1,451

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

asa zic si eu. sa-ti traiasca. e frumoasa. se vede ca sufera si are nevoie de partener.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

1,452 (edited by panter1 30-08-2009 11:24)

am fost azi la mai multe magazine sa ii cumpar pereche, si mi-au spus ca e fetita smile ai banuit bine wink si vezi ca ai un mp

1,453

Foarte frumos perusul tau, numai ca pare cam suparat.....

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

1,454 (edited by panter1 30-08-2009 12:53)

azi nu a mancat decat foarte putin, ma ingrijoreaza.. cum as putea sa ii dau eu sa manance? si ce anume sa ii dau, ea are mancare speciala pentru papagali dar nu mananca.. sta cam suparata..   si nici noua ei pereche nu mananca sad si face caca moale cel nou care e si el tanar, ce a le fac?

1,455

pana se acomodeaza una cu cealalta, nici ai mei nu au mancat vreo 2-3 zile. Dale ce le place lor ce-l mai mult, sau ce stii ca ii placea celei care o aveai...

Adaugat: 30-08-2009 13:53

Pentru diaree fale ceai de musetel sau diopor de la sera .

1,456 (edited by panter1 30-08-2009 13:24)

pai nu le am de mult.. ele mancau mancarea vitaminizata pe care le-o dadeam si pe care o are, dar nu o atinge deloc vad, si stau asa.. adormiti parca

1,457

La ai mei le place foarte mult salata, branzica de vaca dulce si am mai descoperit de curand ca le place si crengutele de la vita de vie

Adaugat: 30-08-2009 13:59

Si mai mananca si ou fiert si bucatele de morcov.

1,458 (edited by panter1 30-08-2009 14:44)

multumesc tuturor pentru sfaturi: acum au evoluat, au inceput sa manance amandoi de nu se mai opresc, asta ma bucura foarte mult, credeam ca puiul nou e bolnav dar se pare ca din cauza schimbarii locului de asta nu a mancat, iar perusa s-a luat dupa el. I-am pacalit cu sunete de perusi de pe net..  cum erau ei adormiti s-au trezit, au inceput sa ciripeasca, dupa care a inceput sa manance.. au devenit voiosi.. cantau la ciripelile alea.. iar caca moale face odata da.. si odata nu.. deci nu pere asa grav :bravo:

1,459

ma bucur pt tine ca ai rezolvat problema fetitei . si mai incearca sa le dai si tu out fiert tare si taiat marunt. cate un pic la inceput. le merge foarte bine. ai sa vezi. bravo.

- Mary-

1,460

Da, mai  mult ca sigur din cauza ca a schimbat locul ....asa am patit si eu cu ai mei la inceput  :bravo:

1,461

Din cauza blitzului care bate spre el pare femela, nu stiu sigur pana nu vad o poza clara, dar si Snowy al meu pare femela cand ii fac poze cu blitzul. hmm

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

1,462

aveti aici niste poze promise demult cu puii mei!(care nu mai sunt pui:D) imi pare rau ca nu e si al treilea..

Adaugat: 30-08-2009 19:14

aveti aici niste poze promise demult cu puii mei!(care nu mai sunt pui:D) imi pare rau ca nu e si al treilea..apropo, perusa are 4 oua:)

1,463

sunt superbi. bravo. sper ca tura care vine sa fie mai reusita.

- Mary-

1,464

Ce frumosi sunt :heart: :heart: Sa-ti traiasca! :bravo:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

1,465

multumesc tuturor:)

1,466

sa-ti traiasca!! seamana cu kuky al meu...sper sa-i imblanzesti repede!!

yoyo

1,467

Mai mai, ce mititei frumosi ai acolo :heart:
Primul pui seamana cu mami :bravo:

>>>>Alexandra<<<<

1,468

Sunt foarte frumosi ....sa-ti traiasca :k:

1,469

asa e ! seamana ft bine! multumesc oblonda si ella!:*

1,470 (edited by panter1 31-08-2009 10:27)

frumosi perusi.. cam ca al doilea seamana cu cel care mi-a zburat mie acum 2 zile sad iar azi l-am vazut zburand prin copacii din fata blocului, am pus cusca la geam, m-am dus afara cu ea.. dar perusa nu scoate nici un sunet sad  si nu are cum sa o auda, nu cred ca am sa il mai prind desi se aude sad imi pare asa rau ca nu pot face nimic sad(

1,471

Offff...sunt sanse...fa-o sa scoata un sunet, nu-l lasa asa...daca a aparut trebuie sa-l prinzi...

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

1,472

nu era domesticit deloc, fugea de oameni era sperios cum sa il prind? vad ca baiatul mai scoate cate un sunet..(cel nou cumparat ieri), am sa mai pun cusca in geam :sol: Doamne ajuta, si a.. mai exista o sansa.. vecinii de la 2 au multi perusi care se aud de departe din balconul lui.. ar putea intra acolo cand ii aude, am sa ma duc la usa la el sa ii spun sa ma anunte daca apare vr-un "strain"

Adaugat: 31-08-2009 11:37

nu l-am mai gasit sad asta e.. ma voi ocupa sa ii ingrijesc pe cei care ii am smile

1,473

Imi pare rau partener 1, poate il gasesti totusi .... sad

1,474 (edited by Anytza 01-09-2009 19:09)

Si mie din nefericire mi-a zburat un perus..cu mult timp in urma..Si a fost ultimul pe care l-am mai avut pt ca,dupa atatea incercari,toti perusii pe care i-am avut(4 la numar)au murit.Eram la tara si am pus cusca cu papagalul afara la are,pt ca el sa se poata bucura de natura si de cantecul altor pasarele.Din nefericire a dat o pisica din vecini peste cusca,iar aceasta a cazut pe beton si s-a desfacut,in asa fel incat Kiki a zburat afara..Am inceract sa-l fac sa vina inapoi..chiar il vazusem intr-un copac,insa nu aveam cum sa ajung la el..era dita mai frasinul..Nu am avut ce sa-i mai fac..si nici nu era prea bland..Mi-a parut asa de rau dupa el..mai ales ca in seara aia  plouase destul de tare..Asa ca m-am hotarat sa schimb placa si sa-mi cumpar o nimfa..M-am invatat minte si mi-am luat  masuri de siguranta in legatuar cu(,)cusca pt. a nu se mai repeta povestea.Chiar imi pare rau de perusul tau,Panter 1,insa sa ai mai mare grija de cel pe care il ai acum!

Cu penele altuia te poti impodobi,dar nu poti zbura.Acest lucru nu-l prea stiu oamenii,dar il stiu pasarile!

1,475

Partener. eu cand am luat prima pereche de papagali, stateau in balcon cu geamul deschis si nu plecau nicaieri. intr-o dimineata, baiatul a fost plecat deja. asa ca asta e riscul nostru. ei nu stiu ce se afla dincolo de geam. vor sa fie liberi cu orice risc

- Mary-