2,751

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Vreau sa spun ca m-am facut bucatareasa Lui Cippy si a lui Paco wink.
Acum le gatesc un ousor fiert cu pesment si putine cereale integrale smile.
Sunt curioasa daca o sa le placa :> :einstein:

:nimfa: Paco&Jake^Nimfe |Didi cool| Scumpii mei

2,752

darius194 wrote:

roxanica scuzama ca te intreb dar de unde esti?
salutari la totata lumea deyseby ai niste nepotei si niste compii foarte dragutzi sa iti traiasca. roxanica eu te intreb ca imi pare cunoscuta problema cu ochiul imi pare foarte cunoscuta si intreb ca eu recent am dat papagalul la vanzare si a fost vandut si atitudinea cu trezitul si tot astept un raspuns...

Sunt din Bucuresti.

2,753

ms de raspuns roxanica eu sunt din timisoara dar comportamentul nimfei tale este identic ca si al fostei mele nimfe ma trezea la ora 6 dimineata si avea aceeasi problema cu ochiul.rpoblema cu ochiul este din cauza curentului trebuie sa il puiintr-o camera unde nu este curent si intr-o saptamana si ceva ar trebui sa se faca bine...

Crede in visul tau si vei reusi......... -Darius

2,754

[/quote=roxanica]

misha67 wrote:

Roxanica, in primul rand este bine sa stergi ochiul cu ceai de musetel, cumpara un unguent oftalmic (e bun si cel de la farmacia umana) si da-i, iar daca a si racit, cumperi Bronchipur de la Sera, sunt niste picaturi din plante speciale pt. raceala. Sa speram ca scapi fara antibiotic.
Incearca si pune colivia intr-un loc ferit de curent si bataia directa a soarelui. Intr-adevar, sunt niste pasari extrem de sensibile. Am patit si eu la fel cu una din motate, a stat pe rama de la geam si in ziua aceea a fost putin vant. A fost de-ajuns ca sa o gasesc cu ochiul putin umflat si inchis. In caz ca pana maine nu trece, fuga la medicul veterinar.

Pare ca se simte mai bine. Aseara l-am sters cu ceai de musetel si i-am dat cu unguent ( de la farmacia umana). Dar saracu' cat s-a speriat. Mi-erea asa mila de el :cry::cry:.
Dar nu stiu daca sa-i mai dau si Bronchipur, nu-mi dau seama daca e racit sau nu.
Ce trebuie sa urmaresc ca sa-mi dau seama daca e racit? Nasul nu-i curge, nu stranuta......

2,755

Semnele de boala, daca e bolnav, sunt urmatoarele: sta apatic intr-un colt, respira greu / respiratie suieratoare, stranut, curg ochii, curge nasul, nu-si mai aranjeaza penele.
Daca mananca, e vioi, ciripeste, nu e cazul sa-ti faci griji.

Vicky - Mamica fericita

2,756

misha67 wrote:

Semnele de boala, daca e bolnav, sunt urmatoarele: sta apatic intr-un colt, respira greu / respiratie suieratoare, stranut, curg ochii, curge nasul, nu-si mai aranjeaza penele.
Daca mananca, e vioi, ciripeste, nu e cazul sa-ti faci griji.

Sta cam intr-un colt, cam apatic, nu respira greu, nu stranuta, nu-i curge nasul, la ochisor a avut ceva si azi era mai bine, isi aranjeaza penele si mananca. Nu e foarte vioi si nu ciripeste. Deci??????????

2,757

E f. greu de spus. Mie abia ce mi-a murit un mic alex, duminica. O sapt. a  stat linistit, nu prea ciripea, dar manca pe rupte. Si acum nu mai e :cry:. Poti sa-i dai Bronchipur, rau nu are ce sa-i faca. Si mai bine incearca sa ajungi cu el la dr. La papagali boala avanseaza f. repede. Nu vreau sa te sperii, dar e mai bine sa previi decat sa tratezi.

Vicky - Mamica fericita

2,758 (edited by didika1 11-09-2009 09:40)

Latifa big_smile ma ajuti si pe mine cu ceva ? :heart:
Poza asta vreau sa o pun la avatar,poti sa mi-o pui tu sad ca la mine nu merge sa o redimensionez.
Merci :merci:

2,759

Incearca acum cu poza mica.Ti-am micit-o eu.
http://i29.tinypic.com/mipa9.jpg

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

2,760

multumeeeesc :heart: :angel: :pup:

2,761

Cu placere:):pup:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

2,762 (edited by didika1 11-09-2009 09:49)

nu merge sad
poate rezolva latifa ..

2,763

roxanica problema cu ochiul ii va trece de la sine daca nu il mai ti in curent asa era si coco al meu isi tinea ochisorul inchis si nu mai ciripea deoarece ii da tendinta sa doarma cel putin asa era coco dar daca nu il mai ti in curent este foarte bine isi va reveni singur...........

2,764 (edited by didika1 12-09-2009 15:13)

uitati-va pe animal planet acum ,e vorba de niste ursi din romania .

Adaugat: 11-09-2009 11:59

didika1 wrote:

nu merge sad
poate rezolva latifa ..

Ba da, a mers. Eu vad la avatarul tau exact acea poza. Da ctrl+f5 si o sa vezi si tu poza wink

Adaugat: 11-09-2009 23:18

O,merci :* :heart:
Cred ca nimfa mea incepe sa naparleasca caci am gasit in colivia ei cateva pene mici si multi pufi big_smile

SI am si eu o curiozitate ..cand iei afara din colivie isi deschide larg aripile dar nu zboara,dar chestia e ca da cu ciocu in aripi  ca si cum nu ar fii vurt sa le deschida .. oare de ce ?

2,765

depinde de compotament poate el se foaca sau il gadila cv asa facea coco al meu cand il gadilam cu o pana de a lui isi deschidea aripile si isi baga capu sub ele. deci depinde poate se joaca......

2,766

aha
ms de raspuns

2,767

si al meu face zilnic la fel..deci e normal smile

2,768 (edited by deyseby 12-09-2009 16:48)

puii mei la o luna. astazi am adus-o pe Jacky acasa si asteptam si baietii cat mai repede.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

2,769

Deyseby, sunt super-frumosi, cel cu gri mi-a furat inima :rusine:! Cred si eu ca va e dor de ei. Abia astept poze cu familia reintregita!

Vicky - Mamica fericita

2,770

deyseby sunt superbi micutii sa-ti traiasca :heart: :pup:

I love animals :heart:

2,771

Sunt f. frumosi :heart: Sa-ti traiasca si sa-si gaseasca stapani buni :bravo: :k:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

2,772

Sa-ti traiasca :sanatate: :heart: :bravo: :bang:

2,773

A inceput si Galbiuta mea sa lase pene si fulgi prin colivie smile. E o pupacioasa fara pereche :rusine: iar ieri a prins curaj si a stat pe umarul meu in timp ce m-am dus in alta camera, altadata era de-ajuns sa ma apropii de usa si isi lua zborul, apoi tipa dupa mine.

Vicky - Mamica fericita

2,774 (edited by didika1 13-09-2009 08:45)

Inseamna ca te iubeste :heart: .
SI nimfa mea progreseaza zilnic cu dresatu'.Eu incer sa ii fac dresatu cat mai frumoos big_smile.
Sta pe bat,vine pe bat ,adica il tin sus si se urca singura pe el . (zboara pe el )
Cand ii pun degetu ma cipe f. rau da big_smile asta e ..
a stat putin si pe umar dar probabil o enerva paru si a plecat,o sa il prind alta data ..
o sa incerc sa ma duc cu el la chiuveta poate face baita ..
bineinteles capacu de la wc inchis si gemuletu' de pe baie big_smile

2,775

Ce fericite sunte-ti ca animalutele voastre se apropie de voi, ale mele nu vor ......  :cry:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture: