Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Eu, astazi am dat perusii , pentru ca pur si simplu nu ma mai pasionau, am incheiat capitolul perusi care contine 5 ani.. .
Dar va voi da in continuare sfaturi despre ei
Numai bine! :sanatate:

Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Eu, astazi am dat perusii , pentru ca pur si simplu nu ma mai pasionau, am incheiat capitolul perusi care contine 5 ani.. .
Dar va voi da in continuare sfaturi despre ei
Numai bine! :sanatate:
pacat...ai avut niste perusi frumosi
De ce? Erau foarte frumosi.
De ce vrei sa renunti la a creste perusi?Ce s-a intamplat?Nu erau destul de activi pentru tine,se imbolnaveau des sau ce se intamplase?
Nu imi pot imagina ce te poate face sa nu ii mai iubesti,mai ales avand in vedere ca ii ai de 5 ani(parca,nu?)...oricum-te rog sa ma lamuresti si pe mine ca nu pricep.
Adaugat: 17-08-2009 16:39
Salut tuturor!!!
Ma bucur sa ma aflu printre atatia iubitori de perusi!(si de animale in general)
Eu imi voi lua un perus peste 2 saptamani,si as dori sa imi dati sugesti,sfaturi in legatura cu alegerea perusului perfect.
Stiu teoria-dupa ce trebuie sa ma ghidez atunci cand aleg un perus,dar as dori sa stiu cum a fost in cazul vostru.
Cum v-ati hotarat,dupa ce criterii l-ati ales,ce v-a impresionat ect....in concluzie as dori sa imi povestiti despre cum a fost cand ati fost pusi in fata situatiei in care trebuia sa alegeti un singur(sau 2-3)perus/i dintr-o gramada intreaga.
perusii sunt foarte draguti.. :heart: ew am avut mai multi...vreo 5....primul perus pe care m-i l-am cumparat a fost unul verde pe care l-am luat din bucuresti...era prima data cand imi luam un papagal si imi era destul de drag....:) cand am ajuns acolo erau destui 8-> l-am ales pe cel care m-i s-a parut mai frumos... bafta & sa ai grija de el!!
Eu pe snowy l-am ales dintr`o gramada mica de perusi , erau cativa, aproximativ 5. Am plecat de acasa cu gandul sa imi iau unul alb. :heart: Zis si facut, norocul a fost de partea mea ca am gasit unul exact culoarea preferata. Vroiam puiut, m-am uitat la dungile de pe cap si la ochisori si se vedea clar ca este un perus pana in 2 luni. :k: Am vrut baiat, m-am uitat la cerom si a fost roz, specific baietilor tineri. Chiar daca vanzatoarea imi datea zor ca e fata eu nu m-am luat dupa ea si mi-ama les ce am vrut eu.
Rares, nu-mi vine sa cred ca ai renuntat la perusi. poate vrei alta specie de papagali, sau?
Salut tuturor!!!
Ma bucur sa ma aflu printre atatia iubitori de perusi!(si de animale in general)
Eu imi voi lua un perus peste 2 saptamani,si as dori sa imi dati sugesti,sfaturi in legatura cu alegerea perusului perfect.
Stiu teoria-dupa ce trebuie sa ma ghidez atunci cand aleg un perus,dar as dori sa stiu cum a fost in cazul vostru.
Cum v-ati hotarat,dupa ce criterii l-ati ales,ce v-a impresionat ect....in concluzie as dori sa imi povestiti despre cum a fost cand ati fost pusi in fata situatiei in care trebuia sa alegeti un singur(sau 2-3)perus/i dintr-o gramada intreaga.
Perusul perfect este cel care ti-l alegi tu.Eu cand l-am luat pe cichi l-am ales din multi perusi....el era cel mai frumos de acolo.de cand am intrat in pet shop doar de cichi mi-a placut.Chiar daca avea diaree imi placea extrem de mult.Sa nu te iei dupa ceilalti sa-l iei care iti place tie mai mult.
Succes!
bi3, sa-ti iei un perush cat mai tanar...ca se imblanzeste usor....daca e matur, nu prea il mai dai pe brazda...n-o sa relationezi cu el si nu-l vei iubi ca pe un membru de familie.....
apoi, tzine cont de culoare, de sex...daca nu gasesti ce vrei, asteapta o saptamana si ia-ti cu alta ocazie....sau din alt loc....
de prezis caracterul perushilor, la prima vedere, e imposibil....asa ca n-o sa stii cu ce te-ai ales decat peste vreo 3 luni....
cand mi-am luat primul perush,mi-am luat exact ce mi-am dorit...puiutz ff mic, alb cu un pic de albastru, baiat, bland....insa n-am avut parte de el.......
cand am luat-o pe yoyo,vroiam perush albastru-mov ( ea e verde cu galben), vroiam neaparat baiat...si ,si eu si vanzatorul ne-am inselat...vroiam sa fie mai tanara....avea 4 luni ,de fapt....totusi, cu ea vorbesc toata ziua si ma joc...k,deh, e tare curioasa si-mi place s-o provoc
apoi,lui yoyo m-am gandit sa-i iau pereke...l-am ales pe kuky dupa criteriile : baiat si de varsta apropiata lui yoyo...
totusi, studiaza-i un pic...ia-ti unul vioi...mai bine sa te ciupeasca,decat sa sara prin toata colivia de frica ta cand ii skimbi apa sau mancarea....
Smire, yoyo mai vorbeste?
vorbeste,insa numai 3 cuvinte..."yoyo" ,"piciu" si "baiatu'""...in rest ,vorbeste continuu,dar nu se inteleg decat silabe....a avut o perioada cand nu prea imi mai dadea atentie,dar cred ca s-a plictisit de kuky si vine mereu pe umarul meu ,aluneca pana la cot si de acolo pleaca in expeditie pe sub maneca de la tricou...si iarasi urca pe umar...k are treaba...foreaza in urekea mea....kuky moare de gelozie si ne cearta pe amandoua,ba chiar a vrut si sa se razboiasca cu mine,zboara razant prin capul meu...insa nu se aseaza...sta la distanta de 1 m si numa' gura de el
Ce tare.
Si Snowy "vorbeste" intr`una dar se intelege doar litere si cateva sunete, nu cuvinte.Doar puiu se intelege si cand latra astea se inteleg bine.
Cat ai tinut`o pe yoyo fara pereche? Ca nu mai tin minte.
am tinut-o cam 9 luni....la mine acasa era de 5 luni fara pereke...am pus si filmuletz cu puii cand s-au intalnit prima data...dupa ce kuky fusese in carantina, in alta camera.... uite aici link-ul
http://www.youtube.com/watch?v=IegqvZF1jhQ
Adaugat: 17-08-2009 20:43
nu stia ce e.....il ciupea de picior....
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IegqvZF1jhQ[/youtube]
Eu il am de 4 luni, sper ca se va mai juca cu mine dupa ce ii iau pereche si va mai incerca si el sa vorbeasca, macar 2-3 cuvinte.
Mmm...nebunii s-au pupat de prima data. :heart: O poti filma cand zice "baiatu" ?
o sa incerc...kiar ma gandeam zilele astea...numai k atunci cand vede aparatul,devine curioasa si tace...dar las' k o prind eu pe la asfintit...
Sunt tare curioasa sa o aud cum zice. :bravo:
ce frumosi sunt.....dabia ast sa-mi iau si eu nimfa... :wis: :merci:
dannyyyyy help me :wow: :wow: :wow:
:merci: :merci:
Pai la semi-lumina incearca sa o iei pe mana, sa se obisnuiasca cu mana ta, sa nu fie nici intuneric ca mai rau o sperii, nu se va invata din prima pe mana mai dureaza, trebuie doar sa ai rabdare. :k:
pOi este foarte speriat :wow:
decat te apropii de colivie si devine agitat :cry:
Mamad, daca vei vrea vreodata sa-l dai pe Itsi Bitsi, te rog sa ma contactezi.
Si acum sa trecem la celelalte puncte. Sunt convinsa ca te-ai suparat pe noi, cei care "nu te-am inteles". Dar mai gandeste-te odata. Poate nici tu nu ai inteles ce ti-am scris noi. In primul rand, ne-ai dat de inteles ca nu ai citit sfaturile pe care ti le-am dat cu totii. Drept urmare, ai scris ca prinzi pasarea in loc s-o faci sa vina la tine, cum ti-am recomandat noi. E adevarat ca micutzul tau poate fi traumatizat. Crede-ma, cunosc situatia asta pe propria piele, sa zic asa. Eu mi-am luat 2 Micul Alexander tot din piata si i-am luat pentru ca aratau in ultimul hal. Paulie era chel, Wally nu avea coada si-i curgea sange din aripi. Desi am facut mari progrese cu ei in doua luni de zile, si lor inca le e teama de mana. Folosesc manusi, desi nu mai ciupesc, iar uneori cand scot manushile coboara de pe umar pe mana. Ii las pe ei sa vina la mine. Asa ca stiu ce inseamna sa-ti cumperi pasari traumatizate. Nu-i usor, nimeni nu a zis ca-i ushor sa-i imblanzesti.
Toate sfaturile pe care ti le-am dat atat eu cat si ceilalti vin din experienta proprie si din dragostea pentru aceste pasari. Asa ca, am sa apelez la intelegerea ta si am sa te rog sa privesti lucrurile altfel. Toti de aici vrem sa te ajutam cu un sfat bun, pentru ca si noi la randul nostru am fost ajutati de altii cu experienta. Si din nou iti dau un exemplu: mi-am salvat perusha de doua ori datorita sfaturilor bune date de OBlonda si de restul posesorilor de perushi. Asa ca te rog frumos sa nu te mai superi pe noi, si sa analizezi fiecare sfat in parte pe care ti-l da un crescator. Aici suntem o comunitate si ne pasa de pasarile altora la fel cum ne pasa de pasarile noastre.
In ceea ce priveste mancatul fructelor, se pare ca Itsi Bitsi nu a avut parte de asa ceva pana acum. E normal sa nu manace, habar nu are ce-i aia. Sfatul meu este sa nu-i scoti totusi meiul din colivie, dar sa-i pui alaturi, in alt recipient, cateva bucatele de fructe. Nu prea multe, pentru ca or sa se strice pana il apuca pe el curiozitatea si o sa dea de gustul lor. Ce sa-i faci? Sunt putini crescatori care se gandesc si la pasari si la buna lor ingrijire. Cu alte cuvinte, ei se gandesc la profit, noi ne gandim sa le oferim o viata cat mai frumoasa.
Mult succes cu puiul tau!
Asta a postat Elife la topicul Despre nimfa, aici explica cum a imblanzit ea Miciul Alexander.
Da stiu, erau foarte frumosi!
Dar nu ma mai pasionau, odata cu ei sa dus si ceva din mine, dar faceau prea multa galagie, mama este doctor si nu mai putea auzi atatea tipete,eu am de invatat sunt in clasa a Xa.
Vanzatoarea mi-a promis ca ii va vide la niste persoane care sa ii iubeasca :heart:
Cam atata am de spus, o seara buna
Vanzatoarea mi-a promis ca ii va vide la niste persoane care sa ii iubeasca :heart:
..asta ca o amagire..
pet shopul nu este tocmai locul ideal pentru gasirea unor camine perfecte pasarilor, cainilor, pisicilor expuse spre vanzare, unde doar persoanele bine informate si care chiar isi doresc un animalut capata unul. intr-un astfel de magazin, intra oricine, i se pune pata pe un animalut, are banii, il cumpara. nu sta vanzatoarea sa-i zica, stiti nu-mi place de persoana matale, nu stii nimic despre intretinerea unei fiinte, nu-ti vand nimic... doar asa apar pe forum useri care au intrat in pet shop, si-au cumparat un perus (ca tot suntem la topic) si habar n-au ce trebuie sa-i dea sa manance macar..........
Patronii sunt prieteni foarte buni cu ai mei! si mi-au promis ca le va da unor persoane cumsecade!
Iar ca vanzartori sunt tot ei!
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus