Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
In zxarnesti e crescatorul de la care mi-am luat perusoii
Adaugat: 20-11-2009 23:50
Tu mai ai perusul asta verde?
Nu il vreau,doar te intreb
Adaugat: 21-11-2009 00:00
D nu tu estio crescatorul nu?
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
In zxarnesti e crescatorul de la care mi-am luat perusoii
Adaugat: 20-11-2009 23:50
Tu mai ai perusul asta verde?
Nu il vreau,doar te intreb
Adaugat: 21-11-2009 00:00
D nu tu estio crescatorul nu?
Se gaseste si la 200 ml, si e cam 25 lei
elfie lasa`ma sa te contrazic...nu le mai faceti baie perusilor FORTAT in primul rand ca poate sa raceasca si stresati pasarea ... daca doresti ca pasarea ta sa se spele e de ajuns sa ii dai drumul prin camera cateva ore 1-2 si ii pui o cadita cu apa CALDA [sa nu fie calaie...cred ca iti dai si tu seama]... si o amplasati undeva unde sa o vada si un loc unde il frecventeaza sau sta ei mai mereu... in caz ca nu se spala inseamna ca e de ajuns toalete pe care si`o fac ei singuri in colivie ... insista mult pe tema cu baia ... incepand cu sfarsitul primaverii inceputul verii spre toamna sau in caz ca vrei sa le`o pui iarna incearca sa ai camera calduroasa, perusii oricum isi usuca relativ repede penele dupa ce fac baie.
Kikisiroko, cred ca tu nu ai citit indeajuns de bine nici ceea ce a scris Panter1 si eu. Hai sa vedem, tu ce intelegi cand cineva scrie asta: "l-am udat bine de tot cu apa calduta(arata ca o muratura perusul ud fleasca) iar apoi i-am uscat cu o sursa de caldura tip feon”? Si cred ca la asa ceva m-am referit eu cand am scris sa nu le mai faceti baie, nu la faptul ca le pui o caditza sa se balaceasca.
Adaugat: 21-11-2009 09:20
:bravo: Bravo, ma bucur ca tratamentul da roade. Foarte buna ideea cu pauza, nu trebuie stresata pasarea. Ai grija ca pauza sa nu tina mai mult de o saptamana. :pup: Va pupic si va doresc insanatosire grabnica. :merci:
....
Pot sa te intreb ce tratament ai folosit? Vad ca i se indaparteaza foarte repede crustele acelea. :wow: Se observa clar in poze.
Am folosit ulei de parafina si ne-am facut un program strict. Daca ai putea sa te uiti la pagina 95, mesajul 2.369, acolo spun exact de cate ori ii dau si cat de des trebuie curatzata colivia, etc. Din nefericire, i-am intrerupt tratamentul pentru ca nu se simte bine. Mi s-a zburlit tot si motzaie. I-am administrat o picatura de antibiotic pe cioc si una de vitamine. Vad ca aseara a fost mai activ. Sper din tot sufletul sa-si revina! Vreau sa-i fac si niste hrana moale, poate il ajuta la digestie. Of... :cry:
Speram sa isi revina Elfie.... oricum e foarte bine ingrijit si iubit... :pup:
Ella, fac tot ce-mi sta in puteri. Recunosc ca ma simt putin coplesita si nu mai stiu ce sa-i fac, dar incerc sa ma adun. Nu inteleg de ce a ajuns asa! Si deodata! M-am gandit ca poate tratamentul nu e bun, dar nu are cum. Aceeasi metoda am folosit-o si cand l-am tratat pe Mimi, si cand le-am tratat de fete, Coco si Minnie si nu au patzit nimic. Mimi era chiar mai rau ca Lucky si s-a facut bine in doua luni si mai era si moshneag, avea aproape 8 ani. Lucky e pui. Ce-i drept si el e intr-o stare avansat a bolii, dar crustele cad vazand cu ochii. Chiar nu intzeleg ! :cry: :cry: :cry: L-am luat sa-l fac bine, nu sa-mi moara ! Iar medicul imi da antibiotic si vitamine. Multzumesc, stiu si eu de tratamentul asta! :cry:
Sa speram ca e asa din cauza bolii mai avansate si incet incet o sa isi revina....
la oameni antibioticul se da minim 5 zile....la pasari sa inteleg ca se da in doza unica?
Kikisiroko eu nu am perusi , am kakariki si iam luat din Brasov de la pet shopul de pe Iuliu Maniu. O sa imi iau perusii dar prin ianuarie cred de la o prietena. Eu nu te-am contrazic ca nu exista Multivitamico de 200 ml doar am spus ca eu am gasit de 30 ml.
Ella, eu l-am contrazis. In fine, nu stiam ca este si de 200 ml.
la oameni antibioticul se da minim 5 zile....la pasari sa inteleg ca se da in doza unica?
Nu, Smire, nu se da in doza unica, dar din propria mea experienta stiu ca le face rau daca le dai mai mult de trei zile. Cand am avut problemele cu Coco, i-am administrat 2 picaturi pe cioc timp de 3 zile, o singura data pe zi. Am inteles ca tratamentul indeplungat cu antibiotic dauneaza florei intestinale a perushului. Cand Mimi s-a imbolnavit si am mers cu el la medic, mi s-a zis sa-i pun in apa antibitotic si sa-l tin o saptamana sub tratament. Evident starea lui s-a inrautatit, am mers din nou cu el si mi-a dat un antibiotic mai puternic. In loc sa-si revina mi-a murit. Din pacate, nu stiam la vremea aia multe despre perushi si i-am ascultat sfatul fara nici o abatere. :cry: Mimi manca in disperare si cum inghitea semintele asa le si scotea. Din fericire, scaunul lui Lucky e normal. Macar nu trebuie sa ma ingrijorez si pentur asta...
Eu zic ca o sa isi revina si din cate stiu antibioticul nu le face foarte bine ... le trebuie mai multe vitamine... (sfar de la un veterinar doarte bun)..
Ii dau si vitamine pe cioc. Stiu ca are nevoir sa se fortifice. Si intr-adevar, antibioticul e bun atata tipm cat nu se exagereaza cu administrarea lui.
Elfie sper din toata inima sa se faca bine micutul si sa auzim numai de bine :pls:
am profitat de vremea de afara si mi-am scos si eu pasarelele la aer ...
Mihai sunt foarte frumosi
Foarte bine ai facut dar inainte de toate asigura`te ca, temperatura de afara este potrivita pt.a scoate inaripatele la aer.
Incearca sa eviti sa ii mai ti in soare direct.
Acum soarele nu este la fel de puternic ca vara, acum daca ii pui la umbra moare de frig, daca stau la soare se incalzec. si eu i-am scos astazi pe ai mei la aer. :heart:
Nu vi se pare ca seamana cu mimi?
Lucky tocmai ne-a parasit.... :cry: :cry: :cry:
Kkisiroko, e perushul cu raie. Am pus poze cu el in paginile anterioare...
A murit?
Offff imi pare foarte rau ca aud asta stiu cum e sa-ti moara un pasaroi drag..... :cry: :cry: :cry:
Imi pare rau elfie,sunt alaturi de tine,toti suntem.
Imi pare ff rau pt pierderea lui Luky, chiar acum cand ajunsese pe maini bune. :cry:
Probabil a fost prea stresat cu raia, sau raia a fost intr-un statiu atat de avansat incat l-a distrus.
Elfie imi pare nespus de rau pentru micutz mai ales ca aproape se facuse bine :cry: :cry: . Sincere condoleante!
Imi pare rau pentru Lucky...am citit totul...Stiu cum te simti...Dar nu te descuraja,ai facut tot ce ai putut si ai luptat sa-i salvezi viata...sunt sigura ca micutzul iti este recunoscator!:cry:
elfie, gandeste`te ca, cat a fost la tine nu a dus lipsa de nimic, nici de dragoste, care e cea mai importanta.Cine stie pe mainile cui ajungea, gandeste`te ca ai facut tot posibilul sa`l faci bine, in timp ce la altii nu avea parte nici de atat.
Imi pare rau pentru pierdere..sa fii tare, ca bulgarasele celelalte de pene au nevoie de tine! :pup:
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus