ai si antibiotice, nu i le da zilnic, o data la 10 zile.
Nu te descuraja, lupta pt viata lui, chiar daca esti la capatul puterilor, fericirea lui mai tarziu nu o sa te faca sa regreti, ai sa vezi. :heart:

2,542

Elfie , Maya a ta este o scumpa seamana cu Piciu si cu Rocky ai mei. big_smile Sau mai bine zis seamana cu baieteii mei scumpi si dragi. :bravo:
Asa e iloveanimals , trebuie sa luptam pentru micutii nostrii pana la capatul puterilor ca sa fie ei fericiti si sanatosi.
In pet-shopul de langa mine perusii sunt tinuti defapt intr-o piata nu in pet-shop si este extrem de frig, mi-e asa mila de ei si mai ales cand ma gandesc ca nu pot sa ii ajut cu nimic si ma bucur pentru ai mei ca stau la caludurica si sunt rasftati si iubiti... ca si ai vostrii. :wis:
Sa speram ca micutii tai o sa treca cu bine peste raie. Oare de ce a reaparut ? neutral

2,543 (edited by suana 21-12-2009 11:46)

In vizita,pe colivia Alexei....

http://i48.tinypic.com/23m23vb.jpg

Adaugat: 21-12-2009 11:39

Silviu daca n-ai gasit medicamentele incearca sa iei Doxivit.Contine si antibiotic,la mine a dat rezultate.Asta daca si organismul micutului inca mai are putere sa lupte.Tine-l la mai multa caldura si da-i si ceai de menta.Speram sa se faca bine,totusi.

elfie,Maya e o scumpica.Pupam dulce

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

2,544

Si baietelul tau e un dulce Suana :pls: :pup: . Si Maya si toti...:D
Am facut o prstie. Maya a mea cloceste de foaret mult timp si i-am luat un ou la verificare. Nu vreau sa o epuizez pentru ca, cred ca clocete degaba. Am facut o gaurica mica intr+un ou si se vede inauntru ca o pielita inclora care acoperea jumatate din ou. Apoi i l-am pus in cuib. Credeti ca este vre-un pui in ou? :sol:

Adaugat: 21-12-2009 12:16

Rezultatul final : ouale erau pline de galbenus si albus deci nu erau bune  yikes  :cry: :cry:      :cry:
Imi pare atat de rau. Acum le-am aruncat. :cry:

2,545

imi nespus de rau pt tine annymary40 , dar mai ales pt saracuta ta perusa :cry: ... offf

2,546

Anyta ai mai pus poze cu perusii tai pe forum? Sigur sunt pereche? Poate ca femela s apucat tarziu de clocit. Stii ca in timpul colcirii trb sa aiba in permanenta o cadita cu apa pt a mentine temeratuta constanta sub ea?  I-ai pus? hmm

2,547

kikisiroko wrote:

Nu am de ce sa ii intarat, din fericire cu un al 3-lea perus sunt de acord parintii mei. smile . Ma uit peste tot pe forum si vad doar oameni cu animalute fericite, in mare parte, dar eu sunt o exceptie. :cry:
O vad pe Iusty care are niste pasari foarte bine ingrijite, curate si foarte sanatoase si imi zic 'cred ca este foarte fericita', la fel ca multi de aici. O sa ma chinui si o sa il tratez si pe Roko, dar daca e sa moara sau ceva nu stiu, nu vrea sa ma gandesc. :cry:

Nu esti singurul cu pasari bolnave sad si eu am un perus vai de capu' lui si o zebruta cu un piciorus muscat de rikki si un zebrutz nebun...Iusty chiar are niste pasari superbe!
Suana,doxyvit-ul este bun pentru orice problema,si belle a mea a avut aceeasi problema ca perusul tau silviu dar i-a trecut cu doxyvit si acum lui mimi ii dau doxyvit e f. bun! De cand ii dau se mai misca si ea prin colivie,mananca,nu mai sta ca inainte la fel ca o leguma

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

2,548

credeti ca sunt apti pt imperechere ??? eu le'am pus si cuib, le'am indeplinit si "moftul" asta big_smile...acum ei decid daca sunt pregatiti si asa mai departe :rusine:

2,549

Seamana f mult cu perusii mei!sunt superbi!

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

2,550 (edited by iloveanimals 21-12-2009 13:50)

Femela este apta de imperechere, dar masculul... nu prea hmm