Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
nu, nu au voie furazolidon.
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
nu, nu au voie furazolidon.
cum sa nu-i poti da in cioc? pai asa li se da pasarilor medicamentele.... prin partea dreapta a ciocului si usor cate o picatura ca sa nu o inneci. o tii cu o manusa care va mai atenua muscaturile, o mai mangai pe cap ca sa o calmezi....n-ai ce face, trebuie sa incerci.
smecta e recomandata de un veterinar. cel pt copii con?ine diosmectit? 3 g ?i excipien?i: vanilin?, zaharin? sodic?, glucoz? monohidrat.
Biotics: Compozitie:
Lactobacili si bifidobacterii, 1 miliard tulpini / capsula.
Indicatii:
Biotics este indicat in boala diareica, in timpul sau dupa terapia cu antibiotice. Biotics reface flora intestinala.
p.s. nu-mi dau cu parerea, e doza recomandata de medic veterinar, care mi-a salvat pasarea. faceti ce vreti, nu-mi racesc gura de pomana.
Sincer, eu am dubiile mele in legatura cu smecta. Mai ales cum zice Liv3 sa se administreze nimfei- un plic dizolvat in 5 ml de apa (????) M-am uitat la modul de utilizare a produsului si scrie ca la copii intre 0-1 an, un plic se dizolva in 50ml de apa. Iar un copil pana in varsta de 1 an este ...ceva mai mare decat o nimfa Iar cu biotics-ul, la fel, am anumite dubii.
Parerea mea: probabil nimfa ta are diaree din cauza schimbarii mediului. Parca am citit ca ieri ai primit-o. Eu as proceda asa: fara fructe, legume si alte suplimente, doar amestecul de seminte. Apa inlocuita cu ceai de menta, eventual as fierbe niste orez si i-as da.. Si diropur- Daca mi se pare ca e ceva "grav" i-as da o picatura in cioc, iar in rest i-as pune vreo 3 picaturi (sau cat scrie pe prospect) in ceaiul de menta. (cum am subliniat - parerea mea.)
e speriata si daca mai pun mana pe ea o sa se speria de tot.
LIV3: apreciez ca vrei sa ma ajuti dar avand in vedere ca e prima mea pereche de papagali nu prea stiu cum sa le dau in cioc.
Lolitei i-a trecut acum,iar Zoli are diaree..dar are apa proaspata cu vitamine, un mix de seminte si multa-multa dragoste!!!...
P.S am mai citit ca atunci cand excrementele miros urat e un semn de boala..insa excrementele papagalilor mei nu miros(e doar o particularitate...nu am spus ca sunt in totalitate sanatosi)
azi am fost la pet shop si am cumparat un medicament pentru raceala.Se numeste ''Bronchipur W'' si este pentru diferite tipuri de animale.Vanzatoarea mi-a zis sa-i pun cateva picaturi in apa pana se face bn.Multumesc Deyseby pentru ajutorul acordat si o sa va tin la curent cu starea nimfei mele.Imi pare sincer rau pentru nimfa ta Madalina.Stiu cum e sa primesti un animalut bolnav si sa nu ai idee cu ce sa-l ajuti.Felicitari mamad pentru pasul facut.ai se vezi ca o sa ii castigi increderea ''cacaciosului'' tau iar apoi nu vei mai scapa de el :k: .Bafta in continuare :k:
madalina, am nimfa de ceva timp si am mai avut si acum multi ani. femela a fost prima careia i-am dat medicamente cu seringa. n-a fost usor deloc....si imagineaza-ti ca am facut asta mai mult de o luna non stop. la inceput avea diaree si slabise f mult... medicul i-a dat glucoza, vitamine si ceva pt diaree (nu stiu ce). dupa ce i-a trecut diareea, a urmat inca 2 sapt de indopat cu glucoza si vitamine ca avea vreo 60 g . dupa aia 2 saptamani tratament pt psitacoza.... de trei ori pe zi, timp de o luna si... asa ca mult curaj!
GRIMM- nu ai pt ce . toata lumea te ajuta cum poate mai bine si din atatea sfaturi tot iese ceva. LIV3- te rog sa-ti pastrezi calmul si sa ai rabdare . nimeni nu s-a nascut invatat.se vede ca-ti dai silinta sa ajuti dar fao cu calm. nu vreau sa te superi. MADALINA1- citeste la hranirea puilor nimfa la mana si ai sa vezi cum sa le administrezi nimfelor tale tratamentul pe cioc.incerca sa prinzi nimfa si sa vorbesti calm cu ea sa nu fie speriata rau pt ca oricum tre sa-i dai tratamentul.
Bronchipurul este foarte foarte bun.Stiu ca e pentru raceala la perusi.Este 100% natural,din plante, nu are chimicale.
OBlonda,daca tot cunosti acest medicament,imi poti spune mai precis cum sa i-l dau nimfei?Momentat i-am pus in apa 6 picaturi,insa nu stiu ce efect are.Nu are detalii de folosire.Noaptea ii scot apa pentru ca dimineata sa fie insedata si sa-si ia medicamentul.I-am dat putina apa cu acel medicapent in cioc,insa nu stiu cat a fost de folositor.Crezi ca ar trebui sa ii dau picaturile direct,fara sa fie puse in apa?
SNOW a ciugulit un sfert de pastila astazi.a mai facut deabia dupa jum de ora aproximativ dar a facut tare.dupa kam 20 de minute.pastilele or fi pentru strans la stomac? or fi bune? astept pareri mersi mult pentru sfaturi
agiti flaconul înainte de folosire apoi adaugi 3 picaturi odata pe zi, timp de 4-5 zile in apa de baut.Nu asa scrie pe flacon?
Poti sa`i dai pe cioc, 1-2 picaturi de 2 ori pe zi, asa concentrata, fara a pune in apa.E greu cu pusul in apa.Nu stii niciodata daca pasarea bea destul astfel incat sa`si ia tratamentul si doza necesara.Eu asa faceam la perusi, cred ca merge si la nimfe.Succes cu puiutul! :pup:
help!
n-am avut pana acum niciodata o pereche, doar nimfa singuratica. pana ieri cele 2 nimfe ale mele nu se placeau, se caraiau cand se apropiau una de alta dar acum cateva minute le-am auzit scotand niste sunete ciudate iar el o calca pe ea:)
am sesizat de ieri ca ea scoatea acele sunete dar n-am dat mare atentie. nici macar nu l-am vazut pe el curtand-o sau giugulind-o ca sa-mi dau seama ca se plac. si dintr-odata...surpriza!
intrebarea e: ce fac acum? pana acum i-am tinut separat, ea in colivie, el afara; ii apropiam doar seara pt o ora-doua ca sa-i pot supraveghea
cumpara cuib si asteapta ca vor veni outele :bravo:
deja??? asa repede?
mi-e teama ca ea e prea mica. nu stiu sigur varsta dar am banuit ca are intre 6 si 9 luni. din cate am citit, la 9 luni abia este matura sexual. oare este posibil ca imperecherea sa aiba loc si mai devreme, desi nu e bine? offf, am crezut ca nu se plac, se vazusera abia de o saptamana. daca stiam ca o va calca asa repede, nu-i apropiam inca
cea galbena avea 8 luni cand a inceput sa depuna oute.am vb cu cineva si mi-a spus ca nimfele ajung la maturitate la varsta de 7-8 luni.
sfatul meu este sa cumperi cuibar si spor la oute si puiuti.
LIV3. la mine cand l-am adus pe Bombonel acasa a inceput sa o calce pe Bombonica. din prima zi. daca sunt compatibili si se plac e super. mai ales ca ea e in calduri. si la mine Bombonel o curteaza pe Perluta si s-ar putea sa-i separ pe ei doi. Puf nu prea o baga in seama. si se potrivesc mai bine Bombonel si cu Perluta si Puf cu Baietoaica.
Azi am fost la veterinar cu nimfa mea.Doctorul mi-a dat vitamina C si un antibiotic.Vitamina C o amestec cu apa iar antibioticul il dau direct in cioc.Problema este ca el zace f f mult.Sta intr-un singur loc cu ochii inchisi.Acum nu mai scoate nici un sunet.Am ajuns sa ii curat semintele,sa ii deschid ciocul si sa ii pun samanta in el.Altfel nu mananca.De multe ori ia samamnta in cioc,insa inchizandu-si ochii lasa capul la pamant si scapa samanta.Nu stiu ce sa mai fac.Sper sa isi revina. :cry:
cred ca ar trebui sa-i dai glucoza cu seringa pana mai capata putere. fecalele cum le are?
masculul meu n-a fost niciodata bolnav, e guraliv rau, vioi, mananca bine, insa de vreo cateva zile, de cand e in calduri, fecalele lui sunt f ciudate, apa cu un kaka tubular f mic si improscat, care abia se distinge. e normal sa aiba asa? mai ales ca nu s-a schimbat nimic in alimentatie, mediu...
GRIMM cred ca am avut dreptate cu dresajul . aici ajungi cand chinui un animal. este epuizat total. sa dea Domnul sa fie bine pana la urma ca e un suflet nevinovat.
Deyseby,sa sti ca nu l-am chinuit deloc.Eu l-am dresat citind aproape toate paginile de pe acest forum.Am vazut fiecare ce problema a avut si cum a rezolvat-o.Problema este ca nu mi-am dat seama la ce pericol il expun facandu-i baie.Acum incerc sa il ajut si ii dau toate medicamentele fara sa fie chinuit.Vad ca a inceput sa se simta putin mai bine decat ieri.
bine. incearca sa-l ingrijesti cat mai bine si sa-i vorbesti calm. cea mai importanta e sanatatea lui. incearca sa nu-l mai stresezi un timp sa nu mai pui mana pe el. tinel mai mult pe afara sa creada ca e liber. si Puf al meu se pare ca a racit un pic. mai vad azi cum se comporta ca e cam abatut dar mananca si canta. doarme si cand mananca. poate am eu impresia.
Deyseby,sa sti ca nu l-am chinuit deloc.Eu l-am dresat citind aproape toate paginile de pe acest forum.Am vazut fiecare ce problema a avut si cum a rezolvat-o.Problema este ca nu mi-am dat seama la ce pericol il expun facandu-i baie.Acum incerc sa il ajut si ii dau toate medicamentele fara sa fie chinuit.Vad ca a inceput sa se simta putin mai bine decat ieri.
Grimm, multa sanatate micutului tau! Si nu ceda! Ai incredere ca se va face bine. Asa il incurajezi si tu pe el. Doctorul ti-a zis foarte bine sa-i dai antibiotic pe cioc. Asa stii cu siguranta ca-si ia doza necesara de tratament. Foarte important: acorda-i foarte muta atentie si vorbeste-i calm si dragastos. Si un sfat pe viitor, pentru ca sigur se va face bine micutzul: sa nu mai faci baie niciodata unei pasari, pentru ca termenul "baie" poate fi interpretat. Unii stropesc pasarile, dar si treaba asta trebuie facuta cu masura, sa nu le uzi prea mult, altfel se ajunge in situatia ta. Cel mai bine e sa le punem o caditza si isi fac ei baie si se uda cat considera ei. Iar daca are paduchei, cred ca exista si alte remedii, cum ar fi niste spray-uri sau niste substante pentru asa ceva.
Inca odata, multa sanatate micutului tau! :heart:
batoanele acelea cu miere pentru papagali mari sunt sanatoase pentru puii mei???
Deloc! uita`te la seciunea Despre Micul alexandru , s`a scris si acolo.
Multe pasari mor din cauza lor.Aia nu e miere, e apa cu zahar.Batonul ala contine numai chimicale, unele sunt asa vechi incat miroase.
Cele mai sanatoase si naturale sunt spiralele de mei.
As vrea sa-i dau si eu niste vitamine la nimfa.naprleste si cred ca are nevoie. astept sfaturi
Adaugat: 14-06-2009 15:52
Pentru diareea la nimfa sunt niste patilute de o culoare mai inchisa facute din plante.eu i-am dat si din prima zi ia trecut.cate un sfert in fiecare zi.se gasesc la peturi. din pakate numele nul stiu dar sunt f bune.succes
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus