1,126

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

o nimfa nu inseamna pereche! Mai bine ia un perus, de sex opus.Pune poze sa`l vedem pe Pif, ca sa`ti zic daca sa iei o fetita sau un baietel.
Nimfele pot rani grav perusul.Cel mai bine, fiecare cu specia lui.Daca chiar vrei nimfa,nu`i tine impreuna, cu atat mai putin in aceeasi colivie, pe post de "pereche".Succes!

Adaugat: 23-07-2009 12:28

monyxme wrote:

Deci de aiai cichi s-a suit pe azurica.....

Cichi nu avea cum sa se urce pe Azurica, deoarece e pui, nu stie el de iubire acum.
Oricum, Azurica e fetita, daca te uiti bine, Azurica are nasul aproape ca fetita ce ai cumparat`o acum, anume alb pe la nari, si bleu prin parti.
Nu avea nasul crem deoarece nu toate au asa.Femelele mature au nasul alb cu bleu, crem, sau maro cand sunt in perioada de reproducere.
Oricum, sa`ti traiasca noua pereche si sa ne mai pui poze cu ei :heart:

>>>>Alexandra<<<<

1,127 (edited by Iusty 23-07-2009 11:48)

Pun poze cu piticotii mei :heart:
Am ceva probleme...3 fete si un baiat...saracutul smile

1. Azurica - noua mea fetita :heart: ...s-a obisnuit cu ceilalti 3...nu vrea sa se desparta de ei...nu suporta sa stea singura deloc
2. Toti 4 ... n-am crezut in viata mea ca o sa am 4 piticoti smile :heart: (sunt inimioarele mele :heart: )
3. Bella si Cipy

Adaugat: 23-07-2009 12:41

1. Toti 4 :bravo:
2. Fetita mea draga Popica
3. Popica si Cipy :heart:

Adaugat: 23-07-2009 12:44

1. Bella cea veche
2. Bella cea noua big_smile
3. Popica, Bella si Cipy

Elfie...ma bucur ca ti-au placut pozele :pup:
O sa mai pun...ii pozez incontinuu :pup:

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

1,128

Mie nu mi se pare deloc clara poza Moncai cu noul perus. neutral Moni poti sa faci unele noi la lumina zilei? smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

1,129

Da,o sa fac azi poze si o sa le pun.
O sa le dau luni drumul din colivie .De maine pana luni o sa fiu plecata sad
Eu NU vreau sa plec si sa-i las pe popi si popica siguri acasa(asa le-am pus numele scz ius)
Apropo bravo ius,ma bucur ca ai grija de azur!!Stiam ca o sa fie foarte fericita la tine smile

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

1,130

Puteai sa le pui Cichi si Cichitta smile
Dany, sunt destul de clare pozele, si noul perus e fetita :k:

>>>>Alexandra<<<<

1,131

Am mai pus poze...

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

1,132

ce frumosi sunt! :heart: In special baietelul galben, e fenomenal :pup:

>>>>Alexandra<<<<

1,133

Multumesc!!
O sa-mi fie dor de micutii mei....

Adaugat: 23-07-2009 20:56

OBlonda ce se poate da perusilor pentru diaree inafara de diropur?

1,134

Da dar nu sunt atat de eficiente , cum e Diropurul.Crengile de salcie sunt bune, ceaiul de menta fara zahar...

>>>>Alexandra<<<<

1,135 (edited by Iusty 23-07-2009 20:45)

:cry: :cry: Nu te iert :cry: :cry: Nu mai vorbesc cu tine...mi-ai mai luat si numele de Cipy si acum si Popica :cry: :furios: ( sad offff ) Ei nu sunt Popica si Popi...sunt Cichy si Cachy...nici nu vreau sa-i stiu Popica si Popi...Popi trebuia sa fie numele viitorului meu baietel sad

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

1,136

Iusty ce sufer sunt pozele unde sunt toti 4. :heart:

Alexandra ai dreptate, e fetita. wink  Ce ne-am face noi fara tine. smile

Monyxme, dc nu i-ai lasat baiatelului numele Cichi? Cred ca nici tie nu`ti`ar conveni sa iti fure cineva numele perusilor(sau al altui animal) sad Iar fetei puteai sa ii pui orice nume. tongue

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

1,137 (edited by luky-muky 23-07-2009 21:24)

OBlonda wrote:

Puteai sa le pui Cichi si Cichitta smile

Punele asa ca sunt frumoase numele.....mai ales Cichi :heart:

I love animals :heart:

1,138

Stiu ca fac drame pt. un nume...dar mie f. drag...Popica e fetita mea favorita deoarece era puiut cand am luat-o...mai intai a fost Bella (pt. cateva zile)...apoi Popi (pt ca vetul ne-a spus ca e baiat-de aici numele mi-a fost f. drag) apoi a fost Popica... :heart: :heart:
Ma bucur ca ti-au placut pozele Iloveanimals :pup:

Iusti

1,139

iar are polly raie :cry: :cry: :cry: .acum are o crusta sub cioc :cry: :cry: :cry:

1,140

A mai avut vreodata raie? :wow:

1,141

da.eu am scris la pagina 54.daca vrei citeste.

1,142

Poti pune niste poze cu el/ea? Si mie mi-e teama ca perusul meu sa aibe raie? sad

1,143

am poze dar sunt facute cu webcamul nu cu camera foto.daca vrei dami idul tau si iti arat.

1,144

Ti`l trimet prin MP(mesaj privat) stii sa le citesti? big_smile

1,145

Cum iti dai seama daca perusii au raie? hmm

Iusti

1,146

Fac un fel de crusta pe langa cioc, intre cerom si cioc, pe urma se extinde mai mult pe cioc, se cunoaste ca niste zgarieturi...eu am vazut ca lui Snowy ia aparut niste punctulete albe pe cerom, piciorusele prindeau si ele niste cruste pe ele(alb/crem) si acum ia mai aparut si prin parti(pe langa cioc)...I-am dat mai devreme cu ulei alimentar. Sper sa ii treaca. sad Alexandra, tip de cat timp i-ai dat cu ulei? hmm sad

1,147

Ai mei nu au avut raie niciodata hmm in principiu, se da unguient pe baza de sulf(atentie sa nu inghita ca e foarte toxic), si vitamina A uleioasa pana ce nu se mai observa crustele acelea, si un timp dupa aceea deoarece poate recidiva, mai sunt si ouale, perioada de incubatie.Ciclul biologic al parazitului cuprinde un stadiu larvar si doua stadii nimfale si dureaza 20-26 zile.
Ideea cu uleiul alimentar e doar de moment, daca e grav, trebuie sa ii iei ce ti`am zis mai sus.chestiile uleioase sufoca parazitii, si in final le omoara.
Trebuie sa ai in vedere oparirea custii si folosirea unui antiparazitant, aruncarea betelor pe care sta pasarea si montarea unora noi, spalarea cu apa fiarta clocotita a tuturor vaselor de hrana, apa,cuibare.
Trebuie sa te speli pe maini ori de cate ori intri in contact cu pasarea sau cu ustensile coliviei...

>>>>Alexandra<<<<

1,148

Am revenit!!!
La baietel o sa-i las numele cichi si la fata .....nush......
Imi dati idei de nume pt fetite?
pls

Adaugat: 27-07-2009 12:42

Iusty wrote:

:cry: :cry: Nu te iert :cry: :cry: Nu mai vorbesc cu tine...mi-ai mai luat si numele de Cipy si acum si Popica :cry: :furios: ( sad offff ) Ei nu sunt Popica si Popi...sunt Cichy si Cachy...nici nu vreau sa-i stiu Popica si Popi...Popi trebuia sa fie numele viitorului meu baietel sad

Apropo,numele cipy nu ti l-am furat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :furios: :furios:
Si de ce faci atata scandal pt un nume????

Adaugat: 27-07-2009 12:45

Elfie te superi daca ii pun porusoaicei mele numele elfie?

1,149

buna sper ca nu deranjez. Sunt noua pe aici si am si o pereche de perusi:D

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

1,150

Bine ai venit!
Sa ne povestesti si noua nazdravaniile care le fac perusii tai,sa pui si poze......noi asteptam