2,176 (edited by panter1 22-11-2009 00:04)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

iloveanimals!!![/b wrote:

Am mai vazut undeva pe un site o astfel de prostie, defpt era un sfat dat, "sa tii pasarea in apa pana la gat timp de 10 min" neutral In timpul asta isi maore pasarea de inima....
Tratamentul pt paduchi este Ectocidul. Un spray pe care il aplici pasarii pe pene. Daca are paduchi te sfatuiesc sa te duci la cel mai aprobiat cabinet veterinar si sa cumperi.... URGENT!!!

kikisiroko wrote:

panter 1...pe degeaba faci baie la un perus afectat de raie sau paduchi...nu se ia asa simplu, daca s-ar lua nu ar mai fi fost inventat tratamente/medicamente pt.asa ceva...sfatul meu e sa mergeti la vet pt.orice semn de imbolnavire. Am inceput sa fac si eu acelasi lucru de ceva timp...pt.ca inainte nu aveam de unde sa ma informez.

Mai voi bagati friptura la gratar in aceias oala cu ciorba tongue Raia este una iar paduchii sunt ALTA.. teoretic o fi cum spuneti voi.. doar ca paerusii mei de cand le-am facut baie in special baiatului nou dupa aceia n-a mai misunat nimic pe langa el,acum iar o sa ma contraziceti.. dupa care am facut asta de N-ori si n-au nici pe.... smile toata treaba este sa stii cum sa procedezi. Apa calda in primul rand (la ai mei le dau cu dusul direct nu ii mai stropesc cu chestia aia de geamuri pentru ca s-au obisnuit). Dupa baie se cunosc ca sunt mai pufosi, si bineinteles curati, si fericiti.. stau sa isi aseze fiecare pana, canta, se harjonesc, daca ar fi afectati s-ar vedea. Intr-un timp stateau mai mult jos pe gratar in colivie, le placea sa se joace acolo sau se chinuiau sa evadeze din cusca, astfel se murdareau in loc de albastri aveau o tenta de galben, nu suportam asta incercand sa ridice usita (acum o sa spuneti ca erau bolnavi daca stateau jos si ca sa ii duc la veterinar).  Dupa ce le faceam baie cu apa calda bineinteles(la inceput stropiti, dupa care direct dus), ii uscam cu aerul conditionat de camera.. cred ca vro 30 de grade celsius in camera + adiere de aer cald, abia pot eu sa stau cand le fac caldura. Pentru cei care nu stiu AC-ul de apartament poate fi folosit ca un feon urias care da aer cald, iar perusii se usuca in 30 de minute in cusca lor(printre gratii trece caldura deci nu ii tineam in mana).. asta in conditiile in care sunt udati bine de tot pana la piele.. inclusiv puful din apropierea pielii care stim cu totii ca se usuca greu si trebuie avut grija sa se usuce cat mai repede. Am incercat si varianta pus vas cu apa dar ei se uda decat pe burtica, la suprafata decat putin. Unii dintre voi sustineti ca pasarilor nu l-i se fac baie.. eu va zic "haida de" celor care credeti asta. Voi nu ati vazut niciodata o vrabie care isi face baie intr-o balta?? Eu la mine prin jurul blocului vad destule vara.. asa ca.. ganditi si voi wink

Adaugat: 21-11-2009 23:45

iloveanimals wrote:
Iusty wrote:

Offf..saracutul sad ! Din ce cauza fac perusii raie? hmm

Raia se face din cauza stresului sau a singuratatii. Probabil si din cauza mizeriei. Eu doar pe astea doua cazuri le-am gasit. smile

Doar pe astea?? Eu am lasat un link cam cu vro pagina in urma dar nu l-ai gasit.. nici pe departe nu fac din cauza plictiselii.. daca ar fi asa cei care au acasa doar un perus de tzaspe ani ar trebui sa fie plin de raie.. mai informeaza-te mey Dydy tongue Sau ca sa nu mai cauti tu.. ca poate n-ai timp.. iti fac eu un rezumat: perusii fac raie cand sunt mai multi la gramada de pilda in crescatorii(deci unde e plictiseala cand sunt multi cand de fapt ei asa cresc in colonii??) + mizeria de rigoare sau igiena precara in care este tinut si ingrijit animalutul, fapt care este decisiv in aparitia raiei, paremise ca snowy al tau a avut raie daca imi amintesc eu din ce am citit cu vro 30 de pagini in urma dar nu sunt sigur ca al tau era post-ul in fine..  Mai bine cauta post-ul meu cu link-ul despre asta si vezi acolo daca nu ma crezi si mai gandeste-te daca este benefica imbairea lui sau nu.

Numa bine wink

2,177

panter1, nu-mi place deloc tonul tau superior! Avertisment! Te rog sa-ti revizuiesti atitudinea!

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

2,178

Imi pare rau Elfie dar trebuie sa te gandesti ca tu ai facut tot posibilul ca sa se recupereze si a avut de toate cat a stat la tine .... sad

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

2,179

Va multumesc foarte mult pentru faptul ca-mi sunteti alaturi! O explicatie pentru intrebarea de ce a murit, nu am. Ati vazut si voi din pozele pe care le-am postat, ca se vindeca. Faptul ca era cam bolnav (raia ii ajunsese la ochi) nu e chiar o explicatie. Mimi a fost si mai bolnav decat Lucky si mi-a supravietuit tratamentului fara nicio problema. Stresul? Ei bine, normal ca era stresant pentru el, dar am incercat sa-l ajut sa treaca peste. Am vorbit cu el, il luam, il pupam, ii dadea drumu prin camera sa zburataceasca, recunosc ca i-am acordat  toata atentia mea. Nu l-am tinut doar pe seminte, i-am dat ou cu patrunjel, i-am dat mar, salata, i-am administrat vitamine ca sa-l fortific. Ce-i drept, nu l-am pus cu ceilalti in camera, dar riscam sa-i imbolnavesc si pe ei, mai ales ca ai mei stau liberi si sunt foarte curiosi. Se duceau imediat pe colivia lui. Of... chiar nu inteleg... Stiu ca l-am avut de putin timp, dar asta nu inseamna ca nu doare... :cry:

Adriana

2,180

elfie   :cry: :cry: :cry: nici nu stii ce rau imi pare.Dar gandeste-te ca saracutul a suferit mult la cel care e de fapt responsabil pentru boala lui si l-a neglijat.Tu i-ai oferit ultimele zile ,cele mai frumoase din viata lui.A fost iubit si ingrijit si toti i-am trimis gandurile bune.Consoleaza-te  cu gandul ca acum nu mai sufera.Stiu ca ,acum,cuvintele sunt de prisos,iar frustrarea e atat de mare pentur ca nu ai reusit sa-l pui pe picioare.Sunt alaturi de tine. :heart:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

2,181

Multumesc mult, Suana!

Adriana

2,182

Suana,nici nu sti cata dreptate ai!
Acum despre perusi.
Asta e elfie nu ai ce sa faci tu ai incercat sa-i faci un bine,asta  e.
Mimi e din ce in ce mai bine datorita execitiilor care le fac cu ea poate sa zoare aprox. un metru!E mai bine decat la inceput zbura doar 20 cm.Aseara am tinut-o in mana si mi-a fulgerat o idee...de fapt mai mult o intrebare....''oare mimi nu e grasa si asta o trage in jos?''ca aterizeaza ca un bolovan..de asta eu o las sa aterizeze pe pat.E si asta o varianta...

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

2,183

off ce rau imi pare :cry: :cry:  :cry:  si tocmai cand incepea sa se vindece :cry: :cry:  fii tare elfie :cry:

- Bianca

2,184

In nici un caz nu o s-o las fara ceva din meniu!
Oricum nu papa.. sad nimic...Ii mai da masculul de mancare

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

2,185

monyxme wrote:

In nici un caz nu o s-o las fara ceva din meniu!
Oricum nu papa.. sad nimic...Ii mai da masculul de mancare

si asta e bine. masculul o hraneste si e bine.

Adaugat: 22-11-2009 21:10

elfie wrote:

Lucky tocmai ne-a parasit....  :cry: :cry: :cry:

i-mi pare rau Elfie. asa a fost sa fie. i-mi pare rau. acum este tare fericit.  :angel:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

2,186

Sper ca este fericit. Mi-as fi dorit totusi sa fie fericit si la noi, ca avea si iubire si fratziori si de toate. Asta a fost sa fie. sad Chiar si acum cand intru in camera, prima privire o arunc spre colivia lui. Dar e goala si-mi reamintesc ca nu mai e. :cry:

Adriana

2,187

Te inteleg Elfie este foarte greu si eu am trecut prin asta acum o luna si e tare greu :cry: :cry:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

2,188

Mi-as dori ca tuturor sa ne traisca animalutzele si sa nu ne paraseasca niciodata! :cry: Sunt alaturi de tine, Estera, ca stiu ce-i aia durere si nici dupa mult timp nu trece, d'apai dupa o luna! :pup:

Adriana

2,189

Multumesc Elfie :pup:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

2,190

Peruseii mei au papat out :bravo: De fapt doar motatu'.Dar i-a dat si lui mimi.Deci ma bucur.Au papat si out si mar...pe motat,cand vede ca pun o farfuriuta pe fundul coliviei il arde curiozitatea pana nu se duce sa guste adora merele si ouotul

2,191

E un inceput bun incet incet se va obisnui si Mimi .... :bravo:

2,192

Kikisiroko chiar daca il rup ei isi iau ceea ce au nevoie vitamine si arunca o parte din bucata... nici ai mei nu mancau inainte si acum nici nu se mai ating de seminte.... trebuie sa le pui mereu si ei isi vor lua ce au nevoie... chiar daca nu mananca o data asta nu inseamna ca nu vor manca niciodata...

PS: mie mi-a luat aproape 5 luni ca sa ii obisnuiesc sa manance si altceva..

2,193

Eu am citit intr-o revista ca cel mai mult perusilor le place morcovul razalit amestecat cu ou fiert.....:D perusimei se dau in vant dupa aceasta mancare big_smile

skypy

2,194

Te cred ca incerci dar nu trebuie sa te dai batut daca unul din ei mananca atunci incet incet va incepe sa manance si celalalalt

2,195

skypy wrote:

Eu am citit intr-o revista ca cel mai mult perusilor le place morcovul razalit amestecat cu ou fiert.....:D perusimei se dau in vant dupa aceasta mancare big_smile

Ai dreptate...si ai mei sunt innebuniti dupa morcov cu ou :blb: chiar am sa le fac maine :k:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

2,196

si eu le fac de  pentr-u ca de curnd mi-au scos 5 pui su nu stiu ce sa le mai dau de man care , mananca destul de mult neutral

Adaugat: 25-11-2009 19:08

Iusty..... vad ca te ai cu pasarile ....nu cunva din intamplare nu mai cunosti ceva retete de mancare pentru perusi tia-as fi recunoscator(e) wink

skypy

2,197 (edited by skypy 25-11-2009 20:52)

it pot da eu un perus daca vrei am 5 pui big_smile

skypy

2,198

sa'ti traiasca skypy

2,199

a si multumesc de reteta aia cu ovazu chiar nu o stiam:k:

skypy

2,200