2,051

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

kikisiroko timpul le va rezolva pe toate... ai sa vezi ca se vor acomoda unul cu altul in cele din urma... si atunci vei fi foarte fericit... :k:

Adaugat: 17-11-2009 19:34

kikisiroko asa fac si ai mei ..mai mult strica decat sa manance...dar ce nu fac pt ei ca sa fie fericiti... mai fac odata curat dupa ei ..asta e ...daca i-ai cumparat acum ai niste obligatiuni...sper sa nu le faci din sila ... mult noroc in continuare  :k:

2,052

kikisiroko wrote:

Am si vesti noi...micutza mea a inceput sa manance morcov...adica nu stiu sigur daca i se duce ceva pe gatut doar ca am vazut cum rupe din morcov si il arunca...oare o fi mancat ceva?..a trebuit sa fac curatenie pt.ca pe covor era numai morcov.:P
Va rog inca o data sa ma scuzati... sad

Mananca, chiar mananca, eu am impresia ca ei doar sug sucul din fructe, si mai fac asta si de plictiseala si lipsa e activitate, mai da-le drumul prin casa. wink

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,053

kikisiroko wrote:

stiu ca nu o sa optin pui cu un mascul bolnav...si o femela f batause...mai ales ca nici nu e perioada lor de imperechere.

Daca stii, de ce le`ai pus cuibul? Perusii nu au calduri, perioade de imperechere.De obicei se imperecheaza de 2 ori pe an, atat e recomandat, primavara si toamna.Dar mai recomandat e doar primavara.Motivele le`am mai zis.
Cuibul ii stimuleaza, tu practic le creezi toate conditiile de pe acum sa faca pui,stiind ca masculul e bolnav.Femela are ceromul maro, deci e apta de imperechere.
Nu se cearta nimeni, doar ca, situatia lui e oarecum grava, avand in vedere starea perusilor.Noi i`am dat niste sfaturi, peste care a trecut cu vederea, desi a intrebat ce sa faca.
Am zis si eu, ca daca le vrea binele, sa tina cont de ele, daca nu nu.Noi nu vrem raul la nici un perus.Consider ca multi dintre noi avem experiente mai mult sau mai putin cu perusii.Eu una am trecut prin perusi imperecheati, oua sparte, puiuti morti in ou...e greu crede`ma.Greu pentru ei in primul rand.Vedeam cu ochii mei cum perechea mea se stresa, si erau tot mai slabi,tinand cont de faptul ca atunci cand le`am pus cuibul erau sanatosi tun!
Dupa 2 serii de pui, le`am scos cuibul fortat ca`i pierdeam.

>>>>Alexandra<<<<

2,054

Bun gasit tuturor! noi avem vesti incurajatoare: trece varsatul si trece mult mai repede decat ne asteptam. Dupa prima zi lui Lucky i se zarea culoarea nasucului, iar azi, practic dupa trei zile de tratament, ceromul este vizibil si nu mai are decat niste cruste transparente care vor cadea in urmatoarele zile. Cu alte cuvinte: avem nasuc frumos si albastru! :sanatate:

Pe picioruse la fiecare aplicare a tratamentului cad cruste in cantitate considerabila. La gherutze se poate vedea portiuni in care crustele au cazut, dar aici vom avea de furca. In jurul ochishorului afectat, crustele s-au inmuiat si incet incet scapa de ele.

Cu alte cuvinte, suntem pe drumul cel bun! El este vioi, jucaush, face tumbe prin colivie, ar vrea sa iasa micutzul, dar o sa-i dau drumul abia cand e vindecat. Mi se rupe sufletul, dar nu am ce sa fac. O sa fac si poze sa vedeti in ce stadiu ne aflam acum cu vindecarea noastra! Pupici tuturor!

P.S.: Tare mi-as dori sa ne spuna si Alexandru cum merge tratamentul la perushul lui.

Adriana

2,055

Este fata

Adaugat: 17-11-2009 21:25

OBlonda wrote:

Eu zic sa te mai informezi, despre perusi, sa mai citesti.
Asa sunt femelele,mai rele.Sunt teritoriale , cred ca tot ce e in colivie e a lor.Masculii sunt pasnici, isi iubesc partenerele ca ochii din cap, si accepta si bataia si fugareala smile

Mimi nu e teritoriala.Din contra este foarte calma,te lasa sa intri in spatiul ei personal,s-o mangai,nu musca dar in schimb inca imi fac giji pentru sanatatea ei...e epuizata...se vede .Noroc cu motatul ca o hraneste...daca nu ea ar fi ingeras...dimineata cand le-am schimbat mancarea motatul s-a dus sa manance intr-o veselie.Mimi pe de alta parte asa molaie cum e ea s-a dus incet la hranitore pe barele coliviei.A ajuns pe hranitoare si nu putea sa se aplece ca sa manance!!! Noroc ca este hranitoarea mai mare si a putut sa bage ciocul in mancare...dar tot nu manca doar statea cu ciocul in mancare.In timp ce ea statea asa motatu vine de la baut apa si incepe sa o hraneaca .M-am linistit pt ca nu a ramas nemancata.Nu stiu ce ar face mimi daca nu-l avea pe motat....Daca il luam doar pe el oare mimi murea?
Si inca ceva...mimi sta mai tot timpul cu penele umflate...si nu stiu de ce...
Si acuma eu stau langa ei iar motatul o hraneste pe mimi....Mi-e mila de ea....e vai de capu' ei

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

2,056 (edited by OBlonda 17-11-2009 21:38)

Faci cum vrei, ti`am zis.Poze cu perusii am in paginile trecute.Da putin in spate ca`i vezi.Mai am un catel,Benji de 9 ani, si 2 poarce de guineea! smile Dar vorba ta, aici e topic de perusi,dar ti`am rasp la intrebare.
Sfatul meu e sa le iei cuibul si sa il pui prin februarie, pana da caldura au timp sa se obisnuiasca cu el.Unii perusi se imperecheaza imediat ce au cuib.Nu ai de unde sa stii ca nu vor face oua in viitorul apropiat.Faptul ca femela il bate si`l fugareste pe mascul e un lucru normal.Asa sunt femelele, rele.Asta nu inseamna ca nu sunt compatibili.Intai fa`i sanatosi, apoi pune`i la imperecheat.Altfel risti sa`i pierzi.Starea lor se agraveaza imediat.Numai imperecheat nu le trebuie acum..va agrava lucrurile.Acum ce o sa faci? Stai cu bratele incrucisate si te uiti la ei cum sunt raciti si abatuti pe motiv ca ti`e rusine sa te duci la vet?Du`i la altul, in cel mai apropiat oras.Sau du`te tu si ia`le medicamente.Ia mai multe, ia Bronchipur pt raceala, Diropur pt diaree, multivitaminico de la padovan pentru vitaminizare...Daca stii ca nu ai posibilitati, de ce ii chinui? De ce nu faci nimic?...

>>>>Alexandra<<<<

2,057

Intr-adevar, Mimi a ta nu e prea bine. Si eu am avut noroc cu Axi ca o hranea pe Coco, mai ales in perioadele in care era s-o pierd. Ei au grija de perechea lor, Mony, iar noi incercam sa-i ingrijim si s-i ajutam cat de mult putem ca sa treaca peste perioada asta. Sanatate multa!

Adriana

2,058

Multumesc!
Cred ca este epuizata de la depus oua...crescatorul a spus ca a avut 2 serii de oua....

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

2,059 (edited by OBlonda 17-11-2009 21:44)

monyxme wrote:

Si acuma eu stau langa ei iar motatul o hraneste pe mimi....Mi-e mila de ea....e vai de capu' ei

Si tu, daca vezi ca sufera, de ce stai sa te uiti?Scuze ca te intreb :astepti sa moara sa iei alta?Sa nu te superi pe mine, dar ar fi bine sa te duci sa le iei Bronchipur de la Sera si sa le dai de urgenta!
Gandeste`te ca daca nu era masculul, ea murea de foame...
Daca este epuizata de la atatea oua, fa`i o cura cu Multivitaminico, fa`i o cura cu calciu, cu coaja de la ou data prin rasnita de la cafea, apoi amestecata in nisip sau pe mancare...fa ceva sa`i fie bine.I`ai cumparat, acum tu esti responsabila de ei, indiferent de cum erau la crescator..

>>>>Alexandra<<<<

2,060

OBlonda wrote:
monyxme wrote:

Si tu, daca vezi ca sufera, de ce stai sa te uiti?Scuze ca te intreb :astepti sa moara sa iei alta?Sa nu te superi pe mine, dar ar fi bine sa te duci sa le iei Bronchipur de la Sera si sa le dai de urgenta!
Gandeste`te ca daca nu era masculul, ea murea de foame...

Nu e asta chestia....si nu gasesc nicaieri bronchipur...si nu mi se pare ca sufera ca nu are de ce...doar ca e mai moale...mai linistita
E cuminte,cand ii scot din colivie mai da din arpioare si incearca sa zboare..deci e binisor

2,061

Mony, acum Alexandra cam are dreptate. Nu i-ar strica macar o cura cu vitamine. Uite, Maya mea e destul de grasuna si se prezinta bine, desi e putin racita. I-am dat antibiotic doua zile la rand si acum, in fiecare zi, vitamine in apa + mar (doar d'asta stie ca e bun de papa). Vezi totusi daca la petul de la tine iti poate aduce Bronchipur. Multa sanatate micutzei!

Adriana

2,062

Si eu ii dau vitamine vitakraft!

2,063

kikisiroko wrote:

OBlonda AMMM posibilitati...am scos cuibul chiar acum tongue ... o sa il pun in februarie ... nu ii chinui chiar nu ii chinui ... asa de tare te-ai suparat pe mine ... se vede ca esti suparata si nu nega tongue ... nu am zis ca stau cu bratele incrucisate ... maine ma duc si ii cumpart tot magazinul tongue [glumesc] ... vitaminele necesare si niste batoane cu mei de le agati ...mei si unde am zis ca mie rusine cu ei ... nu imi e doar ca stiu f bine ca nu stie nimic ce sa le faca vet`u asta din oras ... [-X

Are ceva daca vitaminele de la padovac i le pun in mancare adica in mei?
Nu imi face diaree ... i le-as pune in apa doar ca acestia nu prea beau apa... am mai zis smile

poti sa imi zici pe la ce pagina ai pus pozele cu animalele daca nu e deranjul prea mare ?:)

Iti recomand sa le iei CIORCHINE DE MEI si nu baton din acela care se agatza. Sunt toxice si au fost cazuri cand perushii au murit de la ele. Vitaminele poti sa le pui linistit in apa. Nu-i vezi tu, dar perushii tai, ca orice fiinta, se hidrateaza. wink Si nu uita de fructe proaspete.

Adriana

2,064

Batoanele din cate stiu eu nu sunt recomandate...

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

2,065 (edited by iloveanimals 17-11-2009 22:08)

monyxme wrote:

Nu e asta chestia....si nu gasesc nicaieri bronchipur...si nu mi se pare ca sufera ca nu are de ce...doar ca e mai moale...mai linistita
E cuminte,cand ii scot din colivie mai da din arpioare si incearca sa zboare..deci e binisor

Daca nu gasesti dc nu faci comanda dp net? iti vine in cateva zile sau prin curier rapid in cateva ore. Conteaza sau nu ca platesti si drumul nu asta e important. 20 de lei ii recuperzi , dar viata lor??? Crezi ca se mai poate recupera??? Acum faci ce vrei, nu e treaba mea, ti-am dat uns fat, daca vrei sa dai un ban in plus si sa-i salvezi foarte bine, daca nu asta e. Stiu ca nu esti foarte sufletista da na. smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,066

kikisiroko wrote:

am inteles big_smile ... ti`am vazut dragutzii tai OBlonda cei 4 si 2 pui...:P
Ce iti mai fac...?

Are doar 4 mosneguti. smile

2,067

Cipycul si Popica :heart:
Nici eu nu am prea gasit produse de la Sera sau de la Padovan prin pet shop-uri si nici macar la farmaciile veterinare..dar daca nu gasesc deloc..o sa comand de pe net, eu consider ca este f. bine sa le ai in casa pt. orice eventualitate wink inclusiv Sanipur hmm
Eu le iau mancare Vitakraft si vitamine Vitakraft big_smile in special pt. pene wink ....fff. rar le dau batoane, nu sunt recomandate pt. ca sunt pline de chimicale..chiar daca sunt innebuniti dupa ele..aici pauza :blb: prefer sa le dau ceva sanatos! :k:
Cat despre cuib Kikisiroko, sunt de acord cu OBlonda, mai bine il pui in februarie..mai ales ca masculul e bolnavior! Daca esti din Zarnesti, nu ai avea posibilitatea sa ajungi in Brasov hmm la un cabinet veterinar sau la un pet sa le iei medicamente? Cred ca asta ar fi singura solutie!

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

2,068 (edited by suana 17-11-2009 22:26)

kikisiroko,o intrebare am si eu.....Le-ai luat azi medicamente?Revin cu scuzele de rigoare,am citit ca nu ai gasit.Tine-i la mai multa caldura si incearca sa faci rost de medicamente..Nu se poate ca la farmacia veterinara sa nu gasesti ceva.Cred ca ceaiul de musetel in apa ar fi bun.Sa  spuna cineva daca e contraindicat,nu vreau sa fac rau,dar pana la a gasi medicamente trebuie facut ceva sa-si revina.Sau putina aspirina tamponata?

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

2,069

Iustina sunt superbi......adevarate comori.... :pup:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

2,070

iusty adevarate frumuseti ai tu acolo Pupici multi,multi......   :pup:
elfie,ce ma bucur pentru finutul meu,Lucky.A avut mare noroc cu voi.Pupam nasucul frumos care incepe sa se vada ....  :pup:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

2,071

Suana este mama tuturor! Cand ne lauda, cand ne trage de urechi! Multumim! Ai dreptate cand ne intrebi daca am inceput tratamentul pentru insanatosirea micutzilor! :pup: Perushii sunt sensibili, daca nu-i tratezi la cel mai mic semn de boala, poti sa-i pierzi. Pupici pentru toti copiii si un pupic mare pentru tine! :pup:

Adriana

2,072

fata

Gabriela

2,073

Multumesc :pup: ...in pozele astea erau puiuti :heart: erau asa de micuti si de dragalasi..acum sunt niste nazdravani..vai de capul meu, fac numai nebunii...dau jos chestii de pe masa..zboara si tipa de ne asurzesc smile ...sunt ca niste copilasi mici care trebuie in permanenta paziti :heart:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

2,074

suana wrote:

elfie,ce ma bucur pentru finutul meu,Lucky.A avut mare noroc cu voi.Pupam nasucul frumos care incepe sa se vada ....  :pup:

Multmim frumos, nashica! :heart: O sa punem si poze sa ne vezi ca ne facem bine si ne transformam intr-un perush albastru cum nu s-a mai vazut! smile E el plin de ulei de parafina acum, dar nu avem ce face. Mai bine uratzei acum si sanatosi mai tarziu. :pup:

Adriana

2,075

Multumesc elfie.cred ca ma intelegi cand mai critic(si nu pe tine,sper ca nu asa ai inteles).Stiu ca sunt multe de invatat si de intrebat dar daca macar s-ar si pune in practica.Eu dupa ochisori mi-am data intotdeauna seama ca pasarile mele au ceva.Si atat de iute am trecut la tratament ca nici n-au apucat sa zica  cip.Ele depind de noi in totalitate si ma doare pentru fiecare suflet pe care-l intalnesc si care sufera.Pentru fiintele astea mici si o ora conteaza fara tratament.Pupici si din partea mea,mari mari....    :pup: