2,151

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

madalina asta inseamna ca masculul tau este in calduri si curteaza femela pt imperechere.
deyseby pe aici nimic nou.asteptam cu nerabdare sa vina outele,pt ca avem toate sintomele de depunere a outelor.
iar vraby isi va pierede azi sau maine piciorusul pt ca nu s-a sudat, si din 2 rele o prefer pe cea mai buna.

2,152

dar femela nu reactioneaza deloc!!!....adik atunci cand el se intinde ea il ciuguleste cu ciocul si timp de 5 secunde aproximativ se bat cu ciocul

2,153

asa mai fac ei,dar daca vrei pui,pui cuibar si se vor calca. eu am fetele mele si baietei lui deyseby si pana nu am pus cubar fetele nici nu se "uitau" la ei.acum asteptam ca saptamana asta pe sfarsit sau saptamana viitoare la inceput sa vina outele si speram sa fie la fel de numeroase ca data trecuta. Acum ramane de vazut, important este sa fie ei sanatosi si puiuti care ii fac la fel.

2,154

dar masculul nu se va simti jignit sau dezamagit daca femela nu-l baga in seama?

2,155 (edited by deyseby 13-07-2009 14:27)

madalina1 wrote:

dar masculul nu se va simti jignit sau dezamagit daca femela nu-l baga in seama?

nu. daca femela nu-l baga in seama pe mascul, inseamna ca ea nu e in calduri . daca ea nu simte nevoia sa aiba pui, nu se calca. poti sa-i pui tu 10 cuiburi. la Snow , erau deja in calduri fetele, dupa aia a pus cuib . stai linistita ca atunci cand o sa vrea ,o sa se calce de la sine si fara cuib. perechea pe care o am acasa, s-a calcat de 4 ori pana acum si nimic. mai fac asta si din lipsa de o cupatie :rusine:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

2,156

misha eu iti spun sa nu iti faci chiar asa mari griji este o raceala a avut si coco problema deasta tot la fel nu putea canta si statea zbarlit nu mai tin minte ce i-am dat dar cand imi aduk aminte iti voi spune de fapt nici nu stiu daca i-am dat ceva. asa a fost si coco nu putea canta pna cand a inceput el singur deodata sa cante nush ce este dar eu am zis ca ar fi o mica raceala . eu iti spun un lucru nu te descuraja deoarece descurajezi si pasarea u gandestete ca se va face bine deoarece atunci si ea va incerca din toate puterile s-a se faca bine. eu iti spun asta din proprie experienta. in legatura cu apa cu usturoi te sfatuiesc sa nu ii mai dai deoarece si acel fapt poate sa fie deoarece pasarea nu mai bea foarte multa apa cu bea deobicei deoarece nu ii place. eu ii punea un medicament de oameni in apa un varf de cutit intro stical de jumatate de litru agitam bine bine si ii punea in recipientul de apa. in data ce imi voi aminti ce medicament iti voi spune. eu va urez multa sanatate la toti si voua deyseby si snow sa aveti parte de multi puisori. snow noroc cu vraby...

Crede in visul tau si vei reusi......... -Darius

2,157 (edited by liv3 13-07-2009 21:59)

deyseby wrote:
madalina1 wrote:

perechea pe care o am acasa, s-a calcat de 4 ori pana acum si nimic. mai fac asta si din lipsa de o cupatie :rusine:

de 4 ori deyseby si speri la outze? :k: pai eu ce sa zic ca ai mei de vreo 4-5 saptamani o fac de 4-5 ori pe zi si nici vorba de asa ceva.... doamne, cand s-o termina? :blb:

2,158

deyseby avem primul out de la bombonel si galbiuta si asteptam sa vina si celelalte. ce dulce este bombonel cand sta in fata cuibarului si asteapta ca un tata in sala de asteptare.
vestea proasta este ca ieri i-am amputat piciorusul lui vraby si azi este foarte apatic si refuza sa pape, cred ca socul a fost prea mare pt el. acum ma astept sa vedem ce o sa fie.eu una am incercat din toate fortele sa in salvez dar daca Cel de Sus zice ca este mai bine langa El atunci poate sa il ia.

Adaugat: 14-07-2009 08:20

liv3 wrote:

de 4 ori deyseby si speri la outze? :k: pai eu ce sa zic ca ai mei de vreo 4-5 saptamani o fac de 4-5 ori pe zi si nici vorba de asa ceva.... doamne, cand s-o termina? :blb:

asta inseamna ca femela nu este fertila sau este prea tanara pt a depune oute.
ai mei si a lu` deyseby s-au calcat acum o saptamana si ceva  chiar 2 saptamani si au oute acum si peste 3-4 zile asteptam sa depuna si cea alba (snow).

Adaugat: 14-07-2009 08:25

din pacate azi la intre 9:30 si 10 vraby a incput sa zboare cu ingeri. se pare ca azi Dumnezeu mi-a dat un lucru si mi-a luat alutul. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

2,159

snow nu te supara, dar cine este vraby? imi pare ff rau pt el :cry:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

2,160

snow wrote:

din pacate azi la intre 9:30 si 10 vraby a incput sa zboare cu ingeri. se pare ca azi Dumnezeu mi-a dat un lucru si mi-a luat alutul. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

ti-a dat doua lucruri bune. vraby daca traia se chinuia si nu erau sperante ca va fi bine

- Mary-

2,161

iloveanimals wrote:

era un pui de vrabie care l-am gasit si l-am crescut o saptamana.

2,162

imi pare rau pentru el sad

I love animals :heart:

2,163

imi pare fff rau pt el sad :cry:  dar se chinuia fff mult fara un picior   saracutul... sad sad

- Bianca

2,164

Snow, felicitari pt. primul ousor, la cat mai multe! Si am citit si de Vraby, poate e mai bine asa, decat sa se fi chinuit.
Motu a inceput sa-si revina, azi a si ciripit, a inceput sa manance bine, dar inca mai alege semintele de floarea-soarelui. Noroc ca am intrat in concediu si am avut timp sa ma ocup mai mult de el.

Vicky - Mamica fericita

2,165

snow wrote:
iloveanimals wrote:

era un pui de vrabie care l-am gasit si l-am crescut o saptamana.

:cry: Imi pare rau pt. el saracutul...ai facut tot ce-ai putut pt al salva... sad

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

2,166 (edited by liv3 14-07-2009 23:01)

sper sa fie fertila ca vreau multi puiuti frumosi si motzatzi sad
intr-adevar, eu m-am gandit ca e cam tanara pt depus outze, am realizat si mai mult asta cand a naparlit si si-a cam schimbat culorile. tot Pied este big_smile insa cu mai mult galbui decat gri ca inainte

2,167

spre sf verii am sa plek de akasa vreo 3 zile..pe parcursul acestor zile o sa vina o vecina sai schimbe mancarea si apa..e f atasat de mine,exista vreun risc sa sufere etc...astept mai multe sfaturi.mersi

2,168

nu pateste nimic....
a mea era la fel f atasata de noi pana sa fie cu el si am lipsit de acasa cam 8-9 zile dar n-as spune ca a suferit asa mult smile
n-am lasat-o in niciun caz singurica
ai grija ca vecina sa-i faca curatenie si sa-i dea tot ce-i place lui sa manance si va fi ok.

2,169

gabyzzu. i-ai pereche. o sa fie mult mai bine. ai sa vezi. si sincer o sa fie la fel de atasata de tine si o sa-l imblanzeasca si pe baietel. vecina o sa-i dea mancare si atat. ea nu are cu cine se lua. voi vorbeati cu ea , va jucati...la mine, cei de acasa ma striga mereu daca nu sunt in camera cu ei si ma cauta peste tot. cand ma vede Puf incepe sa cante daca vorbesc cu el. nu stie ce sa mai faca de bucurie. danseaza, roade ceva, canta. Perluta la fel de tare se bucura si se alinta toata cand vorbesc cu ea.

- Mary-

2,170

la mine este liniste si pace,pt ca acum trebuie multa liniste si atentie. sincer la cat costa o nimfa la noi in mangalia nu stiu ce sa zic.

2,171

Motu si-a revenit, e bine, a inceput sa fluiere, dar e tare mofturos. Nu mananca legume/fructe, nici meniuri pt. nimfe... in schimb devoreaza spicele de mei. I-am scos din meniu semintele de floarea soarelui (negre). Cele pestrite nu-l atrag. Nu stiu ce sa-i mai dau sa pape...

Vicky - Mamica fericita

2,172 (edited by gabyzzuu 19-07-2009 13:44)

pereche nu o sa-i cumpar.o sa cumpar un alt papagal (alta specie) dupa ce o murii perusul care are 9 ani si a traieste f bine si fara pereche,intrebarea mea era daca in alea 3 zile cat o sa fiu plekat o sa sufere nu in general.oricum mersi pentru mesaje smile
si inca ceva,i-am luat o jucarie cu lemne sfori etc. dar contine si bucati de piele.pe alea le roade cel mai mult si imi e sa nu le manance,exista vreun pericol? am citit ca este special tratata pentru ei..dar sunt in dubii...

2,173 (edited by liv3 19-07-2009 17:16)

snow wrote:

la mine este liniste si pace,pt ca acum trebuie multa liniste si atentie. sincer la cat costa o nimfa la noi in mangalia nu stiu ce sa zic.

ma sperii....cat costa?

treaba cu perechea are si parti pozitive si negative.... sunt mai fericiti, au cu cine comunica, sunt asa draguti impreuna dar.... se cam salbaticesc fata de tine. femela era asa alintata si dragastoasa, fara frica de noi, stateam seara si ne jucam cu ea si se cerea mangaiata, mai mai ca ar fi vrut sa si doarma cu noi big_smile.... acum sa nu ma intrebati daca abia se mai lasa scarpinata dupa motz

2,174

liv3 wrote:
snow wrote:

ma sperii....cat costa?

treaba cu perechea are si parti pozitive si negative.... sunt mai fericiti, au cu cine comunica, sunt asa draguti impreuna dar.... se cam salbaticesc fata de tine. femela era asa alintata si dragastoasa, fara frica de noi, stateam seara si ne jucam cu ea si se cerea mangaiata, mai mai ca ar fi vrut sa si doarma cu noi big_smile.... acum sa nu ma intrebati daca abia se mai lasa scarpinata dupa motz

ai un mp

2,175

Am o pereche de papagali (Nimfa) au aproximativ 9-10 ani  femela a mai depus oua pana acum dar nici odata nu a scos pui pentru ca masculul nu a fertilizat ouale. Dar nu asta este intrebare , ci de ce masculul sta in colivie si cand vede pe cineva in cepe sa craone si sa tipe de nu te mai intelegi cu el ? Ce se intampla ? Pana acum nu a mai facut asa , este prima oara cand face . Va rog sa ma ajutati !

Multumesc!

By MeEe!!!