Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
din pacate cand vor scoate pui eu nu voi fi acasa..dar vor avea parintii mei grija
oricum nu am ce sa le fac deosebit in afara de mancare //sper sa fie totul bine.va salut!
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
din pacate cand vor scoate pui eu nu voi fi acasa..dar vor avea parintii mei grija
oricum nu am ce sa le fac deosebit in afara de mancare //sper sa fie totul bine.va salut!
am o intrebare(sub forma unei probeleme mari de tot) ,mi sa stricat cusca de tot,papagalii sunt iar impreuna(din pacate) si acum e mai rau decat credeti,belei nu numai cai smulge penele ,acuma ii curge si sange de pe cap si acolo aproape ca nici nu are pene,prima data am crezut ca e ceva boala(si i se inroseste pielea) dar am pus acolo degetul si am sters de pe capul belei sange,mie tare frica sa nu pateasca ceva,nu mai stiu ce sa fac,am cerut de la cineva o cusca dar mi-o poate da doar la sfarsitul saptamanii,eu pana atunci ce sa fac :cry: :cry:
tine`l pe unu liber in alta camera, alta solutie nu ai.De preferat masculul, iar bella in cusca sub observatie.Cumpara Sanipur de la Sera si unge pielea Bellei unde e ranita.Succes!
nu mi-am imaginat niciodata sa se ajunga la bataie in halul asta :cry: , nu stiu ce a patit cipy parca a inebunit :ironic:
imi pare rau sa aud de asta luky..:( apropo, papagalutii vostri ce mai fac? nu prea s a mai scris pe acest topic
femela mea a scos azi al treilea pui...sunt curios la cate se va opri..:) va urez o seara buna!
al treilea pui?? :wow: sau al treilea ou?? se va opri pe la 5-6-7 oua, depinde :k: succes la puiutii ce vor veni.Daca nu o sa iasa nimic din prima serie, nu te descuraja.La o saptamana dupa ce a expirat data eclozarii scoate ouale si arunca`le ca nu vor face mai mult decat sa o incurce si o streseaza si o consuma degeaba.Va depune imediat alta serie de oua. :bang:
al treilea ou..scuze:) ar trebui sa scoate pe 13 iulie primul pui..nu stiu ce sa zic..sper sa fie totul bine.:)
saracutii de ei se comporta exemplar..masculul hraneste femela aproape non stop iar ea cloceste mereu..iese in medie 30 min pe zi..sper sa fie bine::)
salutari
Adaugat: 30-06-2009 12:10
am facut astazi curatenie generala in cusca(i am deranjat umpic, dar era necesar) si am gasit un ou in tavita..mi a parut foarte rau..cred ca era primul ou depus..deci trebuia sa aiba 4 oua acum..asta e..se mai intampla:)
Nu poti sti cu siguranta daca e primul ou.Poate sa fie ultimul.De obicei daca femela depune oul pe tavita si observi imediat, il poti pune in cuib inapoi.Se mai intampla la femelele ce sunt la prima clocire.Mai sunt femele ce`si sparg ouale daca cred ca e ceva in neregula cu ele, sau din lipsa de calciu.Ca sa`l scoata afara mi se pare greu, doar daca cuibul e mic mic.Oricum, nu te descuraja, o sa faca altele in zilele ce urmeaza :k:
ce perusi frumosi aveti :k: sa va traiasca si sa fie sanatosi!! :heart: am avut si eu 2 perusi dar ia dat mama
nu cred ca era ultimul..fiindca a depus cum trebuie..si anume pe 29 si 27 si ...din cate cred eu si pe 25..( asa ar fi normal)
pe 29 si 27 a depus sigur, deci cred ca a fost primul ou sau al doilea..oricum..asta este ..era crapat oul, si nu aveam cum sa il mai pun la loc.oricum, are 3 oua acum, si sper sa fie totul bine.va salut pe toti:)
Felicitati, Alex! :bravo: Ma bucur foarte mult pentru tine si pentru micutii tai! Multa sanatate si sa iasa cat mai multi puisori!
multumesc mult elfie:heart: are 4 ousoare acum:) si inca unu care l am gasit pe tavita..a facut 5 mititica..oricum..sper sa iasa ceva din astea 4 ramase:) va salut!
Felicitari!!!Pui o sa-i pastrezi(pe toti)??
multumesc frumos.daca o sa faca, o sa pastrez un singur puiut, care imi v a fi mai drag:)
alex. spor la puiuti!
multumesc deyseby:) ce iti mai fac nimfele? au inceput sa depuna iar?
multumesc deyseby:) ce iti mai fac nimfele? au inceput sa depuna iar?
nu am noroc la pui se pare. inca mai sper dar o sa vedem. poate Snow are pui de la baietii mei si o sa fiu multumita.
Snowy cred ca regurgiteaza :ironic: am vazut ca era in colivie mei decojit si la un loc ca si cum l-ar fi sos din gusa
dar baitza cred ca nu ii place sa faca
l-am stropit de multe ori cu apa si nu prea ii place
lasa-i o caditza cu apa in colivie sau,daca e liber,pune-i-o pe colivie...si-n cadita vreo jucarie de-a lui....eu asa am facut cu ai mei...si au venit la jucarie...pe caldurile astea se balacesc zilnic,de nici nu mai pot zbura de uzi ce sunt.....initial,am vrut sa-l stropesc pe kuky(papagalul de la pet-shop),dar se speria....
intai s-a invatat sa se balacesca in zoaiele lui yoyo,acum se balaceste singur si nici n-o mai lasa pe yoyo sa se apropie de caditza lui....
greu...greu tare cu papagalii de la pet-shop...pe kuky il am cam de 3 luni si abia acuma a inceput sa se joace...inainte nu se apropia de nicio jucarie...de spalat singur,cam de o luna se spala....sunt sociopati si greu de imblanzit...inka ma musca daca il tin prea mult in mana,nu vine pe umar sau cap....in skimb vine langa mine si-i place sa-i vorbesc...incet-incet,il dau eu pe brazda....dar,nu va luati papagali de la pet-shop...mai bine din piatza
Eu as vrea inca un perus dar in piata nu gasesc....
Asi vrea sal dau pe azur cuiva si sa-mi cumpar un puiut.Vreau un papagal care sa faca galagie MULTA GALAGIE!!!!!!!
Azur este ''capitanul silentios '' si cel mai bun in capitolul ''liniste''
din ce oras esti? cauta un crescator...daca nu gasesti,tre' sa urmaresti piatza...pana ce iti gasesti puiutz...sa fie mic,sa se vada clar ca e pui.....asa am avut si eu pe rocco...tare bland si destept mai era....din prima zi a stat pe deget...pakat ca s-a lovit de lustra si a murit dupa o sapt ...initial,toti sunt tacuti,dar isi dau in petec mai apoi....sa aiba 2 luni vekime in casa si sa vezi ce ciripesc de cum se lumineaza afara...acuma,depinde si de papagal...si yoyo a mea era ff tacuta...dar i-am luat pereke si se trezesc amandoi de la 4-5 dimineatza...ciripesc vreo ora,apoi nu le mai aud glasul pana seara,cand,obositi, cu geta cu voce tare in gushile lor
Or avea pet-shop-urile faima asa proasta, dar vreau sa va spun ca nu toate usnt la fel. Cel putin cel de unde i-am cumparat pe Elfie si pe Ina e super ok. Niciodata nu au prea multi perushi ca sa stea inghesuiti in colivie; au mancarea pusa in recipiente, nu pe jos; perushii arata toti foarte bine. Nu stiu de la ce crescator ii aduc, dar vreau sa va spun ca sunt atat de ingrijiti incat au pana si gherutzele taiate! Iar frumosii astia ai mei sunt atat de jucausi si de banzi! :heart: Eu tot astept sa aduca perushi verzi (australieni) sa-i iau mamei mele. L-a iubit enorm pe Mimi, ca noi toti de altfel, si vrea tot unul verde... Deci, exista si pet-uri unde animalele sunt intr-adevar ingrijite.
Multumesc,dar nu vreau de la crescator....
Vreau sa-mi iau altul dau cu azur ce fac pentru ca vreau un singur perus! :sol:
Adaugat: 05-07-2009 15:13
In legatura cu pet-shopurile elfie are dreptate sunt si ingrijite.De exemplu in brasov sunt 2 pet-shopuri atat de primitoare si ingrijite cu pasari sanatoase si frumoase incat nu-ti mai vine sa iesi din el. :sanatate:
Nu inteleg de ce vrei sa renunti la el.Tu ai renunta la primul copil sa faci altul ca primul e mut??
De aia nici nu vorbeste si e tacut.Pentru ca e SINGUR! Cu cine sa vorbeasca daca nu are pe nimeni cu care sa vorbeasca?
Ar trebui sa te gandesti intai la pasare, la nevoile ei, apoi la tine, la ce vrei tu.Perusii sunt animale sociale, dupa cum stii, traiesc cu sutele in salbaticie.Eu zic sa`i iei pereche si gata, ca unde mananca o gura, mai poate manca o a doua gura.Sa vezi ce triluri o sa ai prin casa, cand Azur o sa curteze femela.Eu sunt zapacita de cap! Am avut si mascul singur si era la fel, tacut.I`am adus pereche si incepuse sa`mi sparga timpanele.Sper totusi sa faci ceea ce mai bine pentru Azur, si sa nu`l instrainezi, sa`l schimbi ca pe un obiect vechi, pentru unul nou...Te`am pupat :pup:
eu cred ac azur nu ciripeste pt ca nu ii vorbesti....ia pune-i alti perusi d p you-tube...sa-l auzi apoi...unde il tzii?stati in aceeasi camera sau e uitat undeva pe balcon sau pe hol????daca iti iei altul,asta nu inseamna ca ala va fi mai destept sau k o sa vorbeasca.....e decizia ta....depinde ce vrei....daca vrei sa ciripeasca,ia-i pereke si sigur o sa-i auzi....daca vrei sa-ti dea atentie,sa va jucati si sa iinvete sa vorbeasca,atunci nu-i lua pereke inka................
nu e vorba ca pet-shop-urile ar fi murdare...ci de faptul ca acolo nu sta nimeni de vorba cu papagalul,nu-i da atentie......dc il iei de la crescator,in general,ala ii acorda atentie,uneori il si dreseaza....dar la pet-shop papagalii sunt lasati in legea lor...angajatul le skimba hrana si le face curat,atat......as vrea sa aud de la cineva de pe site k si-a luat un perush care a stat 4=5 luni la pet-shop si ca acuma e bland si vorbitor...
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus