1,501 (edited by panter1 04-09-2009 21:38)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

e bine ca l-ai avut singurel ai mei se copie unul pe altul.. eu de vro 4 zile tot fac instructie si inca nu se pun singuri decat indemnati sad sper ca de acum in colo sa se obisnuiasca si ei.. se iubesc toata ziua.. e greu de "lucrat" asa, nu prea imi da atentie si se copie reciproc chiar foarte mult. E frumoasa noua printesa pe care o ai smile

1,502

Este greu, tare greu cand ai doi si niciunul din el nu este dresat. Uite Iusty, userul de pe acest forum, si-a luat tot 2 perusi de-o data si intr`un an a reusit sa`i imblanzeasca "ca la carte", ii zboara pe cap, mananca din mana, stau pe ea. Asa se intampla cand sunt doi.
Dai` drumul unia prin camera in timpul lectiei, si celalat tine-l in colivie, si obisnuieste`l cu tine, apoi ia`l si pe celalat, si tot asa, atunci nu va mai avea dupa cine sa se ia, si vei reusii mai repede.

Merci. Are si un print pe masura. :heart:

Adaugat: 04-09-2009 22:40

Eu se pare ca progresez repede si miss candy :heart: .Printesa nu se mai fereste de mana, si sta pe deget daca o pun. :heart:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

1,503

Felicitari pentru noua printesa, esti norocoasa ca ai reusit sa iti stea pe deget asa repede, ai mei au 4 luni de cand sunt la mine si nu am nici o sansa cu ei...

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

1,504 (edited by panter1 05-09-2009 20:04)

iloveanimals> La ai mei, daca iese unul din cusca si celalalt nu.. fac ca trenul amandoi, cel din cusca se agita pe acolo, se urca pe tavanul custii, sta cu capul in jos, caraie, striga dupa celalalt, mi-e mila de el,  iar cel din libertate ciripeste dupa el si nici vorba de dresat.. o sa mai incerc :cry:

E bine ca la tine e unul dresat si il invata si pe celalalt, sau cel neimblanzit se i-a dupa cel imblanzit :k: eu nu stiu ce sa ma mai fac cu ai mei.. am sa vb cu userul acela care ai spus ca i-a imblanzit.. sa imi dea mai multe detalii..

1,505

Vei reusi. RABDARE, RABDARE SI IAR RABDARE. wink
Uite, poate nu ma credeti, Candy deja papa cu Snowy din mana mea. :heart:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=31kvXELyJmI[/youtube]

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

1,506 (edited by panter1 05-09-2009 20:26)

:ok: :bravo: 2 frumosi care fac progrese, vrem sa ii auzim cand vor scoate si primele cuvintele big_smile

1,507

Daca vrei asta, ramane doar sa descifrezi ce zice snowy aici. smile Zice si pe undeva "puiu". big_smile
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2gNwqLpVcKM[/youtube]

1,508

Pai eu pe ai mei la inceput i-am lasat cam o luna sa se obisnuiasca cu noua lor casa si cu mine. Nu le dadeam deloc drumul...pt ca trebuie sa alerg dupa iei si s-ar fi speriat si mai tare de mine. Apoi, timp de o sapt. bagam mana in colivie la intrare si o tineam asa pana cand au vazut ca nu le fac nimic...si cand se linisteau, o apropiam, si tot asa pana cand nu le era frica sa stea langa mana mea. Apoi i-am mangaiat pe picioruse, apoi pe burtica tongue (aceste etape pana se obisnuiesc cu idea). Apoi intr-o zi cand ii mangaiam, am pus deget pe piciorusele lui Popica si am ridicat putin in sus...si ea s-a asezat frumusel pe deget. Dupa ce am reusit si cu Cipy...am inceput sa-i tin pe deget prin colivie mai mult timp sa se obisnuiasca. Apoi a venit etapa ''Mituirea'' smile . Printre gratii imi bagam degetul cu o samanta pe el...la inceput nu au vrut sa o ia...dar am insistat si au inceput sa vina sa pape. Apoi am bagat degetul cu samanta in colivie...apoi toata palma plina cu seminte... tongue ! Asta a fost numai etapa de imblanzire! Mai continui maine ca mie somn! :nani: :nani:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

1,509

dar ai asteptat prea mult timp. Eu faceam asta intr`o saptamana. neutral Pe snowy nu l-am lasat deloc sa se obisnuiasca cu noua casa :rusine: De prima data am inceput sa vorbesc cu el, si sa-l obisnuiesc cu mana mea si cu caldura mainii mele, il langaiam pe picioruse si pe burtica, apoi ii ridicam degetul si  incercam sa ii urc piciorusul pe el. big_smile
iar cu mancatul din mana, Snowy cum statea cateva ore nemancat a fost simplu, cand l-am bagat o data in colivie am pus si mana plina cu mei, si s-a pus sa pape. :heart:

1,510 (edited by panter1 05-09-2009 22:50)

Multumesc Iusti si sper sa mai vii cu detalii
In seara asta le vorbeam.. si am facut sunetul acela ca de pup cand am vazut ca perusha era ochi si urechi la mine cum faceam eu sunetul ala. Dupa 20 de minute eram la calculator si am auzit-o in colivie de vro 4x ca ma imita :sanatate: nu mi-a venit sa cred ca tocmai fata e cea care imita.. nu stiam de ce face asa si ce se intampla, apoi cand am vazut-o cum se chinuia sa imite m-am bucurat foarte tare, fetele pot vorbi?? a facut asa frumos :bravo: apoi m-am dus la ea.. si a mai facut de 2x si apoi s-a oprit, credeti ca o sa mai faca?

1,511

Si mie mi s-a parut ca a facut o data fata asa, exact dupa ce am facut si eu. ma gandeam ca doar mi s-a parut. :wow:
Pot vorbi si fetele, dar foarte putin, Smire userul de pe acest forum are o fetita vorbareata. big_smile dar spune tot asa, 2-3 cuvinte. big_smile

1,512 (edited by panter1 05-09-2009 23:06)

La mine baiatul e mic(sper ca e baiat) cand ciripeste face ca un pui de gaina, deocamdata se cunoaste ca e mic(3-4 luni), are ciocul inca jumate negru, dar si el face progrese.. nu se mai sperie ca inainte, si cand i-am mai spus "puiu" era cu privirea la mine si cu urechile ciulite.. de la el ma astept de acum sa spuna puiu,dar cand va creste ca e prea mic, insa e bine sa retina cuvantul de pe acum big_smile Iar fata m-a "pupat". Am observat ca daca le spui cuvinte.. sau sunete, pe unele nu le percep,si nu le atragi atentia, dar daca nimeresti unul care sa le placa il va imita,si il vezi asa cum e atent la tine, si cu timpul o sa imite sunetul auzit ca le place. Eu acum le prind mecaniscmul big_smile
Fata e foarte isteata.. ma astept la mai multe de la ea.. pe ea am imblanzit-o muuult mai usor, e mai ascultatoare fata de "nataraul" ala mic big_smile

1,513

Bravo. :bravo:

Adaugat: 06-09-2009 00:05

Poate este invers cu sexul perusilor. smile Ia pune niste poze. :ironic:

1,514

frumusei, asa sunt si ai mei, somnorosi big_smile  vezi ca fata sa nu se agate din gresala de cablul acela de sub ea si sa se spanzure sau ramana suspendata de el.. am mai auzit cazuri... mai bine il iei de acolo sa nu se incurce in el..

1,515 (edited by iloveanimals 05-09-2009 23:14)

sarma aia? i-am luat`o inainte, era un baton kiri-kiri cu miere, mi s-a aprut foarte diferit de celelate batoane, mirosea bine si avea si un gust de miere(am pus limba pe el sa vad daca este sau nu cu miere), l-a devastat snowy in 4 zile. smile A mai ramas doar sarma aia, pozele sunt facute inainte sa le-o scot din colivie. tongue

1,516

murdarel si fetita. asa cred ca ar fi trebuit sa se numeasca pozele cu ei. smile  sunt tare scumpi.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

1,517

panter1 wrote:

La mine baiatul e mic(sper ca e baiat) cand ciripeste face ca un pui de gaina, deocamdata se cunoaste ca e mic(3-4 luni), are ciocul inca jumate negru,

vai..ce mic e..nu are 3-4 luni..cel mult o luna jumate.. tongue

1,518 (edited by Iusty 06-09-2009 11:03)

Iloveanimals: Bombonica mentolata :heart: si bombonica dulce :heart: . Sunt niste scumpi :bravo: . Eu am asteptat atata cu dresajul pt ca nu erau asa de mici cu era bombonelul mentolat tongue aveau vreo 5-6 luni. Dar am reusit...am avut rabdare...nu ai ce sa faci...depinde de fiecare papagal big_smile

P.S: Azi Cipy a descoperit ca-i place sa imi roada cercelul big_smile si Popica s-a bagat sub coada mea pe ceafa si apoi a iesit si s-a alintat pe obrazul meu :heart: :heart: Sunt niste scumpi! :heart: Ii ador! :heart:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

1,519 (edited by iloveanimals 06-09-2009 15:46)

Deyseby sa stii ca s-a curatat foarte foarte mult de cand era un ghem de praf, daca il vedeai atunci ti se facea mila de el, si mai mirosea si a ulei din ala, iti venea sa vomiti. :bleah: Ma mir cum de nu a patit nimic. hmm Slava Domnului. :heart:

I-am prins astazi in flagrant. :ok: Blugarasul meu de praf o curata pe bombonica pe capusor si pe langa ochisori. :rusine: Nu-mi venea sa cred. aaa si Snowy acum nu se mai opreste din cantat si cand o curata pe cea mica zicea intr`una puiu si inca alte cateva sunete car nu stiu ce inseamna. Cred ca treaba ca daca ai un perus care vorbeste si ii iei pereche, cel care vorbeste nu va mai vorbii este falsa. neutral Multi perusi vorbesc cu pereche, si Snowy acum este mult mai atasat de mine, inainte nu-mi statea pe cap, acum sta si zboara si princhindica aia pe capul meu. :angel:

Adaugat: 06-09-2009 12:39

Nu`mi vine sa cred. :wow: Snowy deja ii da sa pape celei mici. :wow: Se curata reciproc, stau cioc in cioc. :wow: Este posibil sa se indragosteasca asa repede? yikes

1,520

dany inseamna ca a fost dragoste la prima vedere cool

smile smile smile

P.S  ai doi perusi superbi  :pup:

:bang:

1,521

Ma uit acum la ei si nu-mi vine sa cred. neutral Si Snowy sta cu capul in jos langa ea si vorbeste, defapt incearca sa vorbeasca, stii ce simpatici sunt. :rusine: Si bobonicii ii place mancarica lui Snowy, morcovul si orezul fiert. big_smile

1,522

Si Cipy la fel face cu Popica...isi apleaca capusorul, se uita la Popica si incepe sa cante :heart: :heart: ! Imi vine sa-l mananc smile !

Iusti

1,523

ma poate ajuta si pe mine cineva?

1,524

cocorikka wrote:

ma poate ajuta si pe mine cineva?

Te ajutam, spune doar cu ce. wink

1,525

Cu ce anume? Cu sangerarea? Pai ar trebui sa-l duci la vet! El iti poate recomanda ceva! Insa poti cumpara Sanipur de la Sera...nu numai pt. situatia de acum...si in caz de orice wink

Iusti