Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Poate nu sunt in perioada de imperechere....
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Poate nu sunt in perioada de imperechere....
sa va mai inveselesc putin .... un filmulet cu perusii mei...baiatul canta si fetita mananca de zori
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=R0KJLwEh63M[/youtube]
Sunt superbi .... :pup:
:pup: Foarte frumosi Mihay28 sa-ti traiasca
mihay dar nu-i cam goala colivia? Tie ti-ar convenii sa stai intr-o camera doar cu o masa si un pat? Incearca sa le mai cumperii sau sa confectionezi chiar tu unele. Nu este greu, cu putina imaginatie si accesoriile potrivite poti reusii orice.
o sa incerc..sa cumpar sa confectionez..dati'mi si mie niste idei/poze eventual..multumesc
4 pagini cu multe idei.http://www.4animale.ro/forum/topic332-j … asari.html
Eu zic sa te mai informezi, despre perusi, sa mai citesti.
Asa sunt femelele,mai rele.Sunt teritoriale , cred ca tot ce e in colivie e a lor.Masculii sunt pasnici, isi iubesc partenerele ca ochii din cap, si accepta si bataia si fugareala =)
Mai, nu e o regula asta, la mine este invers ca si multe alte lucruri.. de exemplu baiatul sta intr-un picior si zgribulit de multe ori insa fara sa fie bolnav, asa ii place lui sa se odihneasca, iar apoi incepe sa cante, face tumbe.. l-am dus si la veterinar pe chestia asta si a zis ca e sanatos tun si ca asa este el... Referitor la teritoriu si fara sa exagerez la mine baiatul cand incepe sa o ia la ciupit(el este mai mic cu o luna si jumate aproape doua decat ea) si o alearga prin toata colivia aceasta se strange chitic intr-un colt si pana nu ma fac spre natarau si ii dau un bobarnac in cioc nu prea o lasa in pace asta de la o vreme a inceput sa o i-a la "imprejur" ca la inceput se iubeau.. In ultima vreme cand il vad ca se ia de ea uneori il prind ferm in mana cand este in fapt pentru cateva secunde (stiu ca nu-i place) iar apoi ii dau drumu tot in colivie si se potoleste(e important sa inteleaga mesajul) iar in ultima vreme nu o mai ciupeste asa tare, sau cand le dau salata din mana in cusca iaras el o ciupeste la fel.. il cert, sting becul iar el ramane poftind la salata apoi ii pare rau ca nu o mai primeste deoarece nu a lasat-o si pe ea. Dupa 2 minute aprind iar lumina si o lasa sa manance si ea altfel iar nu mai primeste, si vad ca functioneaza, dupa aia o pupa. Micuta de ea este foarte cuminte si desteapta, prinde din "zbor" multe lucruri omenesti. De pilda nu stiam de ce este atenta la cum deschid eu usa la colivie cand le dau drumu iar a intr-o dimineata m-am trezit cu ea pe afara zbura de zor deschisese usita (care se deschide in sus) singura.. o alta faza cand le faceam curat fara sa le spal toata colivia decat tavita, tot la fel statea atenta, se uita in jos.. la un moment dat m-am trezit cu gratarul acela intors pe dos iar ea se baga sub el, si multe alte chestii pe care le vede, este foarte inteligenta, inclusiv vorbitul odata a spus "fetita" cum ii spun eu mereu, stalcit ce-i drept dar a spus. Pacat ca are parte de un maaaare Natarau langa ea care o inhiba mult si nu poate sa fie linistita :( dar la-s ca am eu ac de cojocul lui :P
Mai de mult tipau la greu dimineata, iar de fiecare data le bateam cu degetul in colivie in dreptul baiatului(el facea galagia cea mai mare) si le ziceam "taci din gura!" iar daca nu intelegea il prindeam in mana si ii dadeam drumu, sau cand ii bateam cu degetul incet in colivie el se infricosa(tot raul spre bine) iar acum daca le zic sa taca.. tace fara probleme si se joaca in liniste. O alta situatie.. ma disperau seara cand ma uitam la TV si auzea cum vorbeau cei de la emisiune, muzica sau film, gangurea si el pe intuneric de ma chinuiam sa inteleg ceva din ce spuneau aia la tv din cauza zgomotelor lui.. pentru ca ma enerva le-am "administrat" acelas "medicament" ca zgomotele de dimineata, iar acum.. stiu sa taca fara sa ma dau jos din pat sa ma duc la ei.. doar le zic si ei tac, iar cand uita ma dau jos si ma rastesc la el.. momentele de tensiune sa fie momente de tensiune iar momentele de "iubire" sa fie momete de "iubire" nu amestecate, altfel se zapacesc de cap si nu mai inteleg nici ei nimic, ori ii certi ori ii iubesti. Iar invers cand fac ceva bun trebuie sa le dai incurajarile/rasplata de rigoare(eu ii rasplatesc cu salata verde care stiu ca le place mult), deci atunci nu au ce cauta certurile decat daca fac iarasi nazbatii(daca o ciupe si nu o lasa sa manance langa el bunatatea de salata dispare din colivie si becul stins pentru 30 de secunde drept pedeapsa sau 1 min) cum am explicat mai sus. Perusii cum ti-i inveti asa ii ai. Ai vecinului de deasupra urla de nu se mai intelege vecinul cu vecina din cauza perusilor :)) si eu pe ai mei de multe ori ii las sa isi faca "damblaua" dar nici sa tipe tare, decat vb pe limba lor si canta, iar dupa aia.. ii dau pe silentios ajutat de cuvintele magice :D nu suport sa ii aud tipand atata timp cat au tot ce le trebuie..
Draga panter1, eu am generalizat, nu am intrat in polemici
:sanatate: Noua colivie a perusilor si a lui rikki
Adaugat: 19-11-2009 19:17
Pozele...
super colivia :k:
Multumesc!
Si papagaliii fa fel ! Sa-ti traiasca :bravo:
superba..cat te-a costat..? :pup:
cat te'a ajuns noua achizitie monyxme
Nu prea mult,dar nu zic cat
Buna ziua!
Azi am fost la tusa mea si am observat ca papagalita tot intra in cuib fara sa scoata oua si il tot fugare pe mascul prin colivie dupa ce iese din cuib...,iar dupaia o ia de la capat...intra in cuib...tot incerarca sa rontaie lemnul de la cuib...ce o avea...?...vrea sa depuna oua?
Tusa mea le da vitamine de se baga in mancare de la vogel-vitamix sunt bune?
Din cate am inteles in paginile anterioare perusita ta are nasul maro, nu? Iar masculul este bolnav? Parca ai spus ca le-ai scos cuibul? sau am incurcat eu persoana?
Daca masculul este bolnav scoate cuobul, de ce il mai tii? Ti-a spus si OBlonda care sunt riscurile, asa ca nu am sa le mai repet.
Roaderea lemnului este un semn de plictiseala. Multi perusi rod cuibul si se joaca in el fara sa depina oua. Depinde de la perus la perus.
In fine, vreau raspunsuri la intrebarile de mai sus pt a te putea ajuta.
Mony super colivia.Ideea de a fi despartita dar de a sta doua specii impreuna e buna.S-o stapaneasca sanatosi pasarelele frumoase. :pup:
Poti sa-ti iei,mai are una dar cu negru
Hello! Ramasesem datoare sa va spun de Coco. Lucrurile stau asa: atata timp cat e vioaie, mananca, se joaca, nu-si are rostul nici o interventie. Mai mult, operatia e foarte riscanta. De fapt, cred ca ceea ce a vrut medicul sa-mi spuna a fost sa ma bucur de prezenta ei cat pot, caci in cazul unei operatii, nu se stie niciodata. Asa ca, mergem mai departe, ne jucam in continuare, roadem tot ce putem si ne lasam iubita de mami si de tati.
Sa va bucurati de ea cat mai mult timp,de iubire si ingrijire are parte din belsug.Si multi pupici d ela noi :pup: :pup: :pup:
Multumim frumos, Suana! Toata gashca trimite pupici si Coco in special! :pup: :pup: :pup: Recunosc ca m-am mai linistit putin, eram ingrijorata. Dar si acum, uitandu-ma la ea, vad ca e fericita. Cum spuneai si tu, o pasare se vede dupa privire cand are ceva sau cand e trista. Ea in schimb e vioaie si se pupa de zor cu Axi.
In ceea ce-l priveste pe Lucky, am intrerupt tratamentul pentru scurt timp. Mai are ceva cruste sa cada, dar becteriile alea au murit. Am decis sa luam o pauza pentru ca e cam zburlit si nu vrem sa-l stresam mai mult decat e necesar cu tratamentul asta. Acum e si putin trist ca-i aude pe ceilalti si nu poate ajunge la ei. Ni se rupe sufletul, dar nu avem ce sa facem. Tot ce putem sa-i oferim e compania noastra deocamdata.
Elife n-ar fi bine sa il lasi cat mai aproape de ceilalti? colivie langa colivie, ei se simt bine cand sunt in preajma celorlalti si ii vad. Daca a fost obisnuit la pet-shop cu mai multi iar acum s-a trezit deodata singur si decat aude alti perusi, nu-i vede este ca un soc pentru el + boala pe care o are.. e o povara cam grea. Un suflet a carui trup este bolnav nu are nevoie de singuratate, sau macar sper sa aibe o oglinda in colivia in care sta.
Tu cam ai dreptate, Panter1, insa vezi tu, e cu dus si intors. Practic el e in carantina acum. Daca ii las impreuna, risc sa-i imbolnavesc si pe ceilalti. Colivie langa colivie la mine nu exista. Ai mei stau liberi aproape tot timpul. Chiar nu am ce sa fac in privinta asta.
Adaugat: 19-11-2009 23:06
Si acum sa va arat si niste poze gen "inainte si dupa". Le-am taiat astfel incat sa vedeti cat mai bine ce are Lucky. Acum poze facute in prima zi cand l-am luat. Se pot observa crustele de pe cerom si sper ca puteti sa le vedeti si pe cele din jurul ochishorului.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus