Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Am mai vazut undeva pe un site o astfel de prostie, defpt era un sfat dat, "sa tii pasarea in apa pana la gat timp de 10 min"
In timpul asta isi maore pasarea de inima....
Tratamentul pt paduchi este Ectocidul. Un spray pe care il aplici pasarii pe pene. Daca are paduchi te sfatuiesc sa te duci la cel mai aprobiat cabinet veterinar si sa cumperi.... URGENT!!!
panter 1...pe degeaba faci baie la un perus afectat de raie sau paduchi...nu se ia asa simplu, daca s-ar lua nu ar mai fi fost inventat tratamente/medicamente pt.asa ceva...sfatul meu e sa mergeti la vet pt.orice semn de imbolnavire. Am inceput sa fac si eu acelasi lucru de ceva timp...pt.ca inainte nu aveam de unde sa ma informez.
Mai voi bagati friptura la gratar in aceias oala cu ciorba Raia este una iar paduchii sunt ALTA.. teoretic o fi cum spuneti voi.. doar ca paerusii mei de cand le-am facut baie in special baiatului nou dupa aceia n-a mai misunat nimic pe langa el,acum iar o sa ma contraziceti.. dupa care am facut asta de N-ori si n-au nici pe....
toata treaba este sa stii cum sa procedezi. Apa calda in primul rand (la ai mei le dau cu dusul direct nu ii mai stropesc cu chestia aia de geamuri pentru ca s-au obisnuit). Dupa baie se cunosc ca sunt mai pufosi, si bineinteles curati, si fericiti.. stau sa isi aseze fiecare pana, canta, se harjonesc, daca ar fi afectati s-ar vedea. Intr-un timp stateau mai mult jos pe gratar in colivie, le placea sa se joace acolo sau se chinuiau sa evadeze din cusca, astfel se murdareau in loc de albastri aveau o tenta de galben, nu suportam asta incercand sa ridice usita (acum o sa spuneti ca erau bolnavi daca stateau jos si ca sa ii duc la veterinar). Dupa ce le faceam baie cu apa calda bineinteles(la inceput stropiti, dupa care direct dus), ii uscam cu aerul conditionat de camera.. cred ca vro 30 de grade celsius in camera + adiere de aer cald, abia pot eu sa stau cand le fac caldura. Pentru cei care nu stiu AC-ul de apartament poate fi folosit ca un feon urias care da aer cald, iar perusii se usuca in 30 de minute in cusca lor(printre gratii trece caldura deci nu ii tineam in mana).. asta in conditiile in care sunt udati bine de tot pana la piele.. inclusiv puful din apropierea pielii care stim cu totii ca se usuca greu si trebuie avut grija sa se usuce cat mai repede. Am incercat si varianta pus vas cu apa dar ei se uda decat pe burtica, la suprafata decat putin. Unii dintre voi sustineti ca pasarilor nu l-i se fac baie.. eu va zic "haida de" celor care credeti asta. Voi nu ati vazut niciodata o vrabie care isi face baie intr-o balta?? Eu la mine prin jurul blocului vad destule vara.. asa ca.. ganditi si voi
Adaugat: 21-11-2009 23:45
Iusty wrote:Offf..saracutul
! Din ce cauza fac perusii raie?
Raia se face din cauza stresului sau a singuratatii. Probabil si din cauza mizeriei. Eu doar pe astea doua cazuri le-am gasit.
Doar pe astea?? Eu am lasat un link cam cu vro pagina in urma dar nu l-ai gasit.. nici pe departe nu fac din cauza plictiselii.. daca ar fi asa cei care au acasa doar un perus de tzaspe ani ar trebui sa fie plin de raie.. mai informeaza-te mey Dydy Sau ca sa nu mai cauti tu.. ca poate n-ai timp.. iti fac eu un rezumat: perusii fac raie cand sunt mai multi la gramada de pilda in crescatorii(deci unde e plictiseala cand sunt multi cand de fapt ei asa cresc in colonii??) + mizeria de rigoare sau igiena precara in care este tinut si ingrijit animalutul, fapt care este decisiv in aparitia raiei, paremise ca snowy al tau a avut raie daca imi amintesc eu din ce am citit cu vro 30 de pagini in urma dar nu sunt sigur ca al tau era post-ul in fine.. Mai bine cauta post-ul meu cu link-ul despre asta si vezi acolo daca nu ma crezi si mai gandeste-te daca este benefica imbairea lui sau nu.
Numa bine