2,301

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

misha67 wrote:

Multumesc, sper sa ramana in familia noastra, si sa faca pereche cu Galbior.

super! Misha. asa sper si eu. acum urmeaza sa mai cumperi o fetita pentru Motu. e fetita Perluta ta. sa-ti traiasca.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

2,302

Foarte frumoasa Perluta ta smile sa-ti traiasca  :pup:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

2,303

Superba,ai avut mare noroc ca ai gasit-o!

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

2,304 (edited by theo 08-08-2009 14:55)

Salut! Am si eu o problema in legatura cu papagalul meu numit" Cioc". Il am de un an si inca nu l-am putut dresa. Cand incerci sa il atingi sau sa te apropii de el te "ataca", tipa sau se da mai incolo. Intre timp el a invatat sa manance de pe noi, sa zboare si sa stea unde vrea el in toata casa si sa comunice cu noi cand vorbim sau fluieram la el. E cel mai sperios papagal pe care l-am vazut dar noi tot tinem la el. Nu doarme de fata cu noi, nu canta de fata cu noi, se sperie de orice lucru nemaivazut sau mai mare, isi smulge penele dupa care tipa de durere si nu intra in cusca decat atunci cand bea apa (de hranit ne roaga pe noi sa il hranim ca sa nu intre in cusca). In legatura cu imaginea... nu prea ne-a lasat papagalul sa il pozam si nu a mers aparatul foto, eu fiind nevoit sa il pozez cu un VGA. Putin ajutor va rog! big_smile

2,305

salut.isi smulge penele cu un singur motiv.e stresat,din cauza asta este si sperios,trebuie vorbit incet nu miscari bruste pe langa el,poate la-ti luat adult si deja era stresat (adultii se imblanzesc mai greu),faptul ca vine pe voi si mananca este un pas mare.fiecare papagal are personalitatea lui,deci nu poti sa-i impui un lucru anume,de speriat e normal daca e ceva nou si mai mare..sper ca ti-am fost de ajutor..cu timpul o sa se imblanzeasca,ai sa vezi.succes cu Cioc smile

2,306

Salut,

Am si eu o nelamurire in privinta sexului nimfei mele...vanzatorul mi-a zis ca e fata dar din cate am citit are semnalmentele unui baiat...poate ma puteti ajuta. merci

2,307

bobitza. dupa parerea mea e baiat suta la suta. daca mai si canta frumos si nu tipa, e baiat. deci fara grija ca nu e fata. e un dulce sa-ti traiasca si bine ai venit la noi.

Adaugat: 08-08-2009 22:15

Theo. dupa cate ai observat , daca ai mai citit din forum, eu nu sunt de acord cu dresarea papagalilor nimfa din mai multe motive. sa nu creada ca sunt oameni si nu papagali si sa nu fie chinuiti. daca i-ti doresti o pasare o vrei pentru simplu fapt ca o iubesti si vrei sa ai ceva aparte in casa. de iubit stiu ca iubesti nimfa dar nu o dresa. mai bine i-ai un partener de sex opus si ai sa vezi ca ai mai mare bucurie cand ii vezi cum se iubesc si cum ii canta de frumos in fiecare zi  baiatul, fetei. sa nu-l inchizi deloc. o sa se imblanzeasca cu timpul daca ai rabdare. se vede ca e bine ingrijit din poze. acum ramane la aprecierea ta ce vrei mai bun  pt nimfa ta. e un scump si rasfatat , cred. panele l=e mai smulge si daca nu are pe cineva cu el . nu vrea sa stea singur. am mai auzit cazuri din astea si dupa ce a cumparat partener s-a rezolvat totul. bafta.

- Mary-

2,308

Deyseby, ce ma mira pe mine e ca Galbior, desi e baiat, tipa sau fluiera cel mult, de cantat nici pomeneala! Iar Perlutei, de cand am venit, abia de i-am auzit glasul, si asta doar cand le-am dat drumul, tipa ca el era pe dulap si ea pe un scaun.

Vicky - Mamica fericita

2,309

misha67 wrote:

Deyseby, ce ma mira pe mine e ca Galbior, desi e baiat, tipa sau fluiera cel mult, de cantat nici pomeneala! Iar Perlutei, de cand am venit, abia de i-am auzit glasul, si asta doar cand le-am dat drumul, tipa ca el era pe dulap si ea pe un scaun.

poate cel galben nu e baiat.

Adaugat: 09-08-2009 10:31

deyseby wrote:
misha67 wrote:

posibil sa fie fetita. pune cateva poze cu el. ca despre dungile de la codita si restul, nu sunt o siguranta in depistarea sexului. totusi as vrea sa stiu daca Motu canta cand vede fata? ei de obicei cand le aduci o fetita, incep sa cate pe loc si sa le curteze.de tipat nu e problema. asa fac ei daca nu au partenerul langa ei si se simt nesiguri.

la mine Perluta e cuplata cu Puf. si au 4 oute.deci las-o sa aleaga ea cu cine vrea sa stea. lasa-i pe amandoi liberi cu ea si ai sa vezi ce o fi pana la urma. se vor duela prin cantece . o sa fie super frumos. asta in cazul in care este baiat cel galben.uite ce bine le sta.

- Mary-

2,310

De cantat nu canta nici unul. Nici liberi, nici in colivie. Galbior ma imita cand fluier, dar nu canta. Mai pun o poza cu el. Dar fiind pui toti, orice e posibil.

Vicky - Mamica fericita

2,311

Misha. eu spun ca 70 la suta e fetita.ramane de vazut mai sigur dupa cum se comporta in urmatoarele 2-3 luni.

- Mary-

2,312

misha67 si al meu e baiat si nu fluiera.astazi i-am facut test adn la constanta,banuiesc ca nu avem voie sa facem reclama  asa ca nu dau detalii.pretul este destul de mare dar eu zic ca se merita.
SNOW ma bucur sa aud vesti bune.sa-ti traiasca si puiutii si parintii lor :heart:

2,313

salutare ma bucur pentru tine snow sa ai parte de multi puisori si tu la fel deyseby. bun venit la cei noiveniti. eu am o veste buna coco a fost luat de o familie foarte buna din tm dar din pacata el s-a despartit de cocutza care s-a atasat de alt papagal de la magazin. eu doresc sa fac cunostinta cu noii stapani ai lu coco si sa ii ajut cu orice problema au. ma bucur pt toata lumea ca sunt bine. aaa si snow sa syi ca imi pare foarte rau pt vraby dar cu siguranta ii mai bine acolo unde este acum. eu voi ramane alaturi de voi s-a va ajut cu orice problema si s-a ma bucur alaturi de voi...

Crede in visul tau si vei reusi......... -Darius

2,314 (edited by theo 09-08-2009 18:05)

Multumesc pentru ajutor. Deocamandata nu cred ca vom avea un al doilea papagal in casa din cauza spatiului si mie frica sa nu se bata pentru teritoriu. Oricum va multumesc pt sfaturi! wink

2,315

theo wrote:

Multumesc pentru ajutor. Deocamandata nu cred ca vom avea un al doilea papagal in casa din cauza spatiului si mie frica sa nu se bata pentru teritoriu. Oricum va multumesc pt sfaturi! wink

Theo. nu este vorba de spatiu, ci de faptul ca poti potoli nimfa , cumparand un partener. acum tu decizi ce poti sa faci.

Adaugat: 09-08-2009 20:15

Gabitzzu. se poate oare ca un baiat nimfa sa nu cante deloc? din cati am avut, toti mi-au cantat. acum ramane si problema ca mai exista si 'fenomene' precum sa crezi ca e femela si de fapt e baiat si invers, cum am patit eu cu Motatul meu cel galben. timpul va decide.

- Mary-

2,316

nu am zis ca nu canta,am zis ca nu fluiera.de ciripit face frumos,cateaodata ca un catel si multe altele,dar fluierat nu. wink

2,317

gabyzzuu wrote:

nu am zis ca nu canta,am zis ca nu fluiera.de ciripit face frumos,cateaodata ca un catel si multe altele,dar fluierat nu. wink

da asa fac toti masculii nimfa. schiorlae ca un pui de catel. cel putin la mine asa fac amandoi fratii si cel cu galben a invatat. au cantecele lor. daca il inveti sa fluiere, face si asta. nu am zis cu rautate, scuzama.

- Mary-

2,318

Ieri am surprins moment de tandrete intre Galbior si Perluta, el statea langa ea si isi tot apleca capusorul sa fie scarpinat, dar Perluta nu avea chef de ciuguleala. A mai incercat el de cateva ori si s-a lasat pagubas. Oricum, ea e puiuta mica inca.

Vicky - Mamica fericita

2,319

Deyseby nu ai de ce sa te scuzi,ii pun de pe net filmulete cu nimfe care fluiera dar atunci se agita si tipa strident..in rest se ''iubeste''  zilnic cu bara smile si ii face curte la perus.

2,320 (edited by deyseby 10-08-2009 12:44)

gabyzzuu wrote:

Deyseby nu ai de ce sa te scuzi,ii pun de pe net filmulete cu nimfe care fluiera dar atunci se agita si tipa strident..in rest se 'iubeste'  zilnic cu bara smile si ii face curte la perus.

super! si eu am vrut sa pun cateva filmulete cu trilurile lor dar nu am mai pus. bine ca are companie si are cu cine se curta  smile

Adaugat: 10-08-2009 13:37

misha67 wrote:

Ieri am surprins moment de tandrete intre Galbior si Perluta, el statea langa ea si isi tot apleca capusorul sa fie scarpinat, dar Perluta nu avea chef de ciuguleala. A mai incercat el de cateva ori si s-a lasat pagubas. Oricum, ea e puiuta mica inca.

Misha. la mine de obicei fetele asteapta sa fie ciugulite de masculi si apleaca capul iar ei le curata. si asta cand intra in calduri, mai ales. fetele curata masculii foarte rar.  incearca totusi sa-i lasi pe toti 3 la un loc.  la mine si baietii de la Cluj se curatau reciproc. deci nu e o problema sa se iubesca daca sunt acelasi sex. culmea ar fi sa fie toate 3 fete.  tongue  uitate in poza pe care am atasat-o mai sus si ai sa vezi cum baiatul curata fata.

- Mary-

2,321

Am avut marea surpriza ca azi Galbior (sau Galbioara;)) sa aterizeze pe umarul meu. Le-am facut program de stat pe-afara, dupa cateva ture Perluta a intrat cuminte in colivie, dar Galbior nici gand. De pe dulap a aterizat si s-a plimbat pe umerii mei, mi-a ciugulit lantisorul si spre marea mea uimire, a stat sa-l mangai cu obrazul pe creasta! Nu pot intinde mana spre el, ca se sperie, nu pot pune mana pe el ca fuge, dar daca il las, sta tare cuminte pe umar. Ne-am alintat tare mult amandoi. Acum a intrat si el in colivie, le-am pus mancare proaspata si il aud cum tipa dupa mine, eu fiind in alta camera. Nu stiu cum de s-a acomodat atat de repede si nici nu-mi vine sa cred. Nici nu stiu ce sa spun. Sper ca Perluta, daca il vede pe el asa bland, sa vina si ea la mine. Cred ca l-au vazut pe Puiu, micul Alex, stand la mine, si si-au dat seama ca nu le fac nimic rau. In orice caz, sunt niste pasari exceptionale.

Vicky - Mamica fericita

2,322

Misha. am eu impresia sau nu-l mai ai pe Motu? e super ca s-a atasat asa de repede de tine. o sa vina si perluta.

- Mary-

2,323

Da, pe Motu am ales sa-l dau, si va avea o stapana minunata, pe cineva mai bun nici nu-mi puteam dori pt. el. De fapt inclin sa cred ca era Moata, era mai tacut si avea dungi pe coada. Acum, ca voi avea 2 fete in loc de pereche, asta este, sanatoase sa fie. Galbior e mai colorat in obrajori decat Perluta, plus ca nu are dungi pe codita, de asta inclinam sa cred ca este baiat. De fluierat, fluiera, tipa ca-l aude pe Micul Alex facand idem si la fel... o sa pun pe youtube niste nimfe cantand, poate asa isi da drumul la voce. Stand in piata, la gramada cu alte specii de pasari, neauzind triluri, de unde sa invete sa cante?

Adaugat: 11-08-2009 08:26

Ieri a aterizat si Perluta pe capul meu, inca nu are curaj sa stea pe umar. Galbior - rebotezat Coco (o fi Coco, o fi Cocuta?) a prins mai mult curaj, a mers cu mine in baie si m-a asistat in timp ce spalam colivia, a stat si pe umarul baietelului meu, e super-dragalas cand isi apleaca capusorul si ne lasa sa-l pupam pe creasta. Incerc in continuare sa-i tentez cu fructe/legume, rase, maruntite, tocate sau intregi, dar fara rezultat...

Vicky - Mamica fericita

2,324

Trupa.....3

http://i32.tinypic.com/2j663hf.jpg

....+3

http://i28.tinypic.com/6ygzmo.jpg

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

2,325

Super poze, super pasari, Suana!
Snow? Vesti noi cu si despre puisori?

Adaugat: 12-08-2009 12:51

2 motati la joaca!

Vicky - Mamica fericita