476

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

scoate`i batoanele alea de mancare nu sunt bune, unele sunt ff vechi , le baga diferite chimicale ca sa le pestreze si sunt lipitu cu nu stiu ce porcarii. :\ Cunosc multe cazuri si multi se vaita ca le`au murit pasarile din cauza lor. sad

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

477

iloveanimals wrote:

scoate`i batoanele alea de mancare nu sunt bune, unele sunt ff vechi , le baga diferite chimicale ca sa le pestreze si sunt lipitu cu nu stiu ce porcarii. :\ Cunosc multe cazuri si multi se vaita ca le`au murit pasarile din cauza lor. sad

Subscriu. hmm Sunt foarte foarte periculoase! Aia nu e miere, e apa cu zahar, si batonul ala contine numai chimicale.Foarte multe pasari au murit din cauza lor sad e ffff frumos ghemotocul cu pene lemon-lime! big_smile :heart: sa`ti traiasca!

>>>>Alexandra<<<<

478

Sa vedeti aici coditza de Micul Alexander! smile

Adriana

479

Am scos batonul, l-am inlocuit cu funie de mei.
In alta ordine de idei... sa va arat ce am reusit sa fac, provizoriu:
A trebuit sa fac 2 poze, ca nu puteam incadra totul.
Partea de sus:
http://i43.tinypic.com/25yw21y.jpg

Partea de jos:
http://i43.tinypic.com/1zyydn4.jpg

Oricum Puiu va mai sta in colivie inca 2 sapt., cand voi intra in concediu, pana atunci se va mai obisnui cu noi, si voi avea timp sa definitivez "jucaria".

Elfie, super-frumosi!:heart:

Adaugat: 14-06-2009 13:25

;)Intre timp a inceput sa-si curete semintele! Am gasit coji in tavita!

Vicky - Mamica fericita

480

elfie micilor alex nu le pui si lor un cuib? :wis: sunt destul de maturi :pls:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

481

As vrea, sincera sa fiu, insa pana acum doar si-au facut "dansul ploii" reciproc. smile Dar niciodata amandoi in acelasi timp. Cand face Wally, Paulie fuge de rupe pamantul. Cand face Paulie, Wally sta, dar pe Pulie il apuca si dragaleala si incepe s-o curete. Doar ca in loc sa fie dragastos ii mai smulge din cand in cand o pana si Wally se supara. Se iubesc, insa nu am observat sa se alinte mai mult unul pe altul, sa se caute unul pe altul. Oricum, un astfel de cuib e in plan, dar mai in colo putin.

Adriana

482

Micul nostru print a ajuns un rasfatat, are mereu la dispozitie 2 hranitoare si alege din ele doar ce-i place, restul arunca afara. Aseara m-am apucat sa-i decojesc cateva seminte de dovleac, era atat de curios ce fac eu (de pofticios nu mai vorbesc!) ca s-a agatat cu, capul in jos sa vada cat mai bine ce fac eu acolo. Vazand ca dureaza ceva timp, a inceput sa coboare pe gratii pana in dreptul mainilor mele, si a fost dezamagit de rezultat, i-am dat samanta curatata si dupa o degustare rapida a aruncat-o jos. Drept pentru care s-a catarat la loc foarte revoltat, si nu a vrut sa se culce nici dupa ce l-am invelit. Aveam veioza aprinsa, cearceaful care acopera colivia nu e destul de mare (partea de jos a coliviei ramane descoperita), el a coborat in tavita si patrula de la un capat la altul! A trebuit sa aprind iar plafoniera, sa-l invit sa se urce la locul lui si sa se culce. Pana la urma a inteles mesajul, dar nu a fost foarte incantat, inca mai avea chef de joaca.
Ce jucarii prefera ai vostri? Cu ce isi ocupa timpul cand sunt singuri acasa?
Am observat ca i-au mai crescut gherutele de cand il am, l-am surprins stand pe osul de sepie, sa-i cumpar betisoare din acelea speciale?

Vicky - Mamica fericita

483

Tweety are in cusca o oglinda mare, un leagan pe care nu se urca, ceva inele cu clopot si ceva juvarie cu lemn si cu bucati de piele ...a avut inca o jucarie tot asa pe un lant bucati de lemn ..dar pe a ros-o deja de mult  pe poza asta se vede oglinda lui si jucaria lui preferata

484

Goti, oglinda am inteles ca nu-i bine sa pui, nu stiu motivul, i-am mai pus niste bilute de plastic, pe care le ignora, mai are o jucarie din sfoara colorata cu un clopotel la capat - o ignora si pe asta.  Mai avea o scarita mai mare, avea treaba doar cu sfoara (se vede in imaginea de mai sus) am scos-o sa o montez pe stand-play. O sa mai merg azi in piata, am vazut ceva asemanator cu ce ai tu, doar ca sunt mai micute ca dimensiune. Si am mai vazut niste palete de plastic colorate prinse tot asa, dar la cum rod ei, ma tem sa nu inghita bucati de plastic. Bine, el nu a ros nimic pana acum, in afara de crengutele de salcie date de mine.

Vicky - Mamica fericita

485

Tweety se distreaza cu oglinda ...ii place foarte mult ...toata ziua sta acolo si ii canta ...eu nu cred ca nu ii voie sa ii pui oglinda ....

Adaugat: 18-06-2009 13:13

Si acuma sta in fata oglinzii si se umfla in pene ....si canta ii foarte amuzant ...mai este si cand da cu ciocul in oglinda ...si cred ca asta ii motivul pt care zice lumea ca nu ii bine sa ii pui oglinda ..ca il sparge ...dar chiar is atenta la el cand da in oglinda cu ciocul ...si nu da asa de tare ca sa o sparga ....iti spun lui Tweety ii place foarte mult oglinda big_smile

486

Treaba cu oglinda sta in felul urmator. Evident ca e bine sa aiba o oglinda atunci cand e singur. Ei nu stiu ca atunci cand se uita in ea se vad pe ei, ci cred ca-i un alt papagal. Deci, e bine sa aiba oglinda ca sa nu se simta singurel atunci cand noi suntem plecati. Partea urata a povestii asteia o constituie bietele pasari care sunt luate de ornament sau ca jucarie pentru copilul rasfatat care se plictiseste usor si ulterior sunt lasate sa zaca in colivie, iar nevoia de dragoste si-o revarsa asupra celui din oglinda. Am vazut multe cazuri in care papagalii au murit, dar nu din cauza oglinzii, ci din cauza lipsei de dragoste. Lasati-le oglinda, dar nu faceti din ea singurul prieten pe care pasarea voastra il poate avea.

Adaugat: 18-06-2009 20:24

Inca ceva, le place sa se joace cu oglinda. Un exemplu foarte bun e Tweety. Are un comportament destul de normal. Se joaca cu oglinda, dar e receptiv si la ce se intampla in jur. Si, Goti, nu-ti face griji ca nu-si va sparge cioculetul. Ek practic il pupa pe cel din oglinda, nu-l ataca. wink

Adriana

487

apoi cred ca il ataca ca uneori da destul de tare in oglinda dar e foarte amuzant smile)

488

smile Nu-l ataca. Se entuziasmeaza, atata tot.

Adriana

489

in fine conteaza ca ii place smile) haideti sa va arat diploma lui Tweety smile)

490

Goti wrote:

in fine conteaza ca ii place smile) haideti sa va arat diploma lui Tweety smile)

nu trebuia sa o pui pt ca era o surpriza si pozele la diplome trebuiau puse toate odata de latifa.inca nu au primit toti coletele.

491

mai este Danyto smile Poate ca l-a primit big_smile

492

scuze tongue

Adaugat: 18-06-2009 23:11

:rusine:

Adaugat: 18-06-2009 23:12

nu am stiut

Adaugat: 18-06-2009 23:13

nu se mai poate sterge ??????

493

Goti wrote:

nu se mai poate sterge ??????

N-o mai sterg, nu-i nimic! Cred ca danyto a primit si el coletul pana acum! smile

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

494

Puiu are o oglinda mica, intr-un suport de plastic care se roteste, am pus-o din nou aseara, sa aiba cu ce se juca. Din fericire, la noi acasa e mai mereu cineva acasa, asa ca Puiu are companie. Fiul meu e topit dupa el (si dupa animale in general), si in fiecare dupa-masa cand ajung acasa si pregatesc masa de fructe/legume pt. Puiu, el pune hranitorul in colivie. Si el schimba apa cand sunt eu la servici. Altfel, eu fac curat in colivie, eu schimb mancarica, eu il hranesc seara cand suntem la "ora de rasfat". Prefer seara ca vad ca e mai linistit si mai atent la mine. Si atunci stau si vorbesc cu el si-i ofer mici tratatii. E un print rasfatat, foarte iubit si nu exista nici o sansa sa ne plictisim de el.

Vicky - Mamica fericita

495

Latifa. foarte frumoase sunt cadourile. mai ales diploma. ma bucur sa vad ca este pus animalutul preferat pe ea. Snow. nu fi rea. asa am vazut si eu ce frumoase sunt cadourile. eu nu am participat. Bravo Goti e frumos.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

496 (edited by snow 19-06-2009 10:13)

deyseby wrote:

Latifa. foarte frumoase sunt cadourile. mai ales diploma. ma bucur sa vad ca este pus animalutul preferat pe ea. Snow. nu fi rea. asa am vazut si eu ce frumoase sunt cadourile. eu nu am participat. Bravo Goti e frumos.

deyseby nu sunt rea,pt ca am si eu o diploma cu toate 3 gaze,dar nu am pus-o pt ca dupa ce primeam toti coletul latifa punea pozele cu diplomele.si era o surpriza atat pt noi cat si pt voi.dar hai sa nu mai fim off topic.
p.s latifa poti sa pui acum toate diplomele la concurs?

497

snow wrote:
deyseby wrote:

deyseby nu sunt rea,pt ca am si eu o diploma cu toate 3 gaze,dar nu am pus-o pt ca dupa ce primeam toti coletul latifa punea pozele cu diplomele.si era o surpriza atat pt noi cat si pt voi.dar hai sa nu mai fim off topic.
p.s latifa poti sa pui acum toate diplomele la concurs?

Da, am sa le pun imediat. smile

Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

498

deyseby wrote:

Latifa. foarte frumoase sunt cadourile. mai ales diploma. ma bucur sa vad ca este pus animalutul preferat pe ea. Bravo Goti e frumos.

Multumim! Ne bucuram ca va plac! :angel:

Termeni si conditii

499

Am admirat si eu diplomele, foarte frumoase, felicitari. Sa le stapaneasca sanatosi castigatorii.
Revenind la Puiu, aseara si dimineata a fost un pic agitat, i-am schimbat colivia, a trecut de la "vila" la "palat". Abia se vede in ea. Acum s-a mai linistit, a mancat, s-a jucat un pic facand ture pe peretii si tavanul coliviei. Dupa-masa o sa incerc sa pun un castron cu apa in colivie, poate-poate face si el o baie, ca e cald afara. Am un castronel frumos de inox, numai bun pt. el.
Dimineata i-am dat un pic de nectarina, si a aruncat toate bucatelele in vasul cu apa, dupa care a inceput sa le pescuiasca.
Incepand de azi vreau sa-i dau drumul putin cate putin, sa vad cum reactioneaza. Daca intra singur inapoi, e f.bine, pot sa ma apuc sa construiesc locul de joaca.

Adaugat: 20-06-2009 13:44

Sa va arat noua casuta! Se zareste undeva si Puiu...

Si acum, Puiu la joaca!

Adaugat: 20-06-2009 19:24

Ma mai fotografiezi mult?

Sper ca v-au placut.
Bine, a zburatacit putin prin camera pana l-am luat eu (intr-un prosop) si l-am pus pe sfori. Pe urma nici ca a mai plecat de-acolo!
E cuminte, nu e sperios deloc, pot intra-iesi din camera fara sa se sperie, pot sa-i dau din mana mici bunatati ca si pana acum. Doar sa nu pun mana pe el, atunci ori se da la o parte ori incearca sa ciupeasca (tare!), iar daca insist zboara. Acum astept sa vad daca intra singur in colivie sau trebuie sa-l culc eu?

Adaugat: 20-06-2009 19:26

Pana la urma am rezolvat si problema intratului in colivie. Am pus colivia langa el, s-a agatat singur de zabrele si gata! Am inchis usa si la nani! Si cred ca la fel o sa fac si cand il las liber, o sa pun colivia langa locul de joaca si va iesi singur, nu vreau sa mai zburataceasca, mai cade si ma tem sa nu se loveasca.

Vicky - Mamica fericita

500

MISHA67. e tare dragut. sa-ti traiasca.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro