Re: Micul Alexander - Psittacula krameri
Eu il am de pe 28 mai, dar trebuie sa recunosc... l-am cam fortat
Cu carpe, cu manusi ... nu ma interesa ca ii e frica. Ciupea de material. Pana la urma s-a obisnuit.
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Micul Alexander - Psittacula krameri
Eu il am de pe 28 mai, dar trebuie sa recunosc... l-am cam fortat
Cu carpe, cu manusi ... nu ma interesa ca ii e frica. Ciupea de material. Pana la urma s-a obisnuit.
eu il am pe tweety din februarie si nici acuma nu s-a imblanzit ))) asa ca ....depinde de papagal
foarte greu se imblanzeste dar asta e
Adaugat: 18-08-2009 22:19
si am uitat sa scriu ca si acuma musca foarte rau cand musca :ironic:
David doar ameninta (strange usor si face ca un pui de cioara) cand nu-i convine ceva... dar daca vrea o persoana necunoscuta sa-l ia in mana, musca pana la os :blb:
Toti papagali ciupesc la inceput...si eu m-am chinuit mult cu ai mei pana s-au obisnuit cu mine si nu mai ciupers asa tare, dar de stat pe mana nici nu se pune problema... :cry: nu vor sub nici o forma
La Tweety acuma iarasi ii pica penele ...astazi de exemplu cusca era plin cu pene din alea micute .....nu puf ...ci pene ...dar mai micute ....deci cred ca vine perioada de maturizare ....si se face ori fata mare ori baiat mare :rusine:
:heart: Sa creasca sanatos/sanatoasa! :heart: ... eu la ora asta i-am pus putina banana lui David si dupa ce a mancat, s-a agatat cu ghearele de colivie intr-un colt si a ramas asa. Sper ca n-are de gand sa doarma asa :wow: . Puiu, Alexa, Ara, Paulie... ce mai fac? n-am mai auzit nimic de ei :heart:
La Tweety acuma iarasi ii pica penele ...astazi de exemplu cusca era plin cu pene din alea micute .....nu puf ...ci pene ...dar mai micute ....deci cred ca vine perioada de maturizare ....si se face ori fata mare ori baiat mare
:rusine:
wow..poi..j la rocco a era intr'o zi cusca plina de pene dalea mici :heart: ... asta ins k o sa creasca mare? poate i se formeaza si inelul :rusine: ...apropo.. goti.. nu jtii daca e fata sau baiat?
nu ti'au sp la petshop?
E foarte frumoasa Rocco! Sa-ti traiasca! ..... Cred ca e fetita dar asta nu inseamna ca trebuie s-o iubesti mai putin. Baietii incep sa se maturizeze de la 18 luni... Deci tu il ai de 2 ani + ce-o mai fi avut dinainte ...
Poti sa pui mana infasurata in carpa pe el si sa-l lasi s-o roada. Pui vreo 3 zile asa, apoi incepi sa mai renunti (iti lasi doar un deget fara carpa si il mangai cu degetul respectiv, si tot asa pana cand o lasi de tot). Eu asa am facut cu David.
deci..e fata..dupa 2 ani de zile aflu sh eu in sf k e fata
.. frumos
..dar normal k o iubesc..o adhor :heart: :heart: ... dar nu mai poate s'o cheme rocco.. (j eo m'am chinuit pana acum sa'l invat..pardon...s'o invat
sa zik rocco) cum s'o cheme?... rocco... cv kre sa vina tot de la rocco.. dar nu rocca
..of thoamne
Roky, Roccutza ... Sa asteptam sa vedem ce zic si ceilalti dar eu cred ca e fata
... eu ce-am sa ma fac daca aflu ca David e fata :ironic:
Eu l-am luat pe Tweety de la crescator si el a zis ca ii baiat .... acuma are cam 1 an si 4 luni ....ceva de genu ...asa ca mai am sanse sa fie baietel
Si eu lam luat de la crescator si a zis ca e baiat dar astia n-au de unde sa stie... pentru ca nu duc ei papagalii la control. Zic si ei asa ca sa-i vanda..
birds. David e super fericit. mai ales ca este liber foarte mult timp si in poza in care atarna cu capul in jos este mai mult decat rasfatat. e un obraznic. sa-l pupi pe cioculet ca tare frumos si energic. sanatos adica. sper ca te-am ajutat cat de cat.
asa..deci..mai vreau pareri..e fata sau baiat? ...
Eu ti-am zis. Ps.: cred ca are lipsa de vitamine. Uite cioculetul
Masculilor de Micul Alex li se formeaza inelul negru de la gat in jurul varstei de 2 ani. Si nu apare negru din prima, mai intai apare o dunga portocaliu deschis, care in timp se transforma in roz si apoi in negru.
Adaugat: 24-08-2009 09:31
Noi am plecat ieri din Bucuresti, ne-am intors aseara tarziu, pe Puiu l-am lasat liber, ca de obicei, si l-am gasit dormind cuminte in colivie. Nu ma asteptam sa intre la culcare;), dar el e un pui tare cuminte:angel:. Si rasfatat:rusine:
Eu ti-am zis.
Ps.: cred ca are lipsa de vitamine. Uite cioculetul
da?? :cry: sh ce vitamine sa'i iau?
sh..misha :heart: ...asta ins k mai am sanse sa fie baietel?
... pozele le'ai vazut?
Capshunica, am vazut si pozele, e f. frumos, sa-ti traiasca, sa fie sanatos si iubit indiferent de sex=). Incearca Multivitaminico de la Sera, sunt picaturi, dar este mult mai bine pt. el sa-si extraga vitaminele din fructe si legume. Eu dau Puiului meu galbenus de ou fiert tare simplu sau amestecat cu o lingurita pesmet de 2 ori/sapt, orez brun fiert (cumpar de la Plafar, nici nu stii cate vitamine are!), broccoli, mar, morcov ras si multe altele! Am ajuns la concluzia ca sunt f. pofticiosi, deci nu e prea greu sa-i faci un meniu zilnic din legume si fructe. La ei meniul consta din 1 sfert seminte si restul legume si fructe.
Adaugat: 24-08-2009 10:53
Ciocul se inegreste pt. ca se maturizeaza, nu pt ca are lipsa de vitamine.
Misha, stiu ca e normal sa fie negru dar eu ziceam ca e scorojit, exfoliat.
Da, am inteles, dar si la al meu se exfoliaza ciocul, dar nu cred ca din lipsa de vitamine, ci mai curand din cauza ca le creste ciocul. Recunosc ca pana acum nu mi-am facut probleme din astea, nici prea tare nu se exfoliaza, si se vede clar ca ciocul a crescut.
Nu stiu ce sa zic... lui David i se exfoliaza pentru ca il freaca de tot ce are in colivie. Oricum, putine vitamine nu i-ar face rau
Sunt ca niste porcusori de lacomi si isi freaca cioculetul ca sa-l curete, alta posibilitate sa se stearga "la gura" nu au=).
ink 3
Pana nu ajunge la maturitate nu poti stii sigur ce este, indiferent cate persoane isi dau cu parerea. Daca vrei un raspuns sigur, poti sa-i faci test ADN. Important e sa fie sanatos/oasa si fericit/a.
Forum 4animale → Pasari → Micul Alexander - Psittacula krameri