2,076

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Suana, evident ca te inteleg cand critici si crede-ma chiar daca m-ai critica si pe mine, nu as avea de ce sa ma supar. Sigur as fi facut ceva gresit si as merita critica ta. Mai mult, din ctitici inveti. Sunt de acord cu tot ce ai spus. Si pe mine ma scoate din minti cand vad pe cineva care se vaita, iar la sfatul tau, nu reactioneaza si apoi plange ca si-a pierdut animalutzul. E strigator la cer! Cand ma gandesc ca unii dintre noi ne ingrijoram si cand isi rupe o pana perushul nostru (uita-te la Iloveanimals) iar altii stau pasivi si la final spun : ups, mi-a murit dar imi iau eu altul... raman fara cuvinte. Ce-i drept cu totii gresim si din experienta invatam, dar cred ca cel mai important e sa nu stam cu mainile in san. Repet, se stie foarte bine ca specia asta de papagali ascunde bine boala. Iar cand il vezi ca s-a zgribulit, in capul tau trebuie sa sune ditamai colopotul de alarma. In secunda doi, tratament. Altfel chiar riscam sa-i pierdem.

Adriana

2,077

Asa este Elfie! Ai mare dreptate! Aceasta specie este f. sensibila sad si au nevoie de f. multa iubire si ingrijire :heart: Si eu am patit cu Popica mea...statea zgribulita, infoiata si avea piciorusele fierbiti :ill: avea febra si diaree hmm mi-a fost invatatura de minte, am dus-o la vet si i-a dat un antibiotic...acuma sunt f. atenta...daca vad ceva anormal la ei..nu ezit sa intreb si sa cer sfaturi aici

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

2,078

Si eu am salvat-o pe Coco tot cu ajutorul vostru. Si nu odata! Toate sfaturile despre medicamente bune, despre ingrijirea perushilor si comportamentul in perioada de reproducere, despre orice legat de pasari, aici am gasit. Iar cei care mai intra pe forum, indiferent de sectiune, sa aibe in vedere faptul ca aici suntem o familie, si nu orice fel de familie, ci una foarte iubitoare de animale.

Adriana

2,079

De asta exista acest site ,sa ne aduca impreuna si sa ne impartasim bucuriile si sa cerem sfaturi si ajutor cand e nevoie.Subscriu si eu,acestei familii  de aici.Pana la urma ,asta suntem..... Acum avem de unde sa invatam si sa ne informam.Eu dimineata ,dupa ce-mi pun cana de cafea sunt direct pe latifa,sa vad fiecare ce-a mai facut .

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

2,080

Acum, ca tot veni vorba de cerut sfatul, nu stiu ce sa ma fac cu Coco. Dupa cum stiti, de la acel prim ou a facut hernie. Doctorul mi-a zis ca exista posibilitatea unei operatii dar e foarte riscanta, deoarece perushii se streseaza foarte repede si pot sa-ti moara in mana chiar inainte sa le faci anestezia. De asemenea, mi-a zis sa ma duc cu ea doar atunci cand are probleme, pana una alta ea e vioaie si poate sa duca hernia pe picioare.

Problema e ca acum cand se catzara pe colivie am vazut ca are burtica rosie si chiar imi pun intrebarea daca sa risc o operatie. OBlonda zicea ca nu mai ai ce sa-i faci odata ce a facut hernie. Stau sa ma intreb cum o chinui mai rau? Lasand-o asa sau operand-o? Asta daca se baga vreun veterinar la asa ceva... Chiar nu stiu ce sa fac... Mai mult risc s-o pierd la operatie, dar nici asa nu stiu daca e bine sa o las. Trebuie sa aleg dintre doua rele. Oricum, maine ma duc la control cu ea, dar pana atunci, chiar as vrea sa aflu parerea voastra. Multumesc!

Adriana

2,081 (edited by OBlonda 17-11-2009 23:50)

kikisiroko iarta`ma ca am fost asa dura cu tine.Nu sunt suparata pe tine, ci pe situatie.De multe ori am atitudinea asta, iubesc mult perusii, si cand aud ceva ce nu`mi convine imi ies din minti.Mai ales cand cineva are nevoie de sfaturi ca nu stie ce sa faca, noi i le dam, dar acea persoana face tot ce vrea ea..De cele mai multe ori aceasta atitudine a mea e mai mult in defavoarea mea,deoarece sunt impulsiva(recunosc, e un defect) si provoc certuri, dar nu ma pot abtine mereu.Latifa saracuta are rabdare cu mine, a avut multa chiar, meritam pedeapsa aceea.Dar imediat dupa, imi revin, mai ales cand aud vesti bune.Ma bucur ca m`ai ascultat si ai scos cuibul,ma bucur ca te duci sa cumperi tot magazinul smile Nu am zis ca perusii tai au diaree, dar e bine sa ai in caz ca vor face.Nu se stie niciodata cand ai nevoie.De exemplu acum, cum sunt raciti, ai nevoie de Bronchipur de la Sera, insa nu ai in casa, si nici nu gasesti.E bine sa ai o trusa acolo, special pentru ei, si la cel mai mic semn de boala, sa aplici tratamentul.Cumpara Sanipur de la Sera(pentru rani, zgarieturi), Diropur de la Sera(pentru diaree), Bronchipur de la Sera(pentru raceala) si Multivitaminico de la Padovan(vitamine pentru organism).Nu cumpara vitamine la 3 lei ca nu sunt bune de nimic.Miroase foarte urat, cine stie ce contine.Perusii stramba si ei din nas smile
Elfie, eu nu am auzit de operatie pentru hernie..nici de la cei mai buni doctori aviari...nu zic ca nu ar fi, dar eu nu stiu.Stiu ca hernia nu are remediu...Asta se intampla mai ales la femelele tinere ce depun oua,insa nu e o regula.Se poate ca oul sa fie mai mare decat de obicei si sa ramana blocat.Femela se chinuie sa`l scoata si nu poate.Reuseste in cele din urma, dar de tare ce s`a strofocat face hernia...
Deci nu totul e bine si frumos cand ai o pereche de perusi si vrei sa`i imperechezi sa ai pui de la ei.Trebuie sa te gandesti si la riscuri, care sunt foarte mari.Ii multumesc lui Doamne-Doamne ca eu nu am avut asa probleme, nici cu perechea, nici cu puii.In schimb, la prima serie , femela fiind nepriceputa, a spart cateva oua.Si s`a mai intamplat, ca puiul sa fie mort in ou, chinuindu`se sa iasa.A fost un singur caz, pe care nu l`am vazut, si ma simt vinovata si acum.S`a mai intamplat o data dupa, se chinuia puiul sa iasa, si l`am ajutat eu, am mai rupt oul putin, l`am ajutat sa iasa, de frica sa nu moara ca celalalt...sunt multe si multe...

>>>>Alexandra<<<<

2,082

Multumesc, OBlonda, dar nu stiu ce sa fac. Si nici nu-mi vine sa stau si sa ma uit la ea cum moare. :cry: Ce-i drept, am tot cautat pe net. Peste tot scrie ca hernia nu are remediu... O sa vad maine ce-mi zice si medicul. Daca nu, chiar nu mai am ce sa-i fac... Nu vreau sa ma gandesc la asa ceva! :cry:

Adriana

2,083

Daca nu, iubeste`o pana in ultima clipa, fa`o sa se simta printesa, incearca ,cat mai are ea de trait, sa fie cea mai rasfatata perusa din lume...nu se stie cand ii va veni sfarsitul, elfie..de obicei cam la un an-doi.Se poate si mai devreme, si mai tarziu.Asta depinde de conditiile in care e tinuta.Si stiu ca la tine nu duce lipsa de nimic.Asa ca fii optimista, nu te mai gandi pana nu vb cu medicul, explica`i si lui ca tu stii ca hernia nu are leac, si daca el zice ca are, fa`l sa`ti explice el tie procedura, si conseciintele.Pune in balanta tot, si daca consideri ca, in ciuda riscurilor, merita, atunci asa sa fie.Daca consideri ca e prea riscant, du`o acasa, si incearca sa te bucuri de ea pana in ultima clipa.
Mult succes si multa sanatate!Sa`i pupi cioculetul de 10000000000 ori din partea mea!

>>>>Alexandra<<<<

2,084

Imi pare rau Elfie dar si eu stiu ca hernia nu are leac ...speram sa iti dea o veste buna doctorul azi si sa nu fie bine.... pupici pe cioculetul ei scump..... :pup:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

2,085

Elfie imi pare rau pt perusul tau.Dar de ce nu are leac hernia?

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

2,086

Va multumesc foarte mult pentru incurajari! Am sa va tin la curent cu ce-mi spune medicul.
Mony, presupun ca nu are leac pentru ca trebuie sa o opereze si sa-i puna la burtica o plasa care sa-i tina intestinele. Iar cum perushii se streseaza foarte repede, mai sunt di mici ca dimensiune, nu mai zic de tehnica medicala de care beneficiem, cred ca nimeni nu se baga... Of, vom vedea...

Adriana

2,087 (edited by Iusty 18-11-2009 10:21)

Imi pare f. rau pt. Coco sad sad Sper sa traiasca in continuare...sa reuseasca operatia sad offf! Succes :k: sa ai mare grija de ea si s-o iubesti :pup: :heart: (stiu ca nu duce lipsa de asa ceva :heart: )

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

2,088

Iusty nu stie sigur daca o face..si operatia are riscuri...

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

2,089

suana wrote:

Eu dupa ochisori mi-am data intotdeauna seama ca pasarile mele au ceva.

Suana spune-mi te rog li se modifica ceva la ochisori sau doar  ii observi suparati, abatuti ? neutral

:perus:  :heart:  :perus:   :perus:  :heart: :perus:

2,090 (edited by suana 18-11-2009 11:15)

Nu neaparat se modifica ceva,dar dupa privire se vede imediat.Ochi reflecta interiorul si daca o pasare e bolnava se vede imediat.Plus celellate semnale,evident.De exemplu am vazut o poza cu o nimfa spre vanzare,avea o colivie doar cu bete de plastic si la intrare ,la usita nu avea pus lemn si statea pe gratiile alea cu piciorusele contorsionate,abia se tinea.Si avea o privire efectiv trista.Deyseby iti poate spune acelasi lucru,privirea te da de gol.Si se aplica in general,nu doar la pasari.
elfie,m-ai ingrijorat si m pe mine.Nu stiu ce sa zic ,sunt asa mici ca nu stiu daca ar rezista operatiei ,ca sa nu mai zic de doctori care nu se incumeta la asa ceva.Ceva creme nu axista sa poti s-o ungi pe burtica?

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

2,091

:pup: multumesc suana stiam de treaba cu privirea care te da de gol dar ma gandeam ca e ceva specific la pasari.Oricum am inteles ideea si sper sa pot abserva si eu cu timpul, in sensul sa capat experienta necesara.
:cry: sunt foarte intristata de cazul  lui elfie, dar sper sa treaca cu bine :cry:

2,092 (edited by suana 18-11-2009 11:29)

Cu placere :pup: Ideea este ca orice schimbare in comportamentul normal e un semnal de alarma.Daca slabesc,stranutarespira mai greu,stau zgribuliti si dorm mult in timpul zilei,e ca o goarna care tipa.....si trebuie actionat in consecinta,cat mai repde,de preferat in secunda urmatoare.Inteleg ca perusii tai au trecut cu bine de gustarea florilor..Ma bucur......

2,093

bineinteles sunt total de acord cu tine. eu sunt incepatoare in cresterea pasarilor (nu am mai avut Eu niciodata, dar am avut prin preajma) si imediat cand observ cate ceva ma alarmez si cateodata par paranoia. :pup:

2,094

elfie sa fii tare si gandeste pozitiv mereu. gandind negativ ea te simte si o faci sa sufere mai mult. oricum sa fim sinceri faci tot posibilul ca ea sa fie bine si ca ai mai salvat un suflet bolnav inseamna si mai mult. de unde poti sti ca Dumnezeu nu o tine mai mult decat ai crede tu?

Adaugat: 18-11-2009 12:27

da suana are dreptate. suferinta se vede in ochii fiecaruia. dar la pasari este un semn mai usor de depistat. asta nu inseamana ca pasarea daca moare de somn si scapa ochii in jos, fugi cu ea la medic. smile

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

2,095

Ochii pasarii o dau de gol daca are ceva.... am observat si eu asta si li se schimba si comportamentul...

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

2,096

kikisiroko wrote:

Am o intrebare chiar daca nu e legata de perusi...cum pot sa pun o poza la avatarul de pe forum...cum au toti ceilalti...cu papagali.etc.? va multumesc! big_smile

este un topic anume pt asta la Ajutor. intra acolo si te ajut eu

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

2,097

suana wrote:

elfie,m-ai ingrijorat si m pe mine.Nu stiu ce sa zic ,sunt asa mici ca nu stiu daca ar rezista operatiei ,ca sa nu mai zic de doctori care nu se incumeta la asa ceva.Ceva creme nu axista sa poti s-o ungi pe burtica?

Nu exista creme, ca am intrebat. Nu exista nimic. E ca la om, trebuie sa-i puna un brau de plasa, ceva, dar ei sunt foarte micuti. Oricum e o operatie dificila...

Adriana

2,098

Imi pare rau Elfie pentru perusul tau:( sper sa se faca bine si sa te bucuri de el mult timp!!

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

2,099

deyseby wrote:

elfie sa fii tare si gandeste pozitiv mereu. gandind negativ ea te simte si o faci sa sufere mai mult. oricum sa fim sinceri faci tot posibilul ca ea sa fie bine si ca ai mai salvat un suflet bolnav inseamna si mai mult. de unde poti sti ca Dumnezeu nu o tine mai mult decat ai crede tu?

Multumesc Deyseby! Eu gandesc pozititv, dar stii cum e cand ai un animalutz balnavior. Ea e vioaie, nu am de ce sa ma plang. Ma lasa s-o iau pe mana si s-o pup. Dar s-a cam inrosit pe burtica si asta m-a ingrijorat. In schimb e o iubita si o alintata. :heart: Sper ca Dumnezeu s-o tina cat mai mult in viata. Si de asemenea, sper ca hernia asta nu doare.

Adriana

2,100

Va rog sa imi spuneti de ce perusii mei nu fac oute?

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi