1,601

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Cippy al meu are acelasi program monoton dar se pare ca ii place.
Acum este afara din colivie mai precis pe ea.
Cateva poze :

:nimfa: Paco&Jake^Nimfe |Didi cool| Scumpii mei

1,602

Buna! sunt noua pe forum si am si eu 2 perusi.O perusoaica de doi ani si un perusoi de un an.Peruselul l-am cumparat acum vreo 3 saptamani si am observat ca nu o baga deloc in seama.Le-am   pus si cuib si am vazut ca nici nu se uita la el...
Mai nou s-a mutat o vacina si mi-a dat mie perusii ei pt ca nu ii mai vroia si baietelul de la ea il alinta pe baietelul meu si nici unul nu mai baga in seama fetitele... :cry: :cry:
Ce sa fac?

1,603

eu am masculul de pe la pashte si nici acum nu pot sa zic ca formeaza o pereke cu femela...mai dureaza si la ei pana ce se acomodeaza unii cu altii...se poate sa se imprieteneasca si baiat cu baiat...dar,pana la urma, unul dintre ei cred ca va forma o pereke cu femela.

am fost plecata 3 zile si mi-am lasat puii acasa, singuri...yoyo a naparlit in masa,pene mici si mijlocii, era colivia plina... acum tremura mai tot timpul si e iritata...sper sa fie de la penele care ii cresc pe cap, gat si pe spate...in rest mananca, se joaca....de fiecare data cand am plecat undeva si nu am luat-o, yoyo a naparlit...

yoyo

1,604

multumesc tuturor! o sa postez poze curand.si mie mi a parut rau pt ultimul pui...asta este:( normal ca le scot cuibul...nici a 2a ponta nu vroiam sa o mai faca ..dar avand in vedere ca femela s a descurcat bine si nu parea sa aiba prob..:)

1,605

Alex bravo. sper sa reusesti si cu aceasta serie de pui. si eu ma pregatesc pt a doua serie de pui de la papagalii mei. Snow are deja oute la ambele perechei pt a doua oara. i-ti tin pumnii.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

1,606

multumesc frumos! succes si tie!puii din seria asta au fost foarte frumosi! chiar m au impresionat:Xcum adica snow are oua la ambele perechi?:) la mine e ok acum..ii hranesc bine..pacat de ultimul pui..mi a fost tare ciuda..am mai pierdut un sufletel..imi era asa ciuda ca nu am avut mancare sa il hranesc la mana..asta e..data viitoare sigur voi avea:)numai bine!

1,607

dar ce mancare speciala i-ti trebuia? eu pe ai mei ii hranesc la mana de vre-o 2 saptamani. si nu am cumparat nimic special.  ai MP.

Adaugat: 20-09-2009 21:51

Alex am uitat sa precizez ca mancarea tre sa aiba o temperatura de cel mult 40 de grade si cel putin 38. dupa ce-i hranesti , pune mancarea la frigider si pt masa urmatoare incalzesti din nou. nu toata mancarea odata. cate un pic. pui in ceva cam cat mananca puii la o masa si le incalzesti. ca daca incalzesti toata mancarea de mai multe ori se strica. e naturala si de asta.

- Mary-

1,608 (edited by panter1 22-09-2009 01:04)

deyseby wrote:

dar ce mancare speciala i-ti trebuia? eu pe ai mei ii hranesc la mana de vre-o 2 saptamani. si nu am cumparat nimic special.  ai MP.

Voi asa faceti trimiteti MP? Noi ceilalti nu trebuie sa stim ce sa l-e dam daca va fi cazul si cum? Sau a.. o fi vr-un secret care se discuta in PM-uri neutral

1,609 (edited by didika1 22-09-2009 07:20)

ia uitati..
azi de dimineata cand i-am descoperit pe papagali l-am observat pe cippy ca are ciocul cam asa .
l-o fii batut paco?
ca eu nu am auzit nimic.
ce pot sa fac sa ii treaca?
ciocul este putin spart si negru in locul acela,nu foarte mult.
credeti ca il doare?

1,610

panter1 wrote:
deyseby wrote:

Voi asa faceti trimiteti MP? Noi ceilalti nu trebuie sa stim ce sa l-e dam daca va fi cazul si cum? Sau a.. o fi vr-un secret care se discuta in PM-uri neutral

scuze. sincer nu voiam sa scriu pe forum deoarece sunt multi "copii" care pt a avea pui blanduti ii forteaza sa-i creasca la mana. mai sunt si alte persoane de pe alte forumuri care citesc si se amuza ca nu e bine sau ca sunt mai experti.  care vrea si are nevoie il ajut cu cea mai mare placere.
mancarea este:out fiert, morcov ras, pesmet , seminte de mei. se poate inlocui morcovul si cu mar ras. sunt numai alimente sanatoase si nu toate chimicalele din magazine care se numesc" mancare speciala pt pui". cu mancarea asta am crescut ei puii mei care sunt mai mari decat parintii la o luna. oricand ai nevoie de ajutor , te ajut cu mare drag.

Adaugat: 22-09-2009 08:24

Didika. asa se pare ca este batut de nimfa. si normal ca il doare , mai ales cand mananca. tine-i separat. daca erau de sex diferit poate se acomodau mai usor si mai bine. stiu ca gabizzu are un perus si o nimfa. doar el te poate ajuta la intrebarile tale.

- Mary-

1,611

EU TOTUSi am descoperit ceva in colivie neacoperit..erau niste gratele mai simtoase,ca l-am vazut ca sta acolo sa se scarpine .. i-am pus ceva probabil sa se fii agatat cu ciocu acolo sad eu stau azi pana plec la scoala sa ii boserv,sa vad daca paco il musca pe cippy wink

1,612

posibil sa nu-l muste de fata cu tine. la mine Perluta ciupeste puii cand nu sunt eu de fata cu ea. si mai nouy si Puf face la fel. cum plec, cum le smulge penite.asa ca mai bine i-ai lasa separati cat esti la scoala.

- Mary-

1,613

da,asa o sa fac smile

Adaugat: 22-09-2009 08:40

dar trebuie sa ii fac ceva?sa ii treaca?sau se vindeca de la sine?

1,614 (edited by deyseby 22-09-2009 07:47)

nu stiu eu asta ,ca nu am avut probleme de genul asta. daca nu e grav , poti sa-l lasi sa se vindece de la sine. dar daca e tare, ar trebui sa iei masuri.

- Mary-

1,615

nu e asa de grav..e destul de putn spart cioculetul.

1,616

pe yoyo am cumparat-o cu jumatate de cioc taiata...si nici macar n-am observat,decat atunci cand am ajuns acasa.....nu e nimik grav daca poate manca....asteapta si o sa-i creasca...pozele sunt mici,asa k nu bag mana in foc ca e k la yoyo...

yoyo

1,617

nu are probleme cippy,se curata cu ciocul,mananca bea apa ..pe mine ma face sa cred ca nici nu il doare wink. :bang:

1,618

atunci e bine. mai dai out fiert  cu tot cu coaja , pt calciu.

- Mary-

1,619

da,o sa ii fac maine,ca eu cred ca pt. azi si-a facut plinu mai are putin si adoarme wink si vrreau ca outul sa fie cat mai proaspat wink
in schimb Paco doarme destul de tarziu si mananca destul de mult,drept ovada acum este la mancare smile

1,620

am venit de la munca, puii erau pe balcon, in colivie...era ff cald, asa ca am dat drumul la geam....am luat caditza sa le-o umplu, gandind ca aerisesc un pic, apoi le dau drumul sa se joace si sa se imbaieze...cand am ajuns, am constatat ca era usitza deskisa....de fapt,se vedea ca au intrat in colivie si au tras usitza dupa ei...k asa mai fac....
le daduse drumul sotzul,plecase la munca si-i lasase liberi in balconul inkis....eu nu-i las niciodata nesupravegheatzi...dar el...  :ironic:
noroc ca sunt obisnuiti sa ii iau pe deget cand ii scot din colivie...stateau amandoi pe batz...cand ma gandesc ca puteam sa nu-i mai am la ora asta :merci:

yoyo

1,621 (edited by deyseby 23-09-2009 17:08)

Didika  super. poti sa-i dai si marut ras sau morcov ras , amestecat cu outul fiert.

- Mary-

1,622

da,am vazut ca poate sa se si catere cu ciocul wink
i-am dat out a mancat ceva smile

1,623

didika1 wrote:

da,am vazut ca poate sa se si catere cu ciocul wink
i-am dat out a mancat ceva smile

super. poti sa le dai de 2 ori pe saptamana ca e bine.

- Mary-

1,624

Salut!M-am intors.Dany peruselul tau e o dulceata!Dfapt perusii tuturor sunt superbi1Pun si eu niste poze cu coloratii mei
1.Cichi
2 .Belle
3.Yoyo-noul meu perusel

Adaugat: 23-09-2009 19:42

Si toti 4

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

1,625

vai...ce frumosi! cum stau ei..... ala verde o sa ti-l fur..pt yoyo a mea big_smile

yoyo