1,201 (edited by rares93 31-07-2009 17:38)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Iusty wrote:

Estera: Da...e bun si pt. agarponisi...e extract vegetal ce impiedica aparitia fecalelor apoase si deshidratarea wink
Rares93: Perusii tai sunt f. frumosi :heart: ...mi-ar placea si mie sa am un perus verde...am numai albiciosi smile

Superbi! sa iti traiasca si sa ai grija de ei!:heart:

Adaugat: 31-07-2009 18:33

OBlonda wrote:
rares93 wrote:

carne de pui fiarta(piept de pui)

Maine`poimaine aud ca au voie whisky hmm Perusii nu sunt carnivori.Inteleg ca in salbaticie mai mananca insecte, dar nu se compara cu pieptul de pui fiert.La fel cum nu au voie lapte, (ci doar iaurt natural, numai in unele cazuri(!)), nu au voie nici carne.Stiu ca asa scrie in unele carti, si pe unele site`uri dar va rog, perusii nu sunt cobai.Pot trai si fara piept de pui fiert, si fara lapte.
Alex: daca nu mananca ou fiert, poti insista in fiecare zi cate putin.Le poti da morcov ras, coaja de ou macinata si presarata deasupra, castraveti rasi, kiwi,paine uscata graham cate putin, o data pe saptamana, marar, iarba verde proaspata, patrunjel (f putin si rar)...
Despre mancarea uscata, ii poti curata tu cu apa calduta daca vezi ca parintii nu o fac.

Pieptul de pui este indicat, deoarece are proteine, iar in perioada asta puii se dezvolta, le cresc penele, le se dezvolta musculatura! toate astea se fac din proteine, proteine luate din carenea fiarta! nu am zis o halca de carne, putina si sa fie de pui(carne alba).:sol:

Nu am zis ca trebuie hraniti integral cu carne de pui! ci putin 2-3 bucatele!

In salbaticie proteinele se au din insecte! iar carnea alba imita bine insectele! doara nu vrei sa trimiti bietul baiat la vanatoare de insecte pentru a manca perusi

:hamster: My name is COdY tongue

1,202

multumesc elfie:) si mie imi plac!
rares si oblonda, nu va certati....( app rares, suntem de o varsta:) )
le am schimbat asternutul ala ..le am pus iarba uscata..( nu e aspra deloc)...sper sa fie bine..nu am de unde lua talas deocamdata.

1,203

Hmm...sorry de offtopic  dar Alex cum sunteti de-o varsta? hmm Rares este mai mare ca tine. hmm  Sau nu te-ai referit la asta? hmm:ironic:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

1,204

rares93 wrote:

Pieptul de pui este indicat, deoarece are proteine, iar in perioada asta puii se dezvolta, le cresc penele, le se dezvolta musculatura! toate astea se fac din proteine, proteine luate din carenea fiarta! nu am zis o halca de carne, putina si sa fie de pui(carne alba).:sol:

Nu am zis ca trebuie hraniti integral cu carne de pui! ci putin 2-3 bucatele!

In salbaticie proteinele se au din insecte! iar carnea alba imita bine insectele! doara nu vrei sa trimiti bietul baiat la vanatoare de insecte pentru a manca perusi

Ete ca puii mei au crescut si s`au dezvoltat foarte bine si frumos fara piept de pui fiert :ironic:
Proteinele si le iau si din ou fiert, e de`ajuns.Nu cred ca perusii in salbaticie nu fac nimic altceva decat sa vaneze insecte.Traiesc bine si fara wink

>>>>Alexandra<<<<

1,205

din cate stiu eu rares are 15 ani:) e ok cu iarba uscata..?:)maine mai postez poze cu puii

1,206

rares93 wrote:
Iusty wrote:

Estera: Da...e bun si pt. agarponisi...e extract vegetal ce impiedica aparitia fecalelor apoase si deshidratarea wink
Rares93: Perusii tai sunt f. frumosi :heart: ...mi-ar placea si mie sa am un perus verde...am numai albiciosi smile

Superbi! sa iti traiasca si sa ai grija de ei!:heart:

Multumesc...si tu sa ai grija de ai tai wink

iloveanimals wrote:

Sper ca ti-ai dat seama ca glumeam nu?

Logic ca mi-am dat seama smile cum sa ma supar tongue ... si alt tau e un ''uratel'' mic mic si scump tongue :heart:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

1,207

De ce belle ia mancarea din hranitoare cu ciocul si o arunca pe jos?

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

1,208 (edited by iloveanimals 31-07-2009 21:36)

Iusty wrote:

Logic ca mi-am dat seama smile cum sa ma supar tongue ... si alt tau e un ''uratel'' mic mic si scump tongue :heart:

Corectie. Nu mai e chiar asa mic. Acum baiatu` lu` mama s-a facut barbatus. :heart:
Acum mi-am dat seama ca nu am mai pus de mult poze cu el. :bang:
Uite uratu... :bravo:

monyxme wrote:

De ce belle ia mancarea din hranitoare cu ciocul si o arunca pe jos?

Macarea aia este de fapt cojile de la mei. smile Cred. :bang:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

1,209

Super colivie...ca a mea smile

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

1,210

Iusty wrote:

wink Mor perusoaicele dupa el smile Sa vezi cand ii iei fetita...lesina smile Suntem deja off topic...sorry :rusine:

Sa vezi atunci bataie intre mine si nevastasa. :ill: Cum sa`mi furea ea mie baiatu`. yikes

1,211

:ill: Stiu cum e...fetitele astea mie mi-au furat deja baiatu' :ill: yikes :cry: Macar e fericit smile tongue

Iusti

1,212

Saracul Cipy, este inconjurat numai de femei. smile Cred ca e ff fericit. smile)

1,213

rares93 wrote:

Buna, sunt nou pe aici, sunt un conscarat iubitor de animale!
In prezent am 4 perusi si 6 zebre australiene! Va voi ajuta cu orice sfaturi necesare dumneavoastra!
O zi buna :k:

aveai o pereche de perusi standard.. ce s-a intamplat cu ei?

1,214

I`a dat ca sa nu se combine cei ondulati cu cei standard cred, si a luat ondulati in schimb.

>>>>Alexandra<<<<

1,215

irinuks89 wrote:
rares93 wrote:

Buna, sunt nou pe aici, sunt un conscarat iubitor de animale!
In prezent am 4 perusi si 6 zebre australiene! Va voi ajuta cu orice sfaturi necesare dumneavoastra!
O zi buna :k:

aveai o pereche de perusi standard.. ce s-a intamplat cu ei?

I-am dat, deoarece luau bataie de la ceilalti, i-am dat unui pensionar care sunt convins ca are grija de ei smile

1,216 (edited by irinuks89 31-07-2009 22:42)

aha..inteles..

1,217

Bine ai venit Rares. sper sa fii de ajutor celor de pe acest forum cu toate sfaturile bune.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

1,218

Bine te-am gasit!:sanatate:

Adaugat: 31-07-2009 23:53

O blonda, carnea de pui este buna pentru juniorii de perusi .. poti citit/cauta oriunde

Este ok!:k:

1,219 (edited by OBlonda 31-07-2009 23:02)

Rares, tocmai am explicat faza cu cartile.Tot ce scrie pe site`urile unde eu pot citi/cauta oriunde, este inspirat din acele carti de "specialitate".
Scuza`ma, fiecare cu parerea lui.Eu nu sunt de acord cu asta si hai sa n`o mai lungim atat. :sol:
Si inca ceva...sunt foarte frumosi perusii tai, sa`ti traiasca! Femela albastra e prea mica pentru imperechere, trebuie sa mai ai rabdare cu ea.
De ce nu separi perechile, s`ar simti mult mai bine asa, cea reproducatoare nu ar fi stresata de cealalta.
Daca perechea reproducatoare si`a ales cuibul deja,inseamna ca si l`a ales pe cel mai bun. Cand va creste cealalta femela va vrea si ea cuibul cel bun si se vor bate pe el, sau isi vor sparge ouale, pentru a elimina competitia.Nu e regula, dar se intampla des cand sunt imultiti in captivitate.
Eu ii tineam pe ai mei separati, in 2 colivii.
Suces la pui! Sa ne mai pui poze!

>>>>Alexandra<<<<

1,220

OBlonda wrote:

Rares, tocmai am explicat faza cu cartile.Tot ce scrie pe site`urile unde eu pot citi/cauta oriunde, este inspirat din acele carti de "specialitate".
Scuza`ma, fiecare cu parerea lui.Eu nu sunt de acord cu asta si hai sa n`o mai lungim atat. :sol:

De acord :k:

1,221

oblonda, stiu si eu ca este buna carnea de piept de pui pt pasari dar nu in cantitati mari. si fiecare da ce vrea animalutelor sale  mad

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

1,222

OBlonda wrote:

Si inca ceva...sunt foarte frumosi perusii tai, sa`ti traiasca! Femela albastra e prea mica pentru imperechere, trebuie sa mai ai rabdare cu ea.
De ce nu separi perechile, s`ar simti mult mai bine asa, cea reproducatoare nu ar fi stresata de cealalta.
Daca perechea reproducatoare si`a ales cuibul deja,inseamna ca si l`a ales pe cel mai bun. Cand va creste cealalta femela va vrea si ea cuibul cel bun si se vor bate pe el, sau isi vor sparge ouale, pentru a elimina competitia.Nu e regula, dar se intampla des cand sunt imultiti in captivitate.
Eu ii tineam pe ai mei separati, in 2 colivii.
Suces la pui! Sa ne mai pui poze!

Da multumesc! cea tanara nu va avea pui, am sa am grija personal de asta! multumesc de itelegere! :merci:

1,223

deyseby si eu am mai vazut pe alte site`uri ca este buna canea de pui fiarta in cantitati foarte mici, dar nu este asa, cum poate o pasarea sa isi manance semenii...este absurd, in plus nu sunt omnivore sa mananca orice gasesc. :ironic:

1,224

Pai pasarile rapitoare cand mannca alte pasari ce fac? nu isi mannca semenii? in fine nu e cazul nostru! Am incheiat subiectul asta cu Alexandra deja tongue

1,225

pasarile rapitoare sunt carnivore.perusii din cate stiu eu nu sunt. hmm

>>>>Alexandra<<<<