3,051

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

hai sa vedeti cum stau nimfulitele mele in noua camera. ne-am mutat ca s-a racit afara. scuzati va rog calitatea imaginilor.

Adaugat: 07-10-2009 11:56

asta este cu parintii la clocit.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

3,052 (edited by suana 07-10-2009 11:31)

Didika laudabila intentia ta......Dar ar fi bine ca mancarica sa nu le-o scoti din colivie.Acolo sunt ei obisnuiti sa manance si e o motivatie atunci cand nu intra un timp indelungat  s-o faca.Si apoi gandeste-te ce vor arunca la seminte cand aterizeaza pe bete sau cand mananca.Totul va fi plin si e un lucru in plus de facut.Ca ei sa zboare si sa aiba copacelul lor cu jucarii e super ok. :k:

Deyseby....s-au mutat motzatzii la casutza de iarna :bravo: Si ce de flori frumoase ai,si eu pot sa ma laud cu ele,am o gramada.Ce mai iubesc si florile pe langa animale.Ce ne mai potrivim  :sanatate:  Dar oare pasarelele nu au obiceiul sa ciuguleasca la flori? Eu le-am pus in asa fel sa nu ajunga ai mei la ele,mi-e frica ca unele sunt otravitoare si daunatoare pentru ei.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

3,053

ce sa fac....?papagalul meu ,poli,nu vrea sa cante dupa o melodie de la alte nimfe/papagali

Bianca-am 12 ani -data de nastere:23 ianuarie-am :iubareti: ,2 :ou: ai lor si 1 :caine:  si I :heart: them !-http://biancapoli.sunphoto.ro/

3,054

da Suana. s-au mutat la casuta de iarna. e rece in balcon de acuma. nu ajung la flori. daca te uiti bine , le-am pus in asa fel incat sa nu poata ajunge la ele. chiar daca sunt pe langa colivie. nu pot sa-i pun in camera cu copii. speram sa ne mutam curand la casa si sa aiba mai mult spatiu. multumesc pt aprecieri la flori.

- Mary-

3,055

biancapoli wrote:

ce sa fac....?papagalul meu ,poli,nu vrea sa cante dupa o melodie de la alte nimfe/papagali

care e problema .. :wow: ?
adica,acum de ce il obligi si cum sa cante,el canta cum are chef. :wow: :wow: :wow:

Adaugat: 07-10-2009 18:39

suana wrote:

Didika laudabila intentia ta......Dar ar fi bine ca mancarica sa nu le-o scoti din colivie.Acolo sunt ei obisnuiti sa manance si e o motivatie atunci cand nu intra un timp indelungat  s-o faca.Si apoi gandeste-te ce vor arunca la seminte cand aterizeaza pe bete sau cand mananca.Totul va fi plin si e un lucru in plus de facut.Ca ei sa zboare si sa aiba copacelul lor cu jucarii e super ok. :k:

Deyseby....s-au mutat motzatzii la casutza de iarna :bravo: Si ce de flori frumoase ai,si eu pot sa ma laud cu ele,am o gramada.Ce mai iubesc si florile pe langa animale.Ce ne mai potrivim  :sanatate:  Dar oare pasarelele nu au obiceiul sa ciuguleasca la flori? Eu le-am pus in asa fel sa nu ajunga ai mei la ele,mi-e frica ca unele sunt otravitoare si daunatoare pentru ei.

Ok,o sa las mancarica in colivie.

:nimfa: Paco&Jake^Nimfe |Didi cool| Scumpii mei

3,056

deyseby foarte frumoasa mutarea cu florile acelea se simt ca in mediul natural dar ei tot ar gusta din ele smile ...
sa stii ca o nimfa are stilul ei de a canta ea poate invata sa imite anumite sunete dar trilul ficaruia este unci si deosebit...

Crede in visul tau si vei reusi......... -Darius

3,057 (edited by Iusty 07-10-2009 21:30)

Azi Angel a fost cumintica! Adora sa iasa afara wink ...nu am nici o sansa sa las nimfa afara si perusii in colivie si invers (vroiam sa le dau drumul pe rand), ca si perusii si Angel vor afara, asa ca i-am lasat in acelasi timp :k: ...s-au obisnuit insa piticotii tot nu se apropie de ea wink ...in rest totul e bine, maine toti vor papa ou fiert cu morcov wink

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

3,058

Asteptam vesti de la tine.Ne bucuram ca se intampla numai lucruri bune :bravo: Si la mine e aceeasi chestie,daca dau drumul unora si ceilalti se agita.Stiu ei deja cand iau betele in mana ca urmeaza sa-si ia zborul smile

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

3,059

in familie a mai aparut un membru o femela nimfa are cam 10 luni si vad ca se intelege ff bine cu masculul am sa va pun poze in curand

yak terrier in viata mea big_smile

3,060

Azi i-am dat lui Angel ou fiert! O zi da o zi nu! A papat 2 linguri pline! smile Acum e pe galerie wink si se uita la perusi!

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

3,061 (edited by suana 08-10-2009 11:13)

Si ai mei au papat astazi ou fiert si polen.Acum sunt toti la zbor prin bucatarie...si nu numai :)Hanny,ca de obicei,la mine pe umar.

Hanny
http://i35.tinypic.com/1id64m.jpg

Hanny si Silver
http://i34.tinypic.com/24wzqqb.jpg

Adaugat: 08-10-2009 12:07

Vroiam sa mai pun dar nu mi le  afiseaza. sad

3,062

suana sunt foarte frumosi sa ii dragalesti si din partea mea...

Crede in visul tau si vei reusi......... -Darius

3,063

am 2 intrebari
1.cum pot sa imi fac nimfa sa vorbeasca?
2.cum ii fac o voliera?

Adaugat: 08-10-2009 18:01

a;si ii trebuie nisip in voliera?

Bianca-am 12 ani -data de nastere:23 ianuarie-am :iubareti: ,2 :ou: ai lor si 1 :caine:  si I :heart: them !-http://biancapoli.sunphoto.ro/

3,064

Polenul le face bine Suana? De unde l-ai luat?

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

3,065

Deyseby, mai ai puiutul Lutino? big_smile

Iusti

3,066 (edited by suana 08-10-2009 22:17)

darius multumesc,i-am pupacit  :pup: :merci:

ella-costan :polenul poti sa-l cumperi de la cei care se ocupa cu comercializarea mierii si produselor derivate;deyseby scria intr-o zi ca le  da polen si am incercat si eu si vad ca le place;se confunda cu semintele de mei;decat sa le mai iau batoane lipite cu chimicale mai bine le dau polen,evident nu in cantitati mari,o data sau de doua ori pe saptamana cateva bobite amestecate in mancare;

biancapoli:pentru a face orice papagal sa vorbeasca -necesita o munca destul de grea si multa perseverenta;trebuie sa vorbesti foarte mult cu el,sa nu aiba pereche si totusi nu ai garantia ca vor vorbi;depinde de fiecare in parte,poti sa te chinui mult si bine daca nu poate invata sa vorbesaca,n-o va face ,dar asta nu-l face cu nimic mai prejos fata de ceilalti;volierele se pot construi destul de usor zic eu(poti sa te uiti tot pe internet),dar pentru un singur papagal e nevoie doar de o colivie mai spatioasa si eventual   un copacel sau niste crengi pe care sa se mai aseze;nisipul e indicat pentru papagali pentru digestie.

Adaugat: 08-10-2009 23:11

Una peste alta nimfele mele au intrat in calduri si tipa si tipa......  mad
Stau si ma gandesc ca mi-ar place sa iau chiar si pentru o perioada un baietel perlat sa vedem daca vor reusi sa faca si puiuti.Oricum o veste super am,sotul mi-a promis la primavara ca imi cumparara un Alex mare. :k: Pentru inceput,pentru ca vreau sa achizitionez mai multi papagali mari..... :sol: :bravo:
Silver,...doamna cica  :wow:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9wK3BlBuZxc[/youtube]

3,067

Iusty wrote:

Deyseby, mai ai puiutul Lutino? big_smile

da

Adaugat: 09-10-2009 08:59

Suana e greu sa gasesti baietei cu imprumut. i-ti tu unul si e al tau. mai ales ca ei fac perechi pe viata.
Biancapoli nu se da nisip la nimfe si la perusi sau la orice papagal care decojeste semintele. nisipul se da la papagalii mari care mananca semintele intregi. nisipul este bun pt a sfarama semintele intregi. deci nu da nisip la nimfe ca  poate provoca blocarea intestinelor. de vorbit o sa vorbesca greu. o nimfa este mai buna pt imitarea sunetelor decat pt a vorbi.

- Mary-

3,068 (edited by suana 09-10-2009 08:57)

Am niste prieteni care au crescatorie si se ocupa de papagali.Ma gandeam sa iau de la ei un mascul dar cred ca o sa fie greu sa renunt pe urma la el.MA gandeam cui sa iau perechea ,la Hanny sau Silver.Acum mi-a venit o  o alta idee,oricum merg in noiembrie iar la Piatra-Neamt ,sa mai iau o colivie tot asa mare si pentru nimfe.Stau pe ganduri acum,ca nu stiu cum sa-i impart la o adica  :wow:
Ai mei au nisip si mai papa cateodata,n-am stiut ca le-ar face rau.

3,069

Eu am Kakariki si le pun nisip o data de doua ori pe luna si mananca doar bucati de alge si ce se mai gaseste prin nisip, mi-a fost recomandat de la magazinul de unde iam luat... neutral

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

3,070

Silver e si ea foarte interesata de ou.A coborat si incearca sa aduca oul sub ea si sa se aseze pe el.E prima oara cand vede un ou Silver de cand am luat-o.Oare ar fi posibil ca si ea sa faca ou,ca amandoua au tot ridicat coditza si sunt in calduri.  :ironic:  :wow:

3,071

suana wrote:

Silver e si ea foarte interesata de ou.A coborat si incearca sa aduca oul sub ea si sa se aseze pe el.E prima oara cand vede un ou Silver de cand am luat-o.Oare ar fi posibil ca si ea sa faca ou,ca amandoua au tot ridicat coditza si sunt in calduri.  :ironic:  :wow:

daca e Silver cea care sta pe ou, atunci ea  este  mamica lui. lasa-o pana termina de depus toate outele. daca a depus deja oute nu are rost sa-i mai cumperi baietel. deja sunt nefertile in ea. sa nu-i arunci outele ca este posibil  ca dupa aia sa depuna  non stop si se epuizeaza la maxim. bine ar fi daca ai pune un cuib din ceva si sa-i pui cuibul jos pe fundul coliviei unde sta ea acum. e mai bine pt amandoua.

- Mary-

3,072

am pus deja o bucata de catifea sa fie moale.Intotdeauna am pus cand Hanny a facut ouale.Si sunt ale ei  sigur, ca acum se vede pe ea ca e obosita si sta cu aripile putin in jos..Silver e doar curioasa.I-am pus calciu si vitamine in apa,a papat si out fiert.Asta e.Oricum nu tin ouale mult,va face vreo 5-6 cum ii e obiceiul.

Adaugat: 09-10-2009 11:37

Chiar ma intrebam cand va mai face oua......A facut pauza un an jumate.Pe Silver l-am luat drept baietzel si uite ca tot fetitza s-a dovedit a fi.Sper ca Hanny sa fie bine,o ajut cum pot,cu vitamine ,mancare buna si multa dragoste......Am patit-o cu ea intr-un an ca nu a putut scoate oul si a intrat in soc.Si la vet n-au stiut ce sa-i faca mai repede.Nu i-am lasat sa-i faca injectii.Am venit repede acasa,am tinut-o in palma deaasupra unei oale cu aburi si i-am pus ulei de masline caldut in cloaca.Si si-a revenit,draga de ea.Cand o vedeam cum tremura mi se rupea sufletul.Acum zbiara cum ii e obiceiul  in asemenea cazuri si Silver ii tine isonul.....

3,073

le este tare greu in perioada asta. si eu le dau out fiert la toti, nu numai la parinti. sa vezi puiul cel lutino ce face cand aude ca le dau la parinti out fiert. daca ar fi sa-i dau toata ziua out fiert cu pesmet e ok. semintele nu ar mai fi existat. le mai dau morcov si marut.

Adaugat: 09-10-2009 13:59

suana wrote:

am pus deja o bucata de catifea sa fie moale.Intotdeauna am pus cand Hanny a facut ouale.Si sunt ale ei  sigur, ca acum se vede pe ea ca e obosita si sta cu aripile putin in jos..Silver e doar curioasa.I-am pus calciu si vitamine in apa,a papat si out fiert.Asta e.Oricum nu tin ouale mult,va face vreo 5-6 cum ii e obiceiul.

vreau poze cu outele.

- Mary-

3,074 (edited by suana 09-10-2009 13:30)

E doar unul,cel de astazi....Se invart amandoua in jurul lui.

http://i38.tinypic.com/fbyhzm.jpg

I-am furat osul lui Star.......

http://i33.tinypic.com/256xnyq.jpg smile)

3,075

dragele de ele. ce frumos out aveti...  :k:  pacat ca nu este fertil.  :ironic:   dar poate pe tura viitoare cumparati si voi soti pt fetitele voastre. :pup:

Adaugat: 09-10-2009 15:35

uite asa stam noi amandoi si avem grija de oute.

- Mary-