976

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

tine`i separati o vreme, poate se linistesc hmm

>>>>Alexandra<<<<

977

nu se linistesc din potriva tipa yikes :cry:

Adaugat: 18-06-2009 19:50

nici nu mai stiu ce sa fac............phhhhhh......

I love animals :heart:

978

tipa pentru ca se aud...

>>>>Alexandra<<<<

979

painu-i suporta nimeni cand urlaasa.........asa ca trebe sa-i lasam impreuna.....nici nu stiu ce sa mai fac.... hmm

Adaugat: 18-06-2009 20:11

eu nu inteleg nimic..........de ce se bat daca sunt femela si mascul......ieu dtiam ca numai mascul cu mascul sau femela cu femela se bat......dar nu femela cu mascul

980

Luky-muky incearca sa-i tii in aceeasi camera dar in colivii separate si sa le dai drumu sa zboare pe rand. Sigur mai ai o colivie prin debara. Spal-o bine si pune-o in functiune. big_smile Succes!

Adriana

981

multumesc.......sper sa reusesc....

982

Sigur vei reusi! :pup:

Adriana

983

luky-muky wrote:

eu nu inteleg nimic..........de ce se bat daca sunt femela si mascul......ieu dtiam ca numai mascul cu mascul sau femela cu femela se bat......dar nu femela cu mascul

daca nu-i acomodezi , femela poate bate masculul pana il omoara. asa se intampla la perusi. o prietena dea mea a cumparat 3 masculi pt ca femela o avea de mult.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

984

problema e ca cica masculul bate femela ceea ce mi se pare ciudat deoarece masculii sunt pasnici, sunt babalai...

>>>>Alexandra<<<<

985

ei sunt de 7 ani impreuna si nu au mai facut asa ceva......doar rareori a spus persoana de la care i-am luat....iar acum din pacate este invers....acum Cipy sta cuminte "in banca lui" iar Bella il ciupeste dar nu se mai cearta asa de rau ca i-am despartit .Toata noaptea i-am tinut separati ca sa se linisteasca

986

am si o o mare problema, am 2 perusi dupa cum ati vazut si in poze.. 2masculi nu stau amundoi deoarece cel ablut il bate pe celalalt.. insa problema este alta MA Inebunit cat cantaimi este drag dar tipa dimineata la ora 6 chiar daca il inveles.. ziua la fel tipa si il agita si pe celalalt care este intr-o alta camera, nu-i cuminte deloc tipa prea tare si canta asa fara motivtoata ziua cand imi e lumea mai draga.. tip si eu la el ca sa se potoleasca dar parca face si mai tare canta si da din cap in sus si in jos.. ce a patit ? ce pot sa-i fac sa-l mai linistresc sa nu mai cate asa intr--una toata ziua, doar daca il tin acolerit nu canta dar imi e mila de el sa-l tin in intuneric toata ziua.... daca mai continua il dau sad imi e drag e sufletul meu dar trebuie sa predau un proiect importanty la muncasi  am nevoie de liniste ce ma fac cu el

987

pune-i pe amandoi, nu in colivie da-le drumu prin camera big_smile

Adaugat: 19-06-2009 20:04

perusii au voie pepene rosu? big_smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

988 (edited by luky-muky 19-06-2009 19:13)

asa face si al meu al meu face de ciuda ca nu-l bag in seama poate si al tau face tot din acel motiv,mai dale drumul prin casa si vorbeste cu el ca sa nu se simta  singur

989

pai nu pot sta de vbcu el, am treaba nu pot sa le dau drumu la amundoi ptr ca se bat , si nu pot sa stau cu ochi pe ei, l-am acoperit acum si sper sa stea cuminte dar ciripaie incet imi e asa mila de el de imi vinesa plang dar vreau sa ma inteleaga si el ca nu mai pot:((

990

paiii dai drumul aceluia care ciripeste intr-o camera cu gemuri siusi inchise si te mai duci din cand in cand sa vezi sa nu se loveasca :wis: daca nu poti nici asa atunci numai stiu ce sa zic

991

thesecret wrote:

am si o o mare problema, am 2 perusi dupa cum ati vazut si in poze.. 2masculi nu stau amundoi deoarece cel ablut il bate pe celalalt.. insa problema este alta MA Inebunit cat cantaimi este drag dar tipa dimineata la ora 6 chiar daca il inveles.. ziua la fel tipa si il agita si pe celalalt care este intr-o alta camera, nu-i cuminte deloc tipa prea tare si canta asa fara motivtoata ziua cand imi e lumea mai draga.. tip si eu la el ca sa se potoleasca dar parca face si mai tare canta si da din cap in sus si in jos.. ce a patit ? ce pot sa-i fac sa-l mai linistresc sa nu mai cate asa intr--una toata ziua, doar daca il tin acolerit nu canta dar imi e mila de el sa-l tin in intuneric toata ziua.... daca mai continua il dau sad imi e drag e sufletul meu dar trebuie sa predau un proiect importanty la muncasi  am nevoie de liniste ce ma fac cu el

Esti foarte norocos ca perusii tai canta eu am unul care tace toata ziua e mai rau decat o leguma daca mi lai da mie mai inveseli

Good friends are like stars,you don't always see them,but you know they're always there.:)

992

thesecret wrote:

Thesecret, perusii sunt pasari voioase. E normal sa-ti cante si sa-ti tipe toata ziua. Astia sunt ei. Fie suporti, fie nu-ti iei. Mai mult, cand sunt cel putin doi, automat incearca sa comunice. Si da, tipa mai tare daca sunt in incaperi diferite. E ca si cum tu ai vorbi cu vecina de la cealalta scara. Daca ar fi singur, crede-ma ca la fel ar face. Ar incerca sa comunice cu tine. Si-ti mai zic ceva: daca esti in incapere si vorbesti, el va incerca sa te acopere. Daca sunteti mai multe persoane in incapere si vorbiti, crede-ma ca va va bate la decibeli. Asa sunt ei. Sunt pasari voioase! Asta e esenta lor. Iar dimineata ei se trezesc cu prima raza de soare. Acopera-i colivia cu ceva si ai rezolvat problema. Iar daca ciripeste in continuare, e pentru ca fie il aude pe celalat, fie aude vrabiutzele. Iubeste-l, nu-l pedepsi pentru faptul ca se comporta ca ceea ce este: o pasare voioasa. :heart: Incearca sa-l duci in camera cu celalat, cum ti-a zis Iloveanimals. E un sfat foarte bun. :pup:

Adriana

993

iloveanimals wrote:

perusii au voie pepene rosu? big_smile

nu se intampla nimic daca ii dai... atat doar ca s-ar putea sa faca diaree.. dar asta, daca mananca prea mult..

994

subscriu tot ce a zis elfie! si ce mare dreptate are! daca tu nu ai timp de el pentru ca muncesti din greu, da`l cuiva ce are.Daca te enerveaza ca se comporta natural, tot asa, da`l cuiva ce iubeste perusii pentru ceea ce sunt: pasari voioase si galagioase! Ia`ti un canar.Acela canta frumos, n`o sa mai tipe. :pls:

>>>>Alexandra<<<<

995

eh mi-a trecut acum eram foarte agitata ca depindeam de ceva important la serviciu acum m-am linistit lucrurile sau calmat.. acum ii acord toata dragostea puiului meu.. tin colivia langa mine pe masa de la PC  di i-am acoperit o parte a coliviei ptr ca imi e frica sa nu-l deranjeze faptul ca sta langa monitor sa nu-l radieze.. e un scumpic    ii urmaresc reactiile si am observaca sufera cand il certam ca sa nu mai cante.. acum e feriict se scutura mereu cand imi aude vocea.. se joace si face nebuneli.. mai tipa dar vb cu el frumos si ii zic da puiu meu.. si tace vine si se uita la mine parca ar fi un copil.. vb frumoasa o intelege mult mai bine,, e un suflet regret ca m-am suparat pe el.. dar  eram asa stresata off... o luasem razna:((

996

Ma bucur mult ca totul a decurs bine pentru tine, dar mai ales ma bucur ca ti-ai dat seama de ceea ce simte micutzul tau. Asa e, cand ii certi se supara si se poate vedea foarte ushor. Sunt foarte expresivi. In definitiv micutul tau nu vroia decat dragoste si atentie. Sa stii ca la cat sunt perushii de mici, au o capacitate de a iubi fantastica! :heart: Te mai asteptam pe forum sa ne povestesti despre ei si sa ne pui si poze.

Toate cele bune!

Adriana

997

dupa aproape doua sapt de absenta revin si eu pe forum cu o veste minunata: am si eu un out in sfarsit la perusi!! sunt fff fericit! femela  sta non stop in cuib si masculul e tare grijului cu ea!
astept sfaturi de la toti si de la OBlonda in special care stiu ca are multa experienta.
sa incep sa le dau de acum ou fiert tare razalit cu morcov?cat ar trebui dat si cat trebuie tinut in colivie?

998

Da, perioada de clocire e solicitanta pentru femela.Felicitari!! Stiam eu ca o sa ai oute, si eventual puiuti, ti`am tinut pumnii! :k: :pup: Ii dai ou fiert cu morcov, acum poti sa`i dai si castravere ras, iar coaja de la oul fiert , o cureti de pielita aia de dinauntru si o dai prin razatoare, iar praful ala il amesteci cu legumele si fructele sau in nisip.Sa`i dai verdeata multa.Legumele, fructele, oul si verdeata nu trebuie tinute mai mult de 4 ore pentru ca se altereaza si trebuiesc date la temperatura camerei, in nici un caz din frigider.Daca mai e ceva, revino cu intrebari, sunt aici sa te ajut :pls:

>>>>Alexandra<<<<

999

a depus al doilea ou! e tare grijulie...si masculul vb cu ea mereu...sta si cloceste non stop..iese foarte putin si se pupa cu masculul si atat..iar cand iese parca sta pe spini:)o sa tin cont de sfaturile tale, multumesc mult! acum are in colivie cel mai bun mix de seminte si intr un alt bol..are un alt mix de seminte amestecat cu o mancare de la padovan care contine exclusiv ou, special pt aceasta perioada:)
o sa incep sa ii dau si verdeturi, si ou..de maine cred.o sa ii dau o data la 3 zile ou iar daca va avea pui in fiecare zi:)
sper sa fie totul bine.
P.S: nu ma pot abtine sa nu ma uit la ei ..parca am 2 ani..trebuie sa ma stapanesc..femela e intelegatoare, dar nu vreau sa o supar.salutari!

1,000

Foarte bine, ma bucur pentru tine.Ti`am zis bine sa nu scoti cuibul si sa astepti, sa ai rabdare ca vor depune oua.Acum iti tin pumnii sa iasa puii.Sa tii cont cand a depus ouale sa calculezi 18 zile , perioada de cuibarire, ca sa stii cam cand voi iesi puii.Daca vor intarzia 2-3 zile, nu`ti fa griji, sa nu arunci ouale.
Femela cand iese din cuib, de obicei masculul o calca imediat, ca sa fertilizeze oul ce urmeaza a fi depus a doua sau a treia zi. :k:

>>>>Alexandra<<<<