Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Sunt foarte frumosi deyseby sa-ti traiasca.... :pup:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Sunt foarte frumosi deyseby sa-ti traiasca.... :pup:
Motatele sunt bine, nu s-au apropiat de cutie nici sa o miroasa , azi s-au asezat pe teava de la calorifer si Galbiuta si-a murdarit codita si motul in culoarea camerei, sa nu zica ca nu e "asortata". Si cum nu au bunul obiecei sa faca baie, zau daca stiu cum sa o curat :cry:. Perluta a mancat orez brun fiert amestecat cu morcov ras, ea nu face fitze la mancare
.
Motatele sunt bine, nu s-au apropiat de cutie nici sa o miroasa
, azi s-au asezat pe teava de la calorifer si Galbiuta si-a murdarit codita si motul in culoarea camerei, sa nu zica ca nu e "asortata". Si cum nu au bunul obiecei sa faca baie, zau daca stiu cum sa o curat :cry:. Perluta a mancat orez brun fiert amestecat cu morcov ras, ea nu face fitze la mancare
.
ai putea sa iei un pulverizator si sa il umplii cu apa si ii dai in zonele nde e murdara :heart:
Adaugat: 05-09-2009 21:49
asa,mi-am luat nimfa :d
pana acum see comporta bineee..:D
cand ma apropii de ea cu mana face asa cm face sarpele din gat )face un fel de hh..
mai are timp de acomodare
sper sa reusesc sa o imblanzesc.
Didika, sa-ti traiasca, sa fie sanatoasa. Felicitari.
ma bucur Didik. sa ai grija de ea si sa nu o stresezi prea tare. las-o pe ea sa vina la tine si vorbestei frumos. o sa vina sigur. Multumim tuturor pt aprecieri. o sa mai punem cateva poze mai incolo. suntem mai mari acum.
Didika, sa-ti traiasca, sa fie sanatoasa. Felicitari.
multuesc mult :d
multumesc tuturor.. :d
o sa urmeze cateva poze cu eaa ..:D
Adaugat: 06-09-2009 10:15
Ia este Misi ..
Perusul este Cippy ..
Astazi i-am dat drumul nimfei si vreau sa spun ca era foarte speriata si ca nu a putut sa zboare sus pe colivie..mai mult a stat pe jos unde i-am pus apa,seminte si o cadita cu apa calduta.Din pacate n-a facut baie asa ca am prins-o cu prosopul (in felul asta o scap mai usor de stres) si am bagat-o in colivie.
Ei bine cand era pe jos am incercat sa pun mana pe ea ,si am si reusit dar fugea mereu si cand era f. nervoasa ma musca (si musca f. tare).
Pt. ca nu a vurt sa faca baie si pt. ca era f. f. murdara pe coada am luat un pulverizatior si i-am dat pe aripi si pe coada(putin,nu mult).
Cateva sfaturi de imblanzire?
Multumesc! :sol:
sallz am si eo o intrb e bn sa dai nisip la nimfe?
Nu e bine deoarece se poate bloca in intestine (parca)! Nisipul este recomandat pasarilor care mananca semintele cu tot cu coaja (nu le decojesc) pt. a ajuta la digestie. In cazul nimfelor care decojesc semintele, nu este nevoie
de cate ori naparlesc nimfele si in ce anotimpuri?
ce iepurash frumos ;x
:k: ala d e la pag 142:-" 'x
didik ai niste animale minunate
didik ai niste animale minunate
ms muult :pup: :heart: :sanatate:
ne pui si noua niste poze sati vedem ingerasul ? :bravo:
gata m-am hotarat.
nimfei mele o sa ii spun paco :x :heart: :sanatate: :merci:
da e frumos motatul :heart:
si paulie era un nume frumos
Motatele mele in noua casuta (sau vila? ).
Si daca va uitati la topicul de cantatori, veti avea ce vedea !
paco al meu naparleste
a ramas fara 3 pene mari din coada(dar ma bucur pentru ca penele erau murdare)
P. S. Papagalul din a doua imagine seama mult cu Kiki a mea
Foarte frumosi papagalii
Sa iti traiasca!!!
sper sa naparleasca si al meu ...
e nou luat si e destul de murdarel chiar daca se chiunie el tot timpul sa se curete...
si al meu dar pana sa o iau pe Kiki de pet shop nu se curata dar acum se straduie dar lui nu ii merge
dar e bine ca naparleste si e face curat usor usor
al meu se chinuie si o sa reuseasca
mai ales daca il ajuta si naparlirea.
mai are cateva pene murdare dar daca naparleste si se si curata o sa arate foarte bine
cred :heart:
Neata'
Revin cu vesti. Am luat un mascul (asa au zis cei de la pet shop) si cred ca este mascul pentru ca a si cantat. Problema e ca nu stiu de ce nu mai canta, acum tipa, rar intradevar, dar tipa. Sa va spun cum au decurs lucrurile: am cumparat nimfa vineri (cadou pentru sotul meu) si am asezat-o in colivie in "biroul" sotului. Sambata de dimineata nimfa tipa de mama focului (ne'a dat trezirea) si deja ma gandeam ca e femela, ca de, tipa, si tot sambata am hot sa-i schimbam locul (sotul fumeaza) si am asezat-o intr-un loc mai ferit pe hol, ca sa putem interactiona mai des cu ea si ca sa ne simta prezenta. Sambata pe la 10 seara a apucat-o cantatul si fluieratul. Nu-mi venea sa cred ce frumos canta. Pe la 12 noaptea am inceput s-o certam sa taca (ne-am gandit ca e tarziu si sa nu deranjeze). Duminica la ora 7 iar a apucat-o si iar am cam certat-o. De atunci aproape ca n-a mai scos niciun sunet. Si eu vreau sa cante iara, sa tipe..... cred ca s-a suparat pe noi.
Ce sa fac?:(
Eu de exemplu acopar coliviile, in fiecare seara, si le descopar dimineata cand ne trezim. Astfel nu le deranjam nici noi pe ele, cand stam seara mai tarziu cu lumina aprinsa, si nici ele pe noi dimineata cu cantatul.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus