3,126

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

deyseby eu iti urez mult noroc si le tin pmnii la toti puiutii ca sa iasa sanatosi si sa se faca mari si frumosi SUCCES...
suana saracu se sot al tau cred ca daca te pupa prin preajama nimfelor ii vai de el smile ...
liv3 sunt foarte frumoase nimfele numa iti dau un sfat sa ai mare grija ca poate te trezesti cu cu cablurile rupte cum am patiti si eu la receiver...

Adaugat: 17-10-2009 11:30

deyseby si eu stiu cam ce inseamana sa ai grija de puiuti ca si eu am grija de niste pui in fiecare an dar eu am grija de pui de ciocanitoare ca in copacul din fata geamului meu este un cuib de ciocanitoare si atata ma bucur cand vad ca vine sa depuna oute dar deja sa invatat ca eu am grija de puiutii ei ca sa nu ii mance pisicile si deaia vine in fiecare an aici...

Crede in visul tau si vei reusi......... -Darius

3,127

darius194 wrote:

deyseby si eu stiu cam ce inseamana sa ai grija de puiuti ca si eu am grija de niste pui in fiecare an dar eu am grija de pui de ciocanitoare ca in copacul din fata geamului meu este un cuib de ciocanitoare si atata ma bucur cand vad ca vine sa depuna oute dar deja sa invatat ca eu am grija de puiutii ei ca sa nu ii mance pisicile si deaia vine in fiecare an aici...

smile   totusi ai si tu pasari. nu ai ramas fara nimic. si inca pasari de care nu poate avea nimeni grija. ma bucur mult .

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

3,128

Am si eu o nimfa.eu cred ca e mascul pt ca tipa in mai multe feluri.e galben si cu o pata pe obraji portocalie.il am de un an.bag mana in colivie la el si tipa,ma ciupe mai tare.nu iam dat drumul din colivie niciodata ca imi este frica ca nu il mai pot prinde.si nu stiu ce sa fac sa se ataseze de mn.daca stiti ce s fac spunetim va rog:)

Adaugat: 17-10-2009 20:51

daca vreti id-ul meu s vorbim:bestnutzu:D

----Alex----  :nimfa:  :grey: + Max :X

3,129

alexnutzu la toata lumea ii e frica sa ii dea drumu dar sigur vei stii ce sa faci sau sigur va intra singura in cusca sau chiar nu va iesi din cauza ca nu ii va placea la inceput dar dupa aceea sigur "nu il vei mai putea baga in cusca"...
modul ca s-a te atasezi e s-a ii dai drumu afara din cloivie numai sa ai grija sa ai geamurile inchise sau sita si peste perdea...
sa scri de unde esti la detalii despre tine...
da deyseby mai am si eu pasari dar din pacate nu un motzat care sa stea toata ziua cu mn sad , dar sunt in regula si ele si desigur imi place sa aud vesti despre motzati vostrii...

Crede in visul tau si vei reusi......... -Darius

3,130

Din Vrancea..daca vrei baga id asta s vb:bestnutzu

3,131

deyseby wrote:

multumesc Liv3. totul este o pasiune . o fac din foarte mare placere. e foarte greu sa ai mai multe nimfe, mai ales in apartament dar ma descurc. cu rabdare o sa fie totul bine. acum avem 2 puiuti. azi l-am ajutat pe al 2-lea sa  iasa din out , deoarece se chinuia de 2 zile . avem si pe al 3-lea  crapat  deja. vom vedea ce o fi pana la urma. e foarte greu sa ma ocup si de eclozare. mai greu decat hranitul la mana.

CRED CA E FOATE GREU,MAI ALES ca tu te duci si la serviciu...
Daca 2 au iesit si 1 ousor a fost spart mai este 1 ousor,deci s-ar putea sa iti reuse=asca toate si ca perluta sa nu fii racit oualele.
sper sa iti rresuseasca toate 4.

Adaugat: 17-10-2009 22:03

alexnutzu wrote:

Am si eu o nimfa.eu cred ca e mascul pt ca tipa in mai multe feluri.e galben si cu o pata pe obraji portocalie.il am de un an.bag mana in colivie la el si tipa,ma ciupe mai tare.nu iam dat drumul din colivie niciodata ca imi este frica ca nu il mai pot prinde.si nu stiu ce sa fac sa se ataseze de mn.daca stiti ce s fac spunetim va rog:)

tipa?daca tipa e fetita,daca el canta e baietel.. :blb:

:nimfa: Paco&Jake^Nimfe |Didi cool| Scumpii mei

3,132

canta frumos.in mai multe feluri.lam scos afara si auzea pasarile si canta.e cam trist acum.daca ii iau pereche oare se impaca bn??si fac puisori?

3,133

Daca sunt pereche da,vor facep uisorii doar daca se vor imperechea,daca au toate conditiile necesare si daca au un cuib si mult spatiu.
Paco al meu vrea sa se imperecheze pt. ca se uita in oglinda ,deschide aripile si canta..dar din pacate parintii nu ma mai lasa sa mai iau unu pt. ca nici nu mai am unde sa pun coliviile si imi trebuie si una mai mare..

3,134

nu tipa ca perusii.

3,135

daca nu tipa inseamna ca este baietel..

3,136

si colivia mea e mica dar daca ii iau pereche iau alta mare.dar ce conditii le trebiue k s faca puisori? cateodata e trist si nu stiu ce s ii fac.si acum e trist.:cry::(

3,137 (edited by didika1 17-10-2009 21:27)

pai ...http://www.4animale.ro/pasari/papagali/specii/nimfa uite aici ai mai multe article despre nimfe in general.. iar aici http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … rea-puilor ai ce vrei tu sa aflii... sper ca te-am ajutat. :bang:

3,138

multumesc mult!!

3,139

cu placere :heart: :pup:

3,140

alexnutzu. bine ai venit . dupa cate am vazut eu  se pare ca ai un baietel frumos. daca ii cumperi o pereche o sa fie mult mai bine. important este sa-l lasi liber prin casa cat mai mult timp. asa va capata incredere in tine. nu-l forta si nu baga mana fortat in colivie la el sa-l prinzi. lasa-l pe afara cat mai mult timp si nu-l baga seara in colivie pana nu se invata sa mearga singur la manacare. o sa se invete foarte repede ai sa vezi.o sa vinha el la tine. daca stai mai mult de vorba cu el o sa prinda curaj. daca o sa vada ca nu vrei sa-l prinzi o sa se apropie repede de tine. pereche nu inseamna sa faca pui neaparat, ci sa aiba un suflet cu care sa stea la fel ca si el. nimfele se inmultesc dupa varsta de 1 an si jumate nu mai repede. daca ei o fetita o sa fie de cateva luni si nu e bine sa o imperechezi. imperecheatul inseamna multa rabdare si grija foarte mare. nu e asa usor. cand o sa ai o fetita si vrei sa ai puiuti o sa te ajut. dar numai daca o sa ajunga la varta maturitatii nu mai repede . poate sa moara.

Adaugat: 18-10-2009 11:57

A murit??? De ce?   
nu stiu exact. probabil a tinut colivia in balcon peste noapte si a fost foarte frig. mie mi-a zis ca era fum in casa si s-au asfixiat. avea 3 papagali de toti. dar  altul numai vede de la mine. asta e clar.
astazi mi-a murit si mie cel de-al 2-lea pui care a iesit ieri din ou. cred ca i-am dat prea mult sa manance si nu a putut digera mancarea ca era prea mic. asta e . cel care a iesit primul e foarte frumos si vioi. daca o sa mai iasa si cei doi care mai sunt e bine, daca nu asta e. oricum toate sunt fertile. ma bucur si pt asta mic.

- Mary-

3,141

Daca ii dau drumul roade mobila?:D

3,142

darius194 wrote:

liv3 sunt foarte frumoase nimfele numa iti dau un sfat sa ai mare grija ca poate te trezesti cu cu cablurile rupte cum am patiti si eu la receiver...

multumesc, pe cele mai subtiri le-au ros deja smile si era vorba de un cablu cam dificil de gasit cu mai multe mufe la capete dar asta e.....
sunt asa dragalasi, sunt innebuniti sa stea sus pe televizor sau pe cablurile alea
astea sunt cam groase si nu prea reusesc sa le ciuguleasca

3,143

iam lasat portita deschisa de dimineata si nu iese.es trist:cry:dar daca iese il mai pot baga inapoi??

3,144

Logic...nu trebuie sa ti pasarea inchisa...ea are nevoie de spatiu sa zboare...sa-si dezamorteasca aripile :k: wink Pe ai mei i-am invatat cu libertatea, nu cred c-ar suporta sa stea inchisi o zi-2 wink
O sa vina el pe colivie...cum va fi prima oara cand iese din ea, o sa revina deoarece e singurul loc unde se simte in siguranta wink

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

3,145

alexnutzu wrote:

Daca ii dau drumul roade mobila?:D

nu o sa roada mobila. daca o sa zboare o sa fie si mai sanatos si nu se va imbolnavi repede. tu daca ai sta numai in pat si dupa aia iesi afara, nu te imbolnavesti repede? asa si el. o sa-si dezvolte musculatura si o sa simta si el ce este libertatea. o sa se bucure de ceea ce nu s-a putut bucura pana la tine. tu ai sa fii pt el o portita spre libertatea de care au nevoie  pasarile. scoate-l tu afara si lasa-l sa zboare.

- Mary-

3,146

Nu stiu ce sa fac ... Am o nimfa fetita si vreau sa mai iau inca un papagal ... Dar nu vreau sa faca pui ... Nu ca nu mi-ar place , dar nu stiu sa am grija de pui ... Sunt incepatoare ... Cu ce specie se impaca bine ?? Sau sa mai iao o nimfa fetita ?

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

3,147 (edited by birdslover 18-10-2009 17:49)

Fetitele nu se inteleg intre ele. Ia-i tot baiat dar nu le pune cuib. Sau ... ia un papagal tot cam de talia ei ( Rosella, Micul Alexander..) dar sa fie baiat. Preferabil ar fi sa ii iei un baietel tot de nimfa pentru ca poate mai tarziu vei vrea sa scoata pui smile

3,148

Multumesc pentru sfat ... :k:

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

3,149

multumesc pentru informatii.a iesit din colivie..e foarte fericit akum.:heart::):pls:

3,150

Deyseby, imi pare rau pentru puiuti. Data viitoare ai grija cui ii dai. Sper ca cei din oute sa supravietuiasca si sa fie sanatosi. :pup: