Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Am masurat cuibul....Are lungimea de 18 cm si latimea de 17 cm...Este prea mic????....:DAstept raspuns cat mai repede deoarece diseara il voi pune...

Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Am masurat cuibul....Are lungimea de 18 cm si latimea de 17 cm...Este prea mic????....:DAstept raspuns cat mai repede deoarece diseara il voi pune...
Nu prea pot acum deoarece nu ma pricep si mai este o problema:trebuie sa tai cusca:wow:...pentru a-l pune in spate...inaltimea este de 18,5 cm....Sper sa fie destul de incapatoare cusca...:D
Adaugat: 10-12-2009 14:06
Sunt curioasa sa vad cum vor iesi puii...Ea este alb cu albastru,iar el este verde cu galben
Adaugat: 10-12-2009 14:15
Si ce fructe ar trebui sa le dau??Eu inainte le dadeam banana,mar ,portocala ,para si cam atat...
Si am auzit ca trebuie sa le dau coji de oua fierte...e adevarat????Eu le dadeam inainte...Le amestec cu ceva acum???Inainte le dadeam simple
Si ai mei aveau leagan dar nu l-am mai pus de mult pentru ca nu se urcau in el si il impingeau cu ciocul si il rodeau si de multe ori il dadeau jos:DMultumesc inca o data pentru sfaturi!
Am si eu poze cu ai mei:
Cel cu verde si galben(viitorul tata) este Kyky
Cea cu albastru si alb este(viitoarea mamica) este Cici/a(Cicia este numele cu care a botezat-o verisoara mea....noi ii zicem si Cici si Cicia) :DSper sa va placa!!! :heart: :bravo:
Adaugat: 10-12-2009 15:08
Imi cer scuze...pozele nu sunt foarte clare :rusine:
Adaugat: 10-12-2009 15:08
Sunt foarte frumosi papagalii!!!Cum va sosi perusul tau sa pui aici poze cu el ,sa-l vedem si noi...Cum arata???
Sunt superbi perusii sa va traiasca si kikisiroko ma bucur ca o sa ai un nou micutz
dyenutza_bella ff frumosi peruseii :heart: :heart: :heart:
dyenutza_bella ff frumosi peruseii :heart: :heart: :heart:
Multumesc! :rusine:
Adaugat: 10-12-2009 18:18
Am nevoie urgenta de raspuns:
Este obligatoriu sa-i pun batul de la cuib???Cel de langa intrarea de la cuib???? :|Astept raspuns urgent!!!!!!!!!!
Adaugat: 10-12-2009 18:49
Nu mai este urgent!!!Am atasat cuibul de colivie si ea a intrat inauntru!!Maine va voi anunta de cel de-al doilea ou
Eventual,daca mai am intrebari le voi pune aici...Multumesc mult de sfaturi si de primire!!! :heart: :pup:
Doamne!!!Sper din tot sufletul sa iasa puisori!!!!!!!!!:D
Adaugat: 10-12-2009 21:12
In cuib le-am pus rumegus...E bine???In seara aceasta l-am pus....Pana cand vor iesi ouale mai trebuie schimbat?Sau apoi trebuie???
dyenutza_bella
foarte draguti :angel: sunt leit ca si ai mei. Chiar si culorile pe sexe
:heart: :heart: :pup: :heart: :heart: ce zici seamana? :pup: :heart: :heart: :heart:
Pai la colivie nu umblu prea des...cand le pun mancare(2-3 ori pe zi) si cand le schimb apa( o data pe zi)...In apa trebuie sa le pun ceva??? :rusine: Scuze pentru miile de intrebari,dar imi doresc din tot sufletul sa iasa puiutii si incerc sa fac totul cat mai bine ...
Adaugat: 11-12-2009 09:43
dyenutza_bella
foarte draguti :angel: sunt leit ca si ai mei. Chiar si culorile pe sexe
:heart: :heart: :pup: :heart: :heart: ce zici seamana? :pup: :heart: :heart: :heart:
WOW :wow: Sunt identici!!!!! Chiar seamana!!!Ai tai au avut outze???
:heart: :heart: :pup:
scuze :furios: nu s-au incarcat pozele
Adaugat: 11-12-2009 09:46
inca nu pentru ca ea e pre micuta, are abia 6 luni. mai asteptam putin. Poate pe viitor
La inceputul anului s-ar putea sa va bombardez cu intrebari despre puiuti...Pana atunci imi mai ramane sa am grija de ei si sa ma rog sa iasa cei mici!!!!!
Eu am cautat pe inernet despre perusi,dar am preferat sa scriu aici si sa intreb pentru ca ma mai multa incredere in voi!!! :rusine: :heart: :pup:
:bravo: sa dea domnu sa fie bine si sa auzim doar vesti bune :bravo:
Sa stii ca eu am primit perusii cadou si eram "in plop" cu ingrijirea lor. Nu stiam absolut nimic despre ei si am tot cautat pe internet.........dar pe Latifa :merci: am gasit informatiile si sfaturile cele mai bune si utile. aici sunt o adevarata familie. :merci: :merci: :merci: si cred cu tarie ca ori de cate ori vei avea vreo problema aici vei primi raspunsurile cele mai potrivite in timpul cel mai scurt :merci:
Diana, nu vreau sa te descurajez, dar cel mai probabil nu o sa iasa puiuti de la prima tura. Nu te supara pe mine dar asta este. Nu inseamna ca in cazul tau nu poate iesi, dar da Domnul sa iti scoata toate oualele. In primul rand parintii nu sunt asa responsabili, nu stiu ce sa intampla, ce trebuie sa faca cu oualele, etc. Vorbesc in numele meu astept intrebari, cu mare drag o sa si primesti raspunsuri din partea mea. :pup:
Nu m-am suparat ...Stiu ca tu te pricepi mai bine...multumesc
Adaugat: 11-12-2009 12:36
Am citit pe internet ca dupa 6-7 zile daca liminezi ouale dintr-o parte poti vedea daca vor iesi puisori....E adevarat?
da am incercat eu daca tii oul la lumina si se vede o bil;a ca si o umbra ceva de genu intro parte a oului inseamna ca oul e bun
Adaugat: 11-12-2009 14:29
sau il scuturi si daca se aude ceva zgomot cand il scuturi inseamna ca nu e bun:D
da am incercat eu daca tii oul la lumina si se vede o bil;a ca si o umbra ceva de genu intro parte a oului inseamna ca oul e bun
Las oul in cuib si cand e intuneric aprind lanterna si o fixez pe ou si se vede???Dupa cate zile decand a fost depus????
Adaugat: 11-12-2009 14:54
sau il scuturi si daca se aude ceva zgomot cand il scuturi inseamna ca nu e bun:D
Pai si cum pun mana pe el???Am inteles ca nu am voie sa pun mana pe el???
Mai copil drag, nu te mai agita atat. In primul rand, citeste articolele de pe Latifa legate de perushi. Te vor ajuta mult. Apoi suntem noi pe care poti sa ne intrebi daca intampini vreo problema.
Cu verificatul outzelor, sincera sa fiu nu cred ca ai sa vezi ceva din primele zile. Oricum, vei vedea ca uneori, ouale infertile sunt indepartate de parinti, fie le sparg, fie le scot din cuib. Dar mai gandeste-te, nu ai vrea sa ai o surpriza? Sa vezi cam cati puishori ies din cate oua au depus? Chiar vrei sa stii asa, din prima?
Da,ai dreptate sunt nerabdatoare Chiar foarte nerabdatoare
...Oricum,incerc sa nu-i stresez(in schimb,ma stresez eu
) Poze... voi face putine (daca voi face) deoarece nu prea le place :rusine:
BAD IDEA
desigur, daca vrei sa nu mai ai parte de niciun pui, da, poti recurge la aceasta metoda, plus- un ou de perus e cat o unghie, cum il scuturi, cum auzi, daca ai ce auzi? Sa zicem ca la un ou de gaina, s-ar auzi cum izbesti si distrugi embrionul cand scuturi oul, dar la un ou de perus?
A aparut outul?
Nu!!!! :cry: :cry: Si ea a stat toata ziua in cuib si acum a iesit cam de 15 min...
Mai postez odata intrebarea deoarece nimeni nu a luat-o in seama :Cuibul meu l-am confectionat eu cu ajutorul lui tata si are lungimea de 22cm, latimea de 18cm si inaltimea de 26cm. Este bun ce ziceti ?
Mai postez odata intrebarea deoarece nimeni nu a luat-o in seama
:Cuibul meu l-am confectionat eu cu ajutorul lui tata si are lungimea de 22cm, latimea de 18cm si inaltimea de 26cm. Este bun ce ziceti ?
Da,este bun :pup: :k: ...Al meu este putin mai mic
OUTZUL inca NU A APARUT!!!!!!!! :cry: :cry: :cry: Dimineata cand m-am dus la cusca ea statea in cuib ca si cum ar cloci...Am fost ffff bucuroasa!!!! :bravo: I-ar acum 30 de min cand a iesit din cuib ,m-am uitat si nu era nici un ou... Oare nu va mai fi un al doilea ou???Ar putea aparea ouale si din 3 in 3 zile??? :wow: :cry:
Si diametrul de cat este? Diametrul trebuie sa fie de 2-4 cm.
Nu te ingrijora, nu ai observat masculul a mai calcat-o? Daca nu, posibil ca cei 2 sa fie certati din cauza ca el a spart oul si inca nu s-au impacat. Sper sa nu fie asa, sau pur si simplu o sa scoata doar cand o calca el. :bravo:
Nu ,nu am observat...Si azi s-au certat fff rau si ca urmare m-a ciupit pe mine...El a intrat in cuib la ea si Cicia a sarit pe el(el statea culcat pe spate),s-a urcat pe el si il cuipea...Faceau o galagie!!!!!M-am dus cu o manusa de iarna in mana si am prins-o pe ea ca sa-l lase in pace...El a iesit afara,si ea m-a ciupit de mi-a dat sangele :wow:
Credeti ca nu mai poate fi vorba de un al 2-lea ou???
Pai si cand ar putea sa o calce???Cate zile poate dura??
De suparat...nu cred ca mai e suparata de cand a spart oul...Ea poate fi suparata de evenimenul de azi(ce am povestit mai sus),dar de atunci nu cred ca mai e suparata deoarece ieri se :pup: ...
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus