2,226

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

cuib din acela am si eu...dar le-ai marit gaura??

2,227

madalina1 wrote:

cuib din acela am si eu...dar le-ai marit gaura??

da Madalina. ar fi trebuit un cuib mai mare dar nu am luat momentan pt ca sunt foarte ocupata. si nici nu am avut din ce sa le fac. acum le-a venit sorocul sa depuna si au depus acolo. nici nu era pus in colivie.  bine ar fi sa ai rabdare sa se calce singuri si apoi sa le pui cuib. daca le piu cuib ii fortezi sa se imperecheze si e pacat, daca sunt prea tineri. sunt multe riscuri. eu una am trecut prin asa ceva si nu mai doresc la nimeni sa treaca. de asta insist sa nu-i fortezi. o sa se calce de la sine. la Snow a fost alta problema. ea a mai avut un rand de oute in primavara si acum fetele ei erau intrate in calduri si a luat baietii de la mine sa le imperecheze. sunt mature fetele ei si asta a fost ok. dar la mine Perluta se calca cu Puf de 2 luni aproape si nu le-am pus cuib pana dupa vreo luna dupa ce s-au calcat. am asteptat 2 sapt si nu au depus , dupa care le-am scos cuibul si l-am dat deoparte. iar acum au depus in el. sincer nu eram pregatita pt depus. nu am timp sa am grija de ei. dar a fost sa depuna si au depus. ce o fi mai departe om vedea. asa ca nu-i forta ca nu e bine. daca se calca deja mai asteapta o saptamana si dupa aia punele cuib. daca nu ai rabdare ca nu e bine sa-i fortezi. pot muri de la efort si stres. oricum o sa aai pui daca o sa vrea ei si o sa te bucuri atunci de toti, decat sa pierzi o nimfa sau pe amandoua. asta e cel mai bun sfat .o sa pun o poza cu Bombonica care a murit din cauza mea ca am pus cuib cand nu trebuia si s-a fortat cu imperecherea si a murit. la fel si puiul care a ramas numai cu tatal lui si care a fost abandonat dupa 2 saptamani si a murit si el.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

2,228

Poze noi cu Motu si Galbior.

Vicky - Mamica fericita

2,229

Snow sa stii ca daca m-ai fi intrebat pe mine de cum poti verifica outele sa vezi daca sunt fertile ti-as fi spus la fel ca si Oblonda. trebuia sa intrebi aici , nu sa intri la perusi.  :bang: . si ti-as mai fi spus ca poti citi la inmultirea  nimfelor pe saitul asta si era explicat fiecare amanunt in parte. nici eu nu te-as sfatui sa umbli la oute. lasale acolo ca stau bine si ai sa vezi cati pui o sa ai. eu sunt de parte lui Marin si pe buna dreptate.

- Mary-

2,230

nu am vrut sa le verific, pt ca nu ma lasa marin pt ca a zis cati vor iesi asta este. si m-am uita si am vazut 2 cu capacele crem si nu stiam daca este bine sau nu. si oricum dupa calculele mele la snow ar trebui sa iasa pui.
in plus stiu si eu o gramada de metode de verificat oute.

2,231

snow wrote:

nu am vrut sa le verific, pt ca nu ma lasa marin pt ca a zis cati vor iesi asta este. si m-am uita si am vazut 2 cu capacele crem si nu stiam daca este bine sau nu. si oricum dupa calculele mele la snow ar trebui sa iasa pui.
in plus stiu si eu o gramada de metode de verificat oute.

bine ca recunosti macar. numai sa nu le scuturi ca la gaini ca ai terminat cu puii.  :sol:

- Mary-

2,232

deyseby wrote:

Andrei sa nu zici ca tii nimfele in bucatarie. nu e bine. da-le painica de care ai, dar sa fie proaspata.branzica de vaca nesarata. nu au voie sare. in general lactatele nu sunt recomandate pt nimfe dar asta le face bine. ale mele mananca .apa sa fie proaspata zilnic si daca vreti sa pune-ti cate un recipient cu apa in colivie pt a se imbaia singure daca simt nevoia. Andrei scoatele la lumina. nu in soare cand e prea cald. dar la lumina ca asimileaza mai bine vitaminele si calciu.

Nu tin papagalii in bucatarie ii tin in sufragerie dar chiar daca i-as tine nu este aragaz in bucatarie; este pe terasa

Adaugat: 02-08-2009 21:57

cand vor iesi puiutii vostri sa puneti poze cu ei sa vedem si noi cat sunt de frumosi

2,233

eu te-am intrebat. atat. e bine daca nu-i tii in bucatarie. totusi ceva nu pare a fi bine cu fata. daca ai observat Perluta mea e la fel cu a ta si de asta mi-a sarit in ochi. din obisnuinta.acum mai sta infoiata? sper sa rezolvi situatia sa nu o pierzi ca e pacat

Adaugat: 02-08-2009 22:22

andrei221995 wrote:

cand vor iesi puiutii vostri sa puneti poze cu ei sa vedem si noi cat sunt de frumosi

Andrei sper sa iasa. eu am mai avut o incercare de ai inmulti si am avut de pierdut. nu sper prea tare sa nu am surprize negative. daca o sa fie bine o sa punem cu siguranta amandoua. si eu si Snow care asteapta in orice zi aparitia primului pui. nimfele sunt foarte sensibile si e greu sa ai rezultate bune fara un efort minor

- Mary-

2,234

de ce nu e bine sa ii tii in bucatarie?
smile

Adaugat: 02-08-2009 22:49

speram sa aveti rezultate si sa ne aratati primii vostri puiuti... smile

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

2,235

acum nu mai sta infoiata

am fost 3 zile pe malul cernei si e bine si canta(tipa) dar e fericita si se intelege din ce in ce mai bine cu Paco

Adaugat: 02-08-2009 22:54

ella_costan exact asa ii cheama si pe papagalii mei

2,236

o coincidenta...... :sanatate: sa ne traisca papagalici ......

2,237

da :k:

P.S. colivie ai gasit pentru ei?

2,238

ella_costan wrote:

de ce nu e bine sa ii tii in bucatarie?
smile

depinde cat e de mare si de aerisita bucataria
se imbolnavesc de la aburii de la mancare
si tu daca ai sta undeva sus in bucatarie cand gatesti nu ai putea respira. la asta ma refer.

- Mary-

2,239

da, am una dar imi trebuie una mai mare..............cand i-am luat aveau doar 3 luni Kiki si 4 luni Paco, erau micuti , acum au crescut si inca vor mai creste pana ajung la maturitate.   Din pacate nu am gasit o coivie destul de mare pentru ei si mai astept, am cautat si pe net .....am sunat la cateva numere pe care le-am gasit dar inca nimic concret.....Astept sa merg la magazinul de unde iau de obicei sa cer un catalog ...poate am mai mult noroc...
wink

Adaugat: 02-08-2009 23:03

multumesc de raspuns deyseby, acum am inteles.

Eu ii tin in bucatarie numai ca nu prea gatesc iar cand gatesc stau cu geamul deschis....eu m-am gandit la urmari mult mai grave, acum m-am linistit tongue

2,240

ella. daca nu-i tii mereu inchisi si stau mai mult afara nu e prea mica
ar avea nevoie sa intre doar pt a manca si a bea apa. daca stau inchisi atunci e mica.

Adaugat: 02-08-2009 23:05

ella_costan wrote:

multumesc de raspuns deyseby, acum am inteles.

Eu ii tin in bucatarie numai ca nu prea gatesc iar cand gatesc stau cu geamul deschis....eu m-am gandit la urmari mult mai grave, acum m-am linistit tongue

nu ai pentru ce. daca gandesti logic si te pui in locul lor, gasesti raspuns la toate intrebarile. nu?  :k:

- Mary-

2,241

doar noaptea stau in bucatarie si cand sunt plecata de acasa, in rest 80% din timp sunt liberi in sufragerie ...... uneori si in bucatarie cand plec mai mult ...sunt foarte curiosi si in sufragerie imi darama bibelouri si ornamente  si de aceea ii las liberi acolo doar cand sunt acasa.....

2,242

da. acum depinde. cum stii tu. eu zic sa nu dai bani aiurea ,daca esti sigura ca stau mult timp liberi. colivie mare i-ti trebu ca ei sa-si intinda aripile sa nu amorteasca.

- Mary-

2,243

eu am citit ca si pentru perioada de imperechere ei au nevoie de foarte mult spatiu, colivia care o am este rotunda si are 75 cm inaltime si diametrul de 45 cm...acum au suficient loc, o sa vad cand o sa mai creasca...oricum au evoluat foarte mult in 3 luni .....nu ma grabesc sa le iau ceva, dar nici nu vreau sa fiu presata de timp si sa iau ce gasesc la momentul respectiv   //:P

2,244

aici asteptam primul puiut si spream sa vina zilele astea (chiar ar fii o surpriza sa iasa din ou odata cu venirea nepotelului meu) , pt ca a inceput sa piue din out si este crapat in mijloc.
sincer am sa fac 2-3 poze cu ei si am sa pun pe forum,dar nu vreau sa fac mai multe pt ca pe mine ma intereseaza sa fie ei bine si sanatosi, nu sa ma laud cu ei.

la deyseby de abia acum incepe sa le cloceasca calumea asta ar insemna ca daca sunt fertile outele la sfarsitul luni august, inceputul lui septembrie voi iesi puiuti.

2,245

ma bucur pentru voi!!!....
am o intrebare: o prietena ar vrea sa-si achizitioneze si ea o pereche de nimfe dar fara sa le dea drumul prin casa,neavand mult spatiu. Ar exista sanse ca perechea sa depuna oua?

2,246

in general nu iti ei o pereche strict pt repoducere ci pt ca iti plac si ca sa ai grija de ele. sunt multe persoane care isi cumpara pasari nu mai pt acest lucru si se trezesc ca nu sunt fertile.

poate sa isi ia dar daca nu le da deloc drumul prin casa le trebuie o colivie destul de mare,pt ca mai dau din aripi. eu una de cand au inceput sa sa calce nu le-am mai dat drumul sa zboare si sunt foarte agitati. si oricum nu le dau drumul pana cand nu ies puiuti din cuibar

2,247

ok.mersi.

si papagalii mei si ai lui andrei au fost pe malul cernei. si surpriza: nici tipete,nici triluri. Decat cand i-am despartit au inceput sa tipe. Si apoi le-am curatat coliviile in cerna si s-au udat si ei pe coditza....le-a placut mult...se curatau cu ciocul si erau tare dragalasi :X:heart:

2,248

aaaa si am uitat sa iti spun ca in functie de cat spatiu ai iti cresc mari sau mici. cunosc pe cineva care a avut o nimfa si o tinea nu mai in balcon si a ajuns pe la 50 de cm poate si mai bine(din pacate nu am poze cu ea,dar daca imi spunea cineva ca este atat de mare nu il credeam, credem am vazut-o cu ochii mei). eu daca ii tin tot timpul mai mult pe afara snow are aproape 40 de cm. deci conteaza si spatiul pt o dezvoltare corecta.

Adaugat: 03-08-2009 12:25

a iesit primul puiut :k:

2,249

:bravo: :bravo: :bravo: Yuppyy.....Primul puiut.... :bravo: Bravo. :sanatate:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,250

Bravo,snow...
ce vei face cu puiutii>>>

si vrem Poze,poze!!