Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Sper sa ii fie de ajutor Dyenutzey sfaturile noastre ...
.
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Sper sa ii fie de ajutor Dyenutzey sfaturile noastre ...
.
Daca nu era Silviu sa ii yica sa puna poze pana acum nu stiam ... asa ca bravo silviu :bravo:
Da sunt femele amandoua, fara indoiala, femelele au ceromul alb, iar masculul roz deschis cand sunt pui, cand ajung la maturitate se deosebesc cel mai bine deoarece ceromul se coloreaza in albastru la masculi si femelelor in bej-maroniu.
Dupa cate observ femela albastra este tanara, inca nu a ajuns la maturitate, se vede dupa ochi pt. ca sunt negrii.
Daca te uiti mai atenta poti observa diferenta dintre cele doua. Cea verde se vede ca este mult mai matura si nu cred ca o sa mai faca pereche cu vreun mascul, fetele fiind foarte pretentioasa cu cat inainteaza in varsta. Cea albastra posibil sa aiba vreo 7-8 luni si ar trebui, sa ii iei pereche cat mai curand, poti apela la Mosu`. :bravo: .
Totusi imi pare rau ca ti-ai facut iluzii, ce sa zic, bafta.:pup: :pup: :pup:
Cea albastra e imposibil sa aiba 7-8 luni o an de mai mult de un an ...Cea verde are in jur de 3 ani ,cred ...Multumesc tuturor pentru ajutor si pentru pareri...
Adaugat: 15-12-2009 18:13
Dar...cea verde are pe cioc sus albastru...se observa dar nu cred ca in poze
Pai...si din oua nu o sa iasa puiuti?? :wow:
Adaugat: 15-12-2009 18:24
Pe degeaba daca am gresit cu varsta lor, etc.
Si eu as vrea ca sa imi vad perusii sanatosi, de ce zic perusii pt.ca si Kiki a luat raceala de la mascul, doar din vina mea, nu trebuia ca sa ii pun impreuna de la inceput, fara sa stiu de perioada de carantina si restul.
Asa de tare ma bucura faptul ca ai vostrii sunt sanatosi, frumosi, Perfecti. ( dupa mine ) si ai mei... imi e asa mila de ei stiind ca nu pot sa fac nimic pana nu aduce medicamentele.
Acum Joi ma duc dupa medicamente la cabinetul nostru 'bun' din Zarnesti care a trebuit sa dea comanda de ele, nu avea decat 2 din cele 4 medicamente prescrise.![]()
![]()
Vorbesc asa pt.ca nu ma simt bine daca nici perusii mei nu se simt.
Iti tinem pumnii! :k: Sunt sigura ca se vor face bine! :angel: :pls:
Dar...cea verde are pe cioc sus albastru...se observa dar nu cred ca in poze
Are albastru pe cerom deoarece incepe sa se decojesca...in curand va trece perioada de imperechere si se va face un albastru spre alb cu roz ceva e genu
...ele cu siguranta sunt femele pt. ca un mascul nu va avea niciodata ceromul maro!
Inca nu imi vine sa cred
Pai...si din oua nu o sa iasa puiuti?? :wow:
Daca ai doua femele nu vor iesi puiuti. Ca sa iasa puiuti in primul rand trebuie sa existe perechea formata din mascul si femela si nu din femela , femela. :wis: Masculul calca femela si are un rol foarte important :pls:. Acum trebuie sa se indeplineasca si conditii optime imperecherii.
Daca iti doresti cu adevarat sa se imperecheze apoi sa fac oute din care sa iasa pui si asa mai departe trebuie sa le iei mandrelor sotiori. Daca nu , poti sa le lasi pe amandoua doar ca vor face oute dar nu vor avea si pui. Totul depinde de tine. Adica e ca la noi : cum ar putea doua femei sa fac copii? Scuzati off-topicul dar trebuia sa explic cumva. :pup:
Multumesc mult pentru raspunsuri,sfaturi si pareri :merci:
Nu ai pentru ce Dyana , asta e rolul nostru sa ne ajutam intre noi. :k:
Nu ai pentru ce Dyana , asta e rolul nostru sa ne ajutam intre noi. :k:
Adaugat: 15-12-2009 20:16
Maine le voi mai face niste poze si le voi pune aici
Maine cred ca voi cumpara o puiuta pentru veriosoara mea care are un perusel si mi-e mila de el ca sta mai tot timpul singur. Sa speram ca imi voi implini dorinta, voi pune poze cu ea. Nu va sta mult la ine cam 1 saptamana din pacate ... dar poate ma razgandesc si nu o mai dau
ar fi tare. Abia asteptam poze cu ea. :heart: Stii sa ii deosebesti la o varsta asa frageda?
Din cate am inteles perusitele pui au ceromul alb cu albastru , alb si cele mature daca sunt in perioada de imperechere. Sper sa nu ma pacaleasca vanzatoarea. Dar o sa pun poze cu ea si dezbatem impruna subiectul. Chiar daca o sa ie un ,,el,, nu ma supar.
Eu mai certat destul cu vanzatoarea pe tema asta, imi zicea de Sowy(baiat) ca e fata ka re ceromul roz, ca asa il au fetele, daca ma luam dupa ea cine stie ce papagal aveam acum.
Baietii au ceromul roz complet, fetele il au pe langa nari cu alb, poate sa fie si u bleu si cu roz, asta ne deruteaza uneori. Ai mare grija. Uita-te de 10 ori inainte. :blb:
Adaugat: 15-12-2009 22:35
Baiat.
Fata.
Baiat si fata.
Multumesc foarte mult pentru explicatie :pup: o sa-mi fie de mare ajutor. Asa o sa fac ma uit de 10 ori. :k:
Diana, poti sa pui poze, dar se vede foarte clar ca tu ai 2 femele, nu mai e nevoie de poze pentru asta.Una din femele a depus un ou deoarece a fost stimulata de cuib.Dar oul nu este fertil.De multe ori se intampla sa nu se mai poata opri din ouat.Asta inseamna ca trebuie sa iei cuibul, ca si`asa se streseaza degeaba, si se chinuie, ca puiuti n`o sa scoata...
Va multumesc pentru sfaturi Am inceput sa ma obisnuiesc cu idea ca am doua fetite :bang: Si care credeti ca ar fi cea mai buna sa faca oua si puisori?? :rusine:
Va multumesc pentru sfaturi
Am inceput sa ma obisnuiesc cu idea ca am doua fetite :bang: Si care credeti ca ar fi cea mai buna sa faca oua si puisori?? :rusine:
Sa le iei doi baieti de varsta apropiata cu ele. Asta e singura solutie.
dyenutza_bella wrote:Va multumesc pentru sfaturi
Am inceput sa ma obisnuiesc cu idea ca am doua fetite :bang: Si care credeti ca ar fi cea mai buna sa faca oua si puisori?? :rusine:
Sa le iei doi baieti de varsta apropiata cu ele.
Asta e singura solutie.
4 perusi +puisori :wow: :bang: :bang: :sol: Daca le iau in martie baietei ar putea face pui in primavara?
Daca baietii sunt de seama cu ele, s-ar putea, cuibul ii stimuleaza, daca unul din ei va intra in calduri la scurt timp va intra si celalalt.
Daca baietii sunt de seama cu ele, s-ar putea, cuibul ii stimuleaza, daca unul din ei va intra in calduri la scurt timp va intra si celalalt.
Se pare ca de ziua mea voi cere un perus,sau poate doi....Dar daca imi iau un perus si il pun cu amandoua in cusca,are ceva?Sau trebuie sa iau neaparat 2? :wow:
Stii ca in natura ei traiesc in colonii, iti trebuie o colivie mai mare daca ii vei tine pe toti 4 in ea, asa fiecare fata isi va alege baiatul ei. :heart: Sper sa nu se certe doar pe unu din ei.
Eu imi sustin ideea, adica sa ii iei doar perusei albastre partener.
In primul rand este mai tanara decat celalalta si ai sanse mai multe ca un mascul mai mare sau de varsta apropiata cu ea sa faca o pereche frumoasa impreuna. :k:
Ce verde parca ai spus ca are 3 ani, perusica mea tot 3 ani are si nu ii convine de masculul care este de varsta apropiata cu ea.
Eu zic sa o dai pe cea verde daca te lasa sufletul, sau nu stiu poti sa ii ti pe toti trei in aceasi colivie, dar saracutul posibil e sa nu stie ce femela sa aleaga.
Nu pot sa o dau O am de 3 ani si m-am atasat de ea...Nu as putea sa o dau pe niciuna :heart:
:pup:
Adaugat: 16-12-2009 12:37
Am o noua veste, este a 3-a oara cand masculul ii da de mancare perusei, cel putin de atatea ori am observat eu. :bravo: :bravo: :bravo:
:bravo: :bravo: Foarte bine!!! :sanatate:
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus