2,401

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Da , acuma am inteles smile sa va traiasca si sa le gasiti soti si sotii super sexy pentru nimfele voastre. :pup:

:hamster: My name is COdY tongue

2,402

Ultima veste este ca azi a aparut al trei-lea puiut.  sper sa fie bine pana la urma.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

2,403

snow ai foarte mare dreptate eu cand l-am luat pe coco avea 3 luni iar vanzatoarea cu care ne intelegem foarte bine ni la dat special noua si ne-a spus ca mai mic ca si coco nu mai gasesc nici unde deoarece ei trebuie sa fie sigur pe ei adica s-a poata s-a zboare singur s-a manance singur s-a fie independent

Adaugat: 17-08-2009 11:34

deyseby ma bucur foarte mult pt tine dar si pt snow s-a aveti parte de ei...

Crede in visul tau si vei reusi......... -Darius

2,404

darius194 wrote:

deyseby ma bucur foarte mult pt tine dar si pt snow s-a aveti parte de ei...

multumim Darius.

- Mary-

2,405

Felicitari deyseby! sa te bucuri de ei! :pup:

:hamster: My name is COdY tongue

2,406

Deyseby, felicitari. Doamne-ajuta ca tu si Snow sa aveti puiuti frumosi si sanatosi.

Vicky - Mamica fericita

2,407 (edited by betty 17-08-2009 15:00)

felicitari,deyseby si snow..s aveti puiuti frumosi si santatosi.. :heart:

Adaugat: 17-08-2009 15:31

As vrea si eu sa stiu...o cusca ptr nimfa de dimensiuni 40x70 este mica? http://www.petmagic.ro/det_214_colivie-nr.330.htm

2,408

multumim tuturor. o sa punem poze dar nu acum. 
Betty sa stii ca nu e mica pt o singura nimfa.  important e sa-si poata intinde aripile.  daca ai s-o lasi pe afara e si mai bine.

- Mary-

2,409

dimensiunile acelea le-am avut la cusca veche.din pacate aripile nu putea sa si le intinda stand pe bara asa ca i-am luat alta mare.sfatul meu,tot dai un ban pe cusca mai bine ii cumperi una mai mare care sa nu o schimbi.alegerea e a ta.succes

Adaugat: 17-08-2009 18:50

am o intrebare.ii dau nimfei paine facuta in casa la aparat,ii dau si in continuare sau nui buna pentru ei?
ce vitamine sunt bune,de preferat de pus in apa? big_smile

2,410

cred ca nimfa mea e bolnava , astazi a vomitat cel putin asa cred..pentru ca  isi strangea gatu si dupa dadea din cap si ieseau bobite din mancare sad:((:((

Fapte nu vorbe smile)

2,411 (edited by iloveanimals 17-08-2009 18:03)

E baiat? Regurgiteaza. tongue Vrea femela. :heart:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,412

smile  dana ca de obicei 8->  jtii...:>

2,413

Taci ba. smile Veziti de treaba ta. smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,414

Pusi-pusi de seara cu mami:heart::rusine: si rontaim la lantic;)

Vicky - Mamica fericita

2,415

Doamne cat de scumpa e. asa e si Motatul meu de la Cluj.

- Mary-

2,416

Da, e tare scumpa. Perluta mai aterizeaza pe cap, inca nu are tot atata curaj si curiozitate sa vina pe umar.

Vicky - Mamica fericita

2,417

Avem vesti noi...
Zoli e in calduri si incearca sa o calce pe Lolita...insa nu reuseste......ea fuge...
masculul a bagat azi capul in cuib...ce ii pot pune in cuib??

P.s ...papagalii in ploaie...defapt nu ii ploua dar erau in aer liber si auzeau ploaia...

Adaugat: 18-08-2009 09:16

si inca ceva...femela e in plina perioada de naparlire....are jumatate de pene albe-galbui si restul galben intens...

2,418 (edited by deyseby 18-08-2009 08:54)

madalina1 wrote:

si inca ceva...femela e in plina perioada de naparlire....are jumatate de pene albe-galbui si restul galben intens...

Madalina cuibul se pune dupa ce nimfele se calca macar o saptamana cel putin. nu inainte. daca femela nu este in calduri e totul in zadar. mai ales daca naparleste nu va intra degraba in calduri. in cuib se pune talas moale, nu rumegus si nici talas tratat cu cate arome. talas simplu. dupa cate am inteles femela nu are inca un an, daca isi schimba nuanta penajului si nu e matura suficient. in primavara era perfect si sigur.

- Mary-

2,419

iloveanimals wrote:

E baiat? Regurgiteaza. tongue Vrea femela. :heart:

este puiut inca si nu este apt de reproducere, iar cand despre regurgiteare: ei le da la bebei o pasta nu boabe integi de mei.

2,420

o sa va pun o poza cu penajul ei....
totusi cred ca e mai in varsta de un an...are motul mult mai dezvoltat si unghiile mai mari ca ale lui zoli....

2,421

misha67 wrote:

Wow, Suana, cat te invidiez pt. mini-menajeria pe care o ai si pentru devotamentul tau fata de ele. Bravo tie:k:! Daca as avea casa mea, n-ar lipsi un catel si o pisica!

Multumesc:)E intr-adevar o mini-menajerie dar e visul meu dintotdeauna sa pot sa am mai multe animale.Ocupa timp si multa dragoste dar este de unde:))))

Adaugat: 18-08-2009 10:43

misha67 wrote:

Pusi-pusi de seara cu mami:heart::rusine: si rontaim la lantic;)

Asa sta si Hanny la pupacit:)Sa-ti traiasca,pupam cioculetzele.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

2,422

Paco respira foarte greu si tremura....adica respira cu gura deschisa si bea foarte multa apa...i-am pus si eritromicina dar degeaba....
ceva sfaturi??
v-as fi recunoscatoare

2,423

madalina  intai invata sa nu mai mergi cu ele pe unde te taie capul pt ca lucrul asta nu le face bine. daca masculul vrea sa o calce si ea nu sta inseamna ca este mica si nu este apta de reproducere, pt ca masculul nu calca femela pana nu ridica ea coada, ci doar o curteaza.
dar tu nu ne-ai intrebat pe noi cum de am ajuns sa le reproducem.din cate imi amintesc tu mai intrebat doar cand este perioada de reproducere si cand se pune cuibarul.
reproducerea lor pe cat de usoara pare nu este asa, iti trebuie sa indeplinesti multe conditii. tu crezi ca noi ne-am luat de jumatat de an nimfe si gata avem pui. atat eu cat si deyseby discutam cu crescatori cu experienta ca sa fie totul bine si sa nu avem probleme pe parcurs.
si sincer va spun la toti de aici de pe forum care vor sa aibe pui de nimfe un singur lucru PUIUTI NU SUNT NU MOFT CI O OBLICATIE CARE TREBUIE SA TI-O ASUMI, pt ca ei sunt precum copii mici care cer de mancare tot timpul si face pupu tot timpul.
invata sa le cresti corespunzator si dupa aceea gandestete la puiuti pt ca degeaba face pui daca ei nu sunt sanatosi sau parinti in mor.

acum cred ca esti destul de mare ca sa alegi ce este mai bine pt inaripatele tale ci cu ce iti doresti tu.

si latifa te rog si eu si deyseby din tot sufletul sa pui iar documentarele despre nimfe si in special cele cu reproducerea.

Adaugat: 18-08-2009 11:14

madalina1 wrote:

Paco respira foarte greu si tremura....adica respira cu gura deschisa si bea foarte multa apa...i-am pus si eritromicina dar degeaba....
ceva sfaturi??
v-as fi recunoscatoare

sa te duci cu el la un vet, pt ca este racit si are probleme respiratotii.

2,424

am citit toate articolele de pe latifa despre nimfe si nu numai.....\
si ma crezi sau nu chiar tin la pasarile mele....si chiar nu stiu ce concluzie ai tras....

si o poza cu penajul Lolitei:

2,425 (edited by deyseby 18-08-2009 10:26)

Madalina sar putea ca baiatul tau sa aiba o infectie destul de severa. nimfele sunt foarte sensibile. dupa cate am vazut in poza ta ele sunt chiar in ploaie, altfel fata nu ar fi facut asa. deci era destul de rece si tu le tineai afara. si presupun ca nu le tineai si in soare. nu auvoie sa stea in curent.  mergi urgent cu el la veterinar ca nu e bine. daca nu le iubeai nu le tineai. dar tre sa ai rabdare cu ele si va fi bine. Madalina te rog sa pui si 2 poze cu coditele lor si din profil. se pare ca sunt fetite amandoua.

- Mary-