2,576

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

nimfele clocesc intr-un cuibar de tip cutie. poti gasi cuiburi la pet shop.
oricum, ce i-ai pus tu, cosul acela, nu va fi considerat cuib. cel mult, ceva bun de ros.

2,577 (edited by deyseby 01-09-2009 17:38)

irinuks89 wrote:

nimfele clocesc intr-un cuibar de tip cutie. poti gasi cuiburi la pet shop.
oricum, ce i-ai pus tu, cosul acela, nu va fi considerat cuib. cel mult, ceva bun de ros.

da asa este! smile  . dar se pare ca este baietel dupa cum arata. deci nu mai pune nici un cuib deocamdata.

Adaugat: 01-09-2009 18:34

Anyuta. te rog sa mai pui cateva poze cu nimfa din mai multe unghiuri. inclusiv codita din interior. si nici asa nu poti fi sigura de sexul nimfei. ce varsta are? nu pare sa aiba un an. canta? sau numai tipa?

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

2,578

neutral..baietel?O,Doamne!Ce-i drept,am intrebat pe mai multe forumuri despre sexul nimfei mele,din cauza faptului ca vanzatoarea de la pet-shop nu stia ce este:|.Si de fiecare data mi s-a spus ca este fetita..In legatura cu cosuletul acela..am fost cam patetica..dar din lipsa de experienta si de timp nu am avut alte idei si nici la un magazin nu am avut cand sa merg pentru a achizitiona un cuib serios.Deyseby,sigur e baiat?Cand am citit cele spuse de tine parca mi-a cazut cerul in cap=)Nici prin cap nu mi-a trecut asa ceva..eram convinsa de cele spuse de userii altor forumuri de animale.
Eh..daca e baiat cu atat mai bine!Chiar imi faceam griji pentru ea in leagtura cu outele..Stiam ca este riscant si nu voiam sa pateasca ceva..Multumesc pt tot!

Adaugat: 01-09-2009 18:42

Am gasit la pagina 87 un post de-al meu in care intrebam daca stie cineva ce este nimfa mea.Si in 2 posturi :unul din partea utilizatorului "iloveanimals" si celalalt din partea ta,deyseby,mi s-a spus ca este fetita.Acum sa nu va ganditi ca va acuz,nici gand de asa ceva,dar acum sunt bagata in ceata total..Sper sa se elucideze acest mister..:)).
P.S.: Eu sper ca nu am suparat pe nimeni cu acest post..Daca da,atunci imi cer scuze!

Cu penele altuia te poti impodobi,dar nu poti zbura.Acest lucru nu-l prea stiu oamenii,dar il stiu pasarile!

2,579

te`au rugat fetele sa faci o poza cu codita din interior,pentru a fi mai sigure.La nimfe e greu sa determini sexul din 2-3 poze, toate facute la fel.Fa poze cu ea din diferite unghiuri. wink

>>>>Alexandra<<<<

2,580

Anytza. nu este clar ce sex are. in general baieteii au capul aproape compet de aceea-si culoare. dar nu e o regula. sincer balanta ar inclina mai mult spre baiat dar comportamentul i-ti spune clar ce este. zimi te rog daca, canta. nu sa tipe. sa cante precum canarii de exemplu. in triluri. toti baietii canta. fetele tipa si se clatina precum ai zis tu ca face nimfa ta. eu am un baietel cu comportament si penaj de fata. asa ca nu-ti pot garanta 100 la 100 ca este baiat. daca ai face un cuib sau sa-l cumper, te comvingi sigur ce este. i-ti depune sigur oute daca este fata. si daca este prea tanara posibil sa nu-ti depuna.

Adaugat: 01-09-2009 19:05

asta este baiatul pe care il credeam fata.

Adaugat: 01-09-2009 19:07

Anytza wrote:

Am gasit la pagina 87 un post de-al meu in care intrebam daca stie cineva ce este nimfa mea.Si in 2 posturi :unul din partea utilizatorului "iloveanimals" si celalalt din partea ta,deyseby,mi s-a spus ca este fetita.Acum sa nu va ganditi ca va acuz,nici gand de asa ceva,dar acum sunt bagata in ceata total..Sper sa se elucideze acest mister..:)).
P.S.: Eu sper ca nu am suparat pe nimeni cu acest post..Daca da,atunci imi cer scuze!

chiar pe nimeni. sa stii. toti suntem egali si ne ajutam, reciproc. :k:

- Mary-

2,581 (edited by Anytza 01-09-2009 18:17)

Sper sa aflu ce este pana la urma!Deyseby,Cipy canta mereu..mai ales cand se simte bine,canta foarte frumos!Dimineata,la prima raza a soarelui,are prostul obicei de a tipa..:=))

Cu penele altuia te poti impodobi,dar nu poti zbura.Acest lucru nu-l prea stiu oamenii,dar il stiu pasarile!

2,582

zimi ceva despre comportamentul ei te rog. sta cu codita ridicata uneori? sau freaca codita de orice gaseste? dupa codita tot baiat pare a fi. zi-mi de comportament. vreau sa te ajut din ce cunosc eu. nu sunt experta.

- Mary-

2,583

Pai,de stat cu codita ridicata nu sta,sau cel putin nu am vazut-o eu  stea asa.De cand a inceput aceasta perioada a imperecherii isi freaca codita de mana mea de si mai nou si de capul meu..In schimb,la alte obiecte nu mai face asa,exceptie facand bara din colivia sa,dar rar are acest comportament fata de acea bara..Se uita in oglinda toata ziua si ii canta pasarii pe care o vede in oglinda crezand k este o alta nimfa..:)

2,584 (edited by deyseby 01-09-2009 18:29)

un singur lucru stiu. ca baieteii freaca si ei codita dar sta pe obiectele pe care le are la indemana. fetele i-si freaca codita ridicata de ceva ce gasesc la nivelul cozii. 80 la suta este baietel. uite la Perluta mea. are ca un fel de dungulite pe codita.  iar Puf nu are. pe interior este ca si Cypi al tau. posibil ca in perioada asta sa faca si diaree. sa nu tesperii. baietii fac moale cand naparlesc si sunt si in calduri in aceea-si perioada. sper ca te-am ajutat cu ceea ce am putut. mai mult de atat nu stiu.

- Mary-

2,585

Da..chiar de la un timp a inceput sa faca moala,in ciuda faptului ca manca foarte bine!Iti multumesc pentru tot si apreciez mult ajutorul tau!:merci:

2,586 (edited by mady939 01-09-2009 21:08)

buna ...am revenit cu vesti despre puiutu meu big_smile ...e mai bine acum a inceput sa'i mai creasca din pene ,si creasta smile,,,dar decand o hraneste mama ei ,nu ii mai dau eu, e distanta ma ciupeste  sad(.....ce as putea face sa o imblanzesc ????

2,587

Anytza, daca te ajuta cu ceva, dupa ultimele poze, si eu sunt de parere ca e baiat.

2,588

mai am o problema daca ma puteti ajuta cu un puiut ....nu e al meu ......dar imi este mila de el si daca imi puteti da sfaturi ce am putea sa'i face sa nu mai aiba piciorusele asa departate sad

2,589

Mady, din pacate nu ma pricep, poate te ajuta fetele care au puiuti. E posibil sa fie lipsa de calciu.
Nimfele mele s-au pus pe ros, rontaie osul de sepie de zici ca e cea mai buna mancare! Ale voastre tot asa fac?

Vicky - Mamica fericita

2,590 (edited by didika1 02-09-2009 09:37)

Buna ziua!O sa imi iau o nimfa sapt. viitoare sau cealalta.Vreau sa imi raspundeti la catevas intrebari pt. a fii informata..:
1.Este vre-o problema daca sta cu perusul meu?Tin sa spun ca am 2 colivii care sunt unite prin 2 usite deci destul de mare.
2.Am auzit si eu tot dupa latifa ca nu e bine sa ii pun nisip.E adevarat?
3.Cateva sfaturi de imblanzire?

Multumesc! :k: :angel:

:nimfa: Paco&Jake^Nimfe |Didi cool| Scumpii mei

2,591

misha67 wrote:

Mady, din pacate nu ma pricep, poate te ajuta fetele care au puiuti. E posibil sa fie lipsa de calciu.
Nimfele mele s-au pus pe ros, rontaie osul de sepie de zici ca e cea mai buna mancare! Ale voastre tot asa fac?

da. se pare ca o sa fii tu cea cu cosuletul de oute. nu Anyutza. smile  e clar ca o sa-ti depuna. mai bine era daca aveai si baiatul ca ieseau si pui. dar o sa fac tot ce pot sa ti-l aduc repede.pune cuib sa aiba unde. daca nu le gasesti prin casa si sigur nu-ti doresti. eu zic sa vorbesti cu Snow. ea stie cel mai bine ce ar trebui sa faci. :k:

- Mary-

2,592

deci sa inteleg: cam care ar fi simptomele atunci cand o femela vrea sa depuna?? si daca ii pun cuib nu o sa se streseze??

2,593

didika. ma bucur ca ai hotarat sa-ti iei o nimfa. daca ai numai un singur perus nu este nici o problema. si Gabitzzu are o pereche formata dintr-un peru si o nimfa. nisip se pune numai la pasarile care mananca semintele intregi si nu le decojeste. la pasarile mari in general. nisipul ajuta la digerarea semintelor care sunt inghitite intregi. la nimfe si la perusi nu este nevoie de nisip. ei decojesc semintele si nu are rost. pt nimfe poate fi si periculos cateodata deoarece se poate bloca in intestine. deci nu e bun. de imblanzit o sa imblanzesti o nimfa cu rabdare. sa nu fugi mereu dupa ea sa o prinzi sa o fortezi , ca se sperie si poate fi fatal pt ele ca si pt alte pasari.  lasa sa vina totul de la sine. o sa vina ea la tine sigur si o sa fie mult mai bine.

Adaugat: 02-09-2009 10:46

madalina1 wrote:

deci sa inteleg: cam care ar fi simptomele atunci cand o femela vrea sa depuna?? si daca ii pun cuib nu o sa se streseze??

nu. de ce?
dar tu ai pereche. si daca femela intra in calduri vrea sa fie calcata. daca nu s-au calcat pana acum ai 2 fetite precum ti-am zis. mai pune cateva poze cu ele. si zi-mi comportamentul lor. nu cum ar trebui sa se comporte.

Adaugat: 02-09-2009 10:48

deyseby wrote:
madalina1 wrote:

nu. de ce?
dar tu ai pereche. si daca femela intra in calduri vrea sa fie calcata. daca nu s-au calcat pana acum ai 2 fetite precum ti-am zis. mai pune cateva poze cu ele. si zi-mi comportamentul lor. nu cum ar trebui sa se comporte.

daca o sa pui cuib, i-ti vei da seama ce sunt exact. daca o sa se calce e bine, daca nu o sa-ti depuna amandoua oute nefertile.

- Mary-

2,594

multumesc foarte mult! deyseby.
sa stii ca,cateodata mi-am mai vazut perusul mancand nisip..!
acum o sa il mai las pana imi iau nimfa intr-un compartiment pentru mancae.Apoi o sa il scot!
daca vreti o poza cu perusul meu puteti sa intrati pe contul meu si am acolo una.;)
:pup: multumesc inca odata!

:nimfa: Paco&Jake^Nimfe |Didi cool| Scumpii mei

2,595

Deyseby, aseara Perluta rodea la os, eu am crezut ca face asa din cauza ca le-am inchis mai devreme decat de obicei si au nervi... sa le pun cuib, zici? O sa incerc.

Vicky - Mamica fericita

2,596

misha67 wrote:

Deyseby, aseara Perluta rodea la os, eu am crezut ca face asa din cauza ca le-am inchis mai devreme decat de obicei si au nervi... sa le pun cuib, zici? O sa incerc.

sigur. si lasale sa roada cat vor ele. nu patesc nimic daca depun oute. da-le si ut fiert zilnic. eu sunt foarte multumita de evolutia lor cu oute fierte. pe langa mancarea lor. branzica de vaca nesarata si morcov ras. in general se da radacinoase mai mult decat fructe. fructele provoaca diaree foarte des. dar sunt bune si ele.in cantitati foarte mici.

- Mary-

2,597

Ieri le-am pus si eu branzica, dar nu s-au atins de ea, le-am pus si dimineata, sunt curioasa daca au mancat. Cu Perluta n-am probleme, ea e curioasa si-si baga cioculetul sa guste tot ce-i pun, Galbiuta e mofturoasa, asa ca prietenul tau nu va avea probleme cu ea, cand va scoate pui. Le pun zilnic si morcov, si cotor de ardei, si mar, dar fara succes. Bineinteles ca le las sa roada, stiu ca e f. bun pt. ele.

Vicky - Mamica fericita

2,598

pai...
dupa cum stiu eu am o pereche:

1-masculul
2-femela

Masculul a intrat de vreo 3 ori in calduri de cand il am si atunci el incearca sa o calce dar a reusit decat o singura data. De fiecare data si-a pus in aplicare trillul.
Femela doar tipa. Nu a cantat niciodata. E mult mai blanda dar atunci  cand incearca sa o calce il apuca de picioruse(sa fie oare din cauza unghiilor??)...

P.s Amandoi sunt in perioada de naparlire si au peste 1 an.

2,599

Mady. bravo ca ai reusit sa salvezi puiutul . se vede ca este mai tantos. lasa ca o sa ai timp sa-l faci mai blandut. acum sa fie el bine ca totul vine de la sine. hai ca mai pun si eu cateva poze cu puii mei

- Mary-

2,600

Ce soldatei aliniati ai, Deyseby! Sunt superbi :heart:.
Fetelor, ce mi-ati facut? Vreau si eu puisori :angel:

Vicky - Mamica fericita