Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Poate or fii mature ..
Ca de ex. Cippy are 7 - 8 luni si nu mai pot sa il imblanzesc e deja prea tarziu ,cred ca a ajuns la maturitate, e cel mai usor cand sunt pui :d

Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Poate or fii mature ..
Ca de ex. Cippy are 7 - 8 luni si nu mai pot sa il imblanzesc e deja prea tarziu ,cred ca a ajuns la maturitate, e cel mai usor cand sunt pui :d
Da intradevar, cand i-am luat aveau 4 luni Paco si 3 luni Kiki, eu ii am de 4 luni, am incercat sa ii imblanzesc atunci dar a fost in zadar, oricum sau imblanzit mult, daca atunci cand ma vedeau in camera nu stiau unde sa se ascunda acum ma urmaresc atenti si daca ies din camera uneori mai vin dupa mine ... e un progres, am citit ca nici specia lor nu e foarte sociabila dar cine mi ia facut cadou nu a stiut asta ...
N-are nimic sa fie ei sanatosi si sa ii iubesti mult
Sanatosi sunt .... nu am avut probleme cu ei , iar de iubit nu se pune problema :pup:
Eu de la paco daca o sa ii cada o sa ii pastrez o pana din coada sa ma joc cu el cu ea.
Ai mei au naparlit dar nu le-a cazut penele ci doar fulgi si nu am avut ce sa pastez ca erau prea mici ...
pe paco l-a luat somnu :nani:
sigur dupa ce se trezeste mannanca bea apa si iese pe afara
Ai mei nu dorm ziua doar noaptea, toata ziua sunt pusi pe nazdravanii dar niciodata nu dorm decat seara dupa ce le sting becul .....
am reusit sa imi imblanzesc nimfa :x
pozele sunt facut acu 10 minute.
acu ma musca cand pun degetu' sa il iau de pe umar..
vrea sa ramana acolo
:bravo: felicitari ..... as vrea si eu sa imi stea asa macar unul din ei :cry:
multumesc :heart:
Ella, dintre speciile de papagali, doar perusii, nimfele si mici alex pot fi imblanziti. De speciile mari nu discutam, se stie ce pot face Jako, Ara sau marii Alex. Cantatorii si kakariki sunt de admirat de la distanta, desi jucausi, nu se pune problema de domesticit. Asa sunt ei. Trebuie sa-i iubim si sa-i admiram de la distanta.
Da stiu asta, de aceea nici nu ii chinui cu imblanzitul, dar oricum reconosc ca sunt invidioasa pe stapanii a caror nazdravani reusesc sa ii atinga si sa se joace cu ei ...
Eu nu am incercat sa-i imblanzesc in mod special. Galbiuta nu vine pe deget, doar pe umar, si sta sa o pup, atat. Daca incerc sa pun mana pe ea, zboara imediat si daca insist, ciupeste. Perluta e mai sperioasa, vine doar pe cap si asta rar de tot. Sunt convinsa ca dupa ce Galbiuta va avea pereche, nu o sa mai vina la mine la pupat ...
Micul Alex venea pe mana daca il ademeneam cu ceva bun, dar nici el nu statea la mangaiat sau pupat. Sunt totusi pasari salbatice si trebuie sa le intelegem si sa le respectam.
CE va mai fac nimfele ? :heart: :sanatate:
pff..nu vreau sa ma laud...dar al meu dupa o samptamana venea pe mana fara nici o problema si il pupam cu orele cred daca aveam si eu chef bineinteles..bine ca fiecare papagal are personalitatea lui si al meu cand e nervos ma ciupe imediat dar asta e un lucru normal..acum am trecut la un nivel superior de ex acuma are un cos de baschet si a inceput sa bage mingea prin cos cum i-am aratat iar dupa fiecare minge bagata primeste cate ceva bun.. succes la toti :heart:
oau! super. bravo. am vazut un filmulet pe youtube cu nimfa care baga minge de baschet in cosulet. la mine vin toti acum. mai ales puii bineinteles. dupa ce-i scot din colivie sii pun pe jos, coboara si cei mari si vin pe mine. cei mici deja zboara si sunt niste alintati. aici avem pozele cu toti membrii de acasa. Jacky se uita la copilul meu cel mic, care scotea semintele din cutie si le dadea pe jos. parintii care i-si fac siesta si puii care stau langa Jacky. se inteleg bine cu ea.
f.f. draguti
si al meu dupa o sapt. sta pe bat , pe deget si pe umar :d e un mare alintat
Da, dupa cum am mai spus va invidiez. Ai mei nu fac nimic din toate astea, a mai venit kiki pe cap dar doar de 2 ori si cand are ea chef.
daca nimfa este pui se va acomoda mai repde dar si o nimfa matura poate fi inblanzita dar nu cu forta va veni singura daca ii dai seama de curiozitate dar va fi mai atenta la orice miscare si daca sunt bruste vor fugi. deyseby ai niste minuni de nimfe sa iti traiasca si sa va iubiti.........
Adaugat: 14-09-2009 13:00
aaaa si am uitat sa spun ca si perusul poate fi imblanzit dar un pic mai greu.....
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7C_rol8poFo[/youtube]
astia sunt puiutii mei hraniti la mana. scuzati va rog accentul moldovenesc.
deyseby ai niste puiuti superbi :heart: se vede ca sunt fff bn ingrijiti :pup: si ai dreptate daca mai papa mult pocneste glumeam
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sGkQ5WOWg0Y [/youtube]. filmuletul e cu familia impreuna dar cu separeu ca Perluta bate puii.
Adaugat: 16-09-2009 08:52
o sa mai pun cateva poze de azi si gata.
deyseby .. snow careva vreau sa stiu cam cu aproximatie cate luni are paco al meu.
dati la album si il veti vedea ,sunt mai multe poze
multumeeesc ! :rusine:
sa-ti traiasca deyseby sunt niste scumpi. acum erau cat un out acum sunt mari. se pare ca perluta a avut ceva activitate.... stii tu la ce ma refer, de asa frate asa sora.poate reusesti pana la urma sa ii dezobisnuesti de obiceiul asta.
didika este foarte greu sa iti dai seama ce varsta are o nimfa daca nu stii cand este ''nascuta''.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus