2,451

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Sper sa ii fie de ajutor Dyenutzey sfaturile noastre ... big_smile big_smile .

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

2,452

Cu siguranta vor fi :pls: !

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

2,453

Daca nu era Silviu sa ii yica sa puna poze pana acum nu stiam ... asa ca bravo silviu :bravo:

2,454

kikisiroko wrote:

Da sunt femele amandoua, fara indoiala, femelele au ceromul alb, iar masculul roz deschis cand sunt pui, cand ajung la maturitate se deosebesc cel mai bine deoarece ceromul se coloreaza in albastru la masculi si femelelor in bej-maroniu.
Dupa cate observ femela albastra este tanara, inca nu a ajuns la maturitate, se vede dupa ochi pt. ca sunt negrii.
Daca te uiti mai atenta poti observa diferenta dintre cele doua. Cea verde se vede ca este mult mai matura si nu cred ca o sa mai faca pereche cu vreun mascul, fetele fiind foarte pretentioasa cu cat inainteaza in varsta. Cea albastra posibil sa aiba vreo 7-8 luni si ar trebui, sa ii iei pereche cat mai curand, poti apela la Mosu`. :bravo: .
Totusi imi pare rau ca ti-ai facut iluzii, ce sa zic, bafta. sad :pup: :pup: :pup:

Cea albastra e imposibil sa aiba 7-8 luni big_smile o an de mai mult de un an ...Cea verde are in jur de 3 ani ,cred ...Multumesc tuturor pentru ajutor si pentru pareri...

Adaugat: 15-12-2009 18:13

Dar...cea verde are pe cioc sus albastru...se observa dar nu cred ca in poze hmm

Animalutzele mele:o broscutza testoasa,2 catelusi,2 perusi big_smile

2,455

Pai...si din oua nu o sa iasa puiuti?? :wow:

Adaugat: 15-12-2009 18:24

kikisiroko wrote:

Pe degeaba daca am gresit cu varsta lor, etc.
Si eu as vrea ca sa imi vad perusii sanatosi, de ce zic perusii pt.ca si Kiki a luat raceala de la mascul, doar din vina mea, nu trebuia ca sa ii pun impreuna de la inceput, fara sa stiu de perioada de carantina si restul.
Asa de tare ma bucura faptul ca ai vostrii sunt sanatosi, frumosi, Perfecti. ( dupa mine ) si ai mei... imi e asa mila de ei stiind ca nu pot sa fac nimic pana nu aduce medicamentele.
Acum Joi ma duc dupa medicamente la cabinetul nostru 'bun' din Zarnesti care a trebuit sa dea comanda de ele, nu avea decat 2 din cele 4 medicamente prescrise.
sad sad sad
Vorbesc asa pt.ca nu ma simt bine daca nici perusii mei nu se simt.

Iti tinem pumnii! :k: Sunt sigura ca se vor face bine! :angel: :pls:

2,456

dyenutza_bella wrote:

Dar...cea verde are pe cioc sus albastru...se observa dar nu cred ca in poze hmm

Are albastru pe cerom deoarece incepe sa se decojesca...in curand va trece perioada de imperechere si se va face un albastru spre alb cu roz smile ceva e genu wink ...ele cu siguranta sunt femele pt. ca un mascul nu va avea niciodata ceromul maro!

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

2,457 (edited by dyenutza_bella 15-12-2009 20:27)

Inca nu imi vine sa cred big_smile

2,458

dyenutza_bella wrote:

Pai...si din oua nu o sa iasa puiuti?? :wow:

Daca ai doua femele nu vor iesi puiuti. Ca sa iasa puiuti in primul rand trebuie sa existe perechea formata din mascul si femela si nu din femela , femela. :wis: Masculul calca femela si are un rol foarte important :pls:. Acum trebuie sa se indeplineasca si conditii optime imperecherii.
Daca iti doresti cu adevarat sa se imperecheze apoi sa fac oute din care sa iasa pui si asa mai departe trebuie sa le iei mandrelor sotiori. Daca nu , poti sa le lasi pe amandoua doar ca vor face oute dar nu vor avea si pui. wink Totul depinde de tine. Adica e ca la noi : cum ar putea doua femei sa fac copii? Scuzati off-topicul dar trebuia sa explic cumva. :pup:

2,459

Multumesc mult pentru raspunsuri,sfaturi si pareri :merci:

2,460 (edited by annymary40 15-12-2009 20:15)

Nu ai pentru ce Dyana , asta e rolul nostru  sa ne ajutam intre noi. :k:

2,461

annymary40 wrote:

Nu ai pentru ce Dyana , asta e rolul nostru  sa ne ajutam intre noi. :k:

big_smile

Adaugat: 15-12-2009 20:16

Maine le voi mai face niste poze si le voi pune aici big_smile

2,462

Asteptam pozicile :k: !

Iusti

2,463

Maine cred ca voi cumpara o puiuta pentru veriosoara mea care are un perusel si mi-e mila de el ca sta mai tot timpul singur. Sa speram ca imi voi implini dorinta, voi pune poze cu ea. Nu va sta mult la ine cam 1 saptamana din pacate ... sad dar poate ma razgandesc si nu o mai dau tongue

2,464

ar fi tare. smile Abia asteptam poze cu ea. :heart: Stii sa ii deosebesti la o varsta asa frageda? smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,465

Din cate am inteles perusitele pui au ceromul alb cu albastru , alb si cele mature daca sunt in perioada de imperechere. Sper sa nu ma pacaleasca vanzatoarea. Dar o sa pun poze cu ea si dezbatem impruna subiectul. Chiar daca o sa ie un ,,el,, nu ma supar. big_smile

2,466

Eu mai certat destul cu vanzatoarea pe tema asta, imi zicea de Sowy(baiat) ca e fata ka re ceromul roz, ca asa il au fetele, daca ma luam dupa ea cine stie ce papagal aveam acum.
Baietii au ceromul roz complet, fetele il au pe langa nari cu alb, poate sa fie si u bleu si cu roz, asta ne deruteaza uneori. Ai mare grija. wink Uita-te de 10 ori inainte. :blb:

Adaugat: 15-12-2009 22:35

Baiat.
http://www.bellaonline.us/birds/YoungMaleBudgieCere.jpg
Fata.
http://1.bp.blogspot.com/_dGxuwNEKK6E/SXo46ImUlKI/AAAAAAAAABQ/zm4-m2KoLkA/s400/sydneyfluff.jpg
http://www.talkbudgies.com/image.php?u=5480&amp;type=sigpic&amp;dateline=1235140238
Baiat si fata. smile
http://www.kiva.net/~daylight/keet.fix.jpg

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,467

Multumesc foarte mult pentru explicatie :pup: o sa-mi fie de mare ajutor. Asa o sa fac ma uit de 10 ori. :k:

2,468

Diana, poti sa pui poze, dar se vede foarte clar ca tu ai 2 femele, nu mai e nevoie de poze pentru asta.Una din femele a depus un ou deoarece a fost stimulata de cuib.Dar oul nu este fertil.De multe ori se intampla sa nu se mai poata opri din ouat.Asta inseamna ca trebuie sa iei cuibul, ca si`asa se streseaza degeaba, si se chinuie, ca puiuti n`o sa scoata...

>>>>Alexandra<<<<

2,469

Va multumesc pentru sfaturi big_smile Am inceput sa ma obisnuiesc cu idea ca am doua fetite :bang: Si care credeti ca ar fi cea mai buna sa faca oua  si puisori?? :rusine:

2,470

dyenutza_bella wrote:

Va multumesc pentru sfaturi big_smile Am inceput sa ma obisnuiesc cu idea ca am doua fetite :bang: Si care credeti ca ar fi cea mai buna sa faca oua  si puisori?? :rusine:

Sa le iei doi baieti de varsta apropiata cu ele. wink Asta e singura solutie. tongue

2,471

iloveanimals wrote:
dyenutza_bella wrote:

Sa le iei doi baieti de varsta apropiata cu ele. wink Asta e singura solutie. tongue

tongue 4 perusi +puisori :wow: :bang: :bang: :sol: Daca le iau in martie baietei ar putea face pui in primavara?

2,472

Daca baietii sunt de seama cu ele, s-ar putea, cuibul ii stimuleaza, daca unul din ei va intra in calduri la scurt timp va intra si celalalt. smile

2,473

iloveanimals wrote:

Daca baietii sunt de seama cu ele, s-ar putea, cuibul ii stimuleaza, daca unul din ei va intra in calduri la scurt timp va intra si celalalt. smile

Se pare ca de ziua mea voi cere un perus,sau poate doi....Dar daca imi iau un perus si il pun cu amandoua in cusca,are ceva?Sau trebuie sa iau neaparat 2? :wow:

2,474

Stii ca in natura ei traiesc in colonii, iti trebuie o colivie mai mare daca ii vei tine pe toti 4 in ea, asa fiecare fata isi va alege baiatul ei. :heart: Sper sa nu se certe doar pe unu din ei. smile

2,475

kikisiroko wrote:

Eu imi sustin ideea, adica sa ii iei doar perusei albastre partener.
In primul rand este mai tanara decat celalalta si ai sanse mai multe ca un mascul mai mare sau de varsta apropiata cu ea sa faca o pereche frumoasa impreuna. :k:
Ce verde parca ai spus ca are 3 ani, perusica mea tot 3 ani are si nu ii convine de masculul care este de varsta apropiata cu ea.
Eu zic sa o dai pe cea verde daca te lasa sufletul, sau nu stiu poti sa ii ti pe toti trei in aceasi colivie, dar saracutul posibil e sa nu stie ce femela sa aleaga.

Nu pot sa o dau sad O am de 3 ani si m-am atasat de ea...Nu as putea sa o dau pe niciuna :heart:  tongue :pup:

Adaugat: 16-12-2009 12:37

kikisiroko wrote:

Am o noua veste, este a 3-a oara cand masculul ii da de mancare perusei, cel putin de atatea ori am observat eu. :bravo: :bravo:  :bravo:

:bravo: :bravo: Foarte bine!!! :sanatate: