2,351

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

La tara sunt cei care locuiesc acolo si la care noi am deschis un magazin si terasa in aer liber.Si zilnic dupa-mesele noi suntem toti prezenti acolo.Nu lipsim ,sunt zile cand si dormim colo.Nimeni nu e parasit nici macar un minut:)

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

2,352

asa da. stiam eu ca nu o sa-i lasi singuri deloc, la cat de malt ii iubesti. eu cred ca daca ai avea loc mai mult la tara, ai umple curtea cu animale si pasari. la fel as face si eu. din pacate la casa unde urmeaza sa ma mut, nu am curte mare. dar e buna cat e.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

2,353

Sincer loc este...Dar e mai bine sa ma ocup de animalutele pe care le am,sa la fie bine,sa nu le lipseasca nimic.Trebuie sa imparti atentia si iubirea la atatia,pentru ca fiecare cerseste partea lui.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

2,354

am si eu o intrebare-la inceputul verii a naparlit prima oara,atunci avea diaree.dupa ce a terminat cu naparlitul a terminat si diareea.acum naparleste din nou si iar are diaree.el nu are nimic e vesel,zboara se joac,mananca dar face cu apa pe langa excrement.ii dau niste pastile dar au efect numai pe moment.e un motiv de ingrijorare sau e doar un efect al transformarii lui?

2,355

asta chiar e o intrebare de baraj pentru mine. nu am mai auzit pe nimeni de asa ceva si nici mie nu m-i s-a intamplat. cred ca e ceva normal la el. acum ai dat si tu raspunsul singur. il cunosti cel mai bine. ai mei mai fac moale si apoi iar fac normal. deci eu zic sa nu te panichezi. e ca la noi. depinde. nu e lege ca tre sa fie perfect. nu? acum daca cineva are sfaturi e super. poate mai are cineva o problema asemanatoare si te ajuta. apropo de asta, la mine, baiatul facea tare moale in perioada de imperechere si la fel s-a intamplat si cu cei 2 baieti de la Cluj. asa ca era ceva normal si nu m-am panicat. posibil sa fie de la starea lor in care se afla.

- Mary-

2,356

aha.mersi mult Deyseby.si el cred ca e in calduri fiindca orice jucarie mai mica o prinde o si ''incaleca'' big_smile

2,357

gabyzzuu wrote:

aha.mersi mult Deyseby.si el cred ca e in calduri fiindca orice jucarie mai mica o prinde o si ''incaleca'' big_smile

da asa fac baietii cand sunt in calduri. deci fara probleme. stai linistit.

- Mary-

2,358

Salut Tuturor sunt nou paici ...nu prea am stat sa ma uit pe toate paginile ca sunt cam multe 127 big_smile si pnm am si yo un Papagal nimfa ...nuj sigur dak e baiat sa fata dar e un scump ...ma lasa ,,, il mangai ...chiar ma roaga ..imi sta pe mana si pe umar sa urca si singur .. .ii place sa bage orice in gura smile)... azi dimineata mam intors putin cu spatee la el sa iau telecomanda de la televizor si cand si luat zboru si a aterizat pe capul meu smile)=))   a si adora sa manance ...zgarceii aia de la vita de vie big_smile:D :>:> uitati cateva poze cu elsau ea ..  deci am o intrebare ...  are 3 luni  si un prea canta cred tipa asa mai baga si combinati dastea de tipete sa zicem tipat dublu ..lam auzit intr-o zii facea ca un porumbel smile) ... deci dak tipa asa inseamna ca e fata nu ?  sau pe la 9 luni aflu ...ca atunci o sa isi faca propriul lui tril ..iar la 9 luni poate o sa aflu ca dak e mascul o sa aiba un tril iar daka e femela o sa tipe ..dar cred ca e mascul D::

Fapte nu vorbe smile)

2,359 (edited by deyseby 14-08-2009 12:09)

salut Tibi. ai o nimfa superba. e o scumpa se vede asta. eu una zic , dupa cum arata, ca e fata 80 la suta. si cred ca e pied cu normal grey. triluri au de la 2-3 luni, daca sunt baieti. deci mai mult ca sigur ca e fata. poti sa-i pui un nume de fetita. Penajul se schimba pe la 9 luni dar se mai inchide mai mult la nuanta. nu se schimba in totalitate. pe la 2-3 luni poti sa stii in mare parte ce este. rar sunt cei care nu raman cu acela-si penaj. eu am un baiat asemanator dar are capul galben.

- Mary-

2,360

poi..si al meu o sa aiba capu galben pe gat in spate deja a inceput si pe frunte putin big_smile:d si deasupra ochilui e o particica big_smile

Adaugat: 14-08-2009 13:15

cred ca e baiat ..tip[u de unde lam luat zicea ca e baiat ... .. e expert in dastea in animale ..are apropae numai papagali ...in magazin si pesti .. hamsteri poricusori de guinea ...a avut si ... o chestie daia ..reptila daia a da o iguana a da si o veverita americana big_smile //sunt mai frumoase astawe romanesti smile)=)) ... aku mai are si marele alexandru ...si are magazinu impreuna cu nevastasa ..dar nuj sigur D: .. dak e baiat sau fata dar yo cred ca e baiat big_smile

Fapte nu vorbe smile)

2,361

mai asteptam un pic sa vedem. petele galbene pe cap le are pt ca e pied. uite eu i-ti arat o poza cu al meu si vezi difrenta. nu te amagi singur. sanatoasa sa fie. oricum e foarte frumoasa

Adaugat: 14-08-2009 13:23

cei care vand pasarile si nu le cresc ei sau le inmultesc, habar nu au ce-s cu ei. te intreaba ce vrei si-ti dau ce vor ei ca sa-i vanda. despre asta ia-ti gandul ca te-a mintit sigur. doar un crescator mai batran sau si unul cu multa experienta te poate ajuta sigur.

- Mary-

2,362

oricat de expert poate sa fie un om tot greseste.si din pacate sunt foarte multe mutati de nimfa si tot odata a intervenit si schimbare la penaj dintre femela si mascul.
eu am in casa acum 2 cazuri sigure. am o femela cu penaj de mascul si un mascul (este a lui deyseby)  cu penaj de femela.
asa ca te las pe tine sa tragi concluzia.

2,363

poi are multa experienta .... si nu mi la dat mie direct .. la luat unchimiu pt el prima data la 1 luna ..si  dupa o luna mam dus yo pakolo pe la tar pe la el ..si am stat intr-o seara pana la 2 ca sa il invat sa stea pe mana si pe umar ...a vazut ca mam atasat de el ... si mi la dat mie cadou de ziua mea /:D: ,,, cu unchimiu se intelege foarte bn ..si nu are vrun motiv sa il pacaleasca .poi cred ca e destul de batran are o barba alba smile) smile)

Fapte nu vorbe smile)

2,364

nu este vorba de pacalit, ci pur si simplu te pacaleste pasarea pe tine.

2,365

lool smile) ..

Adaugat: 14-08-2009 13:36

da stiu snow ...mia spus si el asta cu mutatile ...dar nici nuj dak ce face el aku e trill sau tipat ::)):))

Fapte nu vorbe smile)

2,366

timpul va stabili asta.

2,367

da asa e big_smile:D

Fapte nu vorbe smile)

2,368

Tibi, frumoasa nimfa. Deyseby si Snow au dreptate, si eu sunt patita, am un motat galben care ziceam ca e baiat, dar se pare ca tot fetita este. Are cateva luni si tipa sau ciripeste, nici urma de tril. Ar fi ceva ca Perluta sa fie baiat=)... dar nu este, e mai tacuta ca celalalt.
Motatele mele nu stiu ce au de impartit, de fapt Coco-vanilla, de cate ori Perluta are tentative sa se apropie de el, o ciupe si o alunga in coltul ei. Chiar si cand sunt libere prin camera, tot la fel face. Bine, nu o raneste, doar o avertizeaza sa stea la distanta.

Vicky - Mamica fericita

2,369

Misha. fac asta pt ca sunt fetite si se resping. dar cu timpul o sa se imprieteneasca.

- Mary-

2,370

Doar micuta Perluta e cea respinsa, Coco-vanilla e mai mare ca varsta putin si probabil de-asta se da rotunda=). Din fericire nu tin neaparat sa am urmasi de la ele, e un  risc pe care nu vreau sa mi-l asum.

Adaugat: 14-08-2009 14:32

Wow, Suana, cat te invidiez pt. mini-menajeria pe care o ai si pentru devotamentul tau fata de ele. Bravo tie:k:! Daca as avea casa mea, n-ar lipsi un catel si o pisica!

Vicky - Mamica fericita

2,371

aha ..ms big_smile

Fapte nu vorbe smile)

2,372

pentru tibi70.are 3 luni de cand il ai tu probabil ca se vede clar ca e dezvoltata din toate punctele de vedere.eu l-am cumparat la 3 luni si avea motul jumate iar bujorii deabia ce se vedeau de mici ce erau.ii dau dreptate lui DEYSEBY si SNOW-este fetita.si al meu avea codita pestrita dar la inceputul verii sa facut toata galbena.daca ai posibiliattea sa te duci sa-i faci un test ADN ai sti 99,9% ce este.acuma baiat sau fetita sunt mofturi important este sa fie sanatoasa si sa te bucuri de ea si bine ai venit. big_smile

2,373

poi in primu rand unde sa fac yo test adn??.... si  unchimiu zicea ca ia dat nimfa cand aea 1 luna ... iar mie mi la dat la 2 luni jumate si aku are 3 luni big_smile::D

Fapte nu vorbe smile)

2,374 (edited by snow 14-08-2009 15:26)

tibi scuze ca iti zic dar o nimfa se da spre vanzare de la o luna jumate doua. pt ca la o luna abia iese din cuib si cred ca nu a crescut-o unchiul tau la mana. pui de nimfa trebuie sa zboare cat de cat si sa fie independenti adica sa papa singur.
iar nimfa ta are 4 chiar spre 5 luni.

gabyzzuu ai aflat ce este pana la urma? si de curiozitate cat a costat testul?

Adaugat: 14-08-2009 16:08

hai sa nu va mai tin in tensiue si am sa pun o poza cu unul dintre puiuti mei preferati. imi doresc din tot sufletul sa nu o deochiati si sa nu va mirati de ea sau el. va multumesc.

2,375

bn atunci inseamna ca are 3 luni jumate smile)

Adaugat: 14-08-2009 16:12

ce draguuuut

Fapte nu vorbe smile)