Ok...
Incep eu cu o problema.
RAIA
Raia le perusi se manifesta prima data la limita dintre cerom si cioc ca o crusta de culoare alba, se extinde pe cioc, cerom, picioare si ochi. Daca priviti cu atentie se observa niste "santuri" sapate pe paraziti in care isi depun ouale si mananca. In stadii avansate raia are ca efect caderea penelor.
Poza este cu perusul meu pe etapele inainterii raiei. Sper sa se observe. Poze cu arie mai avansata nu am pt ca nu i-am permis sa se dezvolte.
Tratament
Ulei alimentar-dar are efect doar distrugerea parazitilor, nu si a oualalor, pt a prevenii ecolozarea oualalor, tratementul trebuie sa dureze cel putin 2 saptamani. Ouale eclozeaza in 7-10 zile, la iesirea puilor din oua trebuie distrusi imediat.
Vitamina A- Tratamentul dureaza tot minim 2 saptamani
Sanipur de la Sera - tratamentul este mai de durata, dar nu afecteaza pasarea cu nimic.
Unguent cu sulf - isi face efectul in 2-3 zile dar este toxic pt pasare, se da doar il locurile in care pasarea nu poate ajunge sa inghita(frunte, cioc, sub barbie). unguentul este foarte puternic si tratamentul se face din doua in doua zile de 3 ori(ii dai o data , pauza o zi si tot asa de 3 ori)
Si ar mai fi dar nu stiu in ce cantitate se da
! Vitamina A se da doar o data pe zi, deoarece este destul de puternica si poate fi fatala.
Cu ulei se poate da si de doua ori pe zi.
Daca am gresit cu ceva ma puteti corecta, este spre binele pasarii.
Daca mai aveti poze cu raia intr`un stadiu avansat al perusului sau al oricarei pasari, le pueti pune.
Adaugat: 02-08-2009 19:06
Am mutat aici discutiile voastre despre tratamente si medicamente. Din experienta pe care o detinem, va atragem atentia ca se pot isca discutii aprinse de la metodele de tratament aplicate animalelor. Tocmai de aceea vreau sa va atrag atentia asupra regulilor suplimentare ale acestui subiect:
- este foarte important sa intelegeti ca fiecare om va decide singur ce anume sa administreze animalului pe care il detine. Nimeni nu este astfel obligat sa urmeze sfaturile pe care le primeste aici sau oriunde in alta parte. Deci, nu vreau sa vad ca va suparati pentru ca unii utilizatori vor avea pareri deferite decat ale voastre! Fiecare va decide pentru sine si pentru animalele pe care le are in grija. Noi va sfatuim oricum sa va adresati medicilor veterinari pentru ca ei stiu oricum mai multe si mai bune decat noi, chiar daca ni se pare ca nu este asa.
- puteti publica aici adrese de cabinete veterinare, dar nu voi permite jigniri si comentarii insultatoare la adresa unor astfel de institutii pentru ca nu vreau sa existe niciun fel de probleme.
Va multumesc pentru intelegere! :sanatate:
Adaugat: 02-08-2009 19:23
Cred ca stim cu toti ca de la un medicament se ajunge uneori la o cearta, fiecare isi da cu parerea si spune ce stie.
Eu am spus ce am stiu, am invatat si eu de la altii mai experimentati si care au trecut prin asa ceva. Stai linistita ca nu o sa ne certam pe o astfel de tema. :pls:
"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki