Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
mda..m-am hotarat..dupa ce nu o sa mai am perusul o sa cumpar canar pentru ca nu as putea sa ma atasez la fel de mult de un nou papagal cum sunt atasat de nimfa.. :heart:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
mda..m-am hotarat..dupa ce nu o sa mai am perusul o sa cumpar canar pentru ca nu as putea sa ma atasez la fel de mult de un nou papagal cum sunt atasat de nimfa.. :heart:
Punem pariu? Auzi, in loc de canar, de ce nu o pereche de zebre australiene?
noi azi plecam la Cluj la Snow si la Galbiuta. vom sta o luna poate doua dar nu cred ca o sa vrea taticul. e tare atasat de noi. revenim cu poze cu fetele noastre. suntem baietei amandoi. e si Perluta cu Puf aici in poza. noi suntem sus in fata, asta este un mesaj de cand am dat baietii
sa stii ca si zebrele australiene imi plac f mult dar nu stiu daca sunt greu de intretinut etc..dar acum nu este cazul de alta pasare..am nimfa de 7 luni si un perus de 9 ani..
Adaugat: 27-06-2009 13:55
am si eu o intrebare..nimfele cam pe la ce varsta ajung la maturitate mka refer la dimensiune,greutate etc...al meu are in jur de 7 luni si e cu un cap mai mare ca perusul..am vazut la pet de unde l-am luat mult mai mari ca al meu..astept raspunsuri plsss
p.s. are 74 g
cica pe la 9 luni devin mature sexual
asta stiu...............
gabitzzu. asta depinde de specie si de cum sunt tinuti si intretinuti. azi a venit Snow(Dana) dupa baietii mei si a zis ca nu-i vine sa creada cat de mic e bombonel. si are un an si ceva.asa ca depinde nu au o dimensiune standard sau greutate. fiecare cu specia lui. acum cu mutatiile astea incrucisate nu mai stii ce cumperi exact. cumperi fata si dupa aia te trezesti ca e baiat si invers. nimic nu exact. sper ca te-am ajutat cu ce am putut. eu astept vesti de la Cluj. sper sa fi ajuns cu bine.
SAlll am o nimfa mascul de vreun an la inceput statea sal prind statea pe umar dar acum nu mai da niciun semn piuie intruna zi si noapte nu prea mananca si sta toata ziua si se uita in oglinda innebuneste si daca il scot afara moare nui plac in cusca iam luat mancare de cea ma buna calitate cu miere toate prostii dr veterinar mia zis ca astai cea mai buna dupa ce am inceput sai dau aceasta mancare a inceput sa manance..dar are si parti bune este innebunit dupa apa data pe saptamana ii pun apa intr-o farfurie si face baie.VA ROG FRUMOS SPUNETIMI CE SA FAC SAL IMBLANZESC.MS
fara suparare dar ai putea sa scrii putin mai articulat cu punct, virgule ca sa intelegem si noi unde incepi si unde te opresti ca sa te putem ajuta?
george23
e in latina? RABDARE si afectiune si o sa deveniti buni prieteni
Adaugat: 28-06-2009 14:27
mersi DEYSEBY. sper sa mai creasca..de intretinut nu e altu ca el..toata familia il tine in puf,conditii de 5*.deci astept schimbari din partea lui
SNOW. nici o veste despre perechi? astept poze cu ei.
sall am si eu o nimfa mascul de vreun an statea pe mana puteam sal prind usor statea, acum piuie intruna si sta numai in oglinda innebuneste acolo...nu prea mananca.plss help!!!!!!!!!:sol:
Adaugat: 29-06-2009 08:44
oops scuze am trimis din greseala
e in calduri cred. ia-i oglinda de acolo sa vezi ce face?
Salut pe toata lumea de pe-aici !
Pentru prietenii mai vechi am o veste buna: fetita mea este de la toamna studenta la Viena. A reusit sa intre, avand o concurenta serioasa, chiar mi-a fost un pic teama cand am vazut cati erau pe-acolo, si mai ales cati asiatici ! Nu se putea mai bine ca acolo, mai ales pentru vioara. Ceea ce este acum foarte dragut, este faptul ca isi da zilele astea si bacalaureatul, dar spre deosebire de colegii ei, ea este deja studenta, si deci, mult mai relaxata. Am facut aceasta introducere, nu ca sa ma laud, dar poate ma intelegeti de ce intru atat de rar pe forum. Din pacate nici pentru Jackie nu mai am timp, atat cat mi-as dori si, asa cum va scriam mai demult, poate in curand o voi oferi unuia dintre voi care-si doreste perechie pentru vreun baietel frumos. Pana atunci insa, va doresc multa sanatate voua si nimfelor voastre ! S-auzim de bine !
SNOW. nici o veste despre perechi? astept poze cu ei.
mai stai sa se imprieteneasc si dupa aceea si pozele.
eu am vb ieri cu prietenul meu si a zis sa tin coliviile apropiate 2 zile dupa aceea maine sa le dau drumul la femele si daca se duc la ei sa le dau drumul si lor.
Pot sa iti zic momentan ca bombonel canta foarte frumos si se alinta asa gragut. baietii se duc pe batul cel mai apropiat de colivia cealalta si incepe unul din ei sa cante si ce galbena se duce sa ii asculte,iar cand termina le spune sa continue si nu mai poate de nerabdare sa iasa afara si sa se duca la ei.
In rest baieti s-au acomodat bine. mai multe vesti maine pt ca maine este ziua cea mare.
pup si iti multumesc inca o data.
p.s. am uitat sa iti spun ca nu se mai bate bombonel cu bombonica si nici nu se mai alinta sau cearta.
Adaugat: 29-06-2009 10:37
ddan59 ma bucur pt fetita ta si mult succes pe viitor.cat despre nimfa daca tot nu ai timp mult sa stai cu ea sa-i cumperi un partener ca asa nu o sa mai fie trista si o sa fie mult ma bine pt amandoi.
Adaugat: 29-06-2009 10:44
cam asa s-au acomodat fetele mele cu baietei lui deyseby prima parte
Adaugat: 29-06-2009 11:51
partea a doua
foarte frumosi sa va traiasca deseby si snow. la noi totul este bine ne jucam si coco naparleste in continuare, eu am crezut ca era la sfarsit dar acum mi-am dat seama ca nu este la sfarsit.
Dan 59. daca vrei sa dai fetita nimfa, sa stii ca m-as bucura mult daca mi-ai da-o mie . ca am 2 baietei singuri in loc de o fata si un baiat, dupa cate se pare. acum sunt la Snow dar in ceva timp se intorc si tot singuri vor fi. vreau sa le iau fetite si lor.
Adaugat: 29-06-2009 13:50
Snow. cel mai mult ma bucur daca o sa faca Bombonel si Snow pereche. iar Galbiuta si " galbenel" daca e bait, ca nu stiu ce nume o sa aiba in cazul asta, alta pereche. sper sa fie bine si sa nu se mai bata pt teritoriu. dupa figura lor ,se vede in iltima poza, care sunt mai seriosi si care sunt mai obraznici. Bombonel si Snow sunt mai sobri iar cei doi "galbenei" sunt mai curiosi. i-mi vine sa-i mananc.cei de acasa le simt lipsa foarte mult. Perluta sta mai mult in colivia lor iar Puf peste colivie si nu scot nici un sunet.
e in calduri cred. ia-i oglinda de acolo sa vezi ce face?
am sa incerc
Snow. cel mai mult ma bucur daca o sa faca Bombonel si Snow pereche. iar Galbiuta si " galbenel" daca e bait, ca nu stiu ce nume o sa aiba in cazul asta, alta pereche. sper sa fie bine si sa nu se mai bata pt teritoriu. dupa figura lor ,se vede in iltima poza, care sunt mai seriosi si care sunt mai obraznici. Bombonel si Snow sunt mai sobri iar cei doi "galbenei" sunt mai curiosi. i-mi vine sa-i mananc.cei de acasa le simt lipsa foarte mult. Perluta sta mai mult in colivia lor iar Puf peste colivie si nu scot nici un sunet.
intradevar asa sunt doi curiosi si doi mai seriosi.acum se bucura de colivia mare,intra iese fac ce vor.sa sperem ca totul sa fie cu folos.
Snow. uitate un pic sa vezi ca "baietoaica mea are aceea-si lungime ca si Galbiuta. nu e mai mica.la mine Perluta a intrat in cuib de ceva timp. si Puf sta langa ea. o sa le fac poze sa se vada. poate ....cine stie.
nu,nu are aceeasi lungime.este mai mare si mai dezvoltata un pic.
aaa si bombonel a ajuns la parter dar nu stiu cum. :wow: :wow:
Morcovul trebuie fiert???? aaa si era sa uit, spunet imi si mie o combinatie de oua, morcov,pesmet etc. pentru cookie(nimfoiul)
am o veste proasta nu mai am papagali deoarece parintii mei nu mai vor sa ii tina dar promit ca voi ramane alaturi de voi .....
de ce?
si ce faci cu ei?
ii vinzi? nu fii suparat. ne-ai ajutat mult. mai ales pe mine cu raceala lui Puf pe care am tratat-o cu ce mi-ai recomandat tu.ramai ca ai de ajutat si pe altii. noi suntem alaturi de tine.
multumesc deyseby i-am dat la doamna de la carew l-am cumparat pe coco sa il vand dar mi-a promisa ca il da la niste oameni seriosi si ii da impreuna nu ii desparte.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus