2,351

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Am masurat cuibul....Are lungimea de 18 cm si latimea de 17 cm...Este prea mic????....:DAstept raspuns cat mai repede deoarece diseara il voi pune... big_smile

Animalutzele mele:o broscutza testoasa,2 catelusi,2 perusi big_smile

2,352

Nu prea pot acum deoarece nu ma pricep si mai este o problema:trebuie sa tai cusca:wow:...pentru a-l pune in spate...inaltimea este de 18,5 cm....Sper sa fie destul de incapatoare cusca...:D

Adaugat: 10-12-2009 14:06

Sunt curioasa sa vad cum vor iesi puii...Ea este alb cu albastru,iar el este verde cu galben big_smile

Adaugat: 10-12-2009 14:15

Si ce fructe ar trebui sa le dau??Eu inainte le dadeam banana,mar ,portocala ,para si cam atat...
Si am auzit ca trebuie sa le dau coji de oua fierte...e adevarat????Eu le dadeam inainte...Le amestec cu ceva acum???Inainte le dadeam simple smile

2,353

Si ai mei aveau leagan dar nu l-am mai pus de mult pentru ca nu se urcau in el si il impingeau cu ciocul si il rodeau si de multe ori il dadeau jos:DMultumesc inca o data pentru sfaturi!

2,354

Am si eu poze cu ai mei:
Cel cu verde si galben(viitorul tata) este Kyky
Cea cu albastru si alb este(viitoarea mamica) este Cici/a(Cicia este numele cu care a botezat-o verisoara mea....noi ii zicem si Cici si Cicia) :DSper sa va placa!!! :heart: :bravo:

Adaugat: 10-12-2009 15:08

Imi cer scuze...pozele nu sunt foarte clare :rusine:

Adaugat: 10-12-2009 15:08

Sunt foarte frumosi papagalii!!!Cum va sosi perusul tau sa pui aici poze cu el ,sa-l vedem si noi...Cum arata??? big_smile

2,355

Sunt superbi perusii sa va traiasca si kikisiroko ma bucur ca o sa ai un nou micutz big_smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

2,356

dyenutza_bella ff frumosi peruseii  :heart: :heart:  :heart:

- Bianca

2,357

biancadumi wrote:

dyenutza_bella ff frumosi peruseii  :heart: :heart:  :heart:

Multumesc! :rusine:

Adaugat: 10-12-2009 18:18

Am nevoie urgenta de raspuns:
Este obligatoriu sa-i pun batul de la cuib???Cel de langa intrarea de la cuib???? :|Astept raspuns urgent!!!!!!!!!!

Adaugat: 10-12-2009 18:49

Nu mai este urgent!!!Am atasat cuibul de colivie si ea a intrat inauntru!!Maine va voi anunta de cel de-al doilea ou big_smile
Eventual,daca mai am intrebari le voi pune aici...Multumesc mult de sfaturi si de primire!!! :heart: :pup:

2,358

Doamne!!!Sper din tot sufletul sa iasa puisori!!!!!!!!!:D

Adaugat: 10-12-2009 21:12

In cuib le-am pus rumegus...E bine???In seara aceasta l-am pus....Pana cand vor iesi ouale mai trebuie schimbat?Sau apoi trebuie??? big_smile

2,359 (edited by beeebeeebeee 11-12-2009 09:43)

dyenutza_bella

foarte draguti :angel: sunt leit ca si ai mei. Chiar si culorile pe sexe
:heart: :heart: :pup: :heart: :heart: ce zici seamana? :pup: :heart: :heart: :heart:

:perus:  :heart:  :perus:   :perus:  :heart: :perus:

2,360

Pai la colivie nu umblu prea des...cand le pun mancare(2-3 ori pe zi) si cand le schimb apa( o data pe zi)...In apa trebuie sa le pun ceva??? :rusine:  Scuze pentru miile de intrebari,dar imi doresc din tot sufletul sa iasa puiutii si incerc sa fac totul cat mai bine ...

Adaugat: 11-12-2009 09:43

beeebeeebeee wrote:

dyenutza_bella

foarte draguti :angel: sunt leit ca si ai mei. Chiar si culorile pe sexe
:heart: :heart: :pup: :heart: :heart: ce zici seamana? :pup: :heart: :heart: :heart:

WOW :wow: Sunt identici!!!!!  big_smile Chiar seamana!!!Ai tai au avut outze??? smile :heart: :heart: :pup:

2,361

scuze  :furios: nu s-au incarcat pozele

Adaugat: 11-12-2009 09:46

inca nu  pentru ca ea e pre micuta, are abia 6 luni. mai asteptam putin. Poate pe viitor

2,362

big_smile La inceputul anului s-ar putea sa va bombardez cu intrebari despre puiuti...Pana atunci imi mai ramane sa am grija de ei si sa ma rog sa iasa cei mici!!!!! big_smile Eu am cautat pe inernet despre perusi,dar am preferat sa scriu aici si sa intreb pentru ca ma mai multa incredere in voi!!! :rusine: :heart: :pup:

2,363 (edited by beeebeeebeee 11-12-2009 10:01)

:bravo: sa dea domnu sa fie bine si sa auzim doar vesti bune :bravo:
Sa stii ca eu am primit perusii cadou si eram "in plop" cu ingrijirea lor. Nu stiam absolut nimic despre ei sad si am tot cautat pe internet.........dar pe Latifa :merci: am gasit informatiile si sfaturile cele mai bune si utile. aici sunt o adevarata familie. :merci: :merci: :merci:  si cred cu tarie ca ori de cate ori vei avea vreo problema aici vei primi raspunsurile cele mai potrivite in timpul cel mai scurt  :merci:

2,364

kikisiroko wrote:

Diana, nu vreau sa te descurajez, dar cel mai probabil nu o sa iasa puiuti de la prima tura. Nu te supara pe mine dar asta este. Nu inseamna ca in cazul tau nu poate iesi, dar da Domnul sa iti scoata toate oualele. In primul rand parintii nu sunt asa responsabili, nu stiu ce sa intampla, ce trebuie sa faca cu oualele, etc. Vorbesc in numele meu astept intrebari, cu mare drag o sa si primesti raspunsuri din partea mea. :pup:

Nu m-am suparat big_smile...Stiu ca tu te pricepi mai bine...multumesc neutral

Adaugat: 11-12-2009 12:36

Am citit pe internet ca dupa 6-7 zile daca liminezi ouale dintr-o parte poti vedea daca vor iesi puisori....E adevarat?

2,365

da am incercat eu daca tii oul la lumina si se vede o bil;a ca si o umbra ceva de genu intro parte a oului  inseamna ca oul e bun

Adaugat: 11-12-2009 14:29

sau il scuturi si daca se aude ceva zgomot cand il scuturi inseamna ca nu e bun:D

skypy

2,366

skypy wrote:

da am incercat eu daca tii oul la lumina si se vede o bil;a ca si o umbra ceva de genu intro parte a oului  inseamna ca oul e bun

Las oul in cuib si cand e intuneric aprind lanterna si o fixez pe ou si se vede???Dupa cate zile decand a fost depus???? big_smile

Adaugat: 11-12-2009 14:54

skypy wrote:

sau il scuturi si daca se aude ceva zgomot cand il scuturi inseamna ca nu e bun:D

Pai si cum pun mana pe el???Am inteles ca nu am voie sa pun mana pe el??? neutral

2,367

Mai copil drag, nu te mai agita atat. In primul rand, citeste articolele de pe Latifa legate de perushi. Te vor ajuta mult. Apoi suntem noi pe care poti sa ne intrebi daca intampini vreo problema.

Cu verificatul outzelor, sincera sa fiu nu cred ca ai sa vezi ceva din primele zile. wink Oricum, vei vedea ca uneori, ouale infertile sunt indepartate de parinti, fie le sparg, fie le scot din cuib. Dar mai gandeste-te, nu ai vrea sa ai o surpriza? Sa vezi cam cati puishori ies din cate oua au depus? Chiar vrei sa stii asa, din prima? wink

Adriana

2,368

Da,ai dreptate sunt nerabdatoare smile Chiar foarte nerabdatoare smile ...Oricum,incerc sa nu-i stresez(in schimb,ma stresez eu smile ) Poze... voi face putine (daca voi face) deoarece nu prea le place :rusine:

2,369

skypy wrote:

BAD IDEA

desigur, daca vrei sa nu mai ai parte de niciun pui, da, poti recurge la aceasta metoda, plus- un ou de perus e cat o unghie, cum il scuturi, cum auzi, daca ai ce auzi? Sa zicem ca la un ou de gaina, s-ar auzi cum izbesti si distrugi embrionul cand scuturi oul, dar la un ou de perus?

2,370

kikisiroko wrote:

A aparut outul? smile

Nu!!!! :cry: :cry: Si ea a stat toata ziua in cuib si acum a iesit cam de 15 min... sad

2,371

Mai postez odata intrebarea deoarece nimeni nu a luat-o in seama sad :Cuibul meu l-am confectionat eu cu ajutorul lui tata si are lungimea de 22cm, latimea de 18cm si inaltimea de 26cm. Este bun ce ziceti ?

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

2,372

Estera wrote:

Mai postez odata intrebarea deoarece nimeni nu a luat-o in seama sad :Cuibul meu l-am confectionat eu cu ajutorul lui tata si are lungimea de 22cm, latimea de 18cm si inaltimea de 26cm. Este bun ce ziceti ?

Da,este bun :pup: :k: ...Al meu este putin mai mic big_smile

2,373

OUTZUL inca NU A APARUT!!!!!!!! :cry: :cry: :cry: Dimineata cand m-am dus la cusca ea statea in cuib ca si cum ar cloci...Am fost ffff bucuroasa!!!! :bravo: I-ar acum 30 de min cand a iesit din cuib ,m-am uitat si nu era nici un ou... Oare nu va mai fi un al doilea ou???Ar putea aparea ouale si din 3 in 3 zile??? :wow: :cry:

2,374

Si diametrul de cat este? hmm Diametrul trebuie sa fie de 2-4 cm. smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,375

kikisiroko wrote:

Nu te ingrijora, nu ai observat masculul a mai calcat-o? Daca nu, posibil ca cei 2 sa fie certati din cauza ca el a spart oul si inca nu s-au impacat. Sper sa nu fie asa, sau pur si simplu o sa scoata doar cand o calca el. :bravo:

Nu ,nu am observat...Si azi s-au certat fff rau si ca urmare m-a ciupit pe mine...El a intrat in cuib la ea si Cicia a sarit pe el(el statea culcat pe spate),s-a urcat pe el si il cuipea...Faceau o galagie!!!!!M-am dus cu o manusa de iarna in mana si am prins-o pe ea ca sa-l lase in pace...El a iesit afara,si ea m-a ciupit de mi-a dat sangele  :wow:
Credeti ca nu mai poate fi vorba de un al 2-lea ou???
Pai si cand ar putea sa o calce???Cate zile poate dura??
De suparat...nu cred ca mai e suparata de cand a spart oul...Ea poate fi suparata de evenimenul de azi(ce am povestit mai sus),dar de atunci nu cred ca mai e suparata deoarece ieri se  :pup: ...