Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Estera: Da...e bun si pt. agarponisi...e extract vegetal ce impiedica aparitia fecalelor apoase si deshidratarea
Rares93: Perusii tai sunt f. frumosi :heart: ...mi-ar placea si mie sa am un perus verde...am numai albiciosi
Superbi! sa iti traiasca si sa ai grija de ei!:heart:
Adaugat: 31-07-2009 18:33
rares93 wrote:carne de pui fiarta(piept de pui)
Maine`poimaine aud ca au voie whisky
Perusii nu sunt carnivori.Inteleg ca in salbaticie mai mananca insecte, dar nu se compara cu pieptul de pui fiert.La fel cum nu au voie lapte, (ci doar iaurt natural, numai in unele cazuri(!)), nu au voie nici carne.Stiu ca asa scrie in unele carti, si pe unele site`uri dar va rog, perusii nu sunt cobai.Pot trai si fara piept de pui fiert, si fara lapte.
Alex: daca nu mananca ou fiert, poti insista in fiecare zi cate putin.Le poti da morcov ras, coaja de ou macinata si presarata deasupra, castraveti rasi, kiwi,paine uscata graham cate putin, o data pe saptamana, marar, iarba verde proaspata, patrunjel (f putin si rar)...
Despre mancarea uscata, ii poti curata tu cu apa calduta daca vezi ca parintii nu o fac.
Pieptul de pui este indicat, deoarece are proteine, iar in perioada asta puii se dezvolta, le cresc penele, le se dezvolta musculatura! toate astea se fac din proteine, proteine luate din carenea fiarta! nu am zis o halca de carne, putina si sa fie de pui(carne alba).:sol:
Nu am zis ca trebuie hraniti integral cu carne de pui! ci putin 2-3 bucatele!
In salbaticie proteinele se au din insecte! iar carnea alba imita bine insectele! doara nu vrei sa trimiti bietul baiat la vanatoare de insecte pentru a manca perusi