1,226

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Nu sunt.. in fine.. uite la ce am ajuns de la o reteta pentru dezvoltarea corecta a unui pui de perus :bang:

Adaugat: 01-08-2009 00:46

Am o veste porasta!
Papagalita cea albastra era bolnava si si-a ascuns f bine boala:ill: iar astazi bunica mea a gasit-o moarta in voliera...
Ori a murit din cauza ca au mancat varza.. ori a fost bolnavioara ea.. voi incepe un tratamen pentru combaterea bolii.. in caz ca o am in voliera:cry::cry:

Adaugat: 01-08-2009 07:44

rares93 wrote:
OBlonda wrote:

Rares, tocmai am explicat faza cu cartile.Tot ce scrie pe site`urile unde eu pot citi/cauta oriunde, este inspirat din acele carti de "specialitate".
Scuza`ma, fiecare cu parerea lui.Eu nu sunt de acord cu asta si hai sa n`o mai lungim atat. :sol:
Si inca ceva...sunt foarte frumosi perusii tai, sa`ti traiasca! Femela albastra e prea mica pentru imperechere, trebuie sa mai ai rabdare cu ea.
De ce nu separi perechile, s`ar simti mult mai bine asa, cea reproducatoare nu ar fi stresata de cealalta.
Daca perechea reproducatoare si`a ales cuibul deja,inseamna ca si l`a ales pe cel mai bun. Cand va creste cealalta femela va vrea si ea cuibul cel bun si se vor bate pe el, sau isi vor sparge ouale, pentru a elimina competitia.Nu e regula, dar se intampla des cand sunt imultiti in captivitate.
Eu ii tineam pe ai mei separati, in 2 colivii.
Suces la pui! Sa ne mai pui poze!

Da multumesc! cea tanara nu va avea pui, am sa am grija personal de asta! multumesc de itelegere! :merci:

Of sa numai.. nu la asta m-am referit ca am sa am eu grija sa nu faca puii anu asta!:cry::cry::cry:

:hamster: My name is COdY tongue

1,227

Nu sunt cojite ,este mei intreg... de ce il arunca?
Nu ii place?

Adaugat: 01-08-2009 12:26

Ilove animals scuze am uitat de citat

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

1,228

rares93 wrote:

Am o veste porasta!
Papagalita cea albastra era bolnava si si-a ascuns f bine boala:ill: iar astazi bunica mea a gasit-o moarta in voliera...
Ori a murit din cauza ca au mancat varza.. ori a fost bolnavioara ea.. voi incepe un tratamen pentru combaterea bolii.. in caz ca o am in voliera:cry::cry:

Of..imi pare rau... Sa nu le mai dai varza(deloc) le face foarte rau...Nici salata nu e buna, se da foarte putin...
Cel mai bine, scoate perusii de acolo, dezinfecteaza tot, bete, cuiburi, pereti...asteapta o zi si baga`i inapoi..
Daca cea mica avea o bola contagioasa, o sa`ti moara pe rand ghemotoacele...
Imi pare rau...Daca iti mai iei o perusa, ia`o matura, cu nasucul maro, ca sa nu ai probleme cu reproducerea...
Am uitat sa zic, cand iti iei alta perusa, nu o baga imediat cu ceilalti 3.Las`o 2 saptamani separat, in carantina.Nu se stie ce boli aduce cea noua.

Adaugat: 01-08-2009 16:41

monyxme wrote:

Nu ii place?

monyxme, asa mai fac perusii...daca nu ai jucarele pentru ei in colivie, se plictisesc rau..cumpara`le sau fa`le tu jucarii, sa aiba ocupatie wink

>>>>Alexandra<<<<

1,229

Rares i-mi pare tare rau pt ea. fa ce-ti zice oblonda si o sa fie bine. lasa-i un pic sa zboare prin camera unde ii tii sa se mai inzdraveneasca.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

1,230

OBlonda wrote:
monyxme wrote:

Nu ii place?

monyxme, asa mai fac perusii...daca nu ai jucarele pentru ei in colivie, se plictisesc rau..cumpara`le sau fa`le tu jucarii, sa aiba ocupatie wink

Ok multumesc,o sa le cumpar.
Dar de facut ce jucarii sa le fac?

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

1,231

Deyseby,Alexandra va multumesc de incurajari.
Le-am cumparat tratament "prescris pe mess" de o persoana careia ii multumesc foarte frumos(Laptik) . Am luat niste antiobiotice sin niste vitamine! i-am fortat pe toti sa bea din apa cu medicamentul pentru a ma asigura ca intra antibioticul in organizm. Alexandra, pereche ii voi cumpara in zilele astea , pentru a se adapta bine si a se cunoaste(si pentru a putea reproduce cu ei la anu), ma rog 2-3 saptamani ii las asa sa vad cum vor evolua lucrurile. Nu este necesar sa ii las liberi prin casa deoarece cusca lor e cam cat o camera big_smile

1,232

Imi pare rau rares pentru perusica ta sad

1,233

am si eu o intrebare. am 2 perechi de nimfe care au depus oute. si as vrea sa stiu si eu cum trebuie sa arate outele inainte sa iasa puiuti din out.

1,234

Bine, nu stiu daca functioneaza si la papagali, dar stiu ca bunica mea cand controla ouale gainilor sa vada daca au pui, le zbdranganea putin sa vada daca se aude un sunet ca atunci cand este apa in ou, sau daca nu se aude nimic. Daca nu se auzea nimic inseamna ca in ou era pui. big_smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

1,235

nu vreau sa pun mana pe ele. si la doua oute am observat ca a aparut ca capacel de culoare crem.

1,236 (edited by irinuks89 01-08-2009 20:17)

iloveanimals wrote:

Bine, nu stiu daca functioneaza si la papagali, dar stiu ca bunica mea cand controla ouale gainilor sa vada daca au pui, le zbdranganea putin sa vada daca se aude un sunet ca atunci cand este apa in ou, sau daca nu se aude nimic. Daca nu se auzea nimic inseamna ca in ou era pui. big_smile

nu poti compara ouale gainilor cu cele ale papagalilor- in cazul asta al perusilor. Un ou de gaina are coaja mult mai groasa fata de cel de perus (apoi ese diferenta de marime). Oul de gaina il iei in mana cu incredere, nu poti sa-l strici asa usor, dar cel de perus- trebuie avuta grija. Oricum crescatorii folosesc o metoda "safe": se pune oul la o sursa lumina si se vede daca are sau nu ceva in el.

1,237

Super voliera rares

Adaugat: 01-08-2009 21:18

Depinde si de cand le-au depus

1,238 (edited by iloveanimals 01-08-2009 20:23)

irinuks89 wrote:
iloveanimals wrote:

nu poti compara ouale gainilor cu cele ale papagalilor- in cazul asta al perusilor. Un ou de gaina are coaja mult mai groasa fata de cel de perus (apoi ese diferenta de marime). Oul de gaina il iei in mana cu incredere, nu poti sa-l strici asa usor, dar cel de perus- trebuie avuta grija. Oricum crescatorii folosesc o metoda "safe": se pune oul la o sursa lumina si se vede daca are sau nu ceva in el.

Vad ca nu ai fost deloc atenta, citeste te rog prima parte wink

later edit: sunt oua de nimfa nu de perus. :ironic:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

1,239 (edited by rares93 01-08-2009 20:52)

Multumesc de consolare Gabi smile . Snow, nu vreau sa fiu rautacios, dar asta este forumul de perusi smile cred ca te-ai incurcat, cei de la nimfe cred ca ar sti mai multe despre aceasta situatie

1,240

Cei de la nimfe nu prea au reprodus nimfele, aici sunt mai multi. :bravo:

1,241

multumesc iloveanimals pt ca imi iei apararea :pup: :pup: . si asa este la nimfe nu este nimeni care a reprodus nimfe :pls: :pls: si care ar putea sa imi dea sfaturi si de asta am intrebat aici. hai sa nu fiu rautacioasa a fost deyseby dar cu ea tin legatura mereu pt ca masculi sunt ai ei.

o pereche a depus primul out pe 13 iulie dar sa apucat mai tarziu de clocit, iar cea de a doua pe 16 iulie si s-a apucat de clocit de prima data atat masculul cat si femela.

eu vroiam sa stiu daca este normal sa se intample asa ceva si daca lucrul asta inseamna ca outele nu sunt ferile.

1,242

Am inteles! stai linistit, nu trebuie sa iti ia ea apararea, eu doar am intrebat,  am crezut ca ai gresit smile nu am stiut ca pe la nimfe nu a reprodus nimeni ! daca te-am suparat miii de scuze :merci:

1,243

Nu ai pt ce Snow. :k:

Mi-a zis OBlonda ca outul ar trebuii sa fie negru cand il pui la lumina cred.

Hm.. Nu prea stiu.

1,244

Snow, daca luminezi oul cu o lanternuta ceva, ai sa`ti dai seama care are pui si care nu.Cel cu pui are o culoare inchisa, iar intr`o parte a oului se vede galben, acolo e saculetul ala de aer.Un ou care este limpede, care are o culoare deschisa, este infertil.
Dar de ce vrei sa afli care e bun si care nu? Lasa natura sa`si urmeze cursul...Nu vrei sa ai surpriza? Sa nu stii cati pui vei avea? big_smile

>>>>Alexandra<<<<

1,245

eu as vrea sa vad care este bun si care nu,dar nu ma lasa prietenul. nu mai ca vroiam sa stiu daca totul este ok cu ele. acum nu mai am treaba cu ei a inceput si cea galbena sa stea pe oute chiar dupa ce l-a depus pe ultimul si le apara foarte bine.

1,246 (edited by OBlonda 01-08-2009 22:36)

alex_iasi2005 wrote:

le am schimbat asternutul ala ..le am pus iarba uscata..( nu e aspra deloc)...sper sa fie bine..nu am de unde lua talas deocamdata.

Alex, daca nu poti face rost de talas, poti sa nu pui nimic, nu vor pati nimic puii...Multe femele nu accepta nimic asternut in cuib, si`l scot afara pe tot.Vor lasa niste pene , atat.E la alegerea ta! Sa ne mai pui poze cu puiutii sa vedem si noi cum se dezvolta! :pup:

>>>>Alexandra<<<<

1,247 (edited by smire 02-08-2009 09:11)

alex,talasi se gasesc la atelierele de pompe funebre...acolo unde se fac sicrie,exista si talasi...aia abia asteapta sa scape de talasi...or sa-ti dea pe gratis o punga...acuma,depinde,sa nu fie toxic lemnul ala....vezi si tu...

yoyo

1,248

Ella_costan nu stiu de ce perusii tai nu sunt prea sociabili nici ai mei nu sunt ,dar incerc in fiecare zi sa ii iau pe deget,sa ma joc cu ei si parca nu se mai agita( asa tare)
Secretul este sa le acorzi atentie si ei sa simta ca ii iubesti.Eu am mai dresat inca 2 fetite.Nici cu nazdravanii astia nu-mi va fi foarte greu.Iti trebuie doar timp si rabdare.Si inca ceva:sa le faci pe plac dar nu cand e vorba de ros jaluzelele sau mobila.Da-le mancarea lor preferata,pune-le muzica ,vorbeste cu ei si seara baga mana in colivie mangaie-i....asa fac si eu si stau atat de frumos(sunt putin salbatici dar....no asta e).Iti zic mai mult sa bani mana in colivia lor seara pt ca atunci sunt mai obositi si invata mai repede.

P.S:Sa nu te astepti sa iti stea fara frica pe deget dupa o saptamana

1,249

buna monyxme, ai mei nu sunt perusi sunt kakariki, le acord foarte multa atentie, in ultima perioada toata ziua stau cu ei ( din motive de  sanatate sunt in medical de ceva vreme) si nu fac alceva decat sa le fac toate mofturile . Am avut si o perioada in care efectiv nu am avut timp de ei , iar surorii mele ii este frica de ei si probabil de aceea ............. oricum nu ma las pana nu ii mai socializez macar putin ......

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

1,250

Credeam ca sunt perusi.In orice caz succes.
Poti deschide un subiect cu titlul''Despre  kakariki''