2,901

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

naria wrote:

ups...pai nenea de la magazin a zis ca e femela...era acol intr-un colt al coliviei,departe de ceilalti...si am intrebat cei ii cu nimfa aia..a zis ca ii femela dar daca o iau nu imi garanteaza ca traieste...am zis ca ma risc,mi se facuse mila,stiu ca mia facut si o reducere de 200 de mii ,oricum nu luasem pt ca valora mai putin,atunci...plus  ca are si anumite obiceiuri ..in anumite perioade sa se fr4ece de cam tot ce gaseste...in fine ...nu mai inteleg nimic...

pai este in perioada de calduri. primavara si toamna cand naparlesc , intra in calduri. nenea de la magazin , face comert si atat. habar nu au ce-s cu ei. daca zici ca vrei fata si au baiat ti-l baga pe gat sau invers. bine nu este si cazul tau dar important este ca e sanatos. baietii se freaca de tot ce prind cand sunt in calduri. fetitele stau cu codita ridicata in sus. sper ca te-am ajutat cat de cat. E BAIAT!!! :bravo:

Adaugat: 28-09-2009 15:07

anthurium, sa-ti traiasca nimfa. pune mai multe poze sa vedem exact ce este. Sau lasa-l o perioada sa vezi cum se comporta. dupa aia poti sa stii exact ce este. la cate mutatii sunt acum, e foarte greu sa-ti dai seama ce sex are o nimfa.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

2,902

multumesc deyseby ....totusi azi va face o vizita la doctor...ma ingrijoreaza comportartamentul,sta toata ziua in colivie,daca iese afara,sta linistit deasupara pe colivie,canta rar,de vreo 8 zile a inceput sa  tremure,sa manance mai putin...plus ca nu mai zboara..desi are cu ce...

Cine te iubeste nu te face sa suferi...

2,903

depinde de zile naria si ei sunt ca si oamenii au zile bune si zile rele nu este neaparst din cauza ca nu o ingrijesti u bine si eu sunt sigur ca nu se pune problema de asa ceva este vorba de acomodare, iar dupa ce se acomodeaza ai sa vezi cate nazbatii o sa faca mai ales daca este baiat....nu psun ca fetele nu fac uneori fac nazbatii mai mari ca baietii...

Adaugat: 28-09-2009 16:51

anthurium niciodata sa nu te i-ei de ce spun vanzatorii de la petshop, doar daca cunosti omul care iti vinde atunci... sa stii ca nimfa ta arata foarte bine si eu zic ca este sanatoasa 100%. sa stii ca mai sanatoase is nimfele care stau mai retrase in magazin decat cele active (asa cred eu)...

Crede in visul tau si vei reusi......... -Darius

2,904

Naria. pune-i un castronel cu apa calduta in colivie sa faca baita. daca nu stropeste-l tu la 2 zile cu un pulverizator pt geamuri in care pui apa calduta. doar sticla de la solute nu si cu solutie. o sa-i fie mai bine. se imoaie pielea si o sa-i cada mai usor penele. nu o sa-l mai doara asa rau. SA NU FIE RECE SAU CEVA DESCHIS SA AIBA CURENT IN PREAJMA LUI!!!

Adaugat: 28-09-2009 18:29

Darius multumesc!

- Mary-

2,905

naria wrote:

multumesc deyseby ....totusi azi va face o vizita la doctor...ma ingrijoreaza comportartamentul,sta toata ziua in colivie,daca iese afara,sta linistit deasupara pe colivie,canta rar,de vreo 8 zile a inceput sa  tremure,sa manance mai putin...plus ca nu mai zboara..desi are cu ce...

Ai putea sa citesti tot topicul de nimfe,si ceilalti au mai avut probleme ca ale tale..
Doar ca sa te documentezi si sa stii sa o ingrijesti exact asa cum trebuie.
Ii tremura penele pt. ca naparleste.Si sa stii ca arata f. f. bine in comparatie cu Paco al meu.Pe el l-am luat de la pet-shop avea o fata asa de haioasa smile totusi era murdar din cap pana in picioare si m-am gandit sa il iau pe el.Asa era si el la inceput nu prea era activ,nu vroia sa iasa din colivie absolut deloc.Dupa o saptamana am crezut ca e alt papapgal,ca mi l-o fii schimbat mami sau altcveva,pt. ca era iesit din colivie mereu,era o galagie smile canta de rupea pamantul si uite asa sta si pe mana,pe umar se urca instantaneu,ii place f. mult ,mai putin pe cap ca il enerveaza parul meu smile.Acum noi 2 facem exercitii in fiecare zii de dresaj,se mai sperie de mana si nu ma lasa mereu sa il mangai.Nu face baie,sau nu stie,dar il ud cu pulverizatorul.Si el tremura dar pt. ca l-am udat nu mai avea nimic,nu prea ii place nici sa il uzi dar dupa se simtea mult mai bine.Acum i-a trecut.Deci nu ai de ce sa te sperii si bafta la documentat. :bravo:

:nimfa: Paco&Jake^Nimfe |Didi cool| Scumpii mei

2,906

I-am mai facut niste poze frumosului. Sunt facute cu telefonul din cauza asta sunt mai neclare.
Colivia este mica. O am de la niste perusi (mi-a murit fata acum o luna-doua si nu pot sta fara un sufletel in casa , avea 10 anisori sad ). Saptamana asta ma duc dupa o voliera , incerc sa-i fac pe plac. E cam prostut , nu mananca decat ovaz. A gustat o samanta de floarea-soarelui si una de mei. Fructe sau legume , nici nu se apropie de ele. Sper sa invete cu timpul ce-i bun.

2,907

Chiar ii trebuie o colivie mai mare...urgent...asta chiar e mica pt o nimfa wink si pt. un perus la fel

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

2,908 (edited by naria 28-09-2009 19:33)

piri al meu,face baita,in ghiuveta,si se joaca si cu apa care curge incet,pe urma sta cuminte in prosop,si mai dau si cu uscatorul de par,isi desface singur aripioarele  ca sa il usuc,cand eu folosesc uscatorul,si aude zgomotul,incepe sa isi deschida aripile,vrea si el,desi nu a facut baita,la fel si le deschide si cand aude ca afara ploua.....
deci de cand il am (3 ani si ceva) nu s a comportat asa...
normal ca ma ingrijoreaza o schimbare de comportament.
am fost la veterinar,cand a vazut catei,a inceput sa cante cat il tineau plamani,pana nu am pus o paturica pe colivie nu a tacut...oricum lui ii plac cateiii si copiii,pisicile nu ...
doctorita a zis ca nu are nimic la aripa,dar cand la-m luat in mana ,incercand sa il fac sa zboare ,a vazut ca aripile nu si le deschide egal...ma intrebat daca are probleme cu piciorul,din fericire nu are...totusi mi a zis ca e posibil sa se fi lovit,avand in vedere ca inainte zbura liber dintr-o camera in alta si acum nici un metru nu ii in stare...mi a recomandat vitamine (mai ales B)si lamaie stoarsa in apa pe care o bea,si sa revin peste o saptamana,daca va fi mai rau ....urmeaza o injectie,anti inflamator,pe care acum aevitat sa o faca,in speranta ca isi va reveni.....totusi mi a  zi ca varianta rea ar fi o boala ,care duce la paralizia unei parti a corpului,dar avand in vedere ca piciorusul e ok ,si are putere in el cand se prinde de ceva..e cam mic procentajul de a avea aceasta boala...ramane de vazut ...cum va fi peste o saptamana

2,909

Naria ma bucur sa  aud ca totul e bine. 
Didica sa stii ca nu toata lumea are timp  sa citeasca tot topicl. eu una nu as face asta. e mult si nu tot timpul gasesti exact ce ai tu nevoie. de asta suntem noi aici, sa ajutam pe oricine intreaba de 10 ori acela-si lucru. asta este si cel mai frumos lucru de pe forum. sa ajutam pe cine are nevoie. nu sa-i trimite-m cu 100 de pagini in urma. fara suparare!

- Mary-

2,910 (edited by naria 28-09-2009 20:27)

am inspectat mai bine colivia..si am observat ca este crepata...banuiesc ca au scapat colivia pe jos,tati sau mami,iam intrebat ..dar nimic,nici unul nici celalalt.
cred ca asa sa lovit la aripioara,si ei ca niste copiii rai,nu vreau sa recunoasca...
ei ei.....s-a intamplat,s-a intamplat..nu se mai poate face nimic....doar pe viitor sa fie mai atenti..parinti astia :wis:

2,911

deyseby wrote:

Naria ma bucur sa  aud ca totul e bine. 
Didica sa stii ca nu toata lumea are timp  sa citeasca tot topicl. eu una nu as face asta. e mult si nu tot timpul gasesti exact ce ai tu nevoie. de asta suntem noi aici, sa ajutam pe oricine intreaba de 10 ori acela-si lucru. asta este si cel mai frumos lucru de pe forum. sa ajutam pe cine are nevoie. nu sa-i trimite-m cu 100 de pagini in urma. fara suparare!

am zis ca doar daca vrea wink
normal ca ii putem raspunde si noi aici smile :pup:

Adaugat: 29-09-2009 10:05

naria wrote:

am inspectat mai bine colivia..si am observat ca este crepata...banuiesc ca au scapat colivia pe jos,tati sau mami,iam intrebat ..dar nimic,nici unul nici celalalt.
cred ca asa sa lovit la aripioara,si ei ca niste copiii rai,nu vreau sa recunoasca...
ei ei.....s-a intamplat,s-a intamplat..nu se mai poate face nimic....doar pe viitor sa fie mai atenti..parinti astia :wis:

eu cred ca parintii tai recunosteau .. smile
cine stie ce s-A intamplat,si ce motiv aveau ei sa mute colivia?

vreau sa spun ca Cippy s-a indragostit de Paco smile
El incarca sa il pupe dar Paco il musca.
Nu-i asa ca dragostea e dureroasa? :sol:

2,912

didika1 wrote:

domnul piri ii obijnuit ca noaptea sa doarma in camera parintilor,iar ziua la mine in camera.
Dimineata,face un scandal de toata frumusetea ,daca nu il aducem in camera mea,asta indiferent daca eu is acasa sau nu...are o oglinda mare aici,pentru care incepe sa se certe cu tine daca o folosesti..
acum 5 minute a facut baita,acum sta la uscat.are un portocaliu aprins in obrajori,cum da mami sa opreasca uscatorul cum face piu .imediat isi incepe aranjatul penelor.

2,913

am o numfa de cam 3 ani e mascul si nu are nici un companion credeti ca ar fi bine sa ii cumpa o femela ?

yak terrier in viata mea big_smile

2,914 (edited by didika1 29-09-2009 20:28)

daca tu vrei sigur ca e bine,dar trebuie sa ai o colivie mare si sa fie cel putin dubla ..
:pup: :heart:

Adaugat: 29-09-2009 19:19

naria wrote:
didika1 wrote:

domnul piri ii obijnuit ca noaptea sa doarma in camera parintilor,iar ziua la mine in camera.
Dimineata,face un scandal de toata frumusetea ,daca nu il aducem in camera mea,asta indiferent daca eu is acasa sau nu...are o oglinda mare aici,pentru care incepe sa se certe cu tine daca o folosesti..
acum 5 minute a facut baita,acum sta la uscat.are un portocaliu aprins in obrajori,cum da mami sa opreasca uscatorul cum face piu .imediat isi incepe aranjatul penelor.

e si eu m-am chinuit sa ii fac lui Paco baie..
am lasat jetu mic sa curga si l-am mai pacalit eu si l-am bagat putin in apa .. wink
apo am luat feonu,ma temeam ca se va speria dar nu a fost asa wink el a stat,i-a placut,dar nu si-a desfacut penele . :pls:

Adaugat: 29-09-2009 19:21

Matusa mea o sa imi aduca din spania o zgarda pt. papagali,adica cu tot cu fir dala lung cam de 25 de metri,si am sa imi pot scoate papagalul la plimbare pe afara respectiv zburat.
stiti cumva daca exista si in bucuresti ? ca ea imi aduce din Spania.
daca gasiti va rog sa puneti si niste poze.

2,915

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=h_b9WDdNm2A[/youtube]

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

2,916

Bravo Suana . vezi ca ai reusit? o sa pun si eu mai dupa masa cateva poze si filmulete. oricum Henry e o scumpa si o "grasa". mai chiar toti o duc bine la tine. ar trebui sa faci o asociatie de hranire a animaleleor flamande. ca se pare ca este de unde smile  tongue  .am discutat cu cineva sa ma inscriu intr-o asociatie de la noi din Suceava si sa particip in noiembrie la o expozitie de pasari. dar ma mai gandesc. sa vad cum fac cu timpul.

- Mary-

2,917 (edited by didika1 30-09-2009 09:04)

Ce-i place sa o mangai :heart:
LuI Paco nu ii place sad,ii e frica de mana.Dar si el are chelia aia acolo .
:bravo: :bravo: :bravo:

2,918

N-a fost foarte greu,multumesc de ajutor.....Doar ca eu lasam spatiu intre paranteze si apoi copiam.Trebuia copiat exact intre paranteze.Ma bucur ca am reusit......Grasuni sunt cam toti din familia noastra,probabil ca exagerez cu grija.Ce frumos deyseby sa intri in asociatie,la noi nu stiu sa existe asa ceva.Ce mi-ar place sa particip la o expozitie de pasari.....
Didika,Hanny are cheliutza mica de cand o stiu,nu i-au crescut acolo pene,dar se pare ca se mai intampla la cei de culoarea ei.Nimic ingrijorator.La cat e de ,,mamoasa'' sta la mangaiat,inca ea vine cu capul aplecat s-o mangai.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

2,919

:heart: e o scumpa.
stii ceva de zgarda aia pt. papagali ,am postat mai sus..

2,920

Nu am habar,nici nu am citit de asa ceva.Sincer nu cred ca e indicat sa lasi pasarile crescute in casa sa zboare pe afara.Exista copaci,crengi si alte pericole la care se pot supune.Cand zboara exercita o forta iar cand lesa respectiva ii opreste poate sa le rupa piciorusele fragile sau se incurce prin diverse chestii si pana desfaci, pasarea se poate zbate nestiind ce i se intampla..Asta e parerea mea.Au loc destul in casa sa zboare daca le dai drumul.

Adaugat: 30-09-2009 11:37

Si mai probabil lesele sunt facute pentru papagalii mai mari care sunt obisnuiti sa stea in curte pe un stativ aranjat pt. ele si pt. o precautie in plus sunt legate sa nu zboare.

2,921

NU.uite ,sa iti explic
lesa aia va fii prinsa de gat si pe la pieptul lor si se inchide in spatele aripilor.
uite ca in poze.
Nu prea pot sa desenez bine pe ea pt. ca nu sta bine Paco.In orice caz pe ei nu ii incomodeaza la zbor.Si ziceai tu ca sunt crengi sau altceva ,pai e ca un fel de ruleta are vre-o 25 de metri firul si normal ca o sa zboare cat vrea si apoi vine la mine,iar sfoara se trage singura inapoi.Paco e dresat de mine si stie sa vina pe umar.Cand mi-o aduce prima oara o sa incerc in gradina sau pe un deal fara pomi sau copaci.

Adaugat: 30-09-2009 12:16

Pardon,am uitat pozele.

2,922

E in regula atunci,nu mi-am imaginat cam cum arata.Sa ne spui si noua cum a fost primul zbor....Si Hanny e obisnuita sa stea tot cu mine dar pentru mine e de ajuns ca sta acasa.Ar fi ceva sa plec la plimbare cu Star si cu Hanny:))))

2,923

:PBuna...as vrea si eu sa va intreb cum pot sal mangai sau sa pun mana pe papagalul meu...e cuminte si ma lasa sa il pup da cand sa pun mana pe el se trage sau ma musca:P...aspt raspuns va rog:D

2,924

Buna si tie....Daca e asa bland vei reusi sa apropii si mana de el.Incearca cu cateva seminte sau ceva ce-i place lui tare sa tii in palma sa-i captezi atentia .Si incet nu se va mai feri de mana ta.Daca te lasa sa-l pupi inseamna ca sunteti apropiati.Vine la tine pe umar?

2,925 (edited by gabyzzuu 30-09-2009 16:51)

didika e o prostie mare daca o sa-l scoti afara cu ''zgarda'' aia..in primul rand o sa se sperie de nici nu o sa stie in ce directie o sa zboare si in al 2 lea rand NU este indicat decat pasarilor de talie mare sa stea afara(cate nimfe ai auzit tu ca au iesit afara "la plimbare")..in fine..
nu zic cu rautate dar cati ani ai? smile