2,126

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

:bravo:  super Snow. asta da veste. vezi ca se poate. acum stii ca trebuie sa ai grija mai speciala pentru ei doi deocamdata. sa nu iuti de stropitul zilnic(nu udati). doar pulverizati de 3 - 4 ori fiecare.

Adaugat: 06-07-2009 17:07

MISHA. i-ti multumesc ca te bucuri si tu alaturi de noi. sa pupi Motu cand ajungi acasa din partea mea. daca nu canta sa nu-ti faci probleme. momentan e cam stresat daca tipa dar o sa-i treaca. lasal mai mult pe afara sa se simta in largul lui. am vazut ca i-ai dat out amestecat cu mai multe. incearca sa-i dai out fiert si taiat in doua. atat. fara nimic amestecat. de obicei, daca il amesteci cu ceva se strica foarte repede. da-i simplu si lasa-l acolo pana a doua zi.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

2,127

Deyseby, trebuie udati zilnic? Eu l-am udat si ieri, ca a fost cald rau. Sa stiu ce sa fac sa-i fie bine. Cred ca e stresat ca-l vede liber pe Puiu si el sta in colivie, desi i-am dat si ieri putin drumul. Da, i-am dat vineri ou amestecat cu morcov ras, si ieri ou amestecat cu orez brun (are f. multe vitamine). In general au amandoi acelasi meniu. O sa le fierb si maine ou si pt. Motu il las simplu, asa cum spui tu. Il las de dimi pana seara. Eu il las pe-afara numai cand sunt si eu acasa, sa-i pot supraveghea, Puiu e dublu cat el, ma tem sa nu-l bata pana se obisnuieste cu el.
Daca il las liber in fiecare zi o sa invete ca e casuta lui si ca acolo gaseste apa si papica si ca e locul de nani? Nu-i trebuie timp de adaptare ca si celorlalte specii?

Adaugat: 06-07-2009 17:25

Ups, cred ca m-am prins, tb. stropite pt. ca e nevoie de umiditate crescuta in cuib daca vor avea puiuti, ca sa nu fie probleme la eclozare...

Adaugat: 06-07-2009 17:40

Poze proaspete cu nazdravanii:
Le-am dat drumul cand am ajuns acasa, Motu a "inspectat" colivia lui Puiu, si dupa cateva ture de camera, a aterizat pe locul de joaca. Au stat cuminti pana cand Motu a incercat sa il salute pe Puiu, care am impresia ca a crezut ca vrea sa-i ia jucaria si a incercat sa-l ciupeasca. Din fericire, Motu e mai mic si mai rapid, asa ca a zburat pe rama unui tablou. Asa ca in seara asta, asta ne-a fost distractia.
Ma bucur ca Motu a prins incredere in mine si a venit mai aproape, cred ca Puiu e un exemplu pt. el. Progresam cu pasi mici dar siguri. Eu nu o sa-l stresez sa pun mana pe el, cand va crede el de cuviinta, va gasi un loc liber pe umarul meu. Daca nu, macar sa ma pot bucura de ei, privindu-i cum se joaca. Ma tem ca Puiu e gelos... sper ca se vor obisnui unul cu celalalt.

Adaugat: 06-07-2009 20:30

Scuze, am uitat sa aranjez o poza:|. Asa ca mai pun una:rusine:

Vicky - Mamica fericita

2,128

Ok multumesc :k:

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

2,129

MISHA. vezi ca te-ai prins cu udatul? se uda mai des in perioada de imperechere si clocire. in afara perioadei , eu ii stropesc de 2 ori pe saptamana, daca e cald. au in permanenta castronel cu apa calduta pe care o schimb la 2 zile. azi a facut Perluta baie singura si oricum numai ea face baita.  Puf asteapta stropit ca e lenes, dar ii place tare.nu-l stropi pe Motu des ca poate raci si e mai rau. doar daca e cald.

- Mary-

2,130

Vara nu e nici un  pericol sa raceasca, am soare toata ziua in apartament, e o caldura de nu poti sa stai. Castronel inca  nu-i pun pana nu se linisteste, ar insemna sa-l rastoarne de cateva ori/zi! Prefer sa-l stropesc.

Vicky - Mamica fericita

2,131

salutare. felicitari deyseby si snow sa aveti parte de puisori multi. misha ai doi puisori foarte frumosi sa iti traiasca...

Crede in visul tau si vei reusi......... -Darius

2,132

azi s-a calcat si a doua pereche si acum sa speram ca masculul este fertil ca sa avem puiuti si de la ei.
si tot azi avem un membru mai mic al familei este o vrabiuta cazut din cuibar,dar are piciorul rupt si nu stiu daca va trai.
daca ati mai crescut pui de vrabie va astept cu sfaturi.

2,133

:bravo:  i-mi imaginez cate triluri sunt la tine acum cand se imperecheaza 2 perechi. sper sa fie totul bine pana la urma.

- Mary-

2,134

Eu am primit telefon de-acasa, sotul a ajuns si a dat drumul zvapaiatilor, stau unul langa altul pe locul de joaca, s-au studiat un timp, si acum fiecare si-a gasit o jucarie-sforicica si se joaca. Din pacate, nu are cum sa-i pozeze(doar tel. meu are camera), dar daca mai surprind tandreturi diseara cand ajung, promit sa pun poze calde. Cand ii dadeam drumul lui Puiu, statea doar pe colivia lui Motu, dupa ce-i dadeam drumul si lui, revenea la locul de joaca. Acum gata, s-au invatat amandoi sa stea acolo, impreuna.Incepusem sa-mi fac griji ca nu-l va accepta pe Motu...

Vicky - Mamica fericita

2,135

desyseby a invatat cel cu capul galben cu sa o calce pe snow. aaaaaa si vraby ca asa o cheama pe cea mica o duce foarte bine si sper ca tot ce fac nu o sa fie in zadar. pup

2,136

Snow, ma bucur ca vraby se simte bine. Mult succes si cu a 2-a pereche, sa aiba pui.
Eu trebuie sa ma laud, spre marea mea surprindere, Motu a invatat singur sa intre in colivia lui! Inca sunt in stare de soc! Aseara cand am ajuns acasa am avut placuta surpriza sa gasesc papagalii fiecare la locul lui. S-au jucat amandoi, Motu iar a intrat in colivia lui Puiu si a mancat din semintele lui pana cand Puiu a decis ca totusi trebuie si el sa rontaie ceva, asa ca l-a dat pe Motu la o parte si s-a pus la masa. In consecinta, Motu a iesit din colivia lui Puiu si s-a dus in colivia lui, asa i-am gasit - mancand amandoi. Sotul mi-a povestit cum s-au inteles cei doi in lipsa mea, si stiu sigur ca nu ar fi fost capabil sa-l urmareasca pe Motu si sa-l puna in colivia lui.
Am un motat destept foc:ok:

Vicky - Mamica fericita

2,137

SNOW. deci pana la urma e barbat in toata regula nu? big_smile  ma bucur mult. sa fie bine pana la urma. i-ti tin pumnii si cu vrabi.

Adaugat: 09-07-2009 11:07

MISHA. ma bucur pentru tine . ei au nevoie de cineva ca ei sa se inteleaga si sa nu se plictisesca.o sa manance si impreuna dupa un timp. astept poze cu tandreturi.

- Mary-

2,138

Cred ca abia din wk o sa pot sta la panda, sa surprind tandreturi, iar de luni trei sapt. voi fi in concediu, asa ca ei vor fi cei mai privilegiati, liberi de dimineata pana seara.

Vicky - Mamica fericita

2,139

misha ma bucur ca se inteleg bine.acum se are unul pe celalalt si totul este altfel.
nu stiu daca ti-am spus dar implace nimfa ta, este cam greu de gasit culoare asta.

2,140

Snow, da, am aflat si eu, este white face cu mutatie pied si sunt destul de rare. Inca scoate niste tipete de te scoate din camera, nu stiu clar daca e fata sau baiat, dar este atat de dragalas ca nu poti sa nu-l iubesti de la prima vedere. La anul in vara vreau sa le iau pereche. Pana atunci, sigur aflu ce sunt.

Adaugat: 09-07-2009 12:52

Daca vrei, la anul, poate incerci o tura de pui si cu el;)

Vicky - Mamica fericita

2,141

deyseby wrote:

SNOW. deci pana la urma e barbat in toata regula nu? big_smile  ma bucur mult. sa fie bine pana la urma. i-ti tin pumnii si cu vrabi.

asa se pare acum ramane de vazut ce stie sa "faca". spunea marin aseara ca daca este sa depuna oute la fel de multe ca in primavara ne-am ars. big_smile

2,142

de ar depune. dar important e sa fie ele puternice si sanatoase. ai vazut ca MISHA  este dispusa sa-til dea pe Motu pentru "Snow" zic eu. ar fi super. si cred ca ar iesi superbi cum mi-am dorit eu.

- Mary-

2,143

Deyseby, asta abia la anul, acum e pui. Pana atunci ne facem noi mari!
Aseara am ajuns tarziu, le-am dat drumul putin, Motu mi s-a parut cam "zburlit". Probabil era deja ora de culcare...
Le-am facut curat, le-am schimbat apa, mancarica si au intrat fiecare la locul lui, au mancat putin si apoi la nani. Am observat ca pe la 20.30 deja sunt cu nasul in pene.

Adaugat: 10-07-2009 07:00

Din pacate, cred ca il pierd pe Motu, de alaltaieri seara sta zburlit. A fost sotul cu el la dr., in afara de faptul ca "e slabut", altceva nu ne-a spus. Moale nu face, racit nu este, sta zburlit, nu ciripeste, a mancat putin (si alege DOAR semintele de floarea soarelui), a baut putina apa. Atat. I-am pus si multivitamine in apa, le dau apa cu usturoi contra parazitilor interni. Dar nu da semne ca-si revine. Nu stiu ce poate fi, acum ma tem sa nu fie ceva contagios, ca a stat langa Puiu (coliviile, contact direct nu au avut).

Vicky - Mamica fericita

2,144

buna pe la noi pe aici nimic nou. vraby creste vazand cu ochii si ne bucuram foarte mult. surpriza ar fii  ca vraby este un mascul frumos si cu pofta de viata.
cat despre perechi asteptam cu nerabdare depunerea outelor ca din cate se vede momentul vine cu pasi repezi.

misha imi pare rau pt motu`.dar incearca sa nu ii mai dai apa cu usturoi pt ca sar putea sa nu ii priasca.si dupa aceea sa vezi cum se simte.cat despre faptul ca papa nu mai seminte de floarea soarelui, inseamna ca nu mai asta a papat si ca astea ii plac cel mai mult. asteptam vesti.

2,145

Nu stiu ce sa zic. Sta tot zgribulit, i-am dat numai seminte de floarea-soarelui, acum sper ca a si papat, coji am gasit, dar eu stiu ce are el in gusa? I-am dat apa simpla... A scos un ciripit firav cand am umblat la colivie... Nu stiu daca sa ma bucur sau sa ma pregatesc sufleteste pt. ce e mai rau.  Pozele acestea sunt facute aseara...

Vicky - Mamica fericita

2,146

MISHA. nimfele sunt printre cele mai firave pasari de camera, daca nu cumva sunt cele mai sensibile. sincer nu am auzit de apa cu usturoi niciodata. zicea cineva ca se mai da usturoi din cant in cand , dar foarte rar pt deparazitare. sigur i-a afectat asta. eu zic sa nu-i dai prea multe odata. ori vitamine, ori out fiert, ori legume si fructe.... seminte sa aiba permanent si apa proaspata. vitaminele se dau in anumite conditii si nu in permanenta. eu le dau cand e foarte frig si mai stiam ca se dau in timpul tratamentelor cu antibiotic. eu sper sa se faca bine.

- Mary-

2,147

Apa cu vitamine i-am dat in primele zile cand l-am adus (e si antistress), apa cu usturoi i-am dat ieri, o data, apoi seara am schimbat si am pus apa simpla. Se da usturoi pt. deparazitare, rau nu are ce sa faca, si la 2 litri de apa am pus 1 graunte de usturoi zdrobit, si atat. Nu avea ce sa-l afecteze, daca il afecta facea moale, si nu e cazul. Nu i-am dat nimic amestecat, am descris doar meniul din ziua respectiva. Semintele nu le-am scos niciodata din colivie. Nici apa. Am hranitor cumparat special pt. fructe/legume, care il pun pana mananca, si apoi il scot, nu-l las in permanenta.

Vicky - Mamica fericita

2,148

SNOW. ce mai avem nou de la Cluj?

- Mary-

2,149

misha, daca mai e asa somnoros si ciufulit, urmareste-i cu insistenta fecalele. daca sunt schimbari in consistenta, culoare, marime mai vedem ce poate fi... mare grija la curent prin casa! si nu-i da numai floarea-soarelui, e prea rasa, ci amestecata cu altele, de preferinta in cant mai mica decat mei, ovaz, orz si ce pisici mai mananca ei

2,150

m-am intors!!!
imediat dupa ce i-am luat de la o ruda dupa ce m-am intors de la mare au fost foarte veseli.
apoi i-am mai luat pe la tara si au fost si cu cortul pe malul Cernei...cantau si nu tipau!!....de fapt Zoli canta si isi apleca capsorul(ce inseamna asta?)...
acum sunt acasa si eu plec iar azi...dar o sa ramana cu parintii....
Misha,sunt sigura ca nimfa ta isi va reveni!!!