3,101

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Am mai aparut si eu, sunt ocupata cu serviciul si scoala. Dar v-am citit zilnic!
Pun cateva poze noi, cu nimfele mele mai blande wink. Scuzati calitatea pozelor, am schimbat telefonul si nu e f.bun, din pacate.
El (sau ea) e pui mic, si i-am spus Caraici. Dar e cuminte si sta sa fie mangaiat(a).

Adaugat: 14-10-2009 20:38

Iar ea e Galbiuta, si adora sa stea pe teava de calorifer! La inaltime!

Vicky - Mamica fericita

3,102

Suberbi. :pup:  :heart: :bravo:

:nimfa: Paco&Jake^Nimfe |Didi cool| Scumpii mei

3,103

didika este foarte frumos cu ai facut copacelul si deasemenea si nimfa si perusii sunt foarte frumosi...
iusty agel este foarte frumos eu pariez ca o s-a fiti nedespartiti...
misha sunt foarte frumosi cei doi si caraici este pui daca sta la mangaiat...
deyseby cum stam cu outele?
m-am uitat acolo pe site la pozele  cun nimfe sunt foarte frumoase...
succes tuturor

Crede in visul tau si vei reusi......... -Darius

3,104

deyseby, doamne fereste sa fie baietel si cea pie. pare sa aiba comportament de fetita, chiar deloc nu aduce a baiat din toate punctele de vedere.
multumesc de sfaturi, o sa caut si eu asternut ecologic pt cuib. i-am luat ceea ce mi-au recomandat de la petshop, in care isi tin ei puii, adica e ceva care aduce a vata de bumbac, alba si pufoasa... de fapt pe punga scria ca-i pt rozatoare smile

3,105

liv3 wrote:

deyseby, doamne fereste sa fie baietel si cea pie. pare sa aiba comportament de fetita, chiar deloc nu aduce a baiat din toate punctele de vedere.
multumesc de sfaturi, o sa caut si eu asternut ecologic pt cuib. i-am luat ceea ce mi-au recomandat de la petshop, in care isi tin ei puii, adica e ceva care aduce a vata de bumbac, alba si pufoasa... de fapt pe punga scria ca-i pt rozatoare smile

da. e bine si asa daca nu o mananca nimfele. daca nu depune oute acum, inseamna ca ori nu este fertila, ori nu este fata. poate fi si prea tanara. este un motiv bazat. daca este pui din primavara nu-ti va depune sau poate fi periculos pt ea ca o poti pierde. scoate-i cuibul. nu-l lasa atat timp. pune-l in primavara . e cel mai bine. ei deja sunt epuizati de la atata imperechere. pana atunci i-ti vei da seama mai bine ce este de fapt.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

3,106 (edited by suana 14-10-2009 21:34)

didika  :bravo: pentru copacel.Vad ca s-au acomodat si le place sa stea pe el.Frumusica foc nou venita.
yusti pupici pe nasuc si din partea noastra.  :pup:
deyseby ti-am admirat pozele.
misha e bine ca incet -incet se imblanzesc nimfele.Eu i-am castigat increderea incet la Silver.Acum mananca de la mine din mana dar inca nu da pupici.Le pastreaza pentru ea  smile
In alta ordine de idei,Hanny are deja 3 outze.Se simte bine,i-am suplimentat calciul si nu da semne ca ar fi  tare extenuata.Tipa si e bagareatza si pupacioasa ca de obicei.Am fost in vizita astazi si la Alex,de la el am primit pupici,ne-a si injurat :rusine: ,dar nu din rautate.Ne-a spus ca-l cheama Alex si pe urma ne-a intrebat ce facem si ne-am pupacit.Am comandat colivie pe doua nivele pentru el si redecoram.....

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

3,107

Suana se pare ca esti tare ocupata cu "copii" tai. mai ales cu baietelul care urmeaza sa vina si sa aveti cu cine comversa. ma bucur tare mult pt voi. oricum Staricu o sa fie numai el pe primul loc sigur :pls:

- Mary-

3,108

Fiecare are un loc special in inima mea.Pe toti ii iubesc la fel de mult.Sigur ca Star,este o prelungire a dragostei mele Su si evident este number one.El este sufletelul meu drag.Da sunt foarte ocupata......

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

3,109

Misha e foarte scumpel caraici. Darius multumesc pt grija. sunt toti bine. asteptam sa apara puiutii.

Adaugat: 14-10-2009 22:54

a venit si vestea cea mare. azi a iesit primul puiut. avem un puf mic si galben. parintii sunt amandoi in cuib dar Perluta a fost cea care a clocit mai mult tura asta. nu l-a lasat pe Puf sa cloceasca deloc. numai i-a tinut ei locul cand iesea la mancare. mi-e mila de ea. tura trecuta nu aveam si pe ceilanti papagali, erau numai ei doi si i-am lasat liberi prin casa cand colceau si faceau cu randul, acum i-am inchis ca mergea Puf la ceilanti si sarea la bataie. asta e bine ca e totul bine pana acum. o sa le dau drumul numai lor sa se dezamorteasca, mai ales Perluta , dupa ce ies toti puii. o sa mearga sa-i hraneasca si o sa-i incalzeasca cu randul ca la tura trecuta.zic eu...

- Mary-

3,110 (edited by Iusty 15-10-2009 09:16)

Felicitri Deyseby :bravo: ! Sper sa reuseasca toti :rusine: ! Vroiam sa te intreb...cate luni are Angel a mea/al meu big_smile ? Sau cand a iesit din ou? :rusine:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

3,111

:bravo: deyseby.O zi mare pentru micutz.Sa fie sanatosi.Pupam parintzii motzatzi si atata de devotatzi  :pup:

3,112

Multumim pt. urari. Ieri a fost prima zi cand Caraici a stat ca o pisica la mangaiat (si a carait in loc sa toarca smile si prima oara cand s-a catarat pe noi. Ba chiar mai mult, a stat sa-l ia fiul meu in palma si sa-l bage in colivie! Inutil sa spun ca fiul meu il adora, dat fiind ca e asa bland si ca el a fost primul care l-a mangaiat (la noi, cei mari, nu a stat). Am vorbit cu Deyseby si o sa-i mai prepar eu mancarica pt. pui, desi mananca seminte, morcov ras, si nu e slabut deloc, dar cand il aud cum cere de mancare parca mi se rupe sufletul. Nu e crescut la mana, pt. ca am incercat sa-i dau eu si s-a zbatut de ziceai ca-l tai.
Deyseby, felicitari! Sa dea DD sa iasa toti puiutii si sa fie sanatosi!
Suana, cred ca abia astepti sa-l iei si pe M.A. acasa. Sunteti o mare familie fericita :ok:!

Vicky - Mamica fericita

3,113

Iusty wrote:

Felicitri Deyseby :bravo: ! Sper sa reuseasca toti :rusine: ! Vroiam sa te intreb...cate luni are Angel a mea/al meu big_smile ? Sau cand a iesit din ou? :rusine:

Angel al tau are 3 luni pe data de 16 sau 17 luna asta. nu mai stiu exact care dintre cei 2 mai mari a fost primul. dar cred ca el a fost cel mai mare. deci pe 16 face 3 luni.

Adaugat: 15-10-2009 11:07

suana wrote:

:bravo: deyseby.O zi mare pentru micutz.Sa fie sanatosi.Pupam parintzii motzatzi si atata de devotatzi  :pup:

multumesc mult si dam pupicii. nu dovedesc sa hraneasca amandoi puiul.   smile

- Mary-

3,114

deyseby sunt foarte bucuros pentru tine sa reuseasca cu totii Dumnezeu sa te ajute si pe tine si pe ei...
suana pe Alex il vei tine cu imfele?
suana ai un suflet foarte mare rar gasesti oameni ca si aici las ca in todeauna iti faci timp pentru "copilasii" tai...

Crede in visul tau si vei reusi......... -Darius

3,115

Am si eu o nelamurire. Nimfele voastre dorm in cuib? Al meu se cuibareste mereu in cutia cu mancare si acolo doarme si noaptea. Ziua abia pune piciorusele pe bete , desi sunt destul de groase , ii place sa stea cuibarit in cutia aia. Acum nu stiu ce sa fac...sa-i amenajez un cuib sau sa ii scot cutia cu mancare pe timpul noptii?

3,116

Multumesc pt. urari.. :merci:

Are pereche?
S-a putea sa vrea sa cloceasca..sau sa depuna oua..

3,117

Nu are pereche. E baietel si e micut (sub 1 an). Il am de aproape 3 sapt.

3,118

atunci nush ce are ...
poatwe deyseby sau ceillati..

3,119

anthurium wrote:

Nu are pereche. E baietel si e micut (sub 1 an). Il am de aproape 3 sapt.

acolo s-a obisnuit. e mica cutia de la mancare si el se simte in siguranta in ea. nu e nimic grav, atat timp cat iese si afara din ea. intra si la sectiunea perusi ca am citit ceva asemanator care putea sa fie grav pana la urma.

Adaugat: 16-10-2009 09:08

astazi a inceput sa  piuie al 2-lea pui din out. vestea proasta este ca Perluta si puf nu vor sa mai cloceasca restul outelor si le-a dat deoparte. adica si pe cel cu puiul. asa ca am lutat incubator si i-am pus acolo si se pare ca este perfect. cel mic tipa cand ii este foame si mananca bine, iar urmatorul piuie. se pare ca toate 4 sunt fertile. problema urmatoare e ca nu stiu cat a stat outele fara caldura? erau reci aseara cand am descoperit parintii numai afara din cuib si pana i-am pus in incubator a mai durat o ora. astazi cel care era scos e super bine, cel din ou piuie dar cele 2 ramase nu stiu ce vor fi cu ele. macar ma bucur ca i-am salvat pe cei doi care se aud. puiul nici nu misca de rece ce era. acum sunt bine. o cred si pe Perluta ca s-a chinuit destul. Puf nu prea.  sper sa fie bine totul pana la urma.

- Mary-

3,120

deyseby si eu sper ca totul sa fie bine :wis:

3,121

Dragii de ei deyseby.E o minune sa sa vezi cum iasa o noua viata din micutzul ou.Cred ca pPerlutza e extenuata.Eu o vad pe Hanny,care astazi are 4 outze.Ea nu are grija in plus de a cloci,si totusi se resimte.
Misha,numar zilele pana vine Alex acasa.Astazi ma duc la el in vizita si-i duc nuci.
Darius,Alex va avea loc rezervat in sufragerie.Astept o colivie pentru el,si va sta separat.Papagalii mei sunt in bucatarie dupa cum ati vazut,e destul de mare si incapem cu totii.
Dar Alex are nevoie de spatiul lui si deja e stabilit.E destul de cuminte si dupa cum am citit,depinde de mediul in care se obisnuies fac multa galagie sau nu ,se agita prea mult sau nu.La noi va fi extrem de ocupat cu mine in general.Am ras cand sotul meu a intrebat-o pe prietena mea(crescatoarea) daca e cumva gelos Alex si vor avea loc lupte libere?????   smile smile smile

3,122

da buna intrebare. pai sotul tau e cel mai important cred eu si se pare ca el este si gelosul. inaintea lui  Alex.  smile . cel mic tocmai a luat ultima masa si doarme. astazi o sa mai verific o data outele sa vad daca totul este in regula. si sotul meu este participant la eclozare. ma ajuta cu ce poate si ce am nevoie. asa tinem noi capul ridicat sa primim papa. scuze de claritatea pozelor.

- Mary-

3,123 (edited by suana 16-10-2009 10:37)

E interesant ca sotul meu a avut ,,inamici'' cam toti papagalii.Am avut chiar la inceput,acum 15 ani,un perus extrem de scump,jucaus si pupacios.Dar pe sotul meu l-a agatat o data de nas de i-au dat lacrimile.Am mai avut unul,tot perus,care vorbea si tot pe el il injura in fiecare dimineata.Hanny,cand sta la mine si se apropie sau trece sotul meu il fasaie.Si cateodata doarme cu el sau mananca cu el din farfurie.Dar cat sunt cu mine se pare ca sunt gelosi.Dar de atata amar de vreme ,sotul meu s-a invatat cu mine si cu faptul ca animalelele sunt foarte importante pentru mine.Cand i-am zis de Alex am crezut c-o sa ,,lesine'' dar a ,,rumegat '' informatia si a zis:,,asta e....'''Dar daca mai iei inca unul mare eu o sa ma mult pe balcon ca n-o sa mai avem loc.....    smile smile smile
Ce scump e cel mic,sa-i fie de bine mancarica.

3,124

deyseby, devii putin cate putin un as in cresterea puilor si adultilor de nimfa smile
ce mi-ar placea sa am mai multi motzati...dar cu rabdare se rezolva toate

cateva poze facute ieri
http://img136.imageshack.us/img136/6320/img1438r.th.jpg

http://img392.imageshack.us/img392/1705/img1427.th.jpg

3,125

multumesc Liv3. totul este o pasiune . o fac din foarte mare placere. e foarte greu sa ai mai multe nimfe, mai ales in apartament dar ma descurc. cu rabdare o sa fie totul bine. acum avem 2 puiuti. azi l-am ajutat pe al 2-lea sa  iasa din out , deoarece se chinuia de 2 zile . avem si pe al 3-lea  crapat  deja. vom vedea ce o fi pana la urma. e foarte greu sa ma ocup si de eclozare. mai greu decat hranitul la mana.

- Mary-