2,326 (edited by biancadumi 09-12-2009 17:06)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

vai doamne ce superb eeeeeeeee :heart: :heart: :heart:  e superb superb ...nu am cuvinte... superb :heart: :heart:  :heart:

- Bianca

2,327

dyenutza_bella wrote:

Buna ziua!Cum am mai spus am 2 perusi...Astazi am observat ca au un ou in colivie...Pot pune mana pe ou pentru a-l muta in cuibul special?Daca il mut ea va veni dupa el in cuib???Sau il va respinge??Sau ar fi mai bine sa-i amenajez ca un cuib jos,pe gratiile de jos de la colivie???Ce ma sfatuiti?Este prima data cand o sa aibe pui si chiar nu ma pricep....Astept raspunsuri cat mai repede...Va multumesc!!!:|:angel:

Nuuuuu! Nu poti pune mana pe el!!!! Noi avem grasime pe maini care astupa porii outzului si embrionul nu poate respira!!! daca nu la-i mutat inca, ia-l te rog cu ceva, o lingurita de plastic, ceva.

Adriana

2,328

In seara aceasta ii voi pune cuibul...din pacate celalat perus a spart oul...:cry::cry:Eu am citit pe alte site-uri ca nu ai voie sa pui mana pe ou,ca altfel nu mai accepta sa-l cloceasca...El se tot agita si vroia sa ajunga la ou ,dar ea incerca sa-l opreasca...Am avut parte de un mare scandal astazi:s-au cercat,au facut o galagie!!!!Pana la urma s-au linistit,dar ea in continuare nu l-a lasat sa se apropie...si dupa ceva timp el a ajuns la ou si la spart...Va rog sa ma ajutati cu cat mai multe informatii despre aceasta perioada,cu ce ar trebui sa-i hranesc...Mai am o intrebare:As putea sa-l pun pe el separt de ea....adica intr-o alta cusca...pentru ca mi-e foarte frica sa nu sparga nici al doilea ou...Se intampla ceva daca il pun in alta cusca pe el???Daca ii voi pune cuibul si fata se va duce sa-l cloceasca si va sta acolo,el nu va mai intr in cuib,nu???Deci, nu mai e nevoie sa-l mut in alta cusca,nu????
Ma scuzati pe sutele de intrebari ,dar nu ma prea pricep big_smile
Multumesc mult pentru raspunsuri!!!

Adaugat: 09-12-2009 17:22

Nuuuuu! Nu poti pune mana pe el!!!! Noi avem grasime pe maini care astupa porii outzului si embrionul nu poate respira!!! daca nu la-i mutat inca, ia-l te rog cu ceva, o lingurita de plastic, ceva.

Dar pot sa-l iau cu o manusa mai groasa,de iarna???Sau cu o punga???
Nu mai este urgent ...oul s-a spart :cry: :cry:

Animalutzele mele:o broscutza testoasa,2 catelusi,2 perusi big_smile

2,329

Dyenutza, am fost asa de grabita sa-ti raspund incat am uitat sa-ti urez bun venit! Vezi tu, ei sunt la prima serie de outze, din cate am intzeles eu de la tine. De regula primul outz nu e fertil si de aceea mascului probabil l-a spart. nu-ti face probleme. eE vorba si de o selectie naturala. Ei stiu inaintea noastra care outz e fertil si care nu. Acum mai depinde si de experienta lor. Fiind la prima serie de outze, s-ar putea sa te trezesti cu surprize de genul ca nu clocesc, ca mai sparg oua sau ca nu hranesc bine puii. Nu e obligatoriu. E posibil, am zis. cu urmatoarele serii, ouale si puii vor fi ingrijiti din ce in ce mai bine.

Nu-ti recomand sa-i desparti. Masculul are un rol foarte important in perioada asta. Ai sa observi ca odata ce femela inepe clocitul (pentru ca nu-l incepe de la depunerea primului ou) ea va iesi rar din cuib, asa ca mascului va fi cel care o va hrani, iar mai tarziu va contribui si hranirea puisorilor. Sa stii ca va mai intra si el din cand in cand in cuib in perioada de clocit, dar mai rar. Cand vor iesi puiutzii va intra mai des. Si nu, nu-i separa.

Pupicei micutzilor si nu te scuza pentru nimic. Ai sa vezi ca aici suntem o familie si ne ajutam reciproc! :pup:

Adriana

2,330

suana wrote:

Nou venitul....Lory

http://i45.tinypic.com/25s4ffr.jpg

Suana, tare ma tem ca e fetita. :rusine: Oricum, sa-ti traiasca. :heart:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,331

elfie wrote:

Dyenutza, am fost asa de grabita sa-ti raspund incat am uitat sa-ti urez bun venit! Vezi tu, ei sunt la prima serie de outze, din cate am intzeles eu de la tine. De regula primul outz nu e fertil si de aceea mascului probabil l-a spart. nu-ti face probleme. eE vorba si de o selectie naturala. Ei stiu inaintea noastra care outz e fertil si care nu. Acum mai depinde si de experienta lor. Fiind la prima serie de outze, s-ar putea sa te trezesti cu surprize de genul ca nu clocesc, ca mai sparg oua sau ca nu hranesc bine puii. Nu e obligatoriu. E posibil, am zis. cu urmatoarele serii, ouale si puii vor fi ingrijiti din ce in ce mai bine.

Nu-ti recomand sa-i desparti. Masculul are un rol foarte important in perioada asta. Ai sa observi ca odata ce femela inepe clocitul (pentru ca nu-l incepe de la depunerea primului ou) ea va iesi rar din cuib, asa ca mascului va fi cel care o va hrani, iar mai tarziu va contribui si hranirea puisorilor. Sa stii ca va mai intra si el din cand in cand in cuib in perioada de clocit, dar mai rar. Cand vor iesi puiutzii va intra mai des. Si nu, nu-i separa.

Pupicei micutzilor si nu te scuza pentru nimic. Ai sa vezi ca aici suntem o familie si ne ajutam reciproc! :pup:

Multumesc mult pentru primire!Da,ei sunt la prima serie de outze...Multumesc mult de sfaturi...voi tine cont de ele...Multumesc mult!!!!:D

Adaugat: 09-12-2009 17:51

kikisiroko wrote:

O veste excelenta dyenutza_bella, da, poti pune mana pe ou si sa-l muti in cuib nu este nici o problema. Dar cu mare grije deoarece este foarte fragil. In cuib poti sa pui 1 cm de rumegus sau talas. Cel mai sigur femela o sa intre in cuib chiar daca nu imediat tot trebuie sa intre pt.ca la interval de 2 zile o sa faca alt ou si instinctul va fi ca sa se duca la cuib. Nu-i fa cuib pe gratii, recomandarea mea, eu zic ca e cel mai bine cum te-am sfatuit eu. Cuibul ataseaza-l in afara coliviei pt.ca spatiul dinauntrul coliviei o sa se micsoreze, dar daca ai o colivie mare poti baga cuibul inauntru fara probleme. Masculul o sa hraneasca perusa pe perioada clocitului deoarece aceasta iese foarte rar in afara. Puii o sa iasa dupa 3 saptamani, dar sa nu umbli la oua pe perioada clocitului foarte des, o data pe saptamana este de ajuns si prea mult inca. Astept poze cu oualele, cuibul si parintii big_smile Bafta.

Multumesc mult pentru sfaturi!!Imi vor fi de folos!!!:)

2,332

Nu ai pentru ce, Dyenutza!

Adriana

2,333

Cu ce ar trebui sa-i hranesc in perioada aceasta???Le-am cumparat un os de sepie (au mai mancat si inainte)...si l-am pus la ei in cusca acum 10 min....Amandoi mananca din el...mai mult ea...ca pe el nu-l lasa....Ea e fff suparata pe el ca a spart oul si se cam cearta putin...nu-l lasa sa manance sau sa se apropie de ea...:(Ce pot sa fac?Sau asa ar trebui sa se comporte???:|

Adaugat: 09-12-2009 18:41

Si cealalta intrebare:Pot pune mana pe ou cu o manusa groasa de iarna sau cu o pungutza???Nu vreau sa pun mana pe el obligatoriu...doar in caz ca nu depune oul in cuib...:)

2,334

kikisiroko wrote:

Foarte bine ai facut ca ai luat un os de sepie, deoarece acesta este o buna sursa de calciu care este foarte necesara perusei. Sa nu uitam ca, coaja oualelor sunt facute din calciu si perusa poate pierde foarte mult calciu mai ales ca face destule oua pt.o pasarica asa de mica. Eu zic ca mancarea vitaminizata, adica mei vitaminizat amestecat cu orz, ovaz, este de ajuns la capitolul seminte. Sa nu uitam de verdeata: patrunjel, salata verde, brocoli, morcov, iarasi si el este plin de vitamine. :k: Cam atat deocamdata. Le-ai luat cuib, daca da ataseaza-l in afara si nu uita de rumegus sau talas in interiorul lui, un strat cam de 1 cm grosime. Perusa poate sa mai scoata din el afara, e alegerea ei sa nu te ingrijorezi daca este asa deoarece este ceva normal.

Multumesc mult pentru raspunsuri!!!

Adaugat: 09-12-2009 19:03

big_smile Abia astept sa revin maine sau daca nu poimaine si sa va zic de urmatorul ou...

2,335

Suana este foarte dragutz perusul sa-ti traiasca si sa fie sanatos sa te poti bucura de el :k:
dyenutza_bella bine ai venit si succes cu outele big_smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

2,336

Estera wrote:

Suana este foarte dragutz perusul sa-ti traiasca si sa fie sanatos sa te poti bucura de el :k:

Multumesc mult!:D

Adaugat: 09-12-2009 20:26

Estera wrote:

Perusii tai au avut pui?

2,337

Din pacate inca nu dar sper ca pana la primavara sa imi faca un cadou pentru ca le-am pus cuibuletz big_smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

2,338

Dyenutza, Kikisiroko ti-am raspuns foarte bine in ceea ce priveste mancarea in perioada depunerii outzelor. Ma bucur foarte mult ca le-ai pus os de sepie. Le asigura un surplus de calciu, care e necesar mai ales femelei in perioada asta, in formarea cojii de ou. Si da, poti lua outzul cu o pungutza, dar sa ai grija sa nu aiba grasime pe ea.

Kikisiroko, legat de pusul mainii pe outz, nu-ti face probleme. Cu totii ne-am nascut sa invatam. Nici eu nu stiam prea multe despre perusi cand am intrat prima data pe forumul asta. Si zi de zi invat.

Pupici tuturor!

Adriana

2,339

Iti tinem pumnii si speram sa ai noroc...Sincer ,eu le pusesem cuibul cam acum un an si ceva si dupa mai putin de o luna am renuntat ...Si acum m-am trezit cu un ou!!!:DDin pacate ,acesta a fost spart (el e vinovatul),dar speram ca viitorul ou sa nu fie spart...Poimaine cred ca va fi depus...maine ii voi pune cuibul(nu il am aici,maine il iau)...Sunt atat de incantata de outze...sper sa iasa puii!!!:heart:

2,340

Suana este superba noua achizitie...dar e feitza

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

2,341

Ma bucur kikisiroko :k:
Dienutza multumesc si succes in continuare sper ca urmatoarele oute sa nu le mai sparga wink

Adaugat: 09-12-2009 21:51

Cuibul meu l-am confectionat eu cu ajutorul lui tata si are lungimea de 22cm, latimea de 18cm si inaltimea de 26cm. Este bun ce ziceti ? big_smile

2,342 (edited by suana 09-12-2009 23:10)

Trio....

http://i45.tinypic.com/25irnuv.jpg

http://i48.tinypic.com/mhd7qu.jpg

http://i49.tinypic.com/1r3e5i.jpg

La lumina are putin albastru pe nasuc.Si daca e fetitza,o sa vad in primavara cum impart si le voi lua baietei.Se vor muta frumos in voliere.Oricum e cuminte,ma lasa sa o prind,a stat in colivie la mine pe mana.Si a tras un tur de forta,de zbor cu toata trupa.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

2,343

Are un colorit superb. Ce bleu frumos. neutral :heart: :heart:  :bravo:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,344 (edited by suana 09-12-2009 23:17)

Mi-a placut atat de mult combinatia de culori.....Mai are si cu alte culori dar toti sunt parca brodati pe spate.Ce am vazut iar,o fetitza alba si doar pe jumatate de burtica avea albastru.Daca as fi putut i-as fi luat pe toti.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

2,345

suana ai niste pasari superbe..mai ales perurul tau bleutz....... :heart: :bravo: :heart: :pup: e minunat..........nu am vazut pana acum asa.... :k:

:heart: -SABINA- :heart:

2,346

Multumesc ,va pupam cu drag  :pup: :pup: :pup: :heart: N-a fost deloc cu intentie sa iau,dar stand la povesti am intrat si dincolo sa vad animalutzele.....De cum i-am vazut am stiut ca iar o s-o comit....  smile smile  Stiti si voi cum e microbul asta  :rusine:

2,347

Suana, chiar de are albastru, e normal la o femela deoarece are alb langa nari!
E foarte frumoasa, sa`ti traiasca! :heart:

>>>>Alexandra<<<<

2,348

Suana e foarte frumoasa noua ta achizitie sa iti traiasca si sa te bucuri de ea.... :pup:
Dyenutza bine ai venit ....

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

2,349

Daca e fetitza ,asta e.....Cert e ca n-au fost probleme de adaptare sau de primire in familie.E prea frumoasa ca s-o fi lasat acolo.Si are o mutrita simpatica pusa pe joaca....
Dyenutza bun venit si de la noi....aseara eram tare ocupata cu ai mei.Sa-ti traiasca frumuseii....

2,350

Va multumesc tuturor pentru primire....:DMaine (cred) ca o sa va anunt de urmatorul ou:DMa duc sa masor cuibul si va spun aici ce dimensiuni are ...:)

Adaugat: 10-12-2009 13:11

Suana ai niste perusi superbi!!!! Sa-ti traiasca!!!Si eu voi pune poze cu ei...Si in curand cu toata familia... big_smile