1,801

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

piisirea wrote:

Buna! Doar ce am dat si eu de forumul acesta si as fi interesata sa aflu si eu cat mai multe despre perusi. Am un perus in varsta de 6 luni,e baietel si am cateva curiozitati legate de el. E cineva amabil sa ma ajute cu cateva raspunsuri?

sigur te vor ajuta foarte multi. tu intreaba si ei i-ti vor raspunde. sa-ti traiasca perusul. e tare frumos. mai este unul asemanator aici si se numeste Snowy.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

1,802

panter1 wrote:

pentru asa ceva ar trebui un topic special cu pierdut perusi si cine pierde sa dea anunt acolo iar persoana care gaseste un perus sa urmareasca acolo cine il da pierdut, cu poze, detalii, zina, si sa il identifice dupa descrierile stapanului, sa i-a legatura cu el pe MP si sa il inapoieze.. E important sa il dea disparut si nu cel care l-a gasit ca daca cineva spune ca e gasit ar putea oricine sa spuna ca e al lui, in cazul asta trebui mai multe intrebari cum ar fi ce obiceiuri are le ce nume raspunde etc..

Si eu am pierdut unul pe geam si a fost f dureros insa nu l-am mai gasit :cry:

exista o rubrica speriala pe www.4animale.ro, insa nu si pe forum...dar poti cauta acolo, la "ANUNTURI"

yoyo

1,803

Pe al meu il cheama Ciufulete ...se ciufuleste toata ziua. Stiti cumva daca au o perioada in care le cad masiv penele? Al meu de o saptamana a inceput sa piarda pene la greu si nush daca e vorba despre vreo boala sau daca e ceva normal.

1,804

primavara si toamna este perioada de naparlire la toate pasarile. deci e ceva normal.

- Mary-

1,805

Salutari tuturor! Am revenit pe forum dupa o lunga absenta, ce-i drept, si din pacate cu o veste proasta.
Nu mai suntem 10. Am ramas 8... Minnie ne-a parasit... :cry: Atat ea, cat si Wally...

O sa le ducem lipsa si nu o sa le uitam niciodata! :cry:

Adriana

1,806

i-mi pare tare rau. asa e viata.

- Mary-

1,807

deyseby...multumesc pt raspuns...

1,808

piisirea wrote:

deyseby...multumesc pt raspuns...

cu cea mai mare placere.

- Mary-

1,809

Ei bine Snowy a mea s-a acomodat.Iar acum imi dau seama cum a scapat ea afara.Intr-o zii am prins-o cum a deschis cu ciocul usita de la mancare ,nu a putut sa iasa fiindca nu a putut sa se strecoare.In alta zii cand a iesit pt. ca i-am deschis portita fix cu capul in geam a venit..pardon in perdea ..probabil vroia sa iasa afara.Trebuie sa am mare grija cu ea pt. ca e o mare hoata cool .
Cu Cippy sse mai bate pt. diferite locuri,pt. mancare sau daca Cippy se apropie mai mult de ea.Ce ziceti..o sa ajunga sa se iubeasca? :heart: ?

:nimfa: Paco&Jake^Nimfe |Didi cool| Scumpii mei

1,810

Si papagalita mea tot prin usita de la mancare a scapt...prima data am vazuto in balcon,si am avut noroc,dar cand a scapat iar aveam un geam dechis :cry: ...asa  ca acum m-am invatat minte si le prind usitele de la mancare cu un carlig smile

:heart: PinK Angel :heart:

1,811

Iata ca am venit si eu cu o problema, ceea ce speram sa nu se intample. Snowy al meu si-a rupt o pana din codita :cry: , chiar nu stiu cum a facut asta, si acum sangereaza, i-am vazut codita palina de sange si pe betele din colivie picaturi. I-am dat cu betadina(solutie dezinfectanta) cineva mi-a spus ca este buna. Oare i-o cauza ceva?

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

1,812

multumesc mult gabi  ca ai scris tu in locul meu nu ma simteam in stare sa mai si descriu cele intamplate... din pacate am o veste shi mai groaznica  .. mi-a murit si yoyo (cel sanatos) nu stiu ce sa intamplat a doua zi de dimineata cand m-am trezit la 5 l-am vazut in cusca cu burta in sus l-am luat in mana si nu isi putea misca picioarele  iar pe la ora 11 a murit in chinuri .....nu am cuvinte sa descriu .... a fost ingrozitor...nu doresc nimanui asa ceva....mi-au murit toti 3 intr-o saptamana ...am avut un soc... imi pare rau pt yoyo mai intai ma jucam cu el si a doua zi a trebuit sa ne despartim definitiv...:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

1,813

Imi pare foarte rau :cry:

:heart: PinK Angel :heart:

1,814

Imi pare tare rau :cry: Nici nu stiu ce sa mai zic ca sa te pot consola :cry:
Dany, poate s-a agatat de ceva si s-a zbatut pana ii s-a rupt coada...mai sangereaza sad sad ? Snowycul :heart:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

1,815

off! imi pare ff rau! e greu sa-ti moara unul,daramite toti...

si yoyo a mea si-a rupt penele din coada (am scris mai demult), a sangerat destul si mirosea ff urat...intrucat mi s-a dat un unguent de vaci,despre care vanzatorul habar n-avea cum se da, am luat decizia de a o spala zilnic cu apa caldutza la coditza si ,in rest, i-am facut fff curat in colivie,i-am skimbat asternutul si de cate 2 ori pe zi...si-a revenit rapid,insa penele i-au crescut abia la urmatoarea naparlire...in cazul ei, si-a prins coada intre osul de sepie si una dintre zabrelele coliviei (probabil s-a suit pe el si n-a fost fixat bine)

yoyo

1,816

iloveanimals wrote:

Iata ca am venit si eu cu o problema, ceea ce speram sa nu se intample. Snowy al meu si-a rupt o pana din codita :cry: , chiar nu stiu cum a facut asta, si acum sangereaza, i-am vazut codita palina de sange si pe betele din colivie picaturi. I-am dat cu betadina(solutie dezinfectanta) cineva mi-a spus ca este buna. Oare i-o cauza ceva?

Nu cred ca pateste ceva. Cu siguranata o sa-i treaca. Daca zici ca solutia cu care l-ai dat e dezinfectanta, atunci totul e in regula. Multa sanatate scumpetei tale!

Adriana

1,817

Sa continui sa dai ca de 2 ori pezii cu solutia aia wink
pastreaza o curatenie maximma in colivie ca sa nu se infecteze.

:nimfa: Paco&Jake^Nimfe |Didi cool| Scumpii mei

1,818 (edited by suana 18-10-2009 22:07)

elfie wrote:

Salutari tuturor! Am revenit pe forum dupa o lunga absenta, ce-i drept, si din pacate cu o veste proasta.
Nu mai suntem 10. Am ramas 8... Minnie ne-a parasit... :cry: Atat ea, cat si Wally...

O sa le ducem lipsa si nu o sa le uitam niciodata! :cry:

Ne pare tare rau.Si noi am pierdut sufletzele dragi.Suntem de neconsolat in acele clipe   :cry:

cocorika ce vesti rele.E greu sa pierzi si un sufletzel.....darmite mai multi

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

1,819

Iloveanimals sa stii ca betadina e foarte buna ... Nu stiu daca si pt. papagalii nostrii , dar fiului meu i-a fost de mare folos ... avea acnee foarte urata pe fata si i-am dat cu ea (cu recomandarea doctorului ) zilnic , plus niste doctorii ... Acum nici nu se cunoaste ... Sper sa fie si la mogaldeata ta la fel ... Multa sanatate ...

:fluture: _ LAURA _ :fluture: Ally :nimfa: + Sonny :grey: + 4 puiuti + Maya :perus: + Tisa :pisica:
Printul & Kid :angel: :angel:

1,820

Betadina este foarte buna dar pentru pasari si animale in general este bine s-o diluezi cu putina apa ,sa nu fie foarte concentrata.Sanatate la Snowy,o sa-si refaca penitza la urmatoarea naparlire.Eu am mai pus si ulei de ricin cand,mai la inceput,Hanny s-a zbatut intr-o noapte in colivie si s-a lovit la aripioara.Stiu ca e bun pentru piele si rani.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

1,821

Le dau dreptate celor ce-au postat mai sus wink Poti sa-i speli codita...il dai cu betadine diluat in apa si pastrezi igiena maxima prin colivie wink Apropo, sa verifici daca zboara bine wink sa vezi cum o sa-i dai drumul...sa nu aiba probleme la echilibru hmm

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

1,822

Salut!Sunt noua pe site,am intrat de multe ori pe latifa,dar nu am scris niciodata.Am o problema insa cu perusii mei si vreau sa va cer sfatul:am avut 4 perusi,2 femele si 2 maculi.Le-am pus cuiburi,au pus oua(ambele fetite cate 4 oua)insa una -Gatita a scos un puiut,iar cealalta Pepita a scos 3,dar 2 au murit pt ca nu i-a hranit.Am fost foarte bucurosi cand am vazut ce bine cresc cei 2 puiuti,cum ii hraneste si ce grija au mamicile de ei.Vineri puiul Gatitei a iesit din cuib,iar acum sta in colivie cu ceilalti.Sambata am plecat la tara,iar cand m-am intors duminica am gasit-o pe Pepita moarta in colivie,plina de sange la cap.Gatita insa era si ea cu sange pe cap si pe la gat,dar nu era ranita.Asa am tras concluzia ca Gatita a omorat-o pe Pepita mea,iar puiutul de nici 3 saptamani a ramas singur.Nu stiu cu ce sa-l hranesc, cum sa fac sa-l salvez sa nu moara de foame.I-am dat mamaliga si bobite de mei decojite,dar are gusulita goala.Am vazut pe youtube cum ii hraneste cu seringa,dar nu stiu ce macare le-a facut de a pus-o in seringa.nu stiu nimic,ce sa fac?AJUTATI-MA,poate stiti voi ceva,cum sa procedez sa-l salvez!

Adaugat: 19-10-2009 11:08

Iar astia sunt perusii mei:

Adaugat: 19-10-2009 11:18

Iar astia sunt perusii mei:

1,823

gelica i-mi pare rau pt pui si fetita care a murit. puiul nu o sa reziste mult fara mancare. fierbe repede un out tare. dupa ce se raceste  scoate-i galbenusul si paseazal bine in ceva pana se face o pasta si sa fie caldut cand il dai sa nu fie rece. moare daca mancarea este rece. dupa ce faci outul pasta trage intr-o seringa mica fara sa intre si aer in ea. apoi pune puiutul pe o carpa curata sau un prosopel si tine-i capul intre degete dar foarte finut sa nu-l strivesti si seringa bag-o in cioc dar cu varful indreptat spre partea dreapta a ciocului  si spre stanga ta. apoi impinge usor mancarea din seringa in cioc fara sa impingi si seringa pe gat. da-i cam 2 ml prima data la o masa. hai repede si dupa aia mai vorbim.

- Mary-

1,824

Multumesc pt rapiditatea cu care am primit sfatul!Tocmai am terminat de hranit puisorul.Sper sa fie bine.Peste 2 ore il voi hrani iar si va tin la curent.Merci pentru tot:/:|

1,825

nu ai pt ce. noi pt asta suntem aici sa ajutam pe cine are nevoie. cate zile are puiul? daca are peste 5 zile poti sa-i pasezi tot oul cu tot cu albus si galbenul, plus mai adaogi un pic de pesmet. dar tot de consistenta cremoasa sa fie. ar fi perfect daca ai avea un blender. ar mult mai repede si mai usor.

- Mary-