2,127 19-11-2009 23:28
Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Urmeaza piciorushele. In prima poza se poate vedea cat de groase ii erau gherutzele iar in urmatoarele cum arata dupa 4 zile de tratament, cand crustele au inceput sa cada.
Adaugat: 19-11-2009 23:25
Iata si o poza in care se poate vedea cat de multe cruste se desprind de pe piciorushe. Urmatoarele doua poze sunt cu nasucul. Daca la inceput nu ati vazut prea multe din cerom, acum puteti sa vedeti nasucul unui baietzel curajos. :heart:
2,128 19-11-2009 23:29 (edited by Iusty 19-11-2009 23:30)
2,129 19-11-2009 23:30
Si iata si o poza cu Maya la prima ei excursie in afara coliviei.
2,131 19-11-2009 23:37
Da, Iusty, o sa fie un baietzel frumos! De ce fac raie? Nu stiu. Stiu doar ca de fapt sub crustele alea sunt larve, ca niste viermishori care practic se baga pe sub piele si asa se formeaza crustele. Incepe de la cerom si se intinde pana la ochi, perushul poate sa orbeasca din cauza lor. De asemenea, apar pe piciorushe si am inteles ca in final se intind penste tot. Evident, perushul moare. Mai mult, pot exista cazuri in care insusi ciocul este afectat, si in final cade. Acum , sincera sa fiu, sper ca nu exista niciun perush care sa fie lasat sa ajunga in faza asta.
Adaugat: 19-11-2009 23:35
Ori seamana cu Popica :pup: ori cu Belle al lui Mony :heart: E o frumusete :heart: si e blanda :k:
Seamana cu amandoua, sa nu se supere niciuna! :pup: :heart: Intr-adevar e foarte blanda si tantaloaica, ca Ina. Am doua puiutze. :heart:
2,132 20-11-2009 02:45 (edited by panter1 20-11-2009 03:12)
Pentru cei interesati de la ce provine domnia sa Raia si tratamente click aici =-> http://www.zooland.ro/Raia_varoasa_la_pasarile_de_companie-3783.html
Si apropo de probleme exterioare la perusi, eu cand l-am luat pe baiatul meu, seara l-am mangaiat, a inceput sa ma manance mana cu care il mangaiam si sa simt ca ceva se misca pe mana mea, apoi m-am uitat bine si ce credeti ca vad?? O vietate de dimensiuni foaaarte mici de culoare alba(noroc ca am vederea foarte buna), apoi alta si iar a inceput sa ma manance, cred ca erau paduchi de pasare care apar in special vara din cauza caldurii si mizeriei(gainat necuratat din locul care dorm) cum apar si la gaini. Imediat a 2-a zi.. l-am udat bine de tot cu apa calduta(arata ca o muratura perusul ud fleasca) iar apoi i-am uscat cu o sursa de caldura tip feon(pentru ai grabi uscarea) si nu au mai fost probleme. Aveti grija cand ii cumparati de la pet-shopuri mai intai faceti-le baie apoi puneti-i cu ceilalti ca nu se stie ce aduc noii locatari poate alti locatari nepoftiti cum am patit eu.
2,133 20-11-2009 09:46 (edited by necunoscuta 20-11-2009 09:47)
:pup: Salutari!! Nu am perusi, dar urmeaza. Ma voi duce Duminica in piata sa vad ce mai au pe acolo, si cu siguranta voi lua si eu un puiut. De Craciun sper sa vina si perechea Rosellei, dar pana atunci, ce daca mai ajut un biet suflet? Si asa am o colivie nepopulata.
2,134 20-11-2009 10:02
Intradevar se vede diferenta Elfie... sunt o scumpete si eu sunt de parere sa il mai tii putin in carantina ca sa nu ia si restul... :pup:
2,135 20-11-2009 14:03
Pentru cei interesati de la ce provine domnia sa Raia si tratamente click aici =-> http://www.zooland.ro/Raia_varoasa_la_pasarile_de_companie-3783.html
Si apropo de probleme exterioare la perusi, eu cand l-am luat pe baiatul meu, seara l-am mangaiat, a inceput sa ma manance mana cu care il mangaiam si sa simt ca ceva se misca pe mana mea, apoi m-am uitat bine si ce credeti ca vad?? O vietate de dimensiuni foaaarte mici de culoare alba(noroc ca am vederea foarte buna), apoi alta si iar a inceput sa ma manance, cred ca erau paduchi de pasare care apar in special vara din cauza caldurii si mizeriei(gainat necuratat din locul care dorm) cum apar si la gaini. Imediat a 2-a zi.. l-am udat bine de tot cu apa calduta(arata ca o muratura perusul ud fleasca) iar apoi i-am uscat cu o sursa de caldura tip feon(pentru ai grabi uscarea) si nu au mai fost probleme. Aveti grija cand ii cumparati de la pet-shopuri mai intai faceti-le baie apoi puneti-i cu ceilalti ca nu se stie ce aduc noii locatari poate alti locatari nepoftiti cum am patit eu.
Panter1, am mai scris si la alt topic si repet: nu le mai faceti baie pasarilor! Terminati cu prostiile! A mai fost cineva la nimfe care a facut prostia asta si i-a murit minunatie de pasare! Asa ca, va rog frumos, are paduchi, va duceti la vet sa va dea o solutie sa-i aplicati! Nu mai faceti baie la pasari ca nu-s caini sau pisici! Sunt foarte sensibile!
2,136 20-11-2009 14:09
bravo Elfie pt reusita. :pup:
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
http://deyseby.sunphoto.ro
2,137 20-11-2009 14:17
Ma bucur foarte mult Elfie pentru ca ai reusit :k:
2,138 20-11-2009 16:25
elfie lasa`ma sa te contrazic...nu le mai faceti baie perusilor FORTAT in primul rand ca poate sa raceasca si stresati pasarea ... daca doresti ca pasarea ta sa se spele e de ajuns sa ii dai drumul prin camera cateva ore 1-2 si ii pui o cadita cu apa CALDA [sa nu fie calaie...cred ca iti dai si tu seama]... si o amplasati undeva unde sa o vada si un loc unde il frecventeaza sau sta ei mai mereu... in caz ca nu se spala inseamna ca e de ajuns toalete pe care si`o fac ei singuri in colivie ... insista mult pe tema cu baia ... incepand cu sfarsitul primaverii inceputul verii spre toamna sau in caz ca vrei sa le`o pui iarna incearca sa ai camera calduroasa, perusii oricum isi usuca relativ repede penele dupa ce fac baie.
Nu ai sa vezi niciodata perusul ca face baie afara in cadita, fara sa mai fi facut vrodata, nu este chiar atat de atras de cadita aia minuscula pe care o vad ei de la inaltime. Daca vrei sa se invete cu cadita i-o pui in colivie, acolo va fi curios si o va incerca.
Adaugat: 20-11-2009 16:16
Imediat a 2-a zi.. l-am udat bine de tot cu apa calduta(arata ca o muratura perusul ud fleasca) iar apoi i-am uscat cu o sursa de caldura tip feon(pentru ai grabi uscarea) si nu au mai fost probleme. Aveti grija cand ii cumparati de la pet-shopuri mai intai faceti-le baie apoi puneti-i cu ceilalti ca nu se stie ce aduc noii locatari poate alti locatari nepoftiti cum am patit eu.
Cea mai mare prostie posibila pe care o poti face. !!! Am mai vazut undeva pe un site o astfel de prostie, defpt era un sfat dat, "sa tii pasarea in apa pana la gat timp de 10 min" In timpul asta isi maore pasarea de inima....
Tratamentul pt paduchi este Ectocidul. Un spray pe care il aplici pasarii pe pene. Daca are paduchi te sfatuiesc sa te duci la cel mai aprobiat cabinet veterinar si sa cumperi.... URGENT!!!
Adaugat: 20-11-2009 16:21
In ceea ce-l priveste pe Lucky, am intrerupt tratamentul pentru scurt timp. Mai are ceva cruste sa cada, dar becteriile alea au murit. Am decis sa luam o pauza pentru ca e cam zburlit si nu vrem sa-l stresam mai mult decat e necesar cu tratamentul asta. Acum e si putin trist ca-i aude pe ceilalti si nu poate ajunge la ei. Ni se rupe sufletul, dar nu avem ce sa facem. Tot ce putem sa-i oferim e compania noastra deocamdata.
:bravo: Bravo, ma bucur ca tratamentul da roade. Foarte buna ideea cu pauza, nu trebuie stresata pasarea. Ai grija ca pauza sa nu tina mai mult de o saptamana. :pup: Va pupic si va doresc insanatosire grabnica. :merci:
....
Pot sa te intreb ce tratament ai folosit? Vad ca i se indaparteaza foarte repede crustele acelea. :wow: Se observa clar in poze.
Adaugat: 20-11-2009 16:23
Offf..saracutul
! Din ce cauza fac perusii raie?
Raia se face din cauza stresului sau a singuratatii. Probabil si din cauza mizeriei. Eu doar pe astea doua cazuri le-am gasit.
2,139 20-11-2009 18:29
Tu da`i Multivitaminico de la padovan si gata.Pana acum asta e cel mai bun, nu toate prostiile la 3 lei.Si e si natural, nu plin de chimicale.
2,140 20-11-2009 20:02
Eu le dau doar Multivitaminco de la padovan.... si e super bun
2,141 20-11-2009 21:02
DSe unde le cumparati multivitaminico?
Elfie ma bucur foarte mult ca tratamentul da roade!Succes in continuare...perusul e un dulce! :heart:
2,142 20-11-2009 21:26
Ultima data am gasit in Onesti....saptamana viitoare mai merg, daca vrei iti iau si tie....dadusem 18 sau 19 lei nu mai stiu exact
2,143 20-11-2009 21:35
Eu nu am vazut nicaieri si m-am uitat in toate pet-shopurile :wow:
2,144 20-11-2009 21:36
In Carffour nu este pet shop, in Animax nu are si pe Mihail Wise am cautat si nu avea ....
Eu am luat de 30 ml de 200 ml nu am gasit si asta l-am gasit destul de greu... tu ai avut noroc ca ai gasit
2,145 20-11-2009 21:43
Eu l-am luat din Onesti in Brasov nu am gasit... mie nu mi sa parut exagerat..
2,146 20-11-2009 21:47
kikisiroko cunosti vreun crescator de pasari in zarnesti?
2,147 20-11-2009 21:57
30 ml mi se pare suficient eu il am din septembrie si mai am mai bine de jumatate de sticluta... intradevar diferenta e mica la pret cantitatea insa este de 6-7 ori mai mare. Insa se gaseste foarte greu, eu am cautat aproape 2 luni in Brasov pe la toate pet shopurile si de la toate am primit acelasi raspuns "ne pare rau nu avem"...
2,148 20-11-2009 22:25
Buna!Am si eu 2perusi:o fata si un baiat:
-Kyky(baiatul)
-Cici/Cicia(fata)
Voi pune poze cu ei zilele viitoare!:D

2,149 20-11-2009 22:28 (edited by ella_costan 20-11-2009 22:29)
Bine ai venit! Asteptam poze cu nazdravanii tai
2,150 20-11-2009 22:36
Scz, ai postat mai devreme de unde l`ai luat...n`am observat...Nu e un pret exagerat...ma refeream doar la diferenta dintre cel de 200 si cel de 30 ml...o diferenta destul de mica.
Se gaseste la 30 ml si 50 ml nu la 200 de ml.