Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Elfie,sunt foarte frumosi papagali tai!!:)
Suana,nu conteaza ca amandoi sunt baieti..daca se inteleg si nu se bat e bine.Conteaza sa fie cuminti!;)
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Elfie,sunt foarte frumosi papagali tai!!:)
Suana,nu conteaza ca amandoi sunt baieti..daca se inteleg si nu se bat e bine.Conteaza sa fie cuminti!;)
ELFIE. spui ca este un inger intre alexandrii. e o scumpete. sa-ti traiasca.
Multumesc mult, Deyseby! Multumesc tuturor! Nici ai vostri nu sunt mai prejos. De cand am intrat pe forumul asta, numai minunatii de pasari am vazut! :heart: Sa va traiasca tuturor si sa fie sanatoase!
Adaugat: 15-06-2009 13:12
In sfarsit si din partea mea o veste buna: Coco si-a revenit! :heart: :bravo: Ii multumesc lui Dumnezeu pentru miracolul asta! E putin slabita, dar asta sa fie necazul. Am eu grija de ea. Nu stiti cat ma bucur ca s-a facut bine. De cand am scris ultima data despre ea, a fost intre doua stari: nici bine dar nici rau. Era zburlita si dormea. Ieri am vazut eu ca si-a aliniat penutzele dar nu m-am hazardat. Acum ma uit la ea ca-i vioaie si se joaca cu Axi. Se joaca! Doamne cat ma bucur! :heart:
M`am rugat pentru ea si vad ca mi`au fost ascultate rugaciunile.Mi`am zis in gand, Doamne, sa se faca bine coco...
Bravo, elfie, ai inviat`o din morti pentru a nu stiu cata oara.Se vede cat de mult iubesti ghemotoacele astea mici de pene, firave si iubitoare.. :pup:
Elfie ma bucur ca tie bine papagalul;)...
As avea o problema si eu!:D:D:D.De vreo 2 - 3 zile tot am auzit ca stranuta papagalul,dar nu stiu care,ca daca ma duc langa ei,vorbesc cu ei,ma joc cu ei, dar nu ii mai aud[cred ca este Leno],nu stiu.Am mai observat si niste cc moale pe acol.Ce im recomandati??:D
Adaugat: 16-06-2009 11:22
o poza cu ei!Facuta ieri! :heart:
e normal ca un perus sa mai stranute, e semn ca e sanatos.Doar daca stranuta foarte des, e semn de boala.Daca tu crezi ca sunt raciti, da`le Bronchipur de la Sera.Pentru diaree, da`le Diropur de la Sera.Multa sanatate! :heart:
Pai nu stranuta des,asa de 2-3 ori pe zi,poate ca cateodata deloc nu ii aud!!
Merci mult!! :pup:
Si multa sanatate papagalilor vostri!! :heart: :heart: :k:
Salut,am si eu o intrebare:cum imi dau seama de varsta perusilor?? :angel:
buna. asta o sa-ti raspunda ELFIE sau OBLONDA.
Buna.Ma numesc Sergiu si acestia sun papagali mei Coco si Cocutza,si as avea o intrebare:am vrut sa pun un cuib ca sa se reproduca.N-au facut nici un ou dar au inceput sa roada din el si lam luat ca nu am stiut ce sa fac.Sa le mai las cuibul sau nu:/?
Bine ai venit la noi :sanatate: ..sunt tare frumosi papagali tai .Sa mai vi cu poze pe la noi :heart: .Scuze dar eu nu stiu sa iti raspund la intrebare
.Sunt si yo cam incepatoare!!
Sa iti traiasca!! :bravo:
Multumesc.Si papagali tai sunt frumosi:).Sa iti traiasca.
aveti niste papagali superbi...........amandoi sa va traiasca multi multi ani :pup: :bravo:
Salut,am si eu o intrebare:cum imi dau seama de varsta perusilor?? :angel:
dupa dungutele de pe cap si culoarea ochilor lor, ceromul si marimea lui.Daca are dungutele de pe cap aproape de nasuc inseamna ca este un pui tanar, daca are ochisorii negri este tot un pui tanar, cei maturi incep sa aiba in jurul ohiului un cerculet alb.Culoarea ceromului, la masculul tanar ceromul este roz movaliu, la cel matur este albastru, femela tanara are nasucul al sau cu putin bleu pe margini, femela matura il are maro deschis.Daca perusul este micut de statura este puiut, daca este destul de maricel este matur
Adaugat: 17-06-2009 16:41
Buna.Ma numesc Sergiu si acestia sun papagali mei Coco si Cocutza,si as avea o intrebare:am vrut sa pun un cuib ca sa se reproduca.N-au facut nici un ou dar au inceput sa roada din el si lam luat ca nu am stiut ce sa fac.Sa le mai las cuibul sau nu:/?
daca nu sunt in perioada reproduceri nu au cum sa se reproduca, trebuie sa inteplineasca si niste coditii, da`le drumul prin casa, bai zilnice, resurse de calciu pt femela care o ajuta la formarea cojii oului, stinghii groase pe care sa aiba loc imperecherea.Daca ei nu sunt in perioada reproducerii adica masculul sa aibe narile albasru intens si femela maro inchis nu se pot imperechea. :k: Succes cu micutii :heart:
ssweet. sunt de acord cu iloveamals. daca sunt prea tineri nu o sa-ti faca oute si daca nu se calca de la sine si nu vor pui, poti sa le pui cate cuiburi vrei. ei cand ajung la maturitate se imperecheaza si stiu exact ce au de facut. este o perioada grea pt ei cand vor sa aiba pui. pana la urma ei sunt cei care ingrijesc puii si este o sarcina grea.
Nu prea vad bine, cel alb cu albastru e masculul?Daca da, vad ca are narile roz, ceea ce inseamna ca are pana in 4-5 luni, ceea ce mai inseamna ca e pui si ca numai la reprodus nu`i sta gandul lui acum.Nu e bine sa`i reproduci asa tineri.Recomandat e pe la varsta de un an jumate.Stii ce varsta au cu aproximatie??
Eu zic sa le pui cuibul in primavara anului care vine, sa le schimbi colivia cu una patrata sau dreptunghiulara cum vrei tu, numai rotunda nu si sa le lasi cuibul mereu, chiar daca rod din el, e normal.Ai mei au depus dupa 6 luni dupa ce am pus cuibul.
Succes!
Adaugat: 17-06-2009 20:51
ssweet wrote:Buna.Ma numesc Sergiu si acestia sun papagali mei Coco si Cocutza,si as avea o intrebare:am vrut sa pun un cuib ca sa se reproduca.N-au facut nici un ou dar au inceput sa roada din el si lam luat ca nu am stiut ce sa fac.Sa le mai las cuibul sau nu:/?
daca nu sunt in perioada reproduceri nu au cum sa se reproduca, trebuie sa inteplineasca si niste coditii, da`le drumul prin casa, bai zilnice, resurse de calciu pt femela care o ajuta la formarea cojii oului, stinghii groase pe care sa aiba loc imperecherea.Daca ei nu sunt in perioada reproducerii adica masculul sa aibe narile albasru intens si femela maro inchis nu se pot imperechea. :k: Succes cu micutii :heart:
Nu prea sunt de acord cu datul drumului pe afara, deoarece daca femela are outul in cloaca si nu gaseste cuibul, il va depune pe oriunde prin casa si ar fi pacat.Sa aiba spatiu, si colivie mare, pentru puii ce vor veni- asta da!! Perechea trebuie sa stea mereu pe langa cuib, deci o colivie mare, sau voliera, ar fi ideala, si pentru zbor, si pentru puii ce vor iesi din cuib pentru ca vor mai sta pe langa parinti sa invete ce sa manance si ce nu, sa invete sa fie papagal Dupa ce puii ies din cuib, de obicei masculul ii mai hraneste in colivie, in timp ce femela cloceste alt rand de oua.
Ilove animels multumesc mult.Inseamna ca azur este matur.....dar eu ma refeream la ani:1,2,3,4...etc
Dar multumesc !!! :merci:
Ilove animels multumesc mult.Inseamna ca azur este matur.....dar eu ma refeream la ani:1,2,3,4...etc
Dar multumesc !!! :merci:
de la 1 ani doi incolo arata la fel
Nu`ti poti da seama cu exactitate de la un an in sus.Pana intr`un an sunt multe criterii dupa care poti sa te iei dar doar sa`ti dai seama daca e pui, sau daca e matur.Anii nu poti sa`i stii decat daca are inel la piciorul ce indica anul nasterii.
Nu prea sunt de acord cu datul drumului pe afara
M-am referit sa ii dea drumul pe afara sa faca miscare, sa isi formeze muschii aripilor, sa se poate imperechea undeva afara unde sa nu se loveasca de barele coliviei.Acum am vazut si eu pozele, intradevar sunt inca pui nu pot face oua asa tineri.
Intr`o colivie mare sau voliera au loc de zburat si de formare a muschilor aripilor, si vor fi si aproape de cuib, si vor avea si loc de imperechere.La asta ma refeream eu.Ai mei se imperecheau si in colivii din astea mici, standard.Dar i`am mutat in voliera ca m`am gandit la puii ce or sa vina, sa aiba loc.
dar cum al are colivia mica eu am zis sa le dea drumul prin camera :angel: .Oricum este mai bune ideea de voliera sau colivie mai mare. In caz ca nu isi permite le poate da drumul prin camera
Asta e si sfatul meu.Sa renunte la colivia rotunda ca nu e buna, mai ales daca vrea pui, si sa ia una patrata si mare. In perioada repoducerii perechea trebuie inchisa si sa aiba acces la cuib.Daca femela are oua, si tu`i dai drumul prin casa, de multe ori nu stie sa intre in colivie la cuib si ouale se vor raci, vor muri toti puii.In caz ca are pui, vor muri de foame,acestora le trebuie atentia parintilor non-stop,mancare mereu.
OK multumesc! :merci:
Ce sa fac daca masculul meu ii smulge penele femelei mele ? NU se mai inteleg deloc bine,au o pica unul pecelalalt si se cearta din orice,masculul a inceput sa-i smulga penele ingrozitor Bellei mele,ce sa mai fac :cry:
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus