2,726

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Si noi ne-am gandit sa facem asta. Dar cum sa facem sa-i treaca supararea?:cry:

2,727

Vorbiti frumos cu ea si alintati-o pe un ton linistitor. :pls:

:nimfa: Paco&Jake^Nimfe |Didi cool| Scumpii mei

2,728

Nu cred ca ati tipat la ea sa taca, nu-i asa big_smile ? Lasa ca o sa-i treaca supararea...vb. cu el/ea pe un ton linistitor, alinta-l/-o poti sa-i pui niste muzica de la calculator sau radio sau ii arati filme cu nimfe...cu tot cu sunet! wink Sigur ii va trece! wink

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

2,729

eu acum le-am pus muzica si se uita mirati dar mai si tipa din cand in cand

2,730

Roxanica. si la mine Puf canta mereu in fiecare zi sii ziceam sa taca. dar el nu se oprea aproape toata ziua. daca o sa cante numai dimineata si seara lasa-l in pace. asta e viata lor. e " cocos". si la mine canta dimineata si seara. dar e foarte frumos si placut. am intrebat daca nu se aude la vecini si ziceau ca nu. doar cand tipa mai mult dar nu-i deranjeaza.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

2,731

Si fetele mele tipa, dar eu le vorbesc si atunci tac si se uita la mine. Sunt tare simpatice! Cea mai buna solutie e sa acoperi seara colivia.

Vicky - Mamica fericita

2,732

eu am baietel :> paco alias pacolika big_smile  :bang:

2,733

asta este familia noastra impreuna.

- Mary-

2,734

Ce familie de gainuse! :heart: :heart: smile Sunt si puiutii acolo? hmm tongue :bang:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

2,735

F. frumoasa familia :>

2,736

tu si snow aveti niste familii foarte frumoase :heart:

Sa va traiasca :sanatate:

2,737

Multam de sfaturi.
Acum am o alta problema. Azi a fost f energic (s-a jucat prin colivie), si dupa amiaza am vazut ca aproape nu mai deschide ochiul drept. L-a deschis un pic si am vazut ca era rosu. Acum nu-l mai deschide deloc. S-o fi lovit prin colivie? Ce sa-i fac?

2,738

Nu stiu exact daca nu pui poze despre ce vorbesti.
Poti sa pui poze sau sa il duci la veterinar.
S-ar putea doar sa se irite.

2,739 (edited by deyseby 09-09-2009 06:54)

Roxanica. este tras de curent. l-ai asezat intr-o zona unde ai curent si asta e foarte rau pt papagali. curentul e foarte periculos pt nimfe. ele sunt o specie bolnavicioasa. stergel cu ceai de musetel si citeste pe peginile din urma sa vezi exact cum se numeste tratamentul pt ochi. a mai avut cineva o problema din asta cateva zile mai inainte. si la Perusi am citit ceva de genul asta. cu ochiutul rosu. se da un tratament de la Sera.

- Mary-

2,740

Trebuie sa va povestesc ceva care m-a impresionat teribil :angel:. Aseara m-a apucat plansul de dorul lui Puiu, micul alexander care mi-a murit duminica :cry:. Si cum stateam eu intinsa in pat, plangand, am simtit cum Perluta a aterizat pe capul meu (ea este mai sperioasa si numai pe cap are curaj sa aterizeze), iar Galbiuta a aterizat pe spatele meu, si a urcat pana la umar, m-a ciugulit de tricou, de lanticul de la gat. M-a impresionat faptul ca mi-au simtit tristetea si au vrut sa ma aline in unicul fel in care au putut ele, venind langa mine... Perluta s-a speriat la un moment dat si a zburat inapoi pe colivie, dar Galbiuta a stat o multime pe umarul meu, sa o pup pe mot, si pe genunchii mei in timp ce eu citeam. Sunt niste pasari extraordinar de sensibile :heart:.

Vicky - Mamica fericita

2,741

deyseby wrote:

Roxanica. este tras de curent. l-ai asezat intr-o zona unde ai curent si asta e foarte rau pt papagali. curentul e foarte periculos pt nimfe. ele sunt o specie bolnavicioasa. stergel cu ceai de musetel si citeste pe peginile din urma sa vezi exact cum se numeste tratamentul pt ochi. a mai avut cineva o problema din asta cateva zile mai inainte. si la Perusi am citit ceva de genul asta. cu ochiutul rosu. se da un tratament de la Sera.

iarta-ma dar nu gasesc pagina unde scrie de tratament. ma poti ajuta? sunt disperata :cry::cry:

2,742

Roxanica, in primul rand este bine sa stergi ochiul cu ceai de musetel, cumpara un unguent oftalmic (e bun si cel de la farmacia umana) si da-i, iar daca a si racit, cumperi Bronchipur de la Sera, sunt niste picaturi din plante speciale pt. raceala. Sa speram ca scapi fara antibiotic.
Incearca si pune colivia intr-un loc ferit de curent si bataia directa a soarelui. Intr-adevar, sunt niste pasari extrem de sensibile. Am patit si eu la fel cu una din motate, a stat pe rama de la geam si in ziua aceea a fost putin vant. A fost de-ajuns ca sa o gasesc cu ochiul putin umflat si inchis. In caz ca pana maine nu trece, fuga la medicul veterinar.

Vicky - Mamica fericita

2,743

misha67 wrote:

Roxanica, in primul rand este bine sa stergi ochiul cu ceai de musetel, cumpara un unguent oftalmic (e bun si cel de la farmacia umana) si da-i, iar daca a si racit, cumperi Bronchipur de la Sera, sunt niste picaturi din plante speciale pt. raceala. Sa speram ca scapi fara antibiotic.
Incearca si pune colivia intr-un loc ferit de curent si bataia directa a soarelui. Intr-adevar, sunt niste pasari extrem de sensibile. Am patit si eu la fel cu una din motate, a stat pe rama de la geam si in ziua aceea a fost putin vant. A fost de-ajuns ca sa o gasesc cu ochiul putin umflat si inchis. In caz ca pana maine nu trece, fuga la medicul veterinar.

Multumesc frumos. Nu pare racit adica nu-i curge nasul, nu stranuta, mananca, isi curata penele, doar ca nu mai canta si sta cu ochisorul inchis. o sa incer diseara sa-i dau cu unguent si sa-l sterg cu ceai de musetel.

2,744

Nu ai pt. ce. Multa sanatate.

Vicky - Mamica fericita

2,745 (edited by didika1 09-09-2009 13:24)

misha67 wrote:

M-ai impresionat!

Adaugat: 09-09-2009 14:17

Vreau sa spun ca am resuit ssa ii tai uriasele unghi lui cippy,putin din varf smile (oricum se vedea f. bine vena aia).o sa fac asta in fiecare sapt. pana ajung ca ale nimfei apoi o sa le tai lunar.Vreau sa spun ca l-am prins cu prosopul,am incercat si cu mana dar m-a muscat de dracii m-au gasit smile tongue
Tremuram ca varga (i le-am taiat cu unghera umana,mai avem putin si faceam pedichiura cu oja rooz :wow: , si i le si pileam ,dar m-am gandit sa nu il mai fac sa sufere . big_smile wink (Glumesc).
Dupa vre-o 10 minute i-am da drumu si mi s-a parut mult mai feiricit big_smile.
Din cauza prosopului penele si puful i s-au dus in toate directiile si arata ciudat,dar din fericire si-a dat odata din aripi si totul a revenit la locul lor.
Si,dupa cum v-am spus tremuram ca varga si acu' mai tremur,dar cred ca am capatat experienta.Cippy a stat nemiscat aprope la toate unghiile spre fericirea mea de incepatoare .M-a impresionat stiind ca nu ii place.
Oricum sunt fericita ca i-am taita lunganele alea fara nici un strop de sange cool .
A,si uitandu-ma atenta la culoarea ciocului,(o ador) am observat ca i se exfoliaza ciocul.

2,746

Felicitari, ma bucur ca ai reusit. Si pe mine ma punea mama sa tai gherutele canarului ei, si imi amintesc cum tremuram si eu, dar il tinea cineva si eu doar le taiam. Acum canarul are 9 ani, si nu mai am curaj sa-l prind, ma tem sa nu se sperie prea tare si sa moara de inima, dar nici gherutele nu-i fac probleme.

Vicky - Mamica fericita

2,747

Aha,eu n-am avut ajutor de la nimeni.
Dar lasa ca m-am descurcat si asa.

Adaugat: 09-09-2009 14:30

Dar de ce i se exfoliaza ciocul?

2,748

Nu stiu. Poate fi varsta, poate fi lipsa de vitamine.

Vicky - Mamica fericita

2,749

Ok

2,750

roxanica scuzama ca te intreb dar de unde esti?
salutari la totata lumea deyseby ai niste nepotei si niste compii foarte dragutzi sa iti traiasca. roxanica eu te intreb ca imi pare cunoscuta problema cu ochiul imi pare foarte cunoscuta si intreb ca eu recent am dat papagalul la vanzare si a fost vandut si atitudinea cu trezitul si tot astept un raspuns...

Crede in visul tau si vei reusi......... -Darius