3,326

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

mihay, bine ai venit. la aceasta mutatie nu prea poti sa fii sigur de sex. cei lutino sunt mai dificil de deosebit. cel mai sigur la ei i-ti poti da seama dupa comportament. daca are triluri si canta dimineata mai ales, e baiat. daca tipa toata ziua e fata. asta stiu sigur. faza cu baietii cu gri si fetele simple nu merge. se poate ca la baietei sa aiba o dunga neagra pe spate dar depinde de mutatie. nu la toti.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

3,327

bine ai venit mihai  sa stii ca motzatul tau este baiat dupa forma pe care o are. cum canta?
ma buucur gaby sa iti traiasca asteptam poze cu ea...
deyseby este foarte dulce pupici :heart: :pup: :pup: ...
misah foarte frumos noul venit si desigur sa nu uitam pe galbiutza si ea este frumoasa bine zis o vedeta pupici :pup: :heart: ...

Adaugat: 07-11-2009 13:22

deyseby eu nu ma iau dupa penaj eu ma iau dupa formatul lui mi asa mi se pare ca arata ca un baietel...

Crede in visul tau si vei reusi......... -Darius

3,328

eu am nimfa de cateva zile, si cand plec din camera parca tipa asa.... si cand e speriata la fel , astazi am scos-o afara, si a trecut un avion la joasa inaltime , s-a speriat si parca tipa asa.... big_smile

Adaugat: 07-11-2009 13:58

parca ar zice : Chiu-Chiu big_smile

3,329

Ce legume si fructe sa ii dau?

Adaugat: 07-11-2009 14:24

Asatazi cand am luat-o i-am luat si vitakraft e buna mancarea?
Si nu mananca de loc nu sa atins de nimic De ce?

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

3,330

Gaby, las-o sa se obisnuiasca cu tine, cu colivia, cu noul mediu in care a intrat. O sa manance si o sa bea si apa cand o sa se simta in siguranta.
Da, Vitakraft e bun. Un sfat: cumpara granule de polen de la Plafar si pune-i zilnic cam o lingurita rasa peste seminte, are f. multe vitamine.
Poti sa-i dai morcov ras, felii de mar, cotor de ardei gras. Evita salata verde, provoaca diaree.
De ex. nimfele mele nu prea mananca fructe si legume, rar ciugulesc, desi le pun zilnic, cantatorii sunt mari amatori de mar si morcov, de ex. O data/sapt. le dau galbenus de ou fiert tare amestecat cu o lingurta de pesmet, si sunt f. sanatoase. Plus polen.

Adaugat: 07-11-2009 18:44

Fiul meu i-a gasit un nume noului-venit. Il/o va chema Fulgulet :heart:!
Spre marea mea bucurie, Galbiuta nu-i zice nimic. De obicei, ea fiind decana de varsta, daca ea vrea sa stea intr-un anumit loc, da la o parte pe oricine (evident ca vrea sa stea fix in acel loc care e ocupat, nici 2 pasi mai incolo tongue). Asa ca am stat si am studiat comportamentul. L-a lasat pe Fulgulet sa manance, sa bea apa si sa doarma in locurile alese de el.  Nu-i cauta compania, dar nici nu-i cauta cearta. Pana acum nu a scos un suntet, doar acele tipete specifice cand l-a prins si l-a bagat in cutie, pe drumul spre casa si cand l-am eliberat, ca i-a auzit pe Caraici si Galbiuta tipand cand am intrat in camera. Sa vedem ce va fi maine dimineata, cand Galbiuta va tipa ca vrea afara si cand cantaretul (Cipi) isi va incepe trilurile.

Vicky - Mamica fericita

3,331

Misha e tare frumos Fulgulet. e ca fulgul de nea. sunt foarte rari astia alb cu gri. adica winterfage pied.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

3,332

Da, Deyseby, stiu, sunt rari si frumosi. D-na care mi l-a vandut mai are un baietel, mai mare, alb complet, dar il pastreaza pt. reproducere.
Din fericire este pui, ca si Caraici, si se impaca bine amandoi.

Vicky - Mamica fericita

3,333

Misha,e nemaipomenit  :pup: Rar vezi asa o culoare.Pupici si sa te bucuri de ea/el.
Gaby,sa-ti traiasca nimfa fetitza.Asteptam s-o vedem si noi.Astazi e inca prea stresata de schimbari dar cu siguranta maine dimineata va manaca.Mancarea pe care ai luat-o e buna.Apa sa-i dai doar plata.In rest,sfaturi gasesti aici cu siguranta,si suntem destul aici pentru discutii.

Adaugat: 07-11-2009 21:05

Mihay ti-am admirat si nimfa.Daca vine si papa de la tine e super dar nu spera ca va sta la mangaiat pentru ca, in general ,pasarilor nu le place sa le tii in mana sau sa fie constranse.Pupici la motat/motata.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

3,334

Suana, multumesc. E un dulce, cand l-am vazut n-am rezistat. Sunt genul care plec dupa branza si cumpar cuie  smile! Am plecat dupa seminte pt. ei si m-am intors cu Fulgul...
:pup: si noi pe voi toti.

Vicky - Mamica fericita

3,335 (edited by suana 07-11-2009 21:21)

HA!HA!HA!Ce ma bucur ca nu sunt singura care face lucru asta.Si eu plec dupa una,dar cand vad cate ceva.....asa am patit-o si cu Alexi.  :k:   :pup:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

3,336

misha si mie imi place de fulgulet este foarte frumos si foarte deosebit :heart: :pup: ...
suana macar intamplarile astea sunt bune deoarece u acum ai o minune de pasare care va iubeste si pe care o iubiti. ce mai fac motzati?  pupici :pup: :heart: ...

3,337

I-am dat piure de mar tongue tongue tongue

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

3,338

Gaby asteptam si poze cu micutza motzata.E bun marul pentru ei,in general fructele sunt sanatoase.Iti micim o poza sa poti s-o pui la avatar.Sa fii in ton cu noi   tongue
Darius ,sincer ,imi pare tare rau ca nu mai ai nimfele.Nu vreau sa rascolesc trecutul,dar ma bucur ca esti alalturi de noi.
Toate animalutzele mele,,le-am ales'',ca sa zic asa Cred ca se creezaza o legatura si stii ca trebuie sa-l iei.Asa a fost si cu Bruno.Dupa ce i-am fazut moaca ,am stiut ca e pentru mine si nu m-am inselat.
Astazi planuim o iesire la gratar si daca Alexi binevoieste sa intre in colivia de transport va pleca si ea cu noi la plimbare.
Hanny si Silver se pare ca incep sa-si revina din sezonul de ouat.In rest program de voie....
,,La multi ani!''pentru Mihai si Gavrila si tuturor care poarta acest nume. :pup:

3,339 (edited by flyaway70 08-11-2009 12:57)

Bine ai venit gaby ! Sa stii ca la toate intrebarile si nelamuririle tale , pe acest forum vei gasi intotdeauna un raspuns ! Ba chiar mai multe ! smile Sa iti traiasca motatul/a !
Ieri nu am reusit sa intru ca mi s-a stricat calc ... :cry: A trebuit sa reinstaleze baiatul meu windows-ul din nou ... Dar acum sunt aici . Nu scapati de mine ! :k: :wis: Multi pupici la toti :pup: :pup: :pup: Sper ca toata lumea e OK !

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

3,340

O sa pun poze maine sa se mai obisnuiasca cu mn. flyaway poti sa imi dai id-ul tau? pls

Animalele mele:

3,341

Banuiesc ca il vrei pentru windows ! Daca esti din Bucuresti poate se rezolva ... daca nu ... nu stiu cum as putea sa te ajut ... ID meu este fly_away_70 , dar nu prea stau pe mess ... prefer sa stau aici , cu motzatzii !!!

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:

3,342

gata! nu mai musca kiki. Am luat o manusa si i-am aratat k musca degeaba si apoi am scarpinat-o lanaga mot. flyaway tie nu iti face kk prin casa mie da si trbuie sa ii strang prima-data am fomitat

Animalele mele:

3,343

Ba da ... Dar asta se intampla daca vre sa ai pasari in casa ... smile Si tot tu trebuie sa faci curat dupa ele  ... smile smile :bang: nimeni altcineva ...

3,344 (edited by gaby354 08-11-2009 14:48)

Tu esti din Bucuresti? Eu da

Animalele mele:

3,345

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ImsRKodgeyo[/youtube]
Asta ca sa va inveselesc un pic ... cred ... :bang: Ca vad ca nu mai scrie nimeni aici ...

3,346

flyaway iti dau un sfat nu o mai lasa sa bea suc ca s-ar putea sa nu ii faca bine daca vrei sa bea si ea din pahar punei apa; este foarte dulce asa facea si coco al meu numa ca el facea cu sticla...
deci coco cand venea pe birou imediat se lipea de sticla de 1l in care imi tin apa ca sa beau cand imi este sete numai ca el nu se multumea sa stea numai langa ea pana cand sa pus pe dop si statea acolo si dormea asa de bine pana venea cocutza si il arunca de pe sticla deoarece vroiau sa stea impreuna asa dulci erau...
ma bucur suana pentru voi sper ca vati distrat pupici :pup: :heart: ...

3,347

Deoarece o persoana de pe acest forum mi-a divulgat identitatea pe alt forum, ca sa nu dau nastere la comentarii, consider ca e mai bine sa ma retrag.
E a 2-a oara cand o fac, de data asta definitiv.
Sa va traiasca pasarile si sa va aduca numai bucurii.
Intr-adevar, animalele iti acorda mult mai multa dragoste, neconditionata, decat o fac unii oameni, pe care-i consideram apropiati.
O seara buna.

Vicky - Mamica fericita

3,348

Ce sa intamplat Misha? neutral
Angel azi a papat ou fiert si mai nou..bea apa din pahar hmm ! Cipy s-a apucat s-o alinte..nu-i ajung 2 fetite smile !
Ce va mai fac nimfulinele? :pup: :heart:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

3,349

A mea a stat de la 12 pana mai adineauri afara ( i-am facut curat si am dezinfectat colivia ) ... Acum e fericita si e la ora de curatenie la pene ... smile Pupici la toate animalutele ... :pup:

3,350

ce-as mai vreau eu stiu : dak pot tine la un loc perusii cu nimfele si zebrele australiene....
datorita faptului ca stau la curte m-am gandit ca la primavara sa-mi fac o voliera marisoara pe care sa o pun in curte adapostind in ea toate pasarele pe care le am ...
acum nu stiu dak sunt compatibili, daca nu se bat :-?? ...
cateva sfaturi cred ca m-ar ajuta mult...
Multumesc !!!