2,426

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Diana, nu-ti fa griji :pup: ! Poate nu erau pregatiti...din cate stiu sunt la prima serie, nu-i asa smile ? Poate din outul care a ramas va iesi un pui, sau poate vor mai urma oua :heart: ! Daca tura asta nu va merge, vei avea mai multe sanse in primavara :k: ! Succes wink

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

2,427

Iusty wrote:

Diana, nu-ti fa griji :pup: ! Poate nu erau pregatiti...din cate stiu sunt la prima serie, nu-i asa smile ? Poate din outul care a ramas va iesi un pui, sau poate vor mai urma oua :heart: ! Daca tura asta nu va merge, vei avea mai multe sanse in primavara :k: ! Succes wink

Multumesc!Da,ei sunt la prima serie...sa speram ca vor mai urma oute...Multumesc mult! :pup: :heart: :merci:

Animalutzele mele:o broscutza testoasa,2 catelusi,2 perusi big_smile

2,428

Diana, nu cred ca am retinut... perushii tai ce varsta au?

Adriana

2,429

Dyenutza nu fii trista :pup: imi pare nespus de rau pentru outul spart :cry: sad ... dar in mod sigur voar aparea si alte oute. Al treilea out va fii cu noroc ... iti spun eu :k: :k: iti tinem pumnii si tie si Esterei. :pup:

:heart: ¤ Anyta ¤  :heart:

2,430

elfie wrote:

Diana, nu cred ca am retinut... perushii tai ce varsta au?

Kyky are aproape 3 anisori ,iar ea cred ca are 2 ani si jumatate cred....

Adaugat: 15-12-2009 10:09

annymary40 wrote:

Dyenutza nu fii trista :pup: imi pare nespus de rau pentru outul spart :cry: sad ... dar in mod sigur voar aparea si alte oute. Al treilea out va fii cu noroc ... iti spun eu :k: :k: iti tinem pumnii si tie si Esterei. :pup:

Da!Sa speram ca al treilea e cu noroc :k: Multumesc pentru incurajare ! :pup: :heart:

2,431

Nu ai pentru ce Dyenutza , toti suntem alaturi de tine :pup:.
P.S am citit tot topicul, e foarte foarte interesant si asa am inceput sa va cunosc mai bine , pe voi si pe micile inaripate. :pls:

2,432

annymary40 multumesc mult smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

2,433

Estera wrote:

annymary40 multumesc mult smile

Ce vesti mai ai despre papagalutzi? :bravo:

2,434

Va urez succes cu peruseii vostri..sper ca in curand ne vom mari familia :sanatate: ..ma refer la familia asta, de pe forum :pup:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

2,435

Nu ai pentru ce Estera :pup: . Maya , cloceste toata ziua... in cuib ,ma uit foarte rar ca sa nu o deranjez... si ma rog sa iasa macar un puiut. Ceilalti 3 sunt niste grasuti si rasfatati , mananca toata ziua si acum :nani: la caldurica. Ai vostrii? Au niste burtici.

2,436

annymary40 wrote:

Nu ai pentru ce Estera :pup: . Maya , cloceste toata ziua... in cuib ,ma uit foarte rar ca sa nu o deranjez... si ma rog sa iasa macar un puiut. Ceilalti 3 sunt niste grasuti si rasfatati , mananca toata ziua si acum :nani: la caldurica. Ai vostrii? Au niste burtici.

Ai mei se inghesuie in cuib si stau amandoi acolo :bravo: :heart: :pup: Daca ar vedea ce e afara!!!

2,437

kikisiroko wrote:

Asteptam poze de la Anyta si Diana, dar vad ca nu vor sa puna. :cry:

O sa le fac poze dar momentan nu se poate pentru ca nu le dau drumul prin casa cat cloceste Maya ,  daca le dau drumul va iesii si ea cu siguranta si nu va mai cloci. Imi pare rau, dar promit ca o sa pun poze :rusine: :wis:

2,438

Si pozele mult asteptate.... big_smile :bravo:

2,439

kikisiroko wrote:

Da, foarte asteptate. Diana, femela este cea verde si masculul albastru? big_smile

Nu big_smile ...Femela este cea albastra si el este cel verde...

2,440

Dyenutza , mi se pare mie sau ai doua femele? neutral N-as vrea sa fie asa dar parca asa se pare, repet 2 perusite in perioada de imperechere pentru ca au ceromul maro. Daca una dintre ele ar fi mascul ar trebui sa aiba ceromul albastru. Poate stie cineva mai bine si te ajuta mai mult. :cry:

2,441

si eu zik ca ai 2 femele....au ceromul maro asa vad hmm

- Bianca

2,442

Pai s-o luam asa : cea galben cu verde este sigur femela pentru ca are ceromul maro, e in calduri si cred ca ea a facut outele mai mult ca sigur si asa cum zice si kikisiroko sau silviu exista posibilitatea ca cealalta sa le sparga. Acum tu stii mai bine Dyana :pup: paraca ziceai la un moment dat despre asa zisul ,, mascul,, care sparge ouale. Sunt frumoase amandoua, sa te bucuri de ele. :pls: Cred ca ar fi mult mai fericite daca ar avea acum de Sarbatori si niste sotiori. Ce zici de asta ? Dar totusi poate iti zice cineva mai experimentat. :pup:

2,443 (edited by dyenutza_bella 15-12-2009 15:33)

Pai...inainte cea cu albastru nu avea maro,era albastru deschis de tot  :wow:  ,acum vad ca il are alb si putin albastru deschis de tot intr-un colt(m-am uitat acum la ea) ... :cry: :cry:

Adaugat: 15-12-2009 15:29

annymary40 wrote:

Pai s-o luam asa : cea galben cu verde este sigur femela pentru ca are ceromul maro, e in calduri si cred ca ea a facut outele mai mult ca sigur si asa cum zice si kikisiroko sau silviu exista posibilitatea ca cealalta sa le sparga. Acum tu stii mai bine Dyana :pup: paraca ziceai la un moment dat despre asa zisul ,, mascul,, care sparge ouale. Sunt frumoase amandoua, sa te bucuri de ele. :pls: Cred ca ar fi mult mai fericite daca ar avea acum de Sarbatori si niste sotiori. Ce zici de asta ? Dar totusi poate iti zice cineva mai experimentat. :pup:

Pai daca asta verde (Kyky) le facea ,inseamna ca tot ea le spargea ...
Si  cand le face Kyky ,Cicia le clocea big_smile ...

2,444

Sunt ambele femele, clar. wink Una din cate vad e in chef. :bang:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,445

Nu mai inteleg nimic :wow:

Adaugat: 15-12-2009 15:33

Dar...poate nu se vede bine in poza... eu cand m-am uitat la cea albastra era alba :wow:

Adaugat: 15-12-2009 15:40

Astept pareri in continuare :wis:
Am citit ca se mai pot deosebi si prin comportament putin ...nu stiu...dar parca nu imi vine sa cred :wow: :cry: :cry:

2,446

: :pup: Nu stiu ce sa zic Dyana dar amandoua sunt femele sigur. Iar outele pe care le vor face nu vor fi fertile mai exact nu va iesi nici un puiut din ele. Le-ar trebui niste sotiori cum spuneam ami sus. :pls: Si vei avea si oute ... pui ... :pup:

2,447

annymary40 wrote:

: :pup: Nu stiu ce sa zic Dyana dar amandoua sunt femele sigur. Iar outele pe care le vor face nu vor fi fertile mai exact nu va iesi nici un puiut din ele. Le-ar trebui niste sotiori cum spuneam ami sus. :pls: Si vei avea si oute ... pui ... :pup:

Multumesc tuturor!!! Mai astept pareri! :angel:

2,448

dyenutza_bella wrote:

Astept pareri in continuare :wis:
Am citit ca se mai pot deosebi si prin comportament putin ...nu stiu...dar parca nu imi vine sa cred :wow: :cry: :cry:

Se deosebesc si prin comportament: masculii sunt cei care canta toata ziua iar femelele mai mult tipa si scot rar sunete. :wis:
Si niste informatii despre determinarea sexului la perusii adulti si pui . Sper sa te ajute.
Determinarea sexului la perusul adult

Unul dintre indicatorii cei mai siguri este zona carnoasa de deasupra ciocului (practic, "nasul"), care este colorata in albastru intens la masculul adult si in beige ciocolatiu la femela. Culorile se "adancesc" in perioadele de imperechere, devenind ceva mai inchise, mai profunde.

Atentie, insa - culoarea acestei zone carnoase de deasupra ciocului poate sa insele proprietarii de perusi fara suficienta experienta, intrucat la femelele foarte tinere este colorata in albastru deschis, alburiu.

Determinarea sexului la pui

Cand sunt pui, narile (aflate in aceeasi zona carnoasa de deasupra ciocului) sunt colorate in roz la mascul si albe la femela.

2,449

Imi dau si eu cu parerea si iti spun sigur ca ai 2 femele :pls: ...cea verde cu galben e femela in calduri...si cea albastru cu alb e spre sfarsit..incepe sa i se decojeasca ceromul si se va face albastru spre alb cu un pic de roz..ceva de genu...nu pot sa explic! Insa amandoua sunt apte de imperechere :k: ! N-ar strica sa aiba si ele sotiori :rusine: !

Iusti

2,450

dyenutza_bella wrote:

Kyky are aproape 3 anisori ,iar ea cred ca are 2 ani si jumatate cred....

E bine si cum ai spus tu Silviu, dar perusii de la 1 an si ceva au culoarea ceromului specifica unui adult...ori albastru daca e mascul, ori maro spre roz daca e femela! :k:

Iusti