Multumesc pentru raspunsuri! 
Stai linistit Smire-jucaria din ate pe care i-am facut-o,nu are ate lungi(tocmai din acest motiv) ci sunt scurtute,cat sa le prinda cu ciocul.In legatura cu mancarea,are un amestec de seminte de fl.soarelui cu legume rase si uscate ,ovaz, grau, mei si inca ceva seminte.
In fiecare zi in suflu cojile de la seminte si daca e nevoie mai completez cu cateva seminte,iar apa la fel-o schimb zilnic si curat cuvele in fiecare zi.Asternutul il schimb zilnic,insa nu am putut sa ii curat colivia bara cu bara decat inainte sa il aduc pe aga.Sambata ii vom da drumul prin casa-inca e cam agitat daca ii "calci teritoriul",iar atunci ii voi face curatenie generala in colivie.
Aaa,si daca ieri pe la pranz ma ingrijoram ca nu mananca,seara a mancat muuult si a baut cat i-a trebuit.
Acum realizez ce acrobat mi-am luat.Aseara parca inebunise~facea rotiri de 360 grade pe balansoar,se catara pe balansoarul ala de am crezut ca-l scoate din tatani,a inspectat toata colivia,si va asigur ca nu a ratat nici o gratie.Acum papa de dimineata,dar din cate observ lui ii place meiul.Ba chiar nu se omoara prea tare cu semintele de fl.soarelui9si sunt seminte din alea cu dungi albe ,speciale),oricum el decide ce papa si din cate vad mananca cu pofta.Dar daca e sa vorbim de mizeria pe care o face- :wow:
,e dezastru ,cand se apuca sa manance da jumatate din cojite in afara coliviei.Cand e pe la finalul mesei ii place sa isi i-a seminte in cioculet si sa se duca pe bara sau pe balansoar si sa le termine acolo.
Azi-noapte a stat tot pe gratiile coliviei,dar nu a mai facut nici un zgomot.Se curata intr-una~parca-i o pisica
.
orice secunda poate fi decisiva in viata noastra,asa ca-Traieste clipa!